'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
20 Kasım 2017 Pazartesi - 12:34

Bir ailenin yok olmasına neden olan Tacit Öz'ün yargılanmasına başlandı

ANTALYA'da, 6 ay önce eşini, baldızını ve kayınpederini öldürüp, kayınvalidesini de ağır yaralayan Tacit Öz'ün (46) yargılanmasına başlandı.

Bir ailenin yok olmasına neden olan Tacit Öz ün yargılanmasına başlandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da, güneş enerjisi ürünleri imalatçısı Tacit Öz, eşi Dilem İçoğlu Öz'ü (30) bir tartışma sonrasında ailesinin evine bıraktı. Pişman olan Öz, defalarca kayınpederinin evine gitmesine rağmen eşini göremedi. Öz, geçen 2 Haziran günü saat 13.30 sıralarında, eşiyle barışabilmek için kayınpederi Mevlüt İçoğlu'nun (54) Konyaaltı ilçesindeki evine geldi. Öz, eşi Dilem İçoğlu Öz, kayınpederi İçoğlu, kayınvalidesi Aniye İçoğlu (55) ve baldızı Demet İçoğlu Akkaya (31)ile sitenin bahçesindeki bankta oturdu. Temmuz ayında boşanma davaları görülecek olan Öz, eşi Dilem ile barışma isteğine olumsuz yanıt alınca, aile üyelerinin üzerine tabancayla kurşun yağdırdı. Kayınpeder İçoğlu da tabancayla damadına karşılık verdi. Olayda Mevlüt İçoğlu ve Demet İçoğlu Akkaya, olay yerinde yaşamını yitirdi. Eş Dilem İçoğlu Öz ve kayınvalide Aniye İçoğlu ise ağır yaralandı. Kendisi de kayınpederinin tabancasından çıkan kurşunla yaralanan Tacit Öz, tedavi için gittiği hastanede, gözaltına alındı. Dilem İçoğlu Öz de ertesi gün yaşamını yitirdi. Tedavisi tamamlanan Tacit Öz, tutuklandı.

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, hakim karşısına çıkan Öz, savunmasında şunları söyledi:

"Olay günü, saat 13.00 sıralarında, boşanma kararı verdiğimi ve avukatla görüşeceğimi söylemek için eşimi aradım; ama telefonlarıma cevap vermedi. Bunun üzerine kız kardeşi Demet İçoğlu Akkaya'yı aradım. Ona boşanmaya karar verdiğimi, müsait olmaları halinde hem görüşmek hem de dini nikahtan düşürmek istediğimi, söyledim. Demet İçoğlu Akkaya, anne ve babası ile görüştükten sonra beni aradı ve gelmemi istedi; ancak babasının yukarıya çıkmamı istemediğini, bahçede görüşmeyi kabul ettiğini söyledi. Ben de evden çıkarken, kayınpederimin bana hediye ettiği silahı da ona geri vermek için arabama koydum."

'KAYINPEDERİM, BANA ATEŞ ETMEYE DEVAM EDİYORDU'

Eşi, kayınpederi, kayınvalidesi ve baldızıyla bahçede buluştuklarını anlatan Öz, "Eşimle konuşmak için 4 metre kadar ileriye gittik. Baldızım Demet ile aramızda 1-1,5 metre vardı. Ben, eşime 'Ailemizi kurtarmanın bir yolu var mı?' diye sorarken, kimin söylediğini görmediğim bir kadının 'Sık lan sık' dediğini duydum. Bunu söyleyen eşim, değildi; çünkü eşim, yanımdaydı. Sonrasında eşim, hızla arkasına döndü ve babasına 'Baba yapma' dediğini işittim. Kayınpederime dönünce, bana doğru ateş ettiğini gördüm. Bu esnada eşim, önüme geçti. Ben de sırtüstü düştüm. Yerden kalktığımda, sağ kolumdan kan akıyordu ve kayınpederim, bana ateş etmeye devam ediyordu. Elimi silaha götürdüğümü hatırlıyorum; ancak sonrasında ne yaşandığını hatırlamıyorum" diye konuştu. 

Yaşamını yitiren Demet İçoğlu Akkaya'nın eşi Okan Akkaya ise olayın nasıl meydana geldiğini görmediğini; ancak kayınpederinin bacanağına silah hediye etmediğini belirterek, şikayetçi olduğunu söyledi. Halen tedavi altında bulunan Aliye İçoğlu'nun avukatı Hüseyin Haber ise müvekkilinin sağlık durumunun düzelmesi durumunda ifade için mahkemede hazır olacağını belirterek, süre talep etti.

OLAYIN TANIĞI, YAŞANANLARI ANLATTI

Yaşamını yitiren Mevlüt İçoğlu ve yaralı Aliye İçoğlu ile komşu olduklarını anlatan tanık Özlem Özkayacan Ceylan ise ifadesinde şunları söyledi:

"Demet ve Dilem'i de komşularımın kızı olması sebebiyle tanırım. Dilem ve Tacit'in birbirini severek, evlendiklerini ikisinden de duydum. Nikah şahitleri, bendim. Dilem, bana evlilikten bir süre sonra maddi yönden sıkıntıya düştüklerini ve geçim sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Ayrılık dönemlerinde Dilem, bana Tacit'in kendisini boşamaması yönünde tehdit ettiğini söyledi. Dilem, eşinin ailesini öldürmekle tehdit ettiğini ve çok korktuğunu söyledi. Mevlüt amca da dışarıya çıkma konusunda tedirgindi. Bütün ailede tedirginlik vardı. Dilem, Tacit'in artık eşi gibi değil de başka biri gibi davrandığını söylüyordu. Olaydan 3 gün önce Mevlüt İçoğlu ile Dilem, koruma talebi için savcılığa gitti. Savcılık, 'Bundan bir şey çıkmaz' demiş. Ellerinde dilekçeyle geldiler. Olay sırasında, ben de oradaydım. Tacit'in elindeki silahla Mevlüt İçoğlu'na ateş ettiğini gördüm. Mevlüt ağabeyi vurdu. Demet, 'Yapma' diyerek, Tacit'in üzerine doğru atladı. Bu esnada, Demet'e de ateş ettiğini gördüm. Ben, Demet'in vurulmasından sonra ambulans çağırmak için yardım istemeye gittim. Dilem'i ise en son babasına doğru giderken, görmüştüm. Bu nedenle Dilem'in ve yine Aliye İçoğlu'nun vurulma anını görmedim."

Mahkeme Başkanı Özgül Küçükel, sanık Tacit Öz'ün tutukluluğunun devamına karar verirken, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Büyükşehir'den Mavi Kart uygulaması
 
Ailesini soydu, hırsızlık görünümü verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Mavi Kart uygulaması
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Antalya'nın en büyük sermayesi denizin kirlenmesini ...
Müteahhitlerden bürokrasi yükü tepkisi
Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Avrupa'da ...
Hem öğrenciler hem de mahalleli kullanacak
MURATPAŞA Belediyesi, okul bahçelerinde hem öğrencilere hem de mahalle ...
 
Özgürlüğe uçtu
Ölümün eşiğinden özgürlüğe kanat çırpmak… Konyaaltı Belediyesi’nin ofis ...
Kumluca'da develer meydana çıktı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde havut giydirme ve daylak güreşi yapıldı.
Kemer'de kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde kontrolden çıkıp takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı.
 
Flyboardcular, şovları ve güzellikleriyle dikkat çekti
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, 2018 Dünya Flyboard Şampiyonası'na hazırlanan ...
Golleri MHP attı kupayı AKP aldı
Antalya'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Parlamentolar Arası ...
Yangın büyük hortum küçük
ANTALYA'nın Serik ilçesinde çıkan ev yangına vatandaşlar bahçe ortumu ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva