Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
12 Eylül 2019 Perşembe - 16:01

Böcek, Ankara'dan heybesi dolu döndü

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettikleri birçok konuda olumlu görüş aldığını söyledi.

Böcek, Ankara dan heybesi dolu döndü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye hizmet binasında, dün Ankara'da gerçekleşen 29 büyükşehir belediye başkanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmasına yönelik detayları açıkladı. Cumhurbaşkanı'nın davetinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak Antalya'nın sorunlarını ileteceğini söylediğini belirten Böcek, toplantı öncesi İstanbul'da CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduğunu aktardı.

'BU BİRLİKTELİĞE İHTİYAÇ VARDI'

Toplantıda önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinlediklerini belirten Böcek, ardından isteyen belediye başkanlarının söz isteyerek görüşlerini bildirdiğini söyledi. Kendisinin de söz alarak taleplerini ilettiğini anlatan Böcek, "Antalya ile ilgili konuşmalarımızı yaptık. Bu birlikteliğe, son zamanlarda beraberliğe ihtiyaç vardı. Toplantıda whatsapp grubu oluşturulması kararı alındı. Belediye başkanlarının yer alacağı üst kurulda Cumhurbaşkanı, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Yılmaz Büyükerşen'in de yer almasını istedi. Üst kuruldakilerin birlik ve beraberlik içinde çalışmasını istedi. Bakanlar da oradaydı. Herkes notunu aldı. Cumhurbaşkanı da bizzat notlarını aldı" dedi.

BÖCEK'İN CUMHURBAŞKANI'NA İLETTİĞİ KONULAR

Cumhurbaşkanı ile yaptıkları görüşmede Antalya'nın turist sayısının bu yıl 16 milyon olmasını beklediklerini anlattığını dile getiren Böcek, ancak turizmden 2 milyon 400 bin liralık ödenek aldıklarını söylediğini kaydetti. Böcek, "Geçmiş dönem ile bir hesaplaşmamız olmadığını, borçlarla ilgili sıkıntılar olduğunu söyledim. Bizim daha önce meclisten geçen 200 milyon liralık borçlanma isteğimiz vardı. Bu borçlanmanın gereğinin yapılması talimatını verdi. Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşların kiralarını biz ödüyoruz, bu paranın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bize gelmesi gerekiyor. Bakan beye bu konunun gereğinin yapılmasını söyledi. Arıtma ve depolamaya yönelik Orman Bakanlığımıza tahsis taleplerimiz vardı, bakanlığın gereğini yapmasını istedi. Sarısu ve Beldibi'ne yönelik tahsis taleplerinin yerine getirilmesini söyledi. Konyaaltı Belediye Başkanlığı dönemimde ilçeye 150 yataklık hastane yapılmasına yönelik girişimlerimiz olmuştu. Sağlık Bakanımız hastaneyle ilgili kısa sürede ihaleye çıkacaklarını söyledi" diye konuştu.

HEP BİRLİKTE GÜLDÜK

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sandalyesinin kırıldığını anlatan Böcek, "Cumhurbaşkanı İmamoğlu'na 'Devlet malına zarar verdin, parasını istiyoruz' esprisi yaptı. Hep birlikte güldük. Buna ihtiyaç vardı. Bu toplantıların birliktelik için önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Hepimiz toplantıdan memnun ayrıldık. Aşkımız Antalya'yı konuştuk. Belediye durum analizini içeren dosyayı Cumhurbaşkanımıza ilettim. Atamalar, Konyaaltı Sahili ve Boğaçayı'na yönelik durumu kendisine anlattım. Beklemeye alınan projelerle ilgili bilgilendirme yaptım" dedi.

AYAK BASTI PARASI

Bir gazetecinin, daha önce gündeme getirdiği turistten 'ayak bastı' parası alınmasına yönelik sözlerine ilişkin bir gelişme olup olmadığı sorusuna Böcek, şu yanıtı verdi:

"Gittiğiniz bütün ülkelerde şehir vergisi vardır. Turizm Birliği Başkanlığı yapmış birisi olarak daha önce buna yönelik açıklamalarım oldu. Bu yıl 16 milyon turist ağırlamayı bekliyoruz. Bir ay önce Kültür ve Turizm Bakanlığı bununla ilgili bir ajans kurdu. Para artık ajansta toplanacak. Türkiye'ye gelen turistin yüzde 67'si Antalya'ya geliyor. Burada birçok proje turizm olduğu için daha pahalı. Buradaki yatırımlarımızın masrafı birçok ile göre daha fazla. Ama sonuç böyle oldu. En azından toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı arıtmalara yardımcı olacağını söyledi."

Fotoğraf: Sude KARATAŞ (GÜN HABER)

 
Antalya'da 2 turist, otel odalarında ölü bulundu
 
Yanlış otomobili kurşunlamışlar
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sakıp sabancı 13 Eylül 2019 Cuma 16:54

rahmetlini sözü geldi aklıma: bakanların olduğu bir toplantıda herşey güzel diye anlatıyorsunuz. nevar elimizde üçün biri var be üçün biri demişti. halada duruyor elimizde

Yorumu oyla      3      3  
hepiniz aynısınız 13 Eylül 2019 Cuma 16:49

mustafa kemale laf atanlar 2004 den beri iktidardalar yaptıkları hiçbir icraat yok. askeri darbelere laf atanlar hala 1961 ve 82 anayasası veya kanunlarını veya yönetmeliklerini kullanıyoruz. eski eğitimler beyinler farklıymış demekki. ne oldu yeni anayasa.. osmanlının geleceğe ayak uyduramadığı gibi bizde ayak uyduramadık.şimdi bu siyasiler birbirine atıp tutuyorlar ya inanın hepsi kanka. sen insanları işten atıyosun suçun var diye ama o suça dayalı hapse atamıyorsun. denetleme mercileri nezaman bağımsız olur. devlet yatırımları nezaman denetlenir. ülkeyiyi yiyenler nezaman vergisini öder. devlet dairelerinde her iş kanunsuz. evet rüşvet durdu ama hatır,gönül ilişkileri girdi. maşallah antalyada da herkes birbirini tanıyor. akp zamanında altına araba verilen bankamatik memurlar hala geziyor.ses çıkaran yok ah bu ilişkiler.

Yorumu oyla      3      3  
Sahili Geri Alma 13 Eylül 2019 Cuma 16:02

Sahil Antalya da halkın kazıklandığını aktarabildinizmi geri almak için adım attınızmı mahkemeye başvuru yapıldımı? Konuşmak ile olmaz icraat lazım...

Yorumu oyla      3      3  
masal 13 Eylül 2019 Cuma 13:06

Hikaye,istediğin kadar iste,sonuçlanacak mı,o zaman konuşması lazım.20 yıldır Antalya şansız,bunda sadece seçilenlerin suçu yok,seçenlere ne demeli.

Yorumu oyla      3      3  
Sahil Projesi Ne Oldu 13 Eylül 2019 Cuma 10:30

Sahil Projesi ne durumda? Belediyenin zarara uğratıldığı yanlış bir ihale olduğu yıllık gelirin 3 milyon olduğunu belirtip harcanan Paranın 254 Milyon olduğunu aktarmıştınız.

Yorumu oyla      3      3  
Hayırlı cumalar başkanım 12 Eylül 2019 Perşembe 23:55

Cumaya bekliyoruz.

Yorumu oyla      3      3  
Sayın başkanım çok iyisiniz 12 Eylül 2019 Perşembe 23:50

Sadece çok iyi

Yorumu oyla      3      3  
olum bak git 12 Eylül 2019 Perşembe 19:44

antalyaya yapılmış bir şakadır bu arkadaş ve sazı olmayan saz ekibi

Yorumu oyla      3      3  
ünal yanlar 12 Eylül 2019 Perşembe 19:06

bu birlikteliği çok ihtiyacımız vardı ve gerçekleşti ve devam etmesi halinde herşeyin çok güzel olacağını umuyorum başlangıcı böyle olumlu olduğuna göre devamının harika olacağına tüm kalbimle inancım sonsuz

Yorumu oyla      3      3  
bülent 12 Eylül 2019 Perşembe 18:34

Güzeloba şirinyalı yeşilbahçe Fener Turizm yolu hastane yok

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üzerine ısıtıcıdaki kaynar suyun döküldüğü Yunus Emre, yaralandı
ERZURUM'un Köprüköy ilçesinde 2 yaşındaki Yunus Emre Kaya, annesinin çay ...
Huzurevi sakini, organlarıyla 3 kişiye can oldu
ÇANAKKALE Huzurevi'nde dün beyin ölümü gerçekleşen Şahap Arslantürk’ün ...
Şule Çet’in telefonunun şifresi çözülemedi
ANKARA'da, geçen yıl 28 Mayıs'ta şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden ...
 
Hırsızların çalıntı parayı aralarında paylaştığı anlar
BURSA'da, girdikleri evden 70 bin lira ve ziynet eşyası çalan 3 kadın, ...
Ölen kuş için kartondan mezar başlığı
BARTIN’da ölen kuş için hazırlanan mezar başlığı görenleri duygulandırdı. ...
Bartın Irmağı'nda balık ölümlerine karşı su takviyesi
BARTIN'da, balık ölümleri olmaması için kentin içinden geçen ırmağa, oksijen ...
 
Avrupa Sağırlar Atıcılık Şampiyonası Rusya'da başlıyor
14'üncü Avrupa Sağırlar Atıcılık Şampiyonası, 13-21 Eylül tarihleri arasında ...
İç çamaşırından uyuşturucu çıktı, 'Haberim yok' dedi
BURSA'da, devriye gezen polis ekipleri, hareketlerinden şüphelenerek, ...
Altyapıdaki çocuklara cinsel içerikli mesajlar attığı iddiasıyla gözaltı
BOLU'da, amatör futbol kulübünün altyapısında futbol oynayan, yaşları ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva