Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
10 Haziran 2014 Salı - 13:31

Boğaz'da namaz turu

İstanbul Boğazı'nda lüks teknede çekilen namaz fotoğrafı sosyal medyayı salladı.

Boğaz da namaz turu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Beykoz'da çekilen görüntü sosyal medyanın gündemine oturdu. Fatih Yağmur'un Twitter'dan paylaştığı fotoğrafta bir yatın üst katında 6 kişinin cemaat oluşturarak namaz kıldıkları görülüyor. Tartışılan nokta ise demirlemiş bir yatın üst katında umuma açık bir şekilde namaz kılınıp kılınamayacağı. Bazı Twitter kullanıcıları bunu bir gösteriş olarak nitelerken bazı kullanıcılar da bunu normal karşıladı.

İBADET Mİ GÖSTERİŞ Mİ?

Namaz kılınan yatta yatın en üstünde namaz kılınırken yatın arka kısmındaki kral sofrası da dikkat çekti. Yatın kamara kısmının namaz kılmak için uygun olmasına rağmen 6 kişinin neden yatın en üstünde namaz kılmaları oldu.

İSLAM'DA RİYA (GÖSTERİŞ)

İslam fıkhına göre Riya, "iş ,söz ve davranışlarda gösterişe yer verme, bir iyiliği veya salih bir ameli Allah ın rızasını kazanmak niyetiyle değil; İnsanlar beğenisi için yapmak" demektir. Bu davranışta bulunan kimseye riyakar veya murai denir. Riya insanlar arasında manevi nufuz, şan ve şöhret, maddi çıkar sağlamak için yapılır. Dünyaya ait bu tür maddi ve manevi çıkarları elde etmek için dinin insanl...ar tarafından kutsal değerlere karşı beslenene bağlılık ve hürmet duygularının alet edilmesi riyanın en kötü şeklidir. Bu tür davranışlar hilekarlık ve yalancılıktır.İnsan haysiyet ve şerefine hakarettir. Riyakar kişilerin söz ve davranışlarındaki samimiyetsizlikleri diğer insanlar tarafından kısa zamanda anlaşılır.

FIKHA GÖRE DENİZ ARACINDA NAMAZ KILMAK

İslam dininde fıkıh alimlerinin görüşlerine göre karaya çok yakın ve demir atmış bir gemide namaz kılmak İslam inancına göre caiz değil. Demirlemiş bir yatta namaz kılarak yatın üst katında namaza duran kişiler İslama aykırı bir iş yapmış oluyor. Ayrıca demirlemiş ya da hareket halindeki bir yatın kıble istikametinden çıkması çok olası olduğundan ve namazda göğüs kısmının kıbleden ayrılması halinde namazın da bozulacağı göz önünde bulundurulduğunda aslında namaz kılanlar namazını da tehlikeye atmakta...

"KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR"

İslam Peygamberi Hz.Muhammed'in 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisi hemen hemen her islami sohbette söylenirken, bugünkü bazı muhafazakarların zenginleşerek lüks içinde yaşaması ve sonrasında eski mahallalerinden taşınarak zengin muhitlere gitmesi günümüzde çok tartışılan bir konu haline geldi. Özellikle İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık'ın muhafazakarlara yaptığı eleştiriler bu düzlemdeydi. Ancak bu eleştirileri yönelten ve "elinizdekileri kardeşlerinizle paylaşın" diyen İhsan Eliaçık'a muhafazakarlar karşı çıkmış ve Eliaçık'ı islami olmamakla suçlamıştı...

 
İşte Devrim çocuk
 
4 mahallede 13 çocuğa taciz iddiasıyla yakalandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muratpaşa 11 Haziran 2014 Çarşamba 11:23

vakit namazının gösterişi olmaz gizli kılınmasınada gerek yoktur,çünkü farz dır yani borç borcu açık açık ödemek niye riya olsun. ama hayır hasanat yapmış olsalardı evet riya onuda belki diye bilirdik,anlıyacağınzı nafile ibadetler dışında açık namazda kılınız oruçta tutulur anlamayn varmı.yoksa anlatalım.

Yorumu oyla      10      4  
c.a.h 10 Haziran 2014 Salı 14:28

Zenginliği kötülemek caiz değildir. Allahü teâlâ, (Verdiğim nimetleri kullananları severim) buyuruyor. Nimeti gizlemeyi sevmez. Şükür için, nimetini gösteren zenginleri sever. Zengin olduğu için, kendini beğeneni, kendini başkalarından üstün göreni sevmez. Ulema ve Resulullah, malın değer kazandırdığını bildiriyor. İbni Âbidin hazretleri buyuruyor ki: Nimeti göstermek için, iyi ve kıymetli giyinmek müstehaptır. Öğünmek için, gösteriş için giyinmek mekruhtur. (Redd-ül muhtar) Lüks yaşamak değil, kendini üstün göstermek için lükse kaçmak haramdır. İkisi çok farklı şeylerdir. Müslüman bir zengin, dinine hizmet için lüks araba almışsa, (Sen bunu gösteriş için aldın) demek, ona suizan olur. Genelde her devirde, (Ye kürküm ye) sözü geçerlidir. İnsanların çoğu görünüşe değer verdiği için, dine hizmet gayesiyle, nimeti göstermek müstehab olur.

Yorumu oyla      13      4  
halil 10 Haziran 2014 Salı 14:14

Fatih YAĞMUR "Beykoz açıklarında çekilmiş. Teknede namaz turu. Bir yanlışlık var ama" şeklinde twitterde paylaşmış olduğu halde siz yatın demirlediğinden bahsederek konuyu saptırmışsınız. Hazreti Muhammed sallahü aleyhi vessellem şöyle der "müslüman korkak olabilir, cimri olabilir, ama asla yalancı olamaz" İhsan ELİAÇIK'A gelince onlarca kapitalist içeceğin " coca cola, sprite v.b." bulunduğu sofrada oturup iftar açıp müslümanlara eleştirmek kimsenin haddine değidir.

Yorumu oyla      12      4  
mümin kul 10 Haziran 2014 Salı 14:01

ALLAH kabul etsin.

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuk sahibi kadınlara erken emeklilik
500 binden fazla kadını etkileyeceği düşünülen yeni düzenlemeyle ilgili süreç şöyle yaşandı:
5 ayda 114 kadın şiddet kurbanı!
Yılın henüz ilk yarısı bitmedi ancak erkek şiddeti sonucu yaşam hakkı ...
Akaryakıta bir yılda 50 milyar vergi ödedik
Dünyanın en pahalı akaryakıtı Türkiye'de satılıyor. Çünkü alınan her 5 ...
 
Yurtta şişme kadını pazarladı
Adana'da Sevgi Evleri'nde geçici olarak kalan 15 yaşlarındaki erkek çocuğun, ...
3 çocuk derede kayboldu
Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi’nde Aşağısevindikli Mahallesi’nden geçen Ergene ...
Hangi ülke kaça vatandaşlık veriyor ?
Vatandaşlık işlemleri konusunda danışmanlık yapan "Henley and Partners" ...
 
15 milyon nakit
Mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfına bağışlayacağını açıklayan ...
GATA profesörü: Cinler şizofren edebilir
AKP döneminde bilim alanında skandalların ardı arkası kesilmiyor.
Alo 155'te skandal diyaloglar
Diyarbakır'da Veysi Turan, 'eşimi öldürüyorum' diye polisi aradı. Katil ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva