Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
31 Mart 2017 Cuma - 10:04

Bentour'un sahibi Kadir Uğur tekne ile dünya turuna çıkıyor

A LMANYA, İsviçre, Avusturya ve Hollanda'dan Türkiye'ye turist gönderen Avrupa'nın önde gelen tur operatörlerinden Bentour'un sahibi turizmci Kadir Uğur, önümüzdeki ağustos ayında den yelkenli tekneyle dünya turuna çıkacak. Etkinlik, ülke tanıtımı için de kullanılacak.

Bentour un sahibi Kadir Uğur tekne ile dünya turuna çıkıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avrupa'nın birçok ülkesinden özellikle turizm basın yayın organlarının davet edileceği start için Kuşadası'nda hazırlıklara başlandı. Kuşadası'ndan yapılacak görkemli çıkış öncesi, davet edilen basın mensuplarına çevredeki turistik ve tarihi mekanlar gezdirilerek, bölgenin tanıtımını yapılacak. Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı'yı ziyaret eden Bentour Yönetim Kurulu üyesi ve satış direktörü Dieter Reiser ile Kuşadası'ndaki partner turizm firması MTS Globe'un Genel Müdürü Tanju İçten, etkinliğin tanıtım açısından önemli olduğunu söyledi. Yapılan toplantı sonrası organizasyonun birlikte yapılmasına karar verildi. 



AMACIMIZ TANITIM

Ekonomisinin yüzde 80'nini turizm girdisi oluşturan Kuşadası'nda, turizmcilerin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Başkan Kayalı, davet edilen turizm medyasının olumlu izlenimlerle ayrılması için çaba göstereceklerini söyledi. Kayalı, "Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren en büyük Türk tur operatörü Kadir Uğur bey, sektörde 50'inci yılın doldurduğu için görevini genç nesle devrediyor. Ardından bir hayalini gerçekleştirerek Kuşadası'ndan start alarak yelkenliyle dünya turuna çıkacak. Biz de bunu değerlendirip, tanıtım için bir etkinlik haline getirmeyi düşünüyoruz. Bentour'un davetiyle Kadir beyin denize açılmasını izlemeye gelecek olan Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre gibi Avrupa ülkelerinden turizm gazetecileri için paket programlar, gezi rotaları hazırlayacağız. Üç gün boyunca ilçemizde kalacak olan basın mensuplarına, ülkelerine döndüklerinde değerlendirmeleri için çevremizdeki tarihi ve doğal güzellikleri gezdireceğiz. Tek amacımız Kuşadası'nı yurt dışında tanıtmak. Bunun için de bu fırsatı iyi değerlendirmeye çalışacağız" dedi. 



HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Bentour Yönetim Kurulu üyesi ve satış direktörü Dieter Reiser ise Kadir Uğur'un Almanca konuşan ülkeler başta olmak üzere Avrupa'da çok saygın ve tanınmış bir turizm duayeni olduğunu söyleyerek, dünya turuna çıkmasını birçok basın yayın organının izleyeceğini kaydetti. Reiser, "Bentour yıllardır hep Türkiye'ye dönük turizm yaptı. Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Almanya'dan Türkiye'ye müşteri getiriyor. Oğlu ve ekibini yetiştirerek kendini geri çekme kararı aldı. Bunu da hayali olan bir dünya turu ile taçlandırmak istedi. Yelkenli yatı ile ilk çıkışı 16 Ağustos'ta Antalya'dan yapıp, Kuşadası'na gelecek. Burada ise dünya turuna çıkış yapacak. Gezisi yaklaşık iki yıl sürecek şekilde planlanıyor. Kadir Uğur bey Almanca konuşulan ülkelerin basınında çok takip ediliyor. Turizm basını çok ilgileniyor. Almanca konuşan Turizm basınını da buraya davet ederek bu yöreyi de tanıtmak istiyoruz. Görkemli bir start için elimizden geleni yapacağız. Başkan Kayalı ile Kadir beyin bir görüşmesinde konu gündeme geldiğinde, başkan bunu tanıtım için kullanılması teklifinde bulundu. Yani Bu start için gelecek olan gazetecilere Kuşadası ve çevresini göstererek geri döndüklerinde yazacakları anılar sunmak istediğini söyledi. Bu önerisi kabul gördü" diyerek gezinin tamamlanmasından sonra Kadir Uğur'un şirketinin onursal başkanı olacağını söyledi. 



YILIN TEKNESİYLE YOLA ÇIKACAK

Dünyanın en başarılı yat tasarımcıları Judel / Vrolijk tarafından tasarlanan ve son üç yıldır dünyanın birçok ülkesinde yılın teknesi seçilen Alman yapımı 'HANSE 575' ile dünya turuna çıkacak olan Kadir Uğur'a biri Türk kaptan, dört kişi eşlik edecek. Dört kabinli yelkenli, tlantik gibi zorluklarla dolu etapları geçeceği için personel profesyonellerden seçilecek. Yaklaşık iki yılını yatta geçirecek olan Kadir Uğur'a bazı etaplar da eşi de eşlik edecek. Kuşadası'ndan başlayan gezinin Almanya'da tamamlanması planlanıyor.



Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)-

 

 
17'nci Üniversite Tanıtım ve Eğitim Fuarı başlıyor
 
Fırıncılardan Prof. Dr. Karatay'a tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya'dan büyük düşüş
​Şubat ayında Türkiye’ye gelen yabancı sayısı, 2016 Şubat ayına ...
ABD'den yeni bir seyahat uyarısı
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye hakkında yeni bir seyahat uyarısı yayınladı.
Kundu yolunda bit pazarı
ANTALYA Kundu'daki otellerin çevresindeki esnaf, nevruz nedeniyle bölgeye ...
 
Otel CEO'su çalışanları dövdü
İstanbul'da İ.H.A. ve Y.Ş. adlı patronların sahibi olduğu lüks otellerde, ...
Berlin'de Antalya-Frankfurt buluşması
ANTALYA Havalimanı Terminal İşletmesi ICF Airports'un Alman ortağı Fraport ...
'İnşallah 5 milyon'
Bu yıl kapılarını 24. Kez açan Moskova Uluslararası Turizm Fuarı MITT-2017, ...
 
Moskova'da Antalya rüzgarı
TÜRK turizmi yeni sezon öncesi Rusya'nın başkenti Moskova'da moral buldu.
Rakamlar yalan söylemez
​Almanya ile başlayıp Hollanda, Danimarka ve Avusturya ile devam ...
Almanya'dan seyahat uyarısı
​Türkiye ile Almanya arasında cereyan eden güncel siyasi gelişmeler ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva