Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
24 Eylül 2020 Perşembe - 15:07

Bodrum'da ev fiyatları salgında iki katına çıktı

MUĞLA'nın turizm cenneti ilçesi Bodrum'da koronavirüs salgını nedeniyle ev kiraları iki katına çıktı. Ev kiraları büyüklüğüne, eşyalı ya da havuzlu olmasına göre 10 bin lirayı buluyor. Satılık ev fiyatları ise 300 bin liradan başlıyor, 1 milyon lira ve üzerine kadar çıkıyor.

Bodrum da ev fiyatları salgında iki katına çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bodrum'da ev fiyatları geçen yıllara oranla neredeyse iki katına çıktı. Pandemi nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerden kaçan vatandaşlar ilçe merkezinde fiyat bakımından kendilerine uygun ev bulmakta zorlanıyor. İlçede 1+1 evler 1500 ile 1700 lira, 2+1 evler 2 bin ile 2 bin 200 lira, 3+1 evler ise 3 bin ile 3 bin 500 lira arasında değişen fiyatlarla kiraya veriliyor. Havuzlu bahçeli 100 metrekarelik bir evin kirası 10 bin liradan başlıyor. Geçen yıl 200 bin lira olan 75 metrekarelik 1+1 bir evin satış fiyatı ise kalitesine ve mevkiine göre 300 bin ile 500 bin liraya kadar çıkıyor.

2+1 ve 3+1 evlerde ise fiyatlar 500 binden başlıyor evin durumuna göre 1 milyon liraya kadar ulaşıyor. Özelikle ilçe merkezinde kiraların yüksek olması nedeniyle devlet memurları Bodrum'a tayin olmak istemiyor. Olanlar ise kiraların yüksekliği nedeniyle, hergün kilometrelerce yol gitmeyi göze alıp, ilçeye uzak olan Mumcular Mahallesi ya da diğer kırsal mahallerde ev kiralıyor. Birçoğu ise kısa bir süre görev yaptıktan sonra başka ilçe ya da şehirlere tayinini istiyor. Ev sahiplerinin 6 aylık kirayı peşin istemesi, depozito alması ve eğer emlakçı vasıtası ile ev bulunduysa emkaçıya ödönen genelde 1 aylık kira bedeli kadar olan para da Bodrum'a tayin olan memurlar ya da pandemi nedeniyle burada yaşamak isteyenleri kara kara düşündürüyor.

'KORANİVİRÜS NEDENİYLE FIRSATÇILIK YAPILIYOR'

Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ömer Yetgin, yaz dönemi ile birlikte Bodrum'da kiralarda büyük artışlar yaşandığına dikkati çekip, " Çünkü günübirlik dayalı döşeli ev kiralamak isteyenler oluyordu. Yaz sezonun sonu olması nedeniyle fiyatlar az da olsa düştü. Ancak evlerin büyük çoğunluğu boş. Bodrum deniziyle, kumu ile, havasıyla çok güzel bir yer olduğu için burada bile artık bölgeler arasında kiralarda büyük farklar var. Konacık, Türkbükü, Turgutreis, Akyarlar, bölge bölge olarak değişiyor. Bugün kira fiyatlarına örnek vermek gerekirse ilçe merkezindeki Yokuşbaşı Mahallesi'nde 1+1 bir evin kirası 1500 ile 1700 arasında. Bu rakam 2+1 evleri için 2 bin- 2 bin 200 lira, 3+1 evler için ise 3 bin ile 3 bin 500 lira arasında. Eğer kiralık evi eşyalı düşünüyorsak ve yaz sezonunda temmuz ile ağustos ayı döneminde istiyorsak o zaman bu fiyatlar, 3 bin ile 10 bin lira arasında değişiyor. Koronavirüs nisan ayından itibaren Türkiye'de görülmeye başlandı. Bodrum'un sezonu da 12 Nisan'dan itibaren başlıyor. Bu nedenle bölgede büyük bir göç unsuru ortaya çıktı. Büyükşehirlerden Fethiye, Marmaris'te olduğu gibi Bodrum'a da büyük bir yoğunluk yaşandı. Sezon başlayınca boş evler eşyalı olarak kiraya verilmeye başlandı. Kiralık günübirlik evlere akın edilmeye başlandı, apartlara verilmeye başlandı. Kimi vatandaşlar, yıllık kiralıyor ve eşyalarını da getiriyor. Ancak Bodrum günden güne büyümeye devam ediyor. Sadece kiralar değil evlerin satış fiyatları da arttı. Daha önce 200 bin lira olan bir evin fiyatı 300 bin ile 500 bin liraya arasında değişiyor. Fiyatlarda düşüş bekliyoruz, Bankaların konut kredisi faizleri 0.69'a kadar düştüğünde rağbet vardı. Faizler düşerse insanlar tekrar buradan ev alabilirler" dedi.

Bodrum'da 4.5 yıldır kirada oturan 2 çocuk annesi Fehriye Behlül (42) ilçedeki kira fiyatlarındaki artışın kendisinin de dikkatini çektiğini belirtip, "Oturduğum evin kirası bugün itibariyle 1600 lira. Ancak; şunu biliyorum ki bugün evi boşaltırsam kirası 3 bin lira olacak. Bunu doğru bulmuyorum, bölgede koronavirüsten dolayı fırsatçılık yapılıyor. Bir de şöyle bir gerçek var, fazla talep olduğu için fiyatlar ikiye katlandı. Kiracı olarak bizler bu durumdan şikayetçiyiz" dedi.

Bodrum'da yaşayan Yaşar Özdemir (52) de Bodrum'da kira fiyatlarındaki artışa dikkat çekip, "Özellikle İstanbul'dan buraya talep çok. bu nedenle de kira fiyatlarında artış var: Normalde 800 lira olan 1+1 kiralık evlerin fiyatı bugünlerde 2 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bu artışın nedeni pandemi nedeniyle ev sahiplerinin fırsatçılık yapmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

 KORONAVIRUS SALGINI MUGLA'NIN TURIZM CENNETI ILCESI BODRUM'DA EV KIRALARI IKI KATINA CIKARDI. EV KIRALARI BUYUKLUGUNE GORE VE ESYALI YA DA HAVUZLU OLMASINA GORE 10 BIN LIRAYA KADAR CIKIYOR. SATILIK EV FIYATLARI ISE 300 BIN LIRADAN BASLIYOR 1 MILYON LIRA VE UZERINE KADAR CIKIYOR. BODRUM'DA YASAYAN YASAR OZDEMIR (FOTOGRAFTA) (FOTO: HASAN AKYILDIZ / BODRUM, DHA)

 KORONAVIRUS SALGINI MUGLA'NIN TURIZM CENNETI ILCESI BODRUM'DA EV KIRALARI IKI KATINA CIKARDI. EV KIRALARI BUYUKLUGUNE GORE VE ESYALI YA DA HAVUZLU OLMASINA GORE 10 BIN LIRAYA KADAR CIKIYOR. SATILIK EV FIYATLARI ISE 300 BIN LIRADAN BASLIYOR 1 MILYON LIRA VE UZERINE KADAR CIKIYOR.(FOTO: HASAN AKYILDIZ / BODRUM, DHA)

 KORONAVIRUS SALGINI MUGLA'NIN TURIZM CENNETI ILCESI BODRUM'DA EV KIRALARI IKI KATINA CIKARDI. EV KIRALARI BUYUKLUGUNE GORE VE ESYALI YA DA HAVUZLU OLMASINA GORE 10 BIN LIRAYA KADAR CIKIYOR. SATILIK EV FIYATLARI ISE 300 BIN LIRADAN BASLIYOR 1 MILYON LIRA VE UZERINE KADAR CIKIYOR. BODRUM'DA YASAYAN FEHRIYE BEHLUL (FOTOGRAFTA) (FOTO: HASAN AKYILDIZ / BODRUM, DHA)

 KORONAVIRUS SALGINI MUGLA'NIN TURIZM CENNETI ILCESI BODRUM'DA EV KIRALARI IKI KATINA CIKARDI. EV KIRALARI BUYUKLUGUNE GORE VE ESYALI YA DA HAVUZLU OLMASINA GORE 10 BIN LIRAYA KADAR CIKIYOR. SATILIK EV FIYATLARI ISE 300 BIN LIRADAN BASLIYOR 1 MILYON LIRA VE UZERINE KADAR CIKIYOR.(FOTO: HASAN AKYILDIZ / BODRUM, DHA)

 KORONAVIRUS SALGINI MUGLA'NIN TURIZM CENNETI ILCESI BODRUM'DA EV KIRALARI IKI KATINA CIKARDI. EV KIRALARI BUYUKLUGUNE GORE VE ESYALI YA DA HAVUZLU OLMASINA GORE 10 BIN LIRAYA KADAR CIKIYOR. SATILIK EV FIYATLARI ISE 300 BIN LIRADAN BASLIYOR 1 MILYON LIRA VE UZERINE KADAR CIKIYOR. BODRUM EMLAK MUSAVIRLERI DERNEGI BASKANI  OMER YETTGIN (FOTOGRAFTA) (FOTO: HASAN AKYILDIZ / BODRUM, DHA)

 KORONAVIRUS SALGINI MUGLA'NIN TURIZM CENNETI ILCESI BODRUM'DA EV KIRALARI IKI KATINA CIKARDI. EV KIRALARI BUYUKLUGUNE GORE VE ESYALI YA DA HAVUZLU OLMASINA GORE 10 BIN LIRAYA KADAR CIKIYOR. SATILIK EV FIYATLARI ISE 300 BIN LIRADAN BASLIYOR 1 MILYON LIRA VE UZERINE KADAR CIKIYOR.(FOTO: HASAN AKYILDIZ / BODRUM, DHA)

Hasan AKYILDIZ- Selçuk AKBAŞ/BODRUM (Muğla), (DHA)

 
Antalya'da 161 kilo esrar ele geçirildi
 
Su kuyusunda cansız bedeni bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yağmur suyu hattına düşen inek, kepçeyle kurtarıldı
KÜTAHYA'nın Tavşanlı ilçesinde, yağmur suyu hattına düşen inek, itfaiye ...
Kuyumcu tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla eylem yaptılar
KONYA'da bir grup vatandaş, altınlarını emanet olarak bıraktıkları kuyumcu ...
FETÖ'nün mahrem imamına 12 yıl hapis cezası
ANKARA'da, FETÖ/PDY’nin emniyet mahrem imamı olduğu ve nitelikli dolandırıcılık ...
 
Gece kulübünde 2 erkeğin direk dansı şaşırttı
ANKARA'da yasağa rağmen açılan gece kulübünde, koronavirüs tedbirlerine ...
Çorabın içinde bulunan uyuşturucuya 3 tutuklama
EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polisin arama yaptığı araçta çorap içerisine ...
Ceren'in katili: Mahkemenin devam etmesinden bıktım
ORDU'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in (20) katil zanlısı Özgür ...
 
Çekicinin hidrolik yağı caddeye boşaldı
AVCILAR'da otobüs durağı park alanına park eden araçlar çekilmek istenirken, ...
Kumsal, 7’nci kat balkonundan düşüp öldü
KONYA'nın Çumra ilçesinde sınıf öğretmenleri Mustafa Bayram ve eşi Deniz ...
Gaspçıyı, şapkası yakalattı
MERSİN'de, yardım istediği H.A.'nın (63) para vermek için cebinden çıkardığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva