Bahçede yaşam var
Bahçede yaşam var
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller yaşamını yitirdi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller yaşamını yitirdi
Antalya'da çalıştay eserleri sergilendi
Antalya'da çalıştay eserleri sergilendi
Bürokraside görevden almalar ve atamalar
Bürokraside görevden almalar ve atamalar
1 Mart 2011 Salı - 12:35

Bir kıl yüzünden öldü

Ankara'nın Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde oturan 24 yaşındaki Dilek Karabıyık, hayvan kılındanki mikroplardan insanlara bulaşan karaciğerinde oluşan kist hidatiği hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Bir kıl yüzünden öldü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Evlenmeden önce evlerinde kedi ve köpek besleyen Dilek Karabıyık, bu sevgisini Bekir Karabıyık ile evlendikten sonra da sürdürdü. Bir süre karnında meydana gelen ağrılar nedeniyle Elmadağ Devlet Hastanesi'ne başvuran Dilek Karabıyık'a, muayene ve şikayetleri doğrultusunda kendisine ilaçlar verildi. Ancak, ağrılarından bir türlü kurtulamadı. Daha sonra ağrıların artması sonucu Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Bu hastanede yapılan tekkikler sonucu karaciğerğnde hayvan kılından geçerek vücudunda oluştuğu belirtilen karaciğer kist hidatiği tehşisi konuldu. Ameliyata alınan Dilek Karabıyık, 2 gün önce tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı.

Dilek Karabıyık'ın çevresinde sevilen, neşeli ve hayvanlara aşırı sevgisi ile tanındığı belirtildi.

Evlenmeden önce bir markette çalışarak herkesin güvenini ve sevgisini kazananan Dilek, iş arkadaşı Bekir Karabık'a gönlünü kaptırdı. İki genç geçen yıl dünya evine girdi. Karaciğer kisti nedeniyle yapılan ameliyattan sonra yaşamını kaybeden Dilek, geride gözü yaşlı ailesiyle birlikte bir eş bıraktı.

Dilek Karabıyık, gözyaşları arasında Hasanoğlan Mezarlığı'nda toprağa verildi. Dilek Karabıyık'ın evlenmeden önce ailesinin evinde 2 kedi ve 1 köpek, evlendikten sonra da eşiyle birlikte evinde 1 kedi beslediği belirtildi. Karabıyık'ın ölümünden sonra halasının Hasanoğlan'daki evinde 60'a yakın kedi beslediği ortaya çıktı.

UZMANLARDAN UYARI

Uzmanlar, hayvan severleri bekleyen köpek kisti tehlikesi konusunda uyardı. Hayvanlardan insana geçen ve halk arasında 'köpek kisti' olarak bilinen karaciğer kist hidatiği, hiç fark edilemeyen ve sarılıktan ölümcül reaksiyonlara kadar birçok sorunu beraberinde getirebildiği hatırlatıldı. Karaciğer kist hidatiği kurt, çakal, köpek gibi hayvanların bağırsaklarında yaşayan parazit türünün neden olduğu bir hastalık olarak biliniyor. İnsanlara bir şekilde geçen hastalık, bulunduğu organa göre içi sıvı dolu keseler oluşturuyor. İnsandan insana bulaşmadığı halde parazit yumurtası bulaşmış kirli gıdalardan insanlara geçebildiği ifade edildi. Erken tehsiş konulmadığında ölümcül vakalara neden olabildiği belirtildi. Uzmanlar, hijyenliğine dikkat edilmesi halinde hayvanlardan insanlara hastalık bulaşmayacağı vurgulandı.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

İnşaatlarda iş bulduğunda işçi olarak çalışan Yusuf Demirtaş, bir hayvansever olan kızı Dilek Karabıyık'ın ölümüyle ilgili doktorları suçlarken, bu işin peşini bırakmayacağını söyledi. Baba Karabıyık, "Kızımı sadece karın ağrısı ile hastaneye yatırdım. Ancak, 4 gün sonra ölüm haberini aldım. Ameliyatta bir ihmal varmı, yok mu araştırıp, Adli Tıp Kurumu'ndan kesin ölüm nedenini öğrenmeye çalışacağım. Kızımın ölümüyle ilgili doktorlardan çelişkili bilgiler aldım. Ölümünde ihmali olduğuna inandığım amelayata katılan doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Hayvan sevgisi nedeniyle canından olduğu iddia edilen Dilek Karabıyık'ın kız kardeşi olan 21 yaşındaki Şerife Demirtaş da ablasının çok iyi bir hayvansever olduğunu belirtirken, "Ablam hayvanlara ayrı özen gösterirdi. Ablam son zamanlarda da evinde muhabbet kuşu besliyordu. Hastaneye yürüyerek giden ablamın ölüsünün çıkmasında ihmal olduğuna inanıyorum" dedi.

 
Alanya'nın çömlekçileri
 
Şeker hastalarına müjde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okula atıyla gidiyor
Muş'un Varto ilçesinde yaşayan jokey 14 yaşındaki Nazlı Gül Kalkan, okula ...
Benzine yine zam geldi
Yurtdışında petrol fiyatlarında yaşanan artışlar içeriyi vurmaya devam ...
İşsizlik oranı yüzde 12
Türkiye genelinde işsizlik oranı 2010 yılında 2009’a göre 2.1 puan azalışla ...
 
Eğlenceli hayvanlar
Bu hayvanlar tıpkı insanlar gibi konuşuyor, dans ediyor, gülüyor, şaşırıyor. ...
Borcu olanlara tanınan süre başladı
Elektrik, su, vergi, prim gibi yaklaşık 300 kalem borca kolaylık getiren ...
Polislere yeni rütbe
Emniyet Teşkilatı Personeli Kimlik Kartları ile Polis Kimlik Kokartları ...
 
Kızılay Burdur'da
Türk Kızılayı Burdur'da bölge toplantısı düzenledi. Türk Kızılayı Genel ...
Sıcaklık artacak
Yağışlar yurdun kuzey kesimlerinde sürüyor. Bu arada sıcaklar da güney ...
Atasever'in yakılacak fotoğrafları
2005 yılında “İki Genç Kız” adlı sinema filmiyle Antalya Altın Portakal ...
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva