Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
1 Temmuz 2015 Çarşamba - 17:51

Böyle siyasetçi olmaz

ANTALYA'da Muratpaşa Belediye Meclisi'nin 4'ü CHP'li, diğeri MHP'li üyeden oluşan İsim Verme Komisyonu, Meltem'de kurulacak dijital kütüphaneye mizah yazarı Mehmet Erdem'in adını verebilmek için 5 kez toplandı. Komisyon üyeleri, her oturum için 76'şar lira huzur hakkı aldı.

Böyle siyasetçi olmaz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Temmuz ayı olağan oturumu için biraraya gelen Muratpaşa Belediye Meclisi'nde, Meltem Mahallesi'nde yer alan kapalı çarşı içinde kurulacak dijital kütüphaneye, geçen aylarda Termessos Antik Kenti'nde düzenlediği bir etkinlikte kalp krizi sonucu vefat eden mizah yazarı 62 yaşındaki Mehmet Erdem'in adının verilmesi kararlaştırıldı. Ancak meclisin Ak Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner, söz konusu ismin verilebilmesi için meclisin İsim Verme Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu'nun toplam 7 kez toplanmasına dikkat çekti. Öner, "Komisyonların bu kadar basit konular için bu kadar çok toplanmasını doğru bulmuyoruz" dedi, bu noktalarda daha hassas davranılmasını talep etti.

Öner'in gündeme getirdiği konuyla ilgili CHP'li üye Mimar Sinan Özkan ve CHP'li meclis üyeleri Ali Kuş, Mustafa Durna, Hüseyin Erşin ve MHP'li üye Mustafa Taşbaş'tan oluşan İsim Verme Komisyonu, 15- 19 Haziran tarihleri arasında 5 kez toplandı.

HER TOPLANTI HUZUR HAKKI

Her toplantıda 76 lira huzur hakkı alan üyeler, 15 Haziran günü yapılan ilk toplantıda kütüphanede inceleme yapmak ve daha sonra karar verilmek üzere dağılırken, ikinci toplantının 16 Haziran saat 14.30'da yapılmasına karar verdi. İkinci gün toplanan komisyon kütüphaneye gidildiğini ve gerekli incelemelerin yapıldığını belirterek, 17 Haziran gününe toplantı kararı aldı. 17 Haziran'da toplanan komisyon bu kez ismi verilmesi önerilen Mehmet Erdem hakkında bilgi sahibi olunması amacıyla araştırma yapılmasına karar verdi, 18 Haziran günü tekrar toplanılmasını kararlaştırdı. 18 Haziran'da toplanan ve Erdem hakkında artık bilgi sahibi olan komisyon, kararı tekrar görüşmek üzere 19 Haziran'da tekrar toplanma kararı aldı. 19 Haziran saat 14.30'da toplanan komisyon nihayet Erdem'in adının dijital kütüphaneye verilmesi kararını alabildi. Son kararda, aynı zamanda MHP grup sözcüsü olan Mustafa Taşbaş'ın imzası yer almadı.

CHP'Lİ ÜYE DURNA ve ERŞİN AYNI KONU İÇİN 7 KEZ TOPLANDI

Aynı konuyla ilgili 2 kez toplanan Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu ise ilk toplantısını 19 Haziran günü yaptı. CHP'li Mustafa Durna'nın başkanlığını yaptığı ve CHP'li üyeler Gülay Akın, Nuran Umdu Yılmaz ve Hüseyin Erçin ve Ak Partili Ayşe Barçın'dan oluşan komisyon, ilk toplantıda 22 Haziran günü tekrar toplanmayı kararlaştırdı. 22 Haziran'daki toplantıda komisyon Mehmet Erdem adının verilmesini uygun gördü.

CHP VE MHP'NİN KOMİSYON ISRARI

Mecliste ilgili gündem görüşülmesi öncesinde belediyenin 60 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet veren Yaşlı Evi'nin adının 'Yaşam Merkezi' olarak değiştirilmesi sırasında Ak Parti Sözcüsü Öner'in komisyona sevk edilmeden meclisi karar almaya çağırmasına ilişkin önerisinin CHP ve MHP tarafından kabul edilmemesi de dikkat çekti. CHP Sözcüsü Mutlugül Tarım, Yaşlı Evi'nin adının Sosyal Yaşam Merkezi olarak değiştirilmesini düşündüklerini belirterek, bu nedenle komisyonun karar almasının uygun olacağını savundu ve ilgili isim değişikliği İsim verme Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu'na havale edildi.

BORÇLANMA İÇİN YETKİ İSTEDİ

Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin temmuz ayı olağan meclisinde 19 milyon lira borçlanma için yetki istedi. Borçlanma istemi, görüşülmek üzere meclis Bütçe Komisyonu'na oy birliğiyle gönderildi. Belediye, borçlanma için Doğuyaka Mahallesi'nde mülkiyeti kendisine ait 11 bin 198 metrekare genişliğinde konut alanını teminat gösterecek. İlgili önergede borçlanmanın 40 ay vadeyle yapılmasının planlandığı ifade edildi.

Muratpaşa Belediyesi, kardeş kent Göktepe belde belediyesine yapılacak kültür merkezine maddi destek sağlamayı da görüştü. Meclisten 150 bin lirayı geçmemek kaydıyla Göktepe - Muratpaşa Kültür Merkezi'nin yapımı için istenen destek değerlendirilmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi. Ak Parti grup sözcüsü Cemal Öner, borçlanma için yetki isteyen bir belediyenin kendi sınırları dışında yapacağı yatırımlar konusunda daha dikkatli olması gerektiğini savundu. Öner, "Belli ki belediyede ekonomik sıkıntı var, ama belediyenin dışında yatırım yapmayı planlıyoruz. Önce kendi eksiklerimizi tamamlayalım" dedi.

Eleştiriler üzerine söz alan Uysal, borçlanma ihtiyacının finansal akıştan kaynaklandığını belirterek, "Yatırım ve hizmetlerin ifasında orta vadeli sıkıntımız söz konusu değil. Gerekli planlamalar yapılmıştır. Öngörülebilir bir bütçe çerçevesinde hareketlerimiz planlanmıştır" diye konuştu. Muratpaşa Belediyesi'nin kardeşlik hukukuyla bağlı olduğu küçük belediyelerin bazı yatırımlarına destek olacağını, olmaya da devam edeceğini belirten Uysal, şunları söyledi:

"Sosyal adalet sadece fakir ve zengin bireyler arasında değil, ekonomisi daha düzgün yerel yönetimler ve daha zaruret içindeki yerel yönetimler ve yaşam alanları arasında gerçekleşebilecek bir şeydir. Daha zayıf olana yardım hem kültürümüzde hem de inançlarımızda vardı. Memleketimiz partizanlık illetiyle yıllar yılı mücadele ediyor. Geçmişimizden bugüne çok ağır örneklerini görüyoruz. İktidar olanaklarıyla çalışan, karşısında ambargolarla yürümek zorunda olan belediyeler var. Bu açıdan bu tip çalışmalarımız devam edecektir. Anadolu bozkırında zayıf hizmet alamayan oradaki kardeşlerimize Muratpaşa halkımız da yardım etmeyi uygun görecektir."

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
İsmet Yılmaz TBMM Başkanı oldu
 
Hamdi Topçu, THY'den havalandı, Sinpaş'a indi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp muratpasa uyesi 9 Temmuz 2015 Perşembe 00:27

Biz chp ye oy verdik koya koya seni koydu. Eyvallah dedik. Ama sen bizi yaniltmadin Yiyelim icelim gezelim belediyeciligi yapiyon. Tayyip myanmar a yardim ediyor sen kucuk yerlere oyle mi ! Sana mi kaldi benim vergimle benim evimin önu dururken baska beledoyelere hizmet etmek!!!hadi ordan ...neyse amaciniz durust olun insani aptal yerine koymayin.avukat oldugunuz icin laf ebeligi yapacaginiza: diliniz degil eliniz calissin. Hizmet verin. En yakin secimdede kaybolun gidin.

Yorumu oyla      3      3  
Partili 2 Temmuz 2015 Perşembe 00:27

Eee suleyman evcilmen seni daha coook ararlar artisa biraktigin belediye bilmem kacinci kez borclanma yetkisi istedi en son 19 milyon ohhh duyundanda koy nasilsa abuzettin vatandas oder. Bu beceriksizler ne zaman partiden gidecek.

Yorumu oyla      4      3  
Hüseyin demir 2 Temmuz 2015 Perşembe 00:22

syn Ümit başkanı duyarlı davranışından dolayı bir kez daha tebrik edşyorum..partizanlık yapmadan gece gündüz çalışıyor..Rabb'im yar ve yardımcın olsun kardeş...

Yorumu oyla      5      4  
Sule 2 Temmuz 2015 Perşembe 00:18

Bu neyin borcu ben anlamadim Muratpasanin tek kurus borcu yoktu O da mi borcla yonetilen bekediye oldu?

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsmet Yılmaz TBMM Başkanı oldu
TBMM Başkanlığı seçimini AKP adayı İsmet Yılmaz kazandı. 4'ncü ve son ...
Baykal'a şok
MHP Lideri Devlet Bahçeli'den TBMM Başkanlığı için flaş bir açıklama geldi. ...
'Biz cıplatmadık'
TBMM Başkanlığı seçiminde CHP fire verince gözler Deniz Baykal ile arası ...
 
Belediyelere müjde
Belediye ve il özel idarelerinin kamuya olan borçları için bütçe ve vergi ...
İşte Baykal'ın kararı
CHP’nin TBMM Başkan adayı deniz Baykal, Antalya gazeteciler Cemiyeti’nde ...
Kılıçdaroğlu fire istemiyor ama...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı adayı olarak gösterdiği ...
 
AK Parti ile CHP yükselişte, MHP ve HDP düşüşte
Seçimden 3 hafta sonra seçmenin nabzı tutuldu. Ortaya çıkan tabloda ise ...
CHP hangi bakanlıkları istiyor
CHP, AKP ile yapılacak koalisyon görüşmelerinde masaya koyacağı müzakere ...
CHP'de kongre süreci başladı
CHP'de genel seçim nedeniyle bir yıl süreyle ertelenen kongre süreci yeniden başladı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva