Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
2 Kasım 2019 Cumartesi - 10:01

Boğazı kesilerek öldürülen tekel bayisi cinayetinde 3 tutuklama

KONYA'nın Ilgın ilçesinde, kayıp olarak aranan tekel bayii sahibi Ali Yanar'ı (38), boğazını kesip öldürdükten sonra cesedini yakıp, su kuyusuna atan Hasan Mermer (33) ve Kerim Kayış (31) ile onlara benzin götüren Kemal Kayış (38), tutuklandı.

Boğazı kesilerek öldürülen tekel bayisi cinayetinde 3 tutuklama
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ilgın'da yaşayan 2 çocuk babası Ali Yanar, 16 Ekim günü eve gelmeyince ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis, Yanar'ın en son görüştüğü arkadaşlarının bilgisine başvurdu. Hasan Mermer ve Kerim Kayış, Ali Yanar ile kaybolduğu akşam buluştuklarını, birlikte alkol aldıklarını, daha sonra Yanar'ı kadın arkadaşının evine bıraktıklarını, kendilerinin de ava gittiklerini anlattı. Polis, Ali Yanar'ın yaşadığı bölgede, itfaiye ve AFAD ekipleri ile arama çalışması başlattı. Bölgede bulunan göletler de dalgıçlar tarafından arandı. Yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen Ali Yanar'ın izine rastlanmadı.

CİNAYET EKİPLERİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

Ali Yanar'ın cinayete kurban gidebileceği ihtimalini değerlendiren Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği tarafından özel ekip kuruldu. Özel ekip, ilçeye giderek Yanar'ın yakın çevresiyle tek tek görüştü, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Özel ekip, şüpheleri 'uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak, kumar oynanmasına yer temin etmek' gibi suçlardan kayıtları bulunan Hasan Mermer ve Kerim Kayış'a yoğunlaştırdı.

ÇELİŞKİLİ İFADE VERDİLER

İşlettiği kafeteryada kumar oynatan Kerim Kayış'ın, Ali Yanar'a ait tekel bayisine 2 elektronik kumar makinesi koyup, oynattığını belirledi. İkilinin, önceleri kazanılan parayı paylaştığı ancak daha sonra Ali Yanar'ın paradan Kayış'a pay vermediği, bu nedenle de problem yaşandığı tespit edildi. Mermer ve Kayış, yeniden yapılan sorgulamarında çelişkili ve tutarsız ifadeler verince 29 Ekim günü gözaltına alınarak, Konya'ya getirildi.

CİNAYETİ BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE ATTILAR

İki şüpheli, polisteki 30 saat süren sorgularında cinayeti itiraf etti, ancak suçu birbirlerinin üzerine attı. Kerim Kayış ifadesinde, "Hasan, Ali'nin boğazını kesip öldürdü. Ali yerde can çekişiyordu. Niye öldürdün dediğimde, 'Öldürmem gerekiyordu' diye cevap verdi. Daha sonra 'Bana yardım et, şunu yakalım' dedi. 'Yardım etmezsen seni de onun gibi öldürürüm' dedi. Ağabeyimi arayıp, Hasan'ın aracının benzini bitti dedim. Ağabeyim benzin getirdi. Bir battaniyeye sarıp cesedi bagaja koyduk. Daha sonra Doğanhisar Başköy Mahallesi'ne bağlı su kuyularının olduğu yere gittik. Cesedi üzerine benzin döküp ateşe verdik. Bir süre sonra su kuyusuna atıp oradan ayrıldık" diye konuştu.

Hasan Mermer ise "Kerim, çöplük mevkisine gittiğimizde Ali ile kavga etti. Ali'ye kafa atıp dişini kırdı. Daha sonra Kerimlerin yaylasına gittik. Kerim, Ali'nin boğazını kesip öldürdü. Cesedin yanında bir süre durup, alkol alıp plan yaptık. Cesedi bağ evinin orada gömecektik, sonra yakmaya karar verdik. Cesedi üzerine benzin döküp ateşe verdik, bir süre başında bekledik. Ceset tamamen yanmayınca su kuyusuna attık" dedi. İtfaiye ekipleri tarafından su kuyusundan çıkarılan Ali Yanar, Ulu Mezarlığı'nda defnedildi.

TUTUKLANDILAR

İki şüpheli polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında, çelik yelek giydirilerek Ilgın Adliyesi'ne götürülen zanlıların sorgusu gece saatlerine kadar sürdü. Hasan Mermer ve Kerim Kayış, "Tasarlayarak ve Canavarca Hisle Kasten Adam Öldürme" suçundan, zanlılara benzin götüren Kerim Kayış'ın ağabeyi Kemal Kayış da suça iştirakten tutuklandı.

KONYA'NIN ILGIN İLÇESİNDE AİLESİ TARAFINDAN KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNULAN TEKEL BAYİİ İŞLETMECİSİ ALİ YANAR'I (38), TUVALET İHTİYACINI GİDERİRKEN BOĞAZINI KESİP ÖLDÜREN, DAHA SONRA CESEDİ YAKIP, SU KUYUSUNA ATAN HASAN MERMER (33), KERİM KAYIŞ(ORTADA) (31) İLE ZANLILARA BENZİN GÖTÜREN KEMAL KAYIŞ (38) ÇIKARILDIKLARI MAHKEMECE TUTUKLANDI.(FOTO:TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

KONYA'NIN ILGIN İLÇESİNDE AİLESİ TARAFINDAN KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNULAN TEKEL BAYİİ İŞLETMECİSİ ALİ YANAR'I (38), TUVALET İHTİYACINI GİDERİRKEN BOĞAZINI KESİP ÖLDÜREN, DAHA SONRA CESEDİ YAKIP, SU KUYUSUNA ATAN HASAN MERMER(ORTADA) (33), KERİM KAYIŞ (31) İLE ZANLILARA BENZİN GÖTÜREN KEMAL KAYIŞ (38) ÇIKARILDIKLARI MAHKEMECE TUTUKLANDI.(FOTO:TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

KONYA'NIN ILGIN İLÇESİNDE AİLESİ TARAFINDAN KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNULAN TEKEL BAYİİ İŞLETMECİSİ ALİ YANAR'I (38), TUVALET İHTİYACINI GİDERİRKEN BOĞAZINI KESİP ÖLDÜREN, DAHA SONRA CESEDİ YAKIP, SU KUYUSUNA ATAN HASAN MERMER(FOTOGRAFTA) (33), KERİM KAYIŞ (31) İLE ZANLILARA BENZİN GÖTÜREN KEMAL KAYIŞ (38) ÇIKARILDIKLARI MAHKEMECE TUTUKLANDI.(FOTO:TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

KONYA'NIN ILGIN İLÇESİNDE AİLESİ TARAFINDAN KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNULAN TEKEL BAYİİ İŞLETMECİSİ ALİ YANAR'I (38), TUVALET İHTİYACINI GİDERİRKEN BOĞAZINI KESİP ÖLDÜREN, DAHA SONRA CESEDİ YAKIP, SU KUYUSUNA ATAN HASAN MERMER (33), KERİM KAYIŞ (31) İLE ZANLILARA BENZİN GÖTÜREN KEMAL KAYIŞ (38) ÇIKARILDIKLARI MAHKEMECE TUTUKLANDI.(FOTO:TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

Tolga YANIK/KONYA, (DHA)

Etiketler:
 
198 kaçak göçmen yakalandı
 
Ordu'da yaylacılar kara yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
198 kaçak göçmen yakalandı
İZMİR'in Dikili, Menderes, Çeşme ve Urla ilçelerinden yasa dışı yollarla ...
Van'da 85 kilo eroin ele geçirildi
VAN'da polisin bir hafif ticari araçta yaptığı aramada 85 kilo 307 gram ...
Çanakkale'de 55 kaçak göçmen yakalandı
ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli ...
 
6. kattan düşen işçi hayatını kaybetti
BEYOĞLU İstiklal Caddesi'nde 7 katlı binada çalışan işçi 6. kattan düşerek, hayatını kaybetti.
Nazlıcan, yolda bulduğu 18 bin TL'yi sahibine teslim etti
GAZİANTEP’te, lise öğrencisi Nazlıcan Kanat, okuldan eve dönerken yolda ...
Hurdaya dönen kamyondan sağ çıktı
KAHRAMANARAŞ'ta, kontrolden çıkan kamyon tabela direğine çarptı. Hurdaya ...
 
200 kilometre hıza ulaşmak için pedal çevirecek
Türkiye’de bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak için yıllardır çeşitli çalışmalar ...
Boşandığı kadını bıçaklayıp, intihara kalkıştı
KAHRAMANMARAŞ'ta Harun Azkara (34), boşandığı, ancak birlikte yaşamaya ...
İşçi servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı
ESKİŞEHİR'de fabrika işçilerini taşıyan minibüs ile otomobilin çarpıştığı kazada 8 kişi yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva