Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
28 Eylül 2020 Pazartesi - 11:31

Böcek'in tedavisinde ihmal iddiaları...

Antalya’da iki özel hastanenin son dönemde tahlil ve tedavi konusunda iyi sınav veremedikleri tartışılıyor. Son iddia ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tedavisindeki ihmallerle ilgili…

Böcek in tedavisinde ihmal iddiaları...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ekspres Gazetesi’nden Esra Yağcı’nın bugün yayınlanan haberine göre, Böcek Memorial Hastanesi’ndeki tedavisi sırasında mantar enfeksiyon kaptı ve bu durum sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde ortaya çıktı. Kanında mantara rastlanan Böcek’e hemen tedavi uygulanmaya başlandı.

Yağcı’nın haberi şöyle:

“Antalya’nın iki büyük özel sağlık kuruluşu pandemi döneminde koronavirüs ile mücadelede başarı olamadı. Yaptığı testlerin yanlış olduğu ortaya çıkan Medical Park Hastanesi’nin ardından Memorial da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tedavisinde başarısız oldu. Başkan Böcek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın devreye girmesiyle Memorial Antalya Hastanesi’ndeki tedavisi yarım kesilerek Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

HASTANENİN ENFEKSİYON HATASI

17 Ağustos’ta koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından Memorial Antalya Hastanesi’nde tedavi altına alınan Başkan Muhittin Böcek’in 40 günlük tedavi döneminde başarı sağlanamaması, süreci yakından takip eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın müdahalesini gerektirdi. Koronavirüsü yenmesine rağmen tedavi sürecinde akciğerleri büyük hasar gören Başkan Böcek’in Memorial’daki tedavi sürecinde bağlı olduğu makineden ‘mantar enfeksiyonu’ kaptığı, hastanenin buna engel olamamakla tedaviyi zora soktuğu öğrenildi.

ÖNLEM ALINMALIYDI

Bir çeşit hastane mikrobu olan mantar enfeksiyonunun uzun süre cihaza bağlı kalan hastalarda meydana gelebileceğini belirten uzmanlar, hastanenin bunu bilerek uzun süreli tedavide önlem alması gerektiğini, koronavirüs tedavisi gören ve akciğerleri büyük hasar ortaya çıkan Başkan Muhittin Böcek’te bu önlemin alınmamasını büyük bir hata olarak yorumladı. Tedavisinin daha sağlıklı yürütülebilmesi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Böcek’in hem mantar enfeksiyonu hem de akciğerlerindeki hasar tedavi edilmeye çalışılırken daha rahat nefes alması için de trakeostomi uygulandığı açıklandı.

ÜNİVERSİTE SEFERBER OLDU

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yetkilileri, Başkan Muhittin Böcek’in tedavisine başlar başlamaz kamuoyuna Böcek’in hastanelerine ne durumda geldiğini de açıkladı. Solunum cihazına bağlı olan Başkan Böcek’in tedavisine yoğun bakımda başlandığını belirten Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yetkilileri, Böcek’in daha rahat nefes alabilmesini sağlamak için gırtlak altından yeni bir nefes alma deliği açma anlamına gelen trakeostomi uygulandığını bildirdi.

SÜREÇ NORMAL DEĞİL 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vasıtasıyla gün gün takip ettiği Başkan Muhittin Böcek’in, Memorial Hastanesi’ndeki tedavi sürecindeki başarısızlık nedeniyle zaman kaybedildiği belirtildi. Başkan Böcek’in Memorial Hastanesi’ndeki tedavi sürecinde büyük hasar gören akciğerlerinin ve mantar enfeksiyonunun süreci etkilediği, Böcek’le birlikte pozitif vaka olarak tedavisine başlanan birçok hastanın taburcu olmasına rağmen bu kadar uzun süre ilerleme kaydedilmemesinin normal olmadığı bildirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve babası da pozitif tanı konulmasıyla birlikte Başkan Böcek’le aynı gün tedaviye alınmış, Yücel ve babası iki haftalık tedavilerinin ardından taburcu olarak normal hayatlarına dönmüşlerdi.

SORUŞTURULACAKLAR

Antalya’da koronavirüs ile mücadelede hatalar yapan iki hastanenin Sağlık Bakanlığı tarafından mercek altına alındığı, soruşturmaların da bizzat Bakanlık tarafından başlatıldığı belirtildi. Tedavi ve testlerden pandemi döneminde önemli cirolar yapan iki hastanenin güvenilirliğinin test ve tedavi sonuçlarıyla büyük yara alması, devlet ve üniversite hastanelerinin önemini de bir kez daha ortaya çıkardı. İki hastane ve yan kuruluşlarının korona konusunda test ve tedavilere devam edip edemeyeceğine Sağlık Bakanlığı karar verecek. 

Kanda mantar enfeksiyonu tehlikeli midir?

Çeşitli mantarlar derin doku ve sistemik enfeksiyonlara neden olabilmektedir. Mantarın bulunduğu enfekte toprak gibi ortamlarla temas eden kişiler sıklıkla enfeksiyonu kaparlar. Akciğer enfeksiyonları tipik olarak mantar sporlarının solunum havası ile alınmasıyla başlamaktadır. Akciğer enfeksiyonları ve deri altına yayılmış mantar enfeksiyonları ile, istilacı mantarlar ilk enfeksiyon odağından kan dolaşımına geçme (septisemi) ve/veya vücudun her yerine-organlara, dokulara, kemiğe ve bazen omuriliği saran meninksler ve beyin içine yayılma potansiyeli kazanırlar.

Bağışıklık sistemi yetkin hastalarda akciğer mantar enfeksiyonları öksürük, ateş, kas ağrıları, baş ağrıları ve deri döküntüleri gibi yalnızca hafif-orta derecede soğuk algınlığı yakınmalarına neden olabilmektedir. Diğer hastalarda mantarlar enfeksiyonun ilk odağına yerleşip o bölgede kalan, yayılmayan enfeksiyonlara neden olabilmektedir (hastalık etkenleri granulomlar içine hapsolur). Ancak bu belli bir odağa sınırlı enfeksiyonları olan kişilerin bağışıklık sistemleri yaşamlarının bir döneminde yetersizleştiğinde uzun süre sessiz kalan kronik mantar enfeksiyonu aktifleşerek akut enfeksiyon haline dönüşebilir. Mantarların neden olduğu enfeksiyonların bir bölümünün hastalık belirtilerine neden olması aylar hatta yıllar alabilir. Yavaş yavaş ve giderek daha fazla kötüleşip vücudun her yerine yayılır; gece terlemeleri, göğüs ağrısı, kilo kaybı ve lenf düğümlerinde büyümeye neden olurlar. Diğer bir bölümü hızla ilerleyerek zatürre (pnömoni) ve/veya septisemiye neden olurlar. Altta yatan akciğer hastalığı olanlarda ve/veya HIV/AIDS hastaları gibi bağışıklık sistemleri yetkin olmayan kişilerin akciğerlerini etkileyen mantar enfeksiyonlarının daha ağır seyretme olasılığı daha yüksektir. Hem akut hem de kronik mantar enfeksiyonları kalıcı akciğer, organ ve kemik hasarına neden olabilir, ölümle sonuçlanabilirler.

 

 
Kediye bakayım derken canından oluyordu
 
Sürpriz evlilik teklifinde yüzük dronla geldi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal 28 Eylül 2020 Pazartesi 23:42

Yıllardır gözlemim özel hastanelerin bir çoğu konforlu boş karton kutusu gibi, buralar polikılinik hizmeti verir; geniş çaplı tedavilerde kamu hastanelerinden şaşmayın. Görünüme aldanmayın.

Yorumu oyla      1      1  
çağlarcalı 28 Eylül 2020 Pazartesi 17:06

akdeniz üniversitesi kötü senaryoya hazırlanıyor. suç atılacak merci bulunmuş gibi.

Yorumu oyla      1      1  
demir 28 Eylül 2020 Pazartesi 11:44

Biliyorsunuz halk arasında bir deyim vardır,haydi buyurun derler.Olacak iş mi bu günlerdir hastanede yatıyor,hiç bir iyiye gidiş yoktu hep stabil.Üniversiteye gidince işin rengi ortaya çıkmış gözüküyor.Genel olarak bakarsak özel hastanelerin çoğu sırf ticaret üzerine kurulmuş işletmelere dönmüş vaziyetteler.Antalya Araştırma Hastanesi modeli çok güzel bir tercih,keşke şehir hastaneleri yapılacağına araştırma hastanesi modeli ülkenin her şehrine ihtiyaca göre bir veya birden fazla yapılsaydı.Yer seçimleri de vatandaşın kolay ulaşabileceği yerler olsaydı,şehir hastaneleri iyi güzel olmuşta çok büyükler içlerinde bile dolaşmak için küçük araçlar lazım.Yaşlı insanlar bloklar arası yürümekte çok zorlanıyorlar.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmmün plazma bağışı için 'seferberlik' çağrısı
ADANA’da koronavirüse yakalanıp, iyileşen vatandaşlar, Kızılay Kan Merkezi'nde ...
Çalışma zorluğu yüzüne yansıyan Seher hemşireye övgü
TRABZON’da, yoğun bakım servisinde görevli hemşire Seher Altuncu, meslektaşlarının ...
Koronavirüsten bugün 68 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Koca: "Uzun bir aradan sonra ağır hasta sayımız azaldı. ...
 
Koronavirüsten bugün 71 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Koca, "Bugün tespit edilen 1.511 yeni hastamız var. Hasta ...
Başkan Böcek'e trakeostomi uygulandı
KORONAVİRÜS tedavisinin ardından akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle ...
Maskede 'TSE standardı' uyarısı
TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili Sinan Vargı, ...
 
Koronavirüsten bugün 73 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Koca: "Bugün tespit edilen 1665 yeni hastamız var. Bölgesel ...
Rahminden 1,5 kiloluk kist çıktı
ANTALYA'da kasık ağrısıyla hastane gelen 56 yaşındaki kadının rahminden, ...
Kayıpmaz: Vakalar, 25- 49 yaş arasında yoğunlukta
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva