Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
28 Ocak 2020 Salı - 11:32

Birlikte yaşadığı kadını öldüren sanık için 3 kez müebbet istemi

ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde, 18 yıl dini nikahla birlikte yaşadığı Asiye Aydoğmuş (37) ile babası Orhan Aydoğmuş (56) ve köy muhtarı Ayşe Adıgüzel'i (58) tüfekle vurarak, öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Ramazan Duyan'ın (54), 3 kez ömür boyu hapisle cezalandırılması talep edildi.

Birlikte yaşadığı kadını öldüren sanık için 3 kez müebbet istemi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da çiftçilik yapan Ramazan Duyan, 18 yıl önce Asiye Aydoğmuş ile dini nikah yaparak, birlikte yaşamaya başladı. Geçimsizlik nedeniyle sık sık yaşanan tartışmaların ardından Asiye Aydoğmuş, Yalvaç'a bağlı Çetince köyündeki babaevine yerleşti. Ramazan Duyan, tüm ısrarına rağmen dönmeyen Asiye Aydoğmuş ile görüşmek için geçen yıl 15 Ağustos günü öğleden sonra köye geçti. Ramazan Duyan, saat 17.30 sıralarında, Isparta- Konya yolu Aşağıova mevkisindeki Asiye Aydoğmuş ve babası Orhan Aydoğmuş'un yanına gitti. Ramazan Duyan ve Asiye Aydoğmuş arasında, iddiaya göre, 'eve dönme' yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine baba Orhan Aydoğmuş araya girdi. Kısa süreli arbedenin ardından Ramazan Duyan, olay yerinden ayrılırken, Asiye Aydoğmuş telefonla köy muhtarı Ayşe Adıgüzel'i arayarak, durumu haber verdi.

3 KİŞİYİ ÖLDÜRÜP KAÇTI, JANDARMA YAKALADI

Kısa süre sonra muhtar Ayşe Adıgüzel ve eşi Ömer Adıgüzel, olay yerine geldi. Bu sırada elinde pompalı tüfekle dönen Ramazan Duyan, tartışma sırasında evin önünde oturan Orhan Aydoğmuş'a ateş etti. Orhan Aydoğmuş kanlar içinde yere yığılırken, ateş etmeye devam eden Ramazan Duyan, kendisine engel olmaya çalışan muhtar Ayşe Adıgüzel'i de vurdu. Olay yerinden ayrılmak için hareketlenen Ramazan Duyan, bu sırada evin mutfak bölümünden gelen ve babasının üzerine kapanan Asiye Aydoğmuş'a da 2 el ateş etti. 3 kişinin yaşamını yitirdiği olaydan sonra Ramazan Duyan, olay yerine geldiği kamyonetiyle kaçtı. Ömer Adıgüzel'in haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu Gelendost ilçesi Bağıllı köyü yakınlarında yakalanan Ramazan Duyan, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Duyan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Asiye Aydoğmuş, babası Orhan Aydoğmuş ve köy muhtarı Ayşe Adıgüzel'in cenazeleri, Çetince Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

'ASİYE, BANA SİLAH DOĞRULTTU'

Cinayetleri işledikten sonra suç aletini olay mahalline yakın bölgede otların içine atarak, aracına binip, kaçmaya çalışırken, Bağıllı köyünde jandarma ekiplerince yakalanan Ramazan Duyan, jandarmadaki ilk ifadesinde, olay günü kayınpederinin kendisine hakaret ettiğini söyledi. Bu sırada Asiye Aydoğmuş'un eve girerek, siyah kabzalı tüfekle çıktığını öne süren Duyan, silahı kendisine doğrulttuğunu; ancak ateş etmediğini, bunun üzerine sinirlenerek, ileride bıraktığı kamyonetteki silahla eve geri geldiğini kaydetti. Duyan, ifadesinde, "Silahı Asiye'ye doğrulttum. Şeker hastası olduğum için kime karşı, kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Olaydan pişmanım" dedi.

KISKANÇLIK YÜZÜNDEN TARTIŞMIŞLAR

18 yıllık beraberlikten 17 yaşında erkek çocukları bulunan çiftin, olaydan 15- 20 gün önce kıskançlık nedeniyle tartıştıkları ve bu nedenle Asiye Aydoğmuş'un Antalya'dan Yalvaç'a bağlı Çetince köyünde oturan babası Orhan Aydoğmuş'un evine geldiği, soruşturma kapsamında ortaya çıktı.

Tartışma ve eşinin evi terk etmesinden sonra defalarca Asiye Aydoğmuş ile telefonda konuştuğunu, eve dönmeye ikna edemeyince kız kardeşine ait kamyonete binerek, yüz yüze görüşmek için köye geldiğini anlatan Ramazan Duyan'ın, kendisine hakaret edilmesinden sonra olayın bu hale geldiğini iddia ettiği belirtildi.

SAVCI 'KASTEN ÖLDÜRME' DEDİ

Cinayetlerle ilgili savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Savcı, iddianamede cinayetlerin 'kasten öldürme' fiili olduğunu belirterek, sanık Ramazan Duyan'ın 3 kez ayrı ayrı ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, ilerleyen günlerde görülecek.

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINDE, 18 YIL DINI NIKAHLA BIRLIKTE YASADIGI ASIYE AYDOGMUS (37) ILE BABASI ORHAN AYDOGMUS (56) VE KOY MUHTARI AYSE ADIGUZEL'I (58) TUFEKLE VURARAK, OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN RAMAZAN DUYAN'IN (FOTODA), 3 KEZ OMUR BOYU HAPISLE CEZALANDIRILMASI TALEP EDILDI. (FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINDE, 18 YIL DINI NIKAHLA BIRLIKTE YASADIGI ASIYE AYDOGMUS (FOTODA) ILE BABASI ORHAN AYDOGMUS (56) VE KOY MUHTARI AYSE ADIGUZEL'I (58) TUFEKLE VURARAK, OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN RAMAZAN DUYAN'IN (54), 3 KEZ OMUR BOYU HAPISLE CEZALANDIRILMASI TALEP EDILDI. (FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINDE, 18 YIL DINI NIKAHLA BIRLIKTE YASADIGI ASIYE AYDOGMUS (FOTODA) ILE BABASI ORHAN AYDOGMUS (56) VE KOY MUHTARI AYSE ADIGUZEL'I (58) TUFEKLE VURARAK, OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN RAMAZAN DUYAN'IN (54), 3 KEZ OMUR BOYU HAPISLE CEZALANDIRILMASI TALEP EDILDI. (FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINDE, 18 YIL DINI NIKAHLA BIRLIKTE YASADIGI ASIYE AYDOGMUS ILE BABASI ORHAN AYDOGMUS (FOTODA) VE KOY MUHTARI AYSE ADIGUZEL'I (58) TUFEKLE VURARAK, OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN RAMAZAN DUYAN'IN (54), 3 KEZ OMUR BOYU HAPISLE CEZALANDIRILMASI TALEP EDILDI. (FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINDE, 18 YIL DINI NIKAHLA BIRLIKTE YASADIGI ASIYE AYDOGMUS ILE BABASI ORHAN AYDOGMUS  VE KOY MUHTARI AYSE ADIGUZEL'I (FOTODA) TUFEKLE VURARAK, OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN RAMAZAN DUYAN'IN (54), 3 KEZ OMUR BOYU HAPISLE CEZALANDIRILMASI TALEP EDILDI. (FOTO:ISPARTA-DHA-ARSIV)

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA) 

Etiketler:
 
Petshopta çıkan yangında kuşlar telef oldu
 
Çöpte bulunan felçli köpek sahiplendirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkollü olduğu gerekçesiyle yazılan cezayı mahkemede iptal ettirdi
ISPARTA'da trafik uygulamasında durdurulan Mehmet Altun'a (45), alkolmetreyle ...
Roma ve Bizans dönemine ait 51 sikke ele geçirildi
ISPARTA'da, Roma ve Bizans dönemine ait sikkeleri satmaya çalışan Ü.Y. ...
Evinde ölü bulundu
ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde yalnız oturan Muharrem Yamancı (58) evinde ölü bulundu.
 
2 gündür kayıp astım hastasını AFAD buldu
ISPARTA'nın Aksu ilçesinde kaybolan astım hastası Mustafa Doğan, dağlık ...
Otomobilin açık kapısına çarpan motosikletli öldü
ISPARTA'da Emrah Kavak'ın kullandığı motosiklet, yolun kenarındaki otomobilin ...
Virajı alamayan otomobil yan yattı
ISPARTA'da virajı alamayan otomobil yan yattı. Kazada 2 kişi yaralandı.
 
Isparta'da terör örgütü propagandasına 8 gözaltı
ISPARTA'da, jandarma operasyonunda, PKK/KCK/YPG terör örgütünün sosyal ...
Davraz'da yaralananları JAK kurtardı
ISPARTA Davraz Kayak Merkezi'nde 10- 19 Ocak tarihleri arasında çeşitli ...
ISUBÜ'lü öğrenciler Şehir Hastanesi'nde eğitim alacak
ISPARTA Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ), İl Sağlık Müdürlüğü ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva