Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
1 Aralık 2015 Salı - 17:21

Boğaçayı projesi tanıtıldı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 'Konyaaltı Boğaçayı Projesi' için "Bir ilahi güç gelse dese ki, 'Ey Menderes Türel, biz bu projeyi Antalya'ya kazandıracağız, şu beyaz kağıdın altını imzala' yeter ki bu proje gelsin gözüm kapalı o kağıda imza atarım" de

Boğaçayı projesi tanıtıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'ndeki 'Konyaaltı Boğaçayı Projesi' lansmanı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, STK, oda ve dernek temsilcileri, işadamları, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. Boğaçayı Projesi ön hazırlıklarını 2008 yılında hazırladıklarını ancak yerel seçimlerde görevi devretmesi nedeniyle gerçekleştirme imkanı bulamadıklarını dile getiren Başkan Türel, yeniden göreve gelmesiyle projeyi yinelediklerini söyledi. Projenin 927 kilometre kareyi kapsayan bir havza planlaması olduğunu, sadece üst yapı değil esasen alt yapı sorunlarına önem verildiğini dile getiren Başkan Türel, "Geçmişte bir sel felaketi yaşadık. 2300 debiyle su, sele dönüşmüş ve o köprüyü alıp gitmişti. Boğaçayı'ndaki risk ciddiyetini korumakta. Sel bir köprüyü adeta bir kürdan gibi denize götürebiliyorsa bu risk halen söz konusudur. Önceliğimizi taşkın önlemeye verdik. 2300 değil 4300- 4600 debiye göre riski ortadan kaldıracak önlemler alınmak suretiyle bu çalışmaları yürüttük" dedi.

"BEDELİNİ ÖDEMEYE HAZIRIM"

Projeyi gündeme taşımadan, içeriğinin henüz bilinmeden bazı kesimlerce eleştirilmesinin kendisini üzdüğünü açıklayan Başkan Menderes Türel, bunun manasını anlamakta güçlük çektiğini söyledi. Projenin kente sağlayacağı katkının tartışılmaz olduğuna dikkati çeken Başkan Türel, şöyle konuştu:

"Proje Antalya ekonomisine katma değer sağlayacak. Vatandaşlar hem projede çalışarak ekonomik kazanç sağlayacak, hem de proje bittiğinde 10 bin vatandaşımız iş sahibi olacak. Bu proje siyasi tartışmalara malzeme yapılacak kadar küçük değil. Benim projeden zerre kadar bir siyasi beklentim söz konusu değil. Bir ilahi güç gelse dese ki 'Ey Menderes Türel biz bu projeyi Antalya'ya kazandıracağız şu beyaz kağıdın altını imzala' yeter ki bu proje gelsin gözüm kapalı o kağıda imza atarım. Bunun siyasi bir bedeli varsa razıyım. Antalya'ya ilkleri yaptım. Antalya kazanacaksa Menderes Türel dünden kaybetmeye razıdır" diye konuştu.

İLK ETAP 2 KİLOMETRE OLACAK 

Kanal İstanbul Projesi'nin ardından 'Çılgın proje' sıfatına fazlasıyla layık bir projeyi konuştuklarını iddia eden Başkan Türel kente karaya doğru 40 kilometrenin üzerinde yeni bir sahil kazandırdıklarını yineledi. Projeyi dile getirdiği günden bu yana destek veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bu projeyi etap etap tamamlayacağız. İlk etabını sahilden 2 km içeriye kadar olan kısmını bu dönemdeki görevim içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Hem denizin içinde hem de nehrin içinde iki limanı barındıran halka açık yaşam merkezlerinin bulunduğu bir projeyi ilk dönemde tamamlamayı planlıyoruz" dedi. 

SEL VE TAŞKIN SENARYOLARI ANLATILDI
Boğaçayı'nın son durumuyla ilgili videonun ardından Proje Danışmanı İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Zuhuri Sarıkaya, proje ekibi ve teknik çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Hidrojeoloji Mühendisi Özgüray Aydın'ın sunumda ise olası sel ve taşkın senaryolarında en çok zarar görecek bölgenin Konyaaltı olduğu vurgulandı. Yağışla birlikte dağdan akan suyun ilk saatte Akdeniz'e ulaştırılması gerektiğinin kaydedildiği sunumda, 1 litresinde 40 gram tuzun bulunan Akdeniz suyunun içeriye taşınması halinde kentin suyunu karşılayan Duraliler mevkiindeki kaynakları litrede 1 gram (tuz) bile etkilemeyeceği vurgulandı.

Lansmanda ayrıca Master plan çalışması, havza hidrolojisi ve hidrojeoloji raporu, hidrolik hesaplar ve dere ıslahı, taşkın modellemesi, tuzluluk modellemesi, kıyı modelleri, havza arazi örtüsü ve önerilen yapılar hakkında bilgiler verildi. 

'Güney kıyı şeridinin incisi' olarak anlatılan Boğaçayı'nı nasıl dünya yıldızı haline getirileceği konusunda çalıştıklarını aktaran Mimar David Green ise "Antalya Türkiye'nin güneyinde bulunup fazlaca doğal güzellik potansiyeli bulunan bir kent. Boğaçayı bütün güzelliğiyle Antalya'nın farklı güzelliklerini birbirine bağlıyor. Ekonomik boyutu ve sürdürülebilirlik düşünüldüğü zaman bu proje bir vizyon olarak karşımıza çıkıyor. Sadece bir su uzaklaştırma projesi değil ötesinde şeyler katan bir proje" diye konuştu. 

ANTALYA'YI GREENPEACE YÖNETMİYOR 

Sadece istihdam değil bölgedeki endemik bitkiler, flora, balık yapısı ya da yosunlanma gibi etkilerin nasıl olacağının sorulması üzerine Başkan Menderes Türel, "Floranın, çevrenin korunması için çevreye hassas bir proje. Bugün sahildeki oyuntunun dahi nasıl engellenebileceği anlatıldı. Greenpeace'ciler Antalya'yı yönetmiyor. Onlara pabuç bırakmayız. İstedikleri yerden sallansınlar, biz onları kurtarırız" dedi. 

Başkan Türel ayrıca marinaların sadece pahalı yatların kullanabileceği bölgeler değil, halka açık alanlar olacağından kimsenin şüphe duymaması gerektiğine dikkati çekti. Marina arkasındaki yapılaşmanın yürürlükteki imar planlarına göre gerçekleştiğini hatırlatan Menderes Türel, bölgedeki imar probleminin de projeyle aşılacağını kaydetti. Toplantı, plaket takdiminin ardından sona erdi.


ANTALYA SU VE ATIK SU IDARESI (ASAT) GENEL MUDURLUGU'NDEKI 'KONYAALTI BOGACAYI PROJESI' LANSMANI ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, KONYAALTI BELEDIYE BASKANI CHP'LI MUHITTIN BOCEK, STK, ODA VE DERNEK TEMSILCILERI, ISADAMLARI, MUHTARLAR VE VATANDASLARIN KATILIMIYLA YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) - 

 
Tartıştığı kardeşini kamyonun önüne itti iddiası
 
CHP il başkanının bittiği an
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
keşke 4 Aralık 2015 Cuma 10:15

keşke siyasetciler dünyayı gezse belediyeler ulusal ölçekli projelerde oşehrin sivil kanat önderleri siyasi partiler birleşiyor. siyaseti bir tarafa bırakıyor. önemli olan o şehre gelen hizmet projeler. bogaçay projesi bir dünya projesi bunu engelemek antalyaya kötülük etmek demektir.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartıştığı kardeşini kamyonun önüne itti iddiası
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 43 yaşındaki Beyti K., iddiaya göre yolda ...
Tekneyle çarptığı genç ölünce, intihar etti
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde zıpkınla balık avlarken 68 yaşındaki Doğan ...
Dalan: Gülen okullarında çocukları canlı bomba haline getirdiler
BEDRETTİN Dalan, Antalya'da kurucusu olduğu İstek Antalya Yeditepe Koleji'nin açılışına katıldı.
 
Şahika Ercümen, mülteci çocuklar anısına dalacak
SERBEST dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Ege kıyılarında hayatını ...
Dolandırıcı polis operasyonuyla yakalandı
ANTALYA'da telefonda kendisini cumhuriyet savcısı diye tanıtarak baskı ...
Alman Genel Sekreter Nöther: Türkiye yatırım ülkesi
SALI Sanayici İş Adamları Grubu'nun (Salı Grubu) konuğu olan AHK- Alman ...
 
Manyaslıoğlu CHP İl Başkanlığına aday oldu
CUMHURİYET Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı'na adaylığını açıklayan ...
İletişim öğrencilerinden Dündar ve Gül'e destek
AKDENİZ Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, gazeteci Can Dündar ...
Üretici başka ihracat kapısı istiyor
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde örtüaltı yetiştiriciliği yapan üretici, ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva