'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
15 Ağustos 2016 Pazartesi - 17:19

Bir Antalya devi merkezini İstanbul'a taşıyor

ANKUTSAN Antalya'da sanayici kuruluşlarının desteklenmemesi nedeniyle merkezini İstanbul'a taşıma kararı aldı.

Bir Antalya devi merkezini İstanbul a taşıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA'da 2001 krizi öncesi iki çocukluk arkadaşının satılığa çıkarılan karton kutu işletmesini alarak kurduğu ANKUTSAN, 2015 yılında gerçekleştirdiği 120,6 milyon liralık üretimden satış hasılatıyla İSO'nun 2'nci 500 büyük firma sıralamasında 381'inci oldu. Firma,
Antalya'da 2001 krizi öncesi Altınova mevkiinde Mustafa Çakal ve Rüstem Kesgi adlı iki arkadaş tarafından kiralık bir atölyede başlayan kutu imalatıyla bugün bir dünya markası olan ANKUTSAN Oluklu Mukavva Kutu Fabrikası, Antalya, İstanbul ve Mersin'deki modern tesislerinde istihdam gücü, üretim kapasitesi, Avrupa, Asya ve Uzak Doğu'ya ihracatıyla dev bir sanayi kuruluşu haline geldi.

Tesis ve üretimini 2006 yılında Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kendi yerine taşıyan ANKUTSAN, istikrarlı büyümesini her geçen yıl sürdürdü.

Camları bile olmayan bir atölyede tamamen kiralık makinelerle kutu imalatına başlamak için birikimlerini satmak zorunda kalan ve 3 ay sözleşmeyle kiralanan atölyede üretime başlayan iki arkadaş, 13 yıl içinde Antalya, İstanbul ve Mersin'de biri oluklu mukavva kutu üreten 4 fabrikasıyla bugün Türkiye'nin en büyük ikinci 500 şirketi arasına girmeyi başardı.

ÜRETİM KAPASİTESİ 140 BİN TON

ANKUTSAN'ın iki ortağı Mustafa Çakal ve Rüstem Kesgi, kuruluşundan bugüne firmalarını ve büyüme hedeflerini anlattı. Rüstem Kesgi, ANKUTSAN'ın, Antalya OSB'de 48 bin ton, İstanbul'da Kutay Oluklu Mukavva A.Ş'de 24 bin ton ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde 72 bin ton olmak üzere toplam 142 bin on üretim kapasitesine ulaştığını söyledi. Kesgi, pizza kutusu, yaş meyve sebze ve çiçek kutuları ile sanayinin ihtiyaç duyduğu diğer tüm kutu türlerinin üretimini yaptıklarını belirtti.

DÜNYANIN EN MODERNİ

Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 40 bin dönüm alanda, Türkiye'de ilk kez ileri teknoloji makineleri ile yıllık 93- 94 bin ton oluklu mukavva kutu üretecek fabrikasının kurulduğunu kaydeden Kesgi, Tekirdağ'da da yine aynı yönde bir yatırım gerçekleştireceklerini söyledi. Bu iki fabrikanın toplam yatırım maliyetinin 50 milyon doların üzerinde olduğunu söyleyen Rüstem Kesgi, toplam üretimin yüzde 30'unun, 25 ülkeye yaklaşık 10 milyon Euro'luk bir ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

HEDEF İLK 500

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl geleneksel olarak açıklanan 'Türkiye'nin 2'nci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2015 Yılı Raporunda Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Ticaret AŞ (ANKUTSAN) üretimden satışlarda sağladığı yüksek hasılat nedeniyle 2'nci 500 büyük firma arasında yer aldı. Kesgi, hedeflerinin iki yıl için yeni yatırımlarla birlikte Türkiye'nin ilk 500 şirketi arısına girmek olduğunu da söyledi. Kesgi, her yıl büyüme oranlarının yüzde 55- 60 civarında olduğunu, bu yıl da bugün itibariyle büyüme rakamlarının yüzde 52 olduğunu açıkladı.

ANTALYA'DA BÜYÜK SORUNLAR

Antalya'nın sanayi kenti olarak görülmemesi ve sadece turizm sektörüne yoğunlaşılmasından da yakınan Kesgi, "Turizmde uçak başına 6 bin dolar destek veriliyor. Et, süt, yumurta gibi ürünleri sağlayan firmalara kutu satıyorum. Turizmcinin işi düşünce bu adama mal satanların da işi düşmüyor mu, peki bu adamlara neden destek verilmiyor?" dedi. Kesgi, Antalya Limanı'nda da ücretlerin Mersin ve İzmir limanlarına göre çok yüksek olduğunu, bu nedenle büyük gemilerin gelmediğini, özellikle mermerciler başta olmak üzere birçok ihracatçı firmanın Antalya yerine İzmir ve Mersin'i tercih ettiğini söyledi.

MERKEZİ DE TAŞIYACAK

Antalya'da sanayici açısından umudun kalmadığını ve ciddi sorunlar yaşandığını dile getiren Kesgi, turizmde işler kötü diye bankaların bile sanayiciye yaklaşımının değiştiğini, yaşadıkları birçok sorun nedeniyle firmanın merkezini İstanbul'a taşımaya kararı aldıklarını dile getirdi. Mersin ve İstanbul'daki fabrikaların büyük katkısıyla bugün ikinci 500 listesine girdiklerini de açıklayan Kesgi, "Eğer biz sadece Antalya'daki fabrikayla kalsaydık bugün bu listeye girmemiz mümkün değil" dedi.

ANTALYA'DA 2001 KRIZI ONCESI IKI COCUKLUK ARKADASININ SATILIGA CIKARILAN KARTON KUTU ISLETMESINI ALARAK KURDUGU ANKUTSAN, 2015 YILINDA GERCEKLESTIRDIGI 120,6 MILYON LIRALIK URETIMDEN SATIS HASILATIYLA ISO'NUN 2'NCI 500 BUYUK FIRMA SIRALAMASINDA 381'INCI OLDU. FIRMA, ANTALYA'DA SANAYICI KURULUSLARININ DESTEKLENMEMESI NEDENIYLE MERKEZINI ISTANBUL'A TASIMA KARARI ALDI. (RUSTEM KESGI - MUSTAFA CAKAL) (fOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Akdeniz Üniversitesi zanlıları adliyede
 
Gülen ile görüşen futbolculara kötü haber
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nurettin GÜN 15 Ağustos 2016 Pazartesi 18:18

Sayın kesgi,ceyhan dan istanbul,denizli malatya ya iplik çekiyordum,denizli,ye gittigimde kafam rahattı çünkü orada karton fabrikası,saray kola,can kola,dan yük alıyordum,karton fabrikasından,adana da tavuk çiftligi altın yumurta,ya yumurta kepi ve hatay daki portakal paketleme fabrikalarına karton kutu,ve sunta çekiyordum,sayın kesgi,fabrikayı dilovası,na taşımanız daha mantıklı olur hoşcakalın.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'nın vergi rekortmeni Fraport IC
ANTALYA'nın 2015 yılı kurumlar vergisi rekortmeni 58 milyon 61 bin TL ...
23 üreticiye 35 bin 512 lira ceza
ANTALYA İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaş meyve ve sebzede kalıntı ...
Büyük af geliyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın ipuçlarını verdiği, kapsamlı vergi ve sigorta ...
 
Sigaraya zam geldi
Sigaralar, bugünden itibaren zamlı tarifeyle satılıyor.
KONYSİAD'dan iftar
Konyaaltı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONYSİAD), üyeleri ile Konyaaltı ...
Real Antalya Alışveriş Merkezi el değiştirdi
METRO PROPERTIES’in sahibi olduğu ve geliştirdiği, 2006 yılında hizmete ...
 
Kıdem tazminatına yeni düzenleme
Hükümetin 'sıfır mağduriyet' sözü verdiği kıdem tazminatı modeli şekillendi. ...
Kaçak başkanın yerine kim geldi?
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanlığı'na Süleyman Özer, ...
ADOPEN'e 41 kere maşallah
İSO'nun araştırma sonuçlarına göre ilk 500 başarılı sanayi kuruluşu açıklandı. ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva