'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
30 Kasım 2020 Pazartesi - 11:55

Bilişime pandemi dopingi

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO'ya kayıtlı bilişim sektörünün 2017 yılından bu yana önemli büyüme kaydettiğini ifade etti.

Bilişime pandemi dopingi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Özellikle dünyayı etkisi altına alan 2020 yılındaki pandemi döneminde bilişim sektörüne 141 yeni firmanın kaydolduğunu vurgulayan Başkan Davut Çetin, şöyle konuştu:

“ATSO olarak 2016 yılında gündemimize endüstri 4.0'ı aldık. Bir sonraki yıl olan 2017'yi 'İnovasyon Yılı' ilan ederek dikkatleri bu yöne çektik. 2017 yılına kadar ATSO'ya kayıtlı 497 bilişim şirketi varken son 4 yılda bu sayıya 451 yeni firma eklenerek, bilişim sektöründe 948 firma faaliyet göstermeye başladı. Firma sayımız 4 yıl öncesine göre neredeyse 2 katına çıkmış oldu. Bu yönde Antalya'da çok ciddi bir büyüme yakaladık. TOBB tarafından düzenlenen en hızlı büyüyen şirket sıralamalarında bilişim firmalarımız öne çıkıyor. ATSO KÖK ödüllerimizde bilişim firmalarımız fark yaratan projelerle bizleri mutlu ediyorlar. Yani sadece sayısal olarak değil, nitelik olarak da önemli bir büyümeden bahsediyoruz. Antalya bu sektörde başarılı bir büyüme trendine oturmuş durumda. İlerleyen yıllarda bilişim sektörünün Antalya için tarım ve turizm gibi bir lokomotif bir sektör olmasını diliyorum."

'GEÇEN YIL SÖYLEDİKLERİM BUGÜN DAHA NET ANLAŞILDI'

Bilişim sektörüne yatırım yapanların sayısının her geçen gün arttığını, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin bu büyümeye hız verdiğini ifade eden Başkan Davut Çetin, “Biz ATSO 2016 yılından bu zamana kadar dijitalleşme, e-ticaret, e-ihracat, 4.0 ve inovasyonkonularının üzerine giderek üyelerimizi bu alana yönlendirmek için çalışmalar yürüttük. Geçen yıl bir meclis konuşmamda 'Caddeden geçeni değil, internetten dolaşanı yakalamanın zamanıdır' demiştim. Pandemi süreci ile bu sözlerimin doğruluğunu görmüş olduk. Keşke bu şekilde olmasaydı ancak anlıyoruz ki caddede mağazası olan herkesin artık dijital dünyada da yer alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

2020'DE 141 YENİ YATIRIM

Bilişim sektörüne 2020 yılında 141 yeni firmanın kayıt olduğunu ifade eden Başkan Davut Çetin, “Bu sayı 2019 yılının tamamında 129, 2018 yılında 102, 2017 yılında ise 79'du. Son 4 yılda bilişim sektörümüz 2 katı bir büyüme gerçekleştirmiş bulunuyor. Pandemi dönemi de sektörün büyümesinde önemli rol oynadı" dedi.

5 YILDIR ANLATAMADIĞIMIZI PANDEMİ 3 AYDA UYGULATTI

Dijital dönüşümle ilgili 5 yıldır pek çok etkinlik düzenlediklerini, Antalya için de Antalya 4.0 adında bir vizyon belgesi ortaya koyduklarını ifade eden Çetin, “Bizim 5 yıldır anlatarak yapamadığımızı pandemi 3 ayda gerçekleştirdi. İnsanlar hem ticarette hem de tüketim alışkanlıklarında bu duruma çok çabuk adapte oldu. Belki daha önce adını bile duymadığımız uzaktan toplantı uygulamaları bir anda hayatımızın vazgeçilmezine dönüştü. Hepimizin akıllı telefonlarına e-ticaret uygulamaları indirildi. İnsanlar artık her alanda kendisine daha hızlı ve kolay ulaşanı tercih ediyor. Yani rekabet dijitale de taşınmış durumda. Artık dijitalde çok daha ciddi bir rekabet söz konusu" diye konuştu.

ATSO olarak pandemi döneminde de özellikle dijitalleşme, e-ticaret ve e-ihracat konularında üyelere eğitim ve danışmanlık çalışmalarını ara vermeden sürdürdüklerini belirten Başkan Çetin, “Şubat ayından bu zamana kadar 9 e-ticaret ve e-ihracat eğitimi verdik. Bu eğitimlere yaklaşık 200 üyemiz katıldı. Bu katılımcılardan da 108'i e-ticaret ve e-ihracat yapmaya başladı. Bu rakamı yılsonuna kadar daha da yukarı taşımak istiyoruz" dedi.

İNOVATSO'YA DAVET

ATSO'nun 2017 yılında hayata geçirdiği inovasyon merkezi İNOVATSO'ya da girişimcileri davet eden Başkan Davut Çetin, “Bir fikrim var diyen, melek yatırımcı ile buluşmak isteyen ya da ürününü geliştirip ticarileştirmek isteyen herkese İNOVATSO'nun kapıları sonuna kadar açık. Bugüne kadar roket ve robot takımlarına, girişimci gençlerimize ve hayalini gerçekleştirmek isteyen pek çok kişiye hizmet verdik, vermeye devam ediyoruz. Katma değerli ürünleri, fikirleri ortaya çıkarmak isteyenleri İNOVATSO'ya bekliyoruz" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
'Venera Ensemble' Antalya DOB sahnesinde
 
Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı davası başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Venera Ensemble' Antalya DOB sahnesinde
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), 3 Aralık Perşembe akşamı ...
Otel restoranlarına dışarıdan giriş yasaklandı
ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, restoran ve lokantalarda oturmak ...
İşte Muhittin Böcek'ten ilk görüntüler... VİDEO...
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in aylar sonra ilk ...
 
Başkan Yücel'den 'atık maske' mesajı
COVID-19 ile birlikte kullanımı zorunlu hale getirilen maskelerin geri ...
Artık karar verin...
Antalya’nın Kaş ilçesinde ormanlık alana kurulması planlanan mermer ocağı ...
Balık tutkusu engel tanımıyor
PANDEMİ nedeniyle insanların gideceği yerler kapanınca, Demreliler balık ...
 
Çöl sıcağının vurduğu yeşil zeytinler siyaha döndü
ANTALYA Zeytinpark'taki zeytin üretiminde, çöl sıcakları nedeniyle yüzde ...
En genç akrobasi pilotu, dünyaya açılmak istiyor
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yaşayan ve dünyanın en genç akrobasi pilotu ...
Okuyun ama bana isim sormayın...
Dursun Gündoğdu yazdı
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva