3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
27 Aralık 2018 Perşembe - 08:39

Böcek; Dışlayıcı değil, birleştirici ve bütünleştirici bir dil kullanacağız

CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Muhittin Böcek, Konyaaltı’nda yüzde 60 ile belediye başkanı seçildiğini belirterek, aynı başarıyı büyükşehirde de göstereceğini söyledi.

Böcek; Dışlayıcı değil, birleştirici ve bütünleştirici bir dil kullanacağız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya’ya hizmet etmenin kendisinin çocukluk hayallerinden biri olduğunu anlatan Böcek, seçildiği zaman belediyeyi yurttaşlarla birlikte insanların yaşamını kolaylaştıracak bir anlayışla yöneteceklerini belirtti.

Antalya’ya dair düşüncelerini Cumhuriyet’e anlatan Muhittin Böcek, şunları söyledi:

-4 dönemdir Konyaaltı Belediye Başkanlığı görevinden sonra Büyükşehir belediyesi başkan adayı gösterildiniz. Muhittin Böcek kimdir?

Orta okul ikinci sınıfta babamı kaybettim. Konyaaltı’nın en zengin aile çocuğuydum ama paramız yoktu. Keçinin peyniri, ineğin sütünü satarak kazanılan paralarla okudum. Geçirdiğim 43 yıl içerisinde dağda ve çayırda harman makinesi de çalıştırdım, traktörle çift sürüp kum da sattım. Açık hava sinemacılığından, otobüs taşımacılığına kadar birçok iş yaparak ekonomik gücümü sağladım. Daha sonra Kemer-Tur’un yönetimine seçildim. Çevremdekilerin desteği ile Anavatan Partisi’nde siyasete başladım. Meclis üyesiyken Mesut Yılmaz’ın atamasıyla Konyaaltı Belediye Başkanı oldum. 2002’de yapılan seçimlerde ANAP barajın altında kalınca o dönemde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın davetiyle CHP’ye geçerek siyasi hayatımı sürdürmeye partimde devam ettim. İkinci başkanlığımda girdiğim seçimi yüzde 52, üçüncüde yüzde 60, dördüncüde ise yine yüzde 60 oy oranı ile kazandım. Aldığım oylar bana halka dokunabildiğimi ve Antalyalıları anlayabildiğimi gösterdi. Aynı başarıyı büyükşehirde de göstereceğim.

‘Yaşanabilir bir kent için çalışacağım’

-Yaptığınız birçok projede ödül aldınız. Belediyecilik anlayışınız nedir?

Belediyecilik öyle bir iştir ki her yeni dönemde yapılan yatırım bir yatırım daha ister. Seçim bildirgelerinde yazdığımız ne varsa sadece onları gerçekleştirmekle kalmadık hep üzerine bir şeyler koyarak hareket ettik. 20 yıllık belediye başkanlığım süresi içinde, vicdanımı rahatsız edecek hiçbir şeyin altına imza atmadım, tutamayacağım sözü asla vermedim. Gerçekleştirdiğimiz her projede temel önceliğim, halkımızın daha mutlu ve huzurlu olmasına yönelikti. Geriye dönüp baktığımda, bunu birlikte başardığımızı da görmekten büyük mutluluk duyuyorum. 7’den 77’ye Antalya’da yaşayan yurttaşlarımızı mutlu etmek, onların daha yaşanır bir kente sahip olması, bitmek bilmeyen sorunlarına çözüm bulmak ve ihtiyaçlarına karşılık vermek temel hizmet anlayışım olacak. Çünkü 20 yıldır bu sorunlara çözümler üretiyorum ve üretmeye devam edeceğim.

-Konyaaltı Belediyesi’nde neler yaptınız? Bu süre içinde halkın size bakışında neler gördünüz?

Dünyada kişi başına düşen yeşil alan yüzde 10 iken Konyaaltı’nda yüzde 11’den çoktur. Planlı alanlarda yaptığımız parklarda 85 bin ağaç vardır. Antalya’da bulunan 19 ilçeden doğalgazın bittiği tek ilçe Konyaaltı’dır. İlçemizde 53 okulumuz var. Golden City Awards ödülü kazanan Yaşlılar Kreşi, 200 kişilik çok amaçlı salonu, spor salonu, kuaför ve atölyeleriyle yaşlılara hizmet veren çok kıymetli bir projemiz. Aileler çocuklarını kreşe bırakır gibi anne-babalarını merkezimize bırakıp akşam işten çıktıklarında alabiliyorlar. Burada 30 binin üzerinde Rus yaşıyor. Kent konseyinde yabancılar meclisimiz vardır. Konyaaltı bana 20 yıl boyunca güvendi, çok şükür bu güveni asla sarsmadım. Şimdi aynı güveni Antalya’da yaşayan sevgili yurttaşlarımızdan da bekliyorum.

-Dört dönem belediye başkanlığı yaptınız. Seçilirseniz nasıl bir Antalya yaratacaksınız?

Ben olmayacak şeyleri gündeme getirmem çünkü kent ve kentli adına taleplerde bulunurum. Barışla, dostlukla, siyaset yapmadan, yaşayan insanların istekleri doğrultusunda Antalya’yı birlikte yöneteceğiz. Antalya’daki sıkıntıları,0 büyükşehir meclis üyesi de olduğum için tüm ilçelerin sorunlarını biliyorum. Kişisel çıkar ve ranta yönelik değil, halkın ihtiyaç ve taleplerine yönelik projeler üreteceğiz. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar ulaşım, çevre, tarihi alanların korunması gibi sorunlar var. Taş ocaklarına sınırlandırma getirerek yenilenebilir enerji ile Antalya’yı kalkındırabiliriz. Çevreci olmamız lazım. Tarihini, doğasını, çevresini hep birlikte korumak zorundayız. 31 Mart 2019 sabahına kadar kapı kapı gezerek, Antalya’da ulaşılmadık bir karış yer bırakmayacağız. Çalışmalarımızda ayrımcı ve dışlayıcı değil, birleştirici ve bütünleştirici bir dil kullanacağız.

 
'Aylık kazancım 450 bin TL'den fazla'
 
Vali ve emniyet müdürleri ataması
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Örgüte destek kesecek 28 Aralık 2018 Cuma 12:59

Muhıttın beyın alması cok zor. orgut destek vermeyecek gıbı

Yorumu oyla      3      3  
Asatinki 27 Aralık 2018 Perşembe 12:23

Akpliler böcek kazanır diyor, CHP''liler menderes daha solcu diyor, ülkücüler böcek diyor. Ne olacak hayirlisi

Yorumu oyla      3      3  
bize de bekleriz başkanım 27 Aralık 2018 Perşembe 11:42

Sayın başkan bizim o taraflara da bekleriz ışıklar esnafları olarak sorunlarımızı dinlemenizi öneririz.

Yorumu oyla      3      3  
Öneriler ? 27 Aralık 2018 Perşembe 10:26

Sayın Başkana Öneriler; Öncelikli olarak Tüm ana Caddelerdeki Esnafları ziyaret ediniz, ama el sıkışıp geçmeyiniz. Ornek yarın gezecek oldgunuz caddedekı esnaflara bır gun oncesınden danısmanlarınız gıtsın ve desın yarın baskanımız mahalleye gelecek isteklerınızı sorunlarınızı bır a4 kagıdına yazınız gelınce dırek ılk elden verınız desın. Bu sayede kımın ne sorunu var ıse yazılı olarak dırek baskan adayına vermıs olsun. Lutfen farklı bır baskan adayı olunuz... Esnafların sorunlarını sıkayetlerını dınleyınız. Taksıılerı Otobusculerı Servıscılerı Dınleyınız. Rent A Car fırmalarını dınleyınız Derneklerı dınleyınız.

Yorumu oyla      3      3  
taş 27 Aralık 2018 Perşembe 09:50

Siyasetde olmaz diye bir şey ama,BÖCEK'in Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesi zor görünüyor.Konyaaltı Belediye seçimlerine benzemez,tüm genelde nereye yetişebilecek,çalışacak olan CHP örgütleri,peki yeterince çalışırlar mı derseniz şüphe var,evet 15 yıl CHP den Belediye Başkanlığı yapmış ama örgütlerle sıcak ilişki kuramamış veya bilerek öyle yapmış,şimdi ise zurnanın zıt dediği yere gelindi,AKAYDIN'da olduğu gibi örgütler yeterince destek vermezlerse TÜREL'in şansı artar.Şu an itibariyle de öyle gözüküyor.Bu saat den sonra düzelir mi derseniz oda zor.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 569 şişe 'sahte içki' ele geçirildi: 2 gözaltı
ATSO İnovasyon Merkezi açıldı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), üyeleri ve girişimcilerin ...
Alanya'da öğrenciler su kabağı boyadı ve quilling yaptı
ALANYA Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle öğrencilere ...
 
Bir yorum yazdı eski defteri açtırdı
Ahsen Tv muhabiri, Nusret hoca olarak tanıttığı kişi ile Milli Piyango ...
Başkan Uysal'a destek ziyareti
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, aralarında İYİ Parti İlçe yönetiminde ...
Antalya'da diş hekiminin ölümünde şok gelişme
ANTALYA'da, diş hekimi Özgür Özen'in (38) ölümünden sorumlu tutulan erkek ...
 
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen ...
Bugün ve yarın için dikkat
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının bugün ve yarın ...
Bir Bilenle Bilge Nesil projesi kitap okuma yarışması
MEMUR-Sen, Genç Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Antalya şubeleri tarafından ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva