Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
27 Şubat 2019 Çarşamba - 11:12

Berlin Hakkında Genel Bilgiler

Almanya’nın kuzeydoğusunda yer alan Berlin, yaklaşık 3,5 milyon kişinin yaşadığı bir başkent. Şehrin üçte biri ormanlık alanlar, parklar ve göllerden oluşuyor.

Berlin Hakkında Genel Bilgiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sizler için hazırladığımız bu rehberi okuduktan sonra hemen Berlin uçak bileti alıp bu güzel şehri ziyaret etmek isteyeceksiniz.

2. Dünya Savaşı sonrasında 30 yıl boyunca Doğu ve Batı Avrupa’yı bir duvar ile birbirinden ayıran Berlin Duvarı, şehrin efsanevi gerçeklerinden birisi. 1989 yılında duvarın yıkılması ile birlikte Berlin, turistik olarak oldukça ilgi çeken şehirlerden bir haline geldi. Sanat, tarih ve modern yaşamın bir arada bulunduğu bu şehirde tarihi eserler, çok sayıda müze ve galeri gezebilirsiniz. Ayrıca alışveriş için de tercih edilen şehirlerden birisidir.

İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir

Berlin’de kış ayları soğuk, yaz ayları ise nemli ve sıcak geçer. Rusya’dan gelen rüzgârların etkisiyle kış aylarında hava sıcaklığı 0’ın altına düşebilir. Yine de kış ayları Avrupa standartlarına göre daha ılımandır. Haziran ve Temmuz aylarında ise hava sıcaklıkları 24 dereceye, Ağustos ve Eylül aylarında ise 18 dereceye kadar yükselir. Bahar ve sonbahar ayları ziyaret için oldukça uygundur.

Nasıl Gidilir

Berlin, toplu ulaşımla şehre kolaylıkla varabileceğiniz iki tane havalimanına sahiptir. Schöefeld Havaalanı şehir merkezine yaklaşık 18 km uzaklıkta olup Berlin’in güneydoğusunda yer alıyor. Tegel Havalimanı ise şehrin kuzeybatısında ve merkeze 8 km uzaklıktadır. İstanbul’dan Berlin’e THY ve Pegasus’un direk uçuşları bulunuyor. THY genellikle Tegel Havalimanına Pegasus ise Schöefeld Havalimanına iniş yapıyor. Uçuş süresi ise yaklaşık 3 saat.

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir

Şnitzel, bira ve patates Alman yemek kültürünün önemli bir parçasıdır. Öte yandan Türk yoğun bir şehir olan Berlin’de yenilecek lezzetler arasında kebap ve döner de yerini almış durumda. Et türevi birçok yemek bulabileceğiniz bu şehirde dünya mutfağından örnekler sunan birçok restoran bulacaksınız. “Currywost” (sosis, patates kızartması), “Gebratene Leber” ( Ciğer yemeği), “Kartoffelpuffer” ( bir çeşit patates kroket), Krep benzeri bir tatlı olan Berliner ve bira çeşitleri şehre has yiyecek ve içecekler arasında yer alıyor.

Bu büyük şehirde yemek yiyebileceğiniz yer sayısı saymakla bitmez. Şehir merkezinde yer alan “Berliner Republic” hem çeşit çeşit bira tadabileceğiniz hem de ev yapımı Berlin yemekleri yiyebileceğiniz bir yer. Kahvaltı, çeşit çeşit pastalar yemek için ise Spree nehrinin sağ tarafında yer alan bir kafe-restoran olan “Friedricks 106” ’yı önerebiliriz. Kreuzberg bölgesinde yer alan “Mustafa’s Gemüse Kebap” ise Berlin’in meşhur kebapçılarından.

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Berlin Duvarı

Berlin Duvarı, Doğu Almanya vatandaşlarının Batı Almanya’ya geçişini önlemek amacıyla 1961 yılında yapılmıştır. 46 km uzunluğundaki bu duvar, 9 Kasım 1989’da yıkıldı. O günleri hatırlayanlar bilir, duvarın yıkılışı dünyanın en önemli olaylarından biri olmuştu. Bugün duvarın bulunduğu yerde açık hava müzesi bulunuyor. Hatta duvara ait taşlar hatıra olarak satılıyor. İki Almanya’nın birleşmesine tanıklık etmek isterseniz Berlin Duvarı’na mutlaka uğrayın.

Müzeler Adası

Bergama Müzesi olarak da adlandırılan Müzeler Adası’nda antik dönemden Bizans sanatına ve İslam eserlerine kadar Alman arkeologlar tarafından bulunmuş pek çok eser yer almaktadır. Müzenin en önemli eserleri arasında Bergama’dan alınan Zeus Atları ve Babil’in Istar Kapısı bulunmaktadır.

Berlin’in köprüleri

Berlin’de doğudan batıya akan Spree Nehri ve kuzeye akan Havel Nehri Berlin’de birleşir. Bu anlamda kentin pek çok yerinde kanallar olduğu için Venedik’ten bile fazla köprüsü olduğu söylenir. Şehirde tarihi çok sayıda köprü bulunuyor. Potsdam’ı Berlin’e bağlayan “Glienicker Köprüsü”, Birinci Dünya Savaşı sırasında SSCB ve ABD’nin casus takası yapması yüzünden Casuslar Köprüsü olarak da bilinir. “Oberbaum Brücke” ise batı ve doğu Berlin arasındaki bağlantı köprüsüdür. “Schloss Brücke”, bir diğer adıyla Saray Köprüsü ise 1800’lerin başında ünlü Alman mimar Karl Friedrich Schinkel tarafından yapılmıştır.

Breitschmmeidplatz ve Kudamm Caddesi

Kurfürstendamn Caddesi’ne kısaca Ku’damm adı veriliyor. Ünlü Alman devlet adamı Bismarck tarafından Paris’in Champs Elysees’si ile yarışmak için yaptırılan bir merkez burası. Ana caddesinde kay kaya binen gençler ve sokak müzisyenlerini görebilirsiniz. Kentin en hareketli yerlerinden biridir. Berlin Heykeli de bu meydandadır.

Reichstag ( Parlemonto Binası)

Reichstag, Berlin’in en ünlü binalarından biridir. Halen Alman Parlementosu’na ev sahipliği yapan bu binayı gezebilirsiniz. Binanın tepesinden şehrin manzarasının da çok güzel olduğunu söyleyebiliriz.

Tiergarten

Mitte bölgesinde yer alan dünyanın en büyük kent parklarından olan Tiergarten’ın içinde Zoologisher Garten (Hayvanat Bahçesi) bulunmaktadır. Burası Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçelerinden biridir. 14 bin hayvan barınmaktadır.

Branderburgen Kapısı

Üstünde dört atlı arabası heykeli olan kapı, Berlin’in sembollerinden biridir.1788-1791 yılları arasında yapılmıştır.

Fernsehturm ( Televizyon Kulesi)

368 metre uzunluğundaki bu televizyon kulesi, 1969 yılında yapılmıştır. Kuleden şehir manzarasını seyredebilirsiniz. Alexanderplatz’ta yer alıyor.

Charlottenburg Şatosu

Almanya’ya gitmişken ünlü Alman şatolarından birini görmek isterseniz Charlottenburg Şatosu’nu önerebiliriz. Şatonun odalarını salonlarını gezip bahçesinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Hadi hemen Berlin uçak bileti alıp bu güzel yapıyı ziyaret edin.

 

Etiketler:
 
Yakılmış kedi ve köpek ölüleri bulundu
 
"Arazime kamyonların girmesin" tartışması cinayetle bitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhafazakarlar için Huzurlu Bir Tatil: Kiralık Villalar
Tatilinizin sadece size ait olmasını istiyorsanız, tatil sırasında en ...
Turizmi 'Helal-Haram' diye ikiye böldük
Türkiye'de yaşanan kutuplaşma turizme de taşınıyor. Bu alanda yürütülen ...
Vali beyin ailesi ile pazar keyfi
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Hanım, çocukları Meral Su ve ...
 
Kına küçük kızı bu hale getirdi
Antalya’ya tatile gelen 32 yaşındaki İngiliz Marlana Ellis, 3 yaşındaki ...
Turizmci iş adamı bir evde ölü bulundu
Avrupa Yağlı Güreşleri eski Ağası, Antalyalı turizmci ve iş adamı İbrahim ...
Antalya'da 'ölü sezon'da rekor artış
TURİZMDE, 2018'de en iyi dönemin yaşandığı Antalya'da, ocak ayında geçen ...
 
Turizmciler Moskova'da Türkiye Festivali'ne hazırlanıyor
Türkiye Festivali'nin 3'üncüsü, TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ...
Çok övündüğümüz Antalya otelleri dünya sıralamasında yok...
TripAdvisor’un açıkladığı Travelers’s Choice 2019’a göre, Türkiye’den ...
Dünyada 'Türk turizm yöneticisi' trendi
DÜNYA Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri ve turizmci Hüseyin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva