Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
28 Ocak 2019 Pazartesi - 13:03

Bireysel Emeklilik ile Birikimlerinizi Yatırıma Çevirin!

Müşterilerinin gereksinimlerine köklü çözümler üretme misyonuyla hareket eden ve Türkiye’nin en öncü bankalarından QNB Finansbank ile ortaklık kuran Cigna, bireysel emeklilik ürün seçenekleriyle tasarruflarınızı yatırıma çevirmenize imkan sağlıyor.

Bireysel Emeklilik ile Birikimlerinizi Yatırıma Çevirin!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bireysel emeklilik için yatırılan tüm katkı payları, Cigna Finans’ın deneyimli portföy uzmanları sayesinde ilgili emeklilik yatırım fonlarında yönetiliyor. Ayrıca bireysel emeklilik sisteminde katkı payları ve vergi avantajları gibi çeşitli devlet teşvikleri de sağlanıyor.

Bireysel Emeklilik Nedir?

Bireysel emeklilik, güvence sahiplerine küçük tasarruflarla yatırım yaparak daha güvenilir bir geleceğe adım atabilme fırsatı sunan bir sistem. Günümüzde sosyal güvenliğe bağlı elde edilen emeklilik hakkı, yaşlılık döneminde maddi açıdan yeterli olmayabiliyor. Ancak BES ürünleri, düzenli birikimlerle çalışma hayatınızda sürdürdüğünüz iyi yaşam standartlarını emeklilik döneminde de aynı şekilde devam ettirebilmenize yardımcı oluyor. Üstelik kamu sosyal güvencesinden doğan emeklilik hakkınızın yanı sıra ek gelir elde edebileceğiniz ikinci bir emeklilik hakkınız daha ortaya çıkmış oluyor.

Bireysel Emeklilikte Devrim: Zorunlu BES

1 Ocak 2017 tarihinden beri bireysel emeklilik avantajlarından tüm çalışanların faydalanabilmesi için zorunlu BES uygulaması gerçekleştiriliyor. 1972 doğumlu ve üzeri tüm çalışanlar, sisteme otomatik olarak dahil ediyor. Aylık prim tutarı, prim kazancının %3’ü oranında hesaplanıyor. Ancak uygulama gönüllük esasına dayandığı için çalışanların ilk 2 ay içerisinde sistemden çıkış yapabilme hakları da bulunuyor. Sistemde kalmaya devam ettiğiniz durumda ise %25 oranındaki katkı payından yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca bir kereye mahsus 1000 TL oranında bir maddi destek de sağlanıyor. Sistemde 10 yıl boyunca kalıp birikimlerinizi maaş olarak almaya karar verdiğinizde ise ekstra %5 oranında bir katkı payı daha hesabınıza yatırılıyor.

Huzurlu Bir Emeklilik için Cigna Finans BES Ürünleri

Proaktif yaklaşıma sahip olan, her daim özgün ve yenilikçi fikirler ortaya atan Cigna Finans, kolay ve elit olmak üzere iki farklı bireysel emeklilik ürünüyle müşterilerini karşılıyor. Kolay emeklilik sözleşmesinde, giriş aidatı ödemeksizin aylık asgari 150 TL üzerinden birikim yapabilmenize olanak tanınıyor.

Yüksek birikimlerle ayrıcalıklı haklardan yararlanmak isteyenler ise elit emeklilik planını tercih ediyor. Elit emeklilik için aylık asgari ödeme tutarı 500 TL olarak belirleniyor ve sözleşmeye dahil olan tüm müşteriler giriş aidatı ve yönetim gideri gibi hiçbir masrafa tabi tutulmuyor. Cigna Finans’ın her iki bireysel emeklilik ürününde de 1 yıl içerisinde 4 kez plan, 6 kez de fon dağılımı değişikliği için talepte bulunulabiliyor. Ayrıca ödemeleri düzenli gerçekleştirirseniz %25 oranında ek devlet katkı payından da faydalanabilme şansı sizleri bekliyor. Dilerseniz katkı payı ödemelerinizi aylık, üç aylık, altı aylık veya yıllık şeklinde yapılandırabilirsiniz.

Farklı Finansal Enstrümanların Kullanılarak Değerlendirildiği Yatırım Fonları

Cigna Finans’ın portföy yöneticileri sayesinde hem kendi ödediğiniz hem de devletin sunduğu katkı paylarını kolayca yatırıma dönüştürebilmeniz mümkün oluyor. Devlet katkı paylarını değerlendiren katılım katkı fonu, genellikle yüksek riske girmek istemeyen orta bütçeli yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Menkul kıymet seçimi ve uygulanacak kısıtlamalar konusunda “Devlet Katkısı” hakkındaki ilgili yönetmelik baz alınıyor. Katkı fonu ise devlet katkı payları üzerinden temettü, sermaye kazancı ve faiz geliri olarak birikim yapabilmenizi mümkün kılıyor.

Güvence sahipleri, bireysel emeklilik sistemine ilk girişte herhangi bir fon tercihinde bulunmamaları durumunda direkt standart yatırım aracına dahil ediliyor. Düşük riskle birikimlerinin değerini korumayı amaçlayanlar, genellikle para piyasası fonuna yöneliyor. Orta yüksek risk düzeyiyle uzun vadede yüksek getiri elde etmek isteyenler için de ikinci değişken fonu ideal bir alternatif oluşturuyor. Kısa vadeli fiyat dalgalanmalarından etkilenen kamu borçlanma araçları ile ortaklık paylarına ve temettü gelirlerine yatırım yapan birinci hisse senedi ise diğer yatırım fonları arasında yer alıyor.

Cigna Finans’ın bireysel emeklilik ürün ve teklifleri için siz de hemen https://www.cignafinans.com.tr/bireysel-emeklilik-sorulari sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz online platform üzerindeki destek formunu doldurabilir veya 0850 222 0 860 numaralı müşteri hizmetleri merkeziyle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler:
 
Antalya'da cami yanında uyuşturucu satışına katlamalı ceza
 
Antalya'da muhtar mahallesiz kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'daki hortum İzmir'de pazar tezgahlarını vurdu
EGE ve Akdeniz bölgelerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış, pazar ...
Antalya, 18 yılda 1 milyar 74 milyon dolarlık lüks yat üretti
DÜNYANIN en önemli süper lüks yat merkezleri arasında ilk 3'te yer alan ...
Başkan Dere'den Bakan Albayrak'a dosya
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
 
SunExpress, TÜROFED işbirliği ile turizmi geliştirmeyi hedefliyor
SUNEXPRESS, 2013 yılında Türkiye turizmine katkı sağlamak amacıyla Türkiye ...
Murat Ülker o hisseleri BİM'e sattı
Yıldız Holding, önde gelen hijyen kağıt üreticilerinden Aktül'deki payını ...
Serbest Bölge'nin ticaret hacmi 668.5 milyon dolar
ANTALYA Serbest Bölgesi'nin 2018 yılı toplam ticaret hacmi, 668.5 milyon ...
 
Albayrak Antalya'da konuştu; 2019 güçlü bir yıl olacak
HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019'un her alanda, ağustos ve ...
Ekonomi hasta bakan Antalya'da...
Antalya’da patronların patronu ATSO Başkanı Davut Çetin hastanede yatarken, ...
Üreticiye kalan para ise devede kulak
Çarşı ve pazarlarda spekülatif fiyat artışları yaşanıyor. Antalya Kumluca’dan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva