Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
1 Temmuz 2022 Cuma - 10:16

Bombalar altında kemoterapi aldı, ameliyat için Antalya'yı seçti

UKRAYNA'nın Odessa kentinde meme kanseri hastası Viktoriia Pasternachenko (42), Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Antalya'ya gelemeyince bombalar altında kemoterapi aldı. Hastanın tedavi protokolünü hazırlayan Türk doktorlar, Pasternachenko ile sürekli irtibat halinde tedaviye destek verdi.

Bombalar altında kemoterapi aldı, ameliyat için Antalya yı seçti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ukrayna'nın Odessa kentinde özel çocuklar rehabilitasyon merkezinde çalışan çocuk psikoloğu Viktoriia Pasternachenko, 2021 yılında meme kanseri olduğunu öğrendi. Pasternachenko, daha sonra Antalya'ya gelerek özel bir hastanede ilk kemoterapisi aldı. Daha sonra ülkesine dönmek zorunda kaldı. Doktoru Prof. Dr. Mustafa Özdoğan da ülkesinde tedavisine devam edebilmesi için protokol düzenledi. Ukrayna'da hazırlanan protokole göre kemoterapisine devam eden Pasternachenko, Prof. Dr. Özdoğan'ın gözetimi altındayken Ukrayna-Rusya savaşı başladı. 6'ncı kürü bomba sesleri altında hastanede alan Pasternachenko, 8 kürü tamamladıktan sonra ameliyatını olmak için Antalya'ya geldi. Aynı hastanede Prof. Dr. Alihan Gürkan'ın operasyonu ile sağlığına kavuşan Ukraynalı hasta taburcu oldu ve duygusal anlar yaşadı.

'ZOR ŞARTLAR ALTINDA BAŞARILI BİR TEDAVİ SÜRECİ YÜRÜTTÜK'

Viktoriia Pasternachenko'nun Ukrayna-Rusya savaşı döneminin hastalarından biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, "Hastamız bize geldiğinde bölgesel ilerlemiş bir meme kanseriydi. Zorlu bir meme kanseriyle karşı karşıyaydık. Hastanemizde bir kür aldı, sonra ülkesinde devam etti. Savaş nedeniyle gelemedi. Fakat orada kendisine destek vererek, ameliyat öncesi tedavilerinin aksamamasını sağladık" diye konuştu. 

Hastanın ülkesindeki tüm olumsuzluklara rağmen pozitif umudunu koruduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özdoğan, "Zor şartlar altında başarılı bir tedavi süreci yürüttük. Savaşa rağmen, zorlu ülke koşullarına rağmen bizden kopmaması, bizim hastamıza her türlü desteği vermemiz; ülkemiz adına da gurur verici. Hastamız ameliyatını oldu ve şifaya ulaştı. Artık ülkesine göndereceğiz, mutluyuz" dedi. 

Hastanın koruyucu ışın tedavisinin başlayacağını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Özdoğan, "Gerekirse ülkesinde bu tedavisini de yöneteceğiz. Artık online erişim olduğu için yabancı hastalarımıza, ülkelerinde de katkı sağlayabiliyoruz" diye konuştu.

'MEME KORUYUCU AMELİYAT YAPTIK'

Viktoriia Pasternachenko'nun meme ameliyatını yapan Prof. Dr. Alihan Gürkan da hastanın onkolojik olarak tedavisinin tamamlanmış olduğunu belirtti. Gürkan, "Kansere karşı bir yıkım ekibiyiz. Kanserli binayı yıkıyoruz. Tabi bu, bir ekip işi. Herkesin emeğiyle mevcut bir tümörü yok etmiş bir ekip var" dedi.

Kanserin multidisipliner yaklaşım gerektiren bir hastalık olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Gürkan, "Kanser, özellikle de meme kanseri korkulması gereken bir hastalık değil. Ayrıca artık meme kanserinde memenin alınması, günümüz cerrahisinde söz konusu değil. Çünkü meme kanserini çok erken tanıyoruz, çok erken müdahale ediyoruz. İlaçlarla zaten tümörü yok edebiliyoruz, bu nedenle memeyi almıyoruz. Hatta çoğu hastaya yaptığımız rekonstrüksiyon (yeniden yapım) ile onları daha güzel memeyle çıkarıyoruz. Sonuçta hasta için kozmetik olarak önemli bu. Ukraynalı hastamız da ameliyatını oldu. Artık sağlıklı olarak ülkesine dönebilecek" diye konuştu. 

'UKRAYNA'YA BOMBALAR DÜŞTÜĞÜNDE KEMOTERAPİ ALIYORDUM'

Viktoriia Pasternachenko ise ameliyatın ardından kendini çok mutlu hissettiğini belirterek, Antalya'ya gelmekle doğru bir karar verdiğini söyledi. Pasternachenko, "Doğru yere ve doğru doktorlara gelmişim. Ukrayna'ya ilk bombalar düştüğünde 6'ncı kemoterapimi alıyordum. Çok tedirgindim, çok korkmuştum. Ukrayna'da bir belirsizlik başlamıştı. Hepimiz için şok bir durumdu ama benim gibi hastalıkla savaşan insanlar için belirsizlik çok daha zordu" dedi.

Kemoterapisini Türk doktorunun gözetiminde ülkesinde tamamladıktan sonra ameliyat için karar vermesi gerektiğini kaydeden Pasternachenko, "Bir anne olarak zor bir seçim yapmak zorunda kaldım. Anneler beni anlar. Ya tedavime Ukrayna'da devam edecektim ya da Türkiye'ye gelecektim. Başka seçeneğim yoktu. Tedavimi ülkemde, Türk doktorların gözetimi altında aldım. Sayelerinde tedavim tamamlandı. Ameliyat içinse Türkiye'ye gelmeye karar verdim. 20 yaşındaki ikiz oğullarıma, yetiştirdiğim öğrencilerime ve arkadaşlarıma bana destek verdikleri için çok teşekkür ederim" diye konuştu. 

'SEVİNÇTEN AĞLAYABİLİRİM'

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Viktoriia Pasternachenko, "Sevinçten ağlayabilirim ama burada güzel görünmek gerektiğini bildiğim için kendimi tutuyorum. Şu anda sağlıklı bir insanım, tümörüm alındı ama bu duruma tam alışmış değilim" dedi.

Operasyona girmeden önce kendini iki memenin birden alınması ihtimaline karşı hazırladığını da sözlerine ekleyen Pasternachenko, "Antalya'da ameliyat olduktan sonra anladım ki doğru hekimlere gelmişim. Memem alınmadan ameliyat yapıldı" diye konuştu. 

Taburcu olduğu sırada Prof. Dr. Alihan Gürkan'a sarılarak teşekkür eden Ukraynalı hasta, ömür boyu minnettar olacağını söyledi. 

UKRAYNA'NIN ODESSA KENTINDE YASAYAN MEME KANSERI HASTASI VIKTORIIA PASTERNACHENKO (42), UKRAYNA-RUSYA SAVASI NEDENIYLE ANTALYA'YA GELEMEYINCE BOMBALAR ALTINDA KEMOTERAPI ALDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

UKRAYNA'NIN ODESSA KENTINDE YASAYAN MEME KANSERI HASTASI VIKTORIIA PASTERNACHENKO (42), UKRAYNA-RUSYA SAVASI NEDENIYLE ANTALYA'YA GELEMEYINCE BOMBALAR ALTINDA KEMOTERAPI ALDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

UKRAYNA'NIN ODESSA KENTINDE YASAYAN MEME KANSERI HASTASI VIKTORIIA PASTERNACHENKO (42), UKRAYNA-RUSYA SAVASI NEDENIYLE ANTALYA'YA GELEMEYINCE BOMBALAR ALTINDA KEMOTERAPI ALDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

UKRAYNA'NIN ODESSA KENTINDE YASAYAN MEME KANSERI HASTASI VIKTORIIA PASTERNACHENKO (42), UKRAYNA-RUSYA SAVASI NEDENIYLE ANTALYA'YA GELEMEYINCE BOMBALAR ALTINDA KEMOTERAPI ALDI.(ODESSA HASTANEDE)(FOTO:ANTALYA-DHA)

UKRAYNA'NIN ODESSA KENTINDE YASAYAN MEME KANSERI HASTASI VIKTORIIA PASTERNACHENKO (42), UKRAYNA-RUSYA SAVASI NEDENIYLE ANTALYA'YA GELEMEYINCE BOMBALAR ALTINDA KEMOTERAPI ALDI.(MUSTAFA HOCA ILE)(FOTO:ANTALYA-DHA)

UKRAYNA'NIN ODESSA KENTINDE YASAYAN MEME KANSERI HASTASI VIKTORIIA PASTERNACHENKO (42), UKRAYNA-RUSYA SAVASI NEDENIYLE ANTALYA'YA GELEMEYINCE BOMBALAR ALTINDA KEMOTERAPI ALDI.(ALIHAN HOCA ILE)(FOTO:ANTALYA-DHA)

UKRAYNA'NIN ODESSA KENTINDE YASAYAN MEME KANSERI HASTASI VIKTORIIA PASTERNACHENKO (42), UKRAYNA-RUSYA SAVASI NEDENIYLE ANTALYA'YA GELEMEYINCE BOMBALAR ALTINDA KEMOTERAPI ALDI.(OGULLARI ILE)(FOTO:ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ ANTALYA, (DHA)

 
Emrah Çelik: 'Fernando Martins kamp döneminde takıma dahil olacak'
 
Döşemealtı İlçe Sağlık Müdürü kaza yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Büyükşehir'de bir kaç olay, bir kaç soru...
Dursun Gündoğdu yazdı
Antalya'da sevgilisinin boğazını koyun keser gibi kesti
ANTALYA'da Özkan G., sokakta tartıştığı ve sevgili oldukları öğrenilen Naciye ...
Korkuteli'de kaza: 1 ölü
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ...
 
Dokumapark Araç Müzesi'ne yoğun ilgi
KEPEZ Belediyesi'nce restore edilip 'Araç Müzesi'ne dönüştürülen eski ...
Alakır Festivali temmuzda yapılacak
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde düzenlenecek olan Alakır Doğa Kültür ve ...
O kafaya, 'Kıymetlim' dedi, tepki yağdı
Bir dönem, Harf Devrimi'ne sosyal medya hesabından skandal sözlerle saldıran, ...
 
Binanın duvar ve kolonlarındaki çatlak ekipleri harekete geçirdi
ANTALYA'da 28 dairenin bulunduğu 7 katlı binada bazı dairelerin duvar ...
Jandarmadan kadınlara KADES tanıtımı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma ekipleri otellerde çalışan kadınlara ...
Jandarmadan temiz çevre ve doğa etkinliği
ANTALYA şehir merkezinde bulunan Zeytinpark'ta izci çocuklara jandarma ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva