Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
19 Ekim 2017 Perşembe - 15:40

Beyaz perdenin kalbi, Antalya'da atacak

BEYAZ perdenin kalbi, 21-27 Ekim tarihlerinde, 54'üncü Uluslararası Film Festivali ile Antalya'da atacak. Antalya, Türk sinemasının yıldızlarının yanı sıra Gérard Depardieu, Lindsay Lohan, Christopher Walken ve Juliette Lewis gibi isimlere ev sahipliği yapacak.

Beyaz perdenin kalbi, Antalya da atacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu yıl 54'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali, 21 Ekim Cumartesi günü geleneksel kortejle başlayacak. Cam Piramit önünden saat 15.00'te başlayacak kortej, Yüzüncü Yıl, Anafartalar (Güllük) Caddesi, Cumhuriyet Meydanı güzergahı üzerinden devam edip, Işıklar Caddesi'nden sonra Fevzi Çakmak Caddesi'nde son bulacak. Korteje, Türk sinemasının yanı sıra dünyaca tanınan bazı yıldızlar da katılacak.

5.7 kilometrelik kortejde 20 klasik otomobil, 2 kortej TIR'ı, 2 gezi otobüsü ve 4 festival temalı, özel tasarımlı araç yer alacak. Festival bando takımı, DJ performansı ve ünlü film karakterlerinin maskotlarıyla renklenecek kortej, 2 saat süresince Antalya'da festival havası estirecek. Kortejin ardından yıldızlar, açılışın düzenleneceği Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi'ne geçecek. Kırmızı halıdan yürüyerek, geçecek olan yıldızlar, 'Onur Ödülleri' törenine katılacak.

4 İSİM ONURLANDIRILACAK

Onur Ödülleri, bu yıl 4 isme verilecek. Açılış töreninde sahiplerini bulacak ödüller, 30 yıldır sinema ve televizyon dünyasına önemli eserler kazandıran ünlü yapımcı ve yönetmen Osman Sınav'a, Türk sinemasının bir dönem 'vamp kadını' olarak bilinen ve bugüne kadar 367 filmde rol almış usta oyuncu Suzan Avcı'ya, 1973 yılında 'Sinema Güzeli' seçilmesiyle başladığı kariyerini 90'ın üzerinde filmle taçlandıran usta oyuncu Necla Nazır'a ve beyaz perdenin emektar ismi Erkan Aktaş'a verilecek.

İLK FİLM 'BIRAKMA BENİ'

Festivalin ilk filmi, 'Bırakma Beni' olacak. Galası yapılacak film, AKM Aspendos Salonu'nda, saat 22.15'te gösterilecek. Bu sene ulusal kategorinin kaldırılmasıyla sadece uluslararası kategoride devam edecek festivalde 8'i yabancı, 2'si yerli toplam 10 sinema filmi ödül kovalayacak. Türkiye'den Andaç Haznedaroğlu'nun 'Misafir' ile Ender Özkahraman'ın yönettiği 'Zor Bir Karar' filmleri yarışmada boy gösterecek.

ÜNLÜ YÖNETMENLER ANTALYA'DA

Uluslararası Antalya Film Festivali, dünya sinemasının ustalarını da bir araya getirecek. Festivalin resmi seçkisinde yer alan filmlerin dünyaca ünlü ve ödüllü yönetmenleri, Antalyalı sinemaseverlerle buluşacak. Saraybosnalı Aida Begic, Meksikalı Michel Franko, Fransız Michel Hazanavicius ve Çinli yönetmen Vivian Qu filmleriyle Antalya'da olacak.

Festival kapsamında, Cam Piramit'in bulunduğu alanda 'Festival Vadisi' oluşturuldu. Bu yıl, önceki yılların aksine yarışma filmleri, vadide oluşturulan 1000 kişilik açık hava sinemasında gösterilecek. Festival kapsamında, yaklaşık 100 film sinemaseverle buluşacak.

54'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında beyaz perdenin yıldız isimleri, kente gelecek. Akademi ödülü, 'SAG' ve 'BAFTA' ödülü sahibi, 'Altın Küre', 'Tony' ve 'Emmy' ödülü adayı Amerikalı sinema ve tiyatro oyuncusu Christopher Walken, Antalya'ya konuk olacak isimler arasında yer alıyor. Ünlü yıldızlar arasında; 'Juliette and the Licks' grubunun solisti ve birçok sinema filminde de rol alan Amerikalı aktrist Juliette Lewis, 70'lerde başlayan kariyerine 80'lerde gençlerin idolü olarak devam eden 'Akademi' ve 'SAG' ödüllü Amerikalı aktör, yönetmen ve senarist Matt Dillon, kariyerine çocuk model olarak başlayan ve 1998 yılında henüz 11 yaşındayken ilk Disney filmi olan 'Parent Trap'ta oynayan Amerikalı oyuncu, model, pop şarkıcısı ve söz yazarı Lindsay Lohan ile Oscar'a aday gösterilen 'Altın Küre' ödülü sahibi Fransız oyuncu Gérard Depardieu gibi isimler de var. Festival, 27 Ekim'de Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi'ndeki kapanış töreniyle sona erecek. Kapanış gecesinde ödüller, sahiplerini bulacak.

TARTIŞMALARLA BAŞLADI

Festival tarihinde eksik olmayan tartışmalar, bu yıl da baş gösterdi. Festival komitesi, bu yıl radikal bir karar alarak, daha önce ulusal ve uluslararası olmak üzere iki kategoride düzenlenen festivali, güçleri birleştirmek adına sadece uluslararası dalda devam ettirme kararı aldı. Komitenin bu kararı, Türk sinemasının bazı yönetmen, yapımcı ve oyuncularından tepki aldı. Ulusal kategorinin, Türk sinemasının geleceği için devam ettirilmesini isteyen sanatçılar, bu taleplerine cevap alamayınca alternatif bir yarışma düzenledi.

'ULUSAL YARIŞMA' İSTANBUL'DA

Uluslararası Antalya Film Festivali'nin tarihleriyle parallelik gösteren ve 'Ulusal Yarışma' adı verilen bu yeni etkinliğin düzenleyicileri arasında tanıdık isimler yer aldı. İstanbul Beyoğlu Sineması'nda, 20-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek yarışmanın jürisinde Kadir İnanır, Sevin Okyay, Hülya Uçansu, Nihal Yalçın ve Tayfun Pirselimoğlu gibi isimler yer alıyor.

BU YIL 54'UNCUSU DUZENLENECEK ULUSLARARASI ANTALYA FILM FESTIVALI, 21 EKIM CUMARTESI GUNU GELENEKSEL KORTEJLE BASLAYACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) 

 
İsmailov'un 2 milyon liralık otomobili icradan satılıyor
 
'Tedavi edilemez' denilen hasta iyileşti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsmailov'un 2 milyon liralık otomobili icradan satılıyor
MARDAN Palace'ın bir tur şirketine borcu nedeniyle haczedilen Azeri iş ...
Devlet, 'kırmızı fularlı kız'ın annesine tazminat ödeyecek
GEZİ olaylarının ardından kaçtığı Suriye'de terör örgütü PKK için çatışırken, ...
Tango tutkunları yardım gecesinde buluştu
ANTALYA'nın Lara Bölgesi'ndeki bir otelde, geliri yardıma muhtaç öğrencileri ...
 
Başkan Uysal, kitap tanıtımını erteledi
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ...
Özel çocuklar için atlı terapi
MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, Antalya Binicilik ve ...
Raylı Sistem Projesi'ne halk karar verecek
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nin yapılıp ...
 
Başkan Uysal'dan örnek esnafa plaket
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşilbahçe Mahallesi'nde kurulan ...
Hırsızlık şüphelisi suç üstü yakalandı
ANTALYA'da, park halindeki motosikletin deposundan benzin çalan B.S., ...
Bunalıma girdi, intihar etti
ANTALYA'da evli ve 2 çocuk babası 43 yaşındaki Reşat Kaçmaz, evinde kendini ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva