GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
10 Mart 2020 Salı - 13:18

Boş kağıda imza atan kadın, kabusu yaşadı

ANTALYA'nın Alanya ve Manavgat ilçelerinde vatandaşları boş kağıtlara imza attırarak borçlandıran ve icra takibi başlatan Mustafa Çırpıcı (42) ve Himmet Dede (39) tutuklandı.

Boş kağıda imza atan kadın, kabusu yaşadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya İl Jandarma Komutanlığı, Alanya ve Manavgat ilçelerinde bazı kişilerin, vatandaşları aldatarak, imzalarını alıp, senet haline getirdiği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmayla Mustafa Çırpıcı ve Himmet Dede gözaltına alındı. Şüphelilerin, Recep Yaşa, Hayrettin Şahbaz ve Nuriye Ekinci'nin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi çeşitli tarihlerde aldatarak, imzalarını elde edip, senet haline getirdikleri ya da senet imzalatıp, icra yoluyla tahsiline gittikleri belirlendi. İcra kanalıyla gelen yüksek miktardaki borcun haciz yoluyla tahsil edilmek istenmesi nedeniyle Hayrettin Şahbaz felç geçirerek, yatağa bağımlı hale geldi.

2'Sİ DE TUTUKLANDI

Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Himmet Dedi'nin 'resmi belgede sahtecilik' ve 'kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişiliklerin kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık', Mustafa Çırpıcı'nın ise 'kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişiliklerin kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık' suçlarından tutuklanmasına karar verildi.

İCRADAN SATIŞA ÇIKARILAN EVİNİ YENİDEN SATIN ALDI

Mustafa Çırpıcı ve Himmet Dede'nin bir tekne alım satımını bahane ederek boş kağıda imza attırıp, 375 bin TL borçlandırdığı mağdurlardan Nuriye Ekinci'nin Alanya ilçesindeki evi, icra yoluyla satışa çıkarıldı. Evinin satış ihalesine bir tanıdığı aracılığıyla katılarak, 142 bin TL'ye geri satın alan Nuriye Ekinci, Alanya İcra Dairesi'ne de avukatı aracılığıyla itirazda bulunarak, parayı bloke ettirdi.

'YILLARCA PARA BİRİKTİRDİM'

Olaya ilişkin süreç devam ederken, Nuriye Ekinci yaşadığı mağduriyeti Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine anlattı. Küçük yaştayken ailesiyle Almanya'ya göç ettiklerini ve orada yaşadıkları zorlukları dile getiren, yaşlılara bakıcılık yaparak çeşitli zorluklarla çalıştığını aktaran Nuriye Ekinci, "Ben, Almanya'da yaşlıların bakımını yaptım, pisiklerini temizledim. Ne benim, ne de çocuklarımın hiç yeni elbisesi olmadı. Bu şartlar altında, Türkiye'de bir ev alabilmek, rahat yaşayabilmek için yıllarca para biriktirdim" dedi.

'BOŞ BİR KAĞIDI İMZALATTI'

Türkiye'ye 2011 yılında dönüş yaptığını ve Alanya'da bir daire aldığını söyleyen Nuriye Ekinci, "Bir süre sonra bir tanıdığım aracılığıyla tur yapan teknelerden birine ortak oldum. Daha sonra tekne sahibiyle aramızda problem yaşadık. Türkçeyi tam olarak konuşamadığım için ne yapacağımı da bilmiyordum. Teknenin sahibiyle ödeme planı konusunda anlaştık. Onun yanında çalışan Mustafa Çırpıcı geldi. Tekneyle ilgili ödeme planı sözleşmesiyle bana boş bir kağıdı 'Bu lazım olur' diye imzalattı" diye konuştu.

'EVİM SATIŞA ÇIKARILDI'

Boş kağıda imza attırılmasına başta anlam veremediğini, durumu söylediği bir arkadaşının ise kendisine "Ne yaptın sen, boş kağıt imzalanır mı hiç" dediğini belirten Nuriye Ekinci, şunları söyledi:

"Bir süre sonra mahalle muhtarına gittiğimde tesadüfen adıma açılan 375 bin liralık icra tebligatını buldum. İtiraz süresinin son günüydü, son dakikada itiraz ettim. İtiraz etmeme rağmen icra işlemi durmadı. Bir defasında, beni takip etmişler, bir arkadaşımın evindeyken icra elemanları geldi. Üst arama icrası kararı alınmış. Onu da ilk defa duydum. Üzerimde bulunan 800 lirayı aldılar, bana sadece 80 lira bıraktılar. Daha sonra evim satışa çıkarıldı. Kendi paramla evimi Almanya'da bulunan arkadaşım adına aldım. Parayı yatırdım. Bu sırada avukatım itiraz edince icra hesabındaki para bloke edildi. Çok zor günler geçirdim. Şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum."

ANTALYA'NIN ALANYA VE MANAVGAT ILCELERINDE VATANDASLARI BOS KAGITLARA IMZA ATTIRARAK BORCLANDIRAN VE ICRA TAKIBI BASLATAN MUSTAFA CIRPICI (42) VE HIMMET DEDE (39) TUTUKLANDI. SUPHELILERIN BORCLANDIRIP EVINI ICRA MARIFETIYLE SATTIRDIKLARI NURIYE EKINCI, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA VE MANAVGAT ILCELERINDE VATANDASLARI BOS KAGITLARA IMZA ATTIRARAK BORCLANDIRAN VE ICRA TAKIBI BASLATAN MUSTAFA CIRPICI (42) VE HIMMET DEDE (39) TUTUKLANDI. SUPHELILERIN BORCLANDIRIP EVINI (UCUNCU KATTAKI)  ICRA MARIFETIYLE SATTIRDIKLARI NURIYE EKINCI, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

 
Çaresiz ailenin bekleyişi
 
Şişli'de motosikletli kurye kaza yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serik'te Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.
LSV Dükkan'da yok yok
ÇOCUKLARI lösemi hastası olan annelerin ürettiği ürünler, LSV Dükkan Antalya ...
Drift yapıp havaya ateş açtı, cezası büyük oldu
ANTALYA'da trafiğe açık alanda drift yapan ve tabancayla havaya ateş eden ...
 
Antalyalı kadınlar Fashion Week'te buluştu
ANTALYA'da bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Antalya Fashion Week 2020, ...
Fenomen Ezgi gözlük seçti
DÜNYA üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan 'Tiktok' isimli uygulamada ...
Alessandra Ambrosio'ya Türk güzeller eşlik edecek
TÜRKİYE'nin en büyük moda şovu Dosso Dossi Fashion Show, 17 Mart'ta top ...
 
Sezonun ilk bale prömiyeri 'Kamelyalı Kadın'
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, Fransız yazar Alexandre Dumas tarafından ...
İyi Parti İl Başkanı Başaran: Herkese yakınım
İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı'na geçici olarak atanan Mehmet Başaran, ...
Doktorlar korosu, 850 öğrenci için konser verecek
TÜRKİYE'nin dört bir yanında çalışan 21 bin kadın hekimin sosyal medyada ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva