MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
28 Ocak 2011 Cuma - 14:21

Bu çocukları kırma Valim

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi İlköğretim Okulu’nda beyninde tümör bulunan 7 yaşındaki Fatih Baysoy ve lösemi kanseri olan 6 yaşındaki Serhat Gün 'takdirname' belgeli karnelerini aldı. 2 çocuk, karne hediyesi olarak sağlık ve bilgisayar istedi.

Bu çocukları kırma Valim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

2010-2011 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. Antalya'da 874 okulda 18 bin 738 öğretmen ve 390 bin 31 öğrenci bugünden itibaren iki hafta tatil yapacak. Bu yıl 18 bin öğrencinin artış gösterdiği Antalya'da Konyaaltı Neriman- Abdurrahman Bileydi İlköğretim Okulu ve ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi İlköğretim Okulu’ndaki lösemi, kanser ve organ nakli nedeniyle uzun süreli yatarak tedavi görme zorunluluğu bulunan çocuklara karneleri verildi. Karne dağıtım törenlerine Vali Ahmet Altıparmak, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abid Demircan, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve öğrenci velileri katıldı.
HASTANEDE HÜZÜNLÜ TÖREN
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir taraftan yaşam savaşı veren, diğer taraftan da AÜ Hastanesi İlköğretim Okulu’nda eğitimlerini sürdüren 18 öğrencinin karnelerini, Vali Altıparmak, Rektör Kurtcephe ve Milli Eğitim Müdürü Gülay ile diğer protokol üyeleri verdi. Çocuklara, çeşitli hediyeler de verildi. Duygusal anların da yaşandığı karne töreninde 2 çocuk, karne hediyesi olarak bilgisayar istedi.
HEPSİ TAKDİR ALDI
Tüm çocukların takdirle ödüllendirildiği törende bazı çocuklar, karne hediyesi olarak bilgisayar istedi. 8 aydır beyin tümörü teşhisi ile hastanede olan 7 yaşındaki Fatih Baysoy, karne hediyesi olarak bilgisayar ve sağlık istediğini söyledi. 2010’un Mart ayından itibaren lösemi tedavisi gören 6 yaşındaki Serhat Gün de bilgisayar ve sağlıklı olmak istediğini belirtti.
Ölümcül hastalıklarla mücadelede eden öğrenciler karne ve takdirlerinin yanı sıra çeşitli hediyelerle de sevindirildi.
KEMANLI SÜRPRİZ
Neriman- Abdurrahman Bileydi İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne dağıtım töreninde ise öğrenciler şiir ve keman dinletileri ile töreni renklendirdi. Sınıflarda kolonya ve çikolata ile protokol üyelerini karşılayan küçük öğrencilere, karneleri ile birlikte kitap da hediye edildi.
VELİLERİN DE KARNESİ
Çocukların aldığı karnelerin ailelerinin de karnesi olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Gülay, "Elbetteki takdir teşekkür alanlar kadar karnesinde zayıf bulunan da olacak. Anne babalarının sevgiyle yaklaşmalarını arzu ediyorum. Başarılı bir birinci dönem tamamladık. Eğitime destek veren tüm Antalyalılara, öğretmenlerime, öğrenci ve velilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
KIZLAR ORTAÖĞRETİMDE
Antalya’da derslik başına düşen öğrenci mevcudunun 40’ın altında olduğuna işaret eden Gülay, ilköğretime erişim oranının yüzde 99.8, kızların ortaöğretime erişim oranının yüzde 51’den yüzde 80’eyükseldiğini söyledi. Kızların okumasına büyük önem verdiklerini söyleyen Gülay, ortaöğretimde 1051 kız öğrencinin taşımalı eğitimden yararlandırıldığı kaydetti.
KADIN YÖNETİCİ ÇAĞRISI
Osman Nuri Gülay, kadın öğretmenlere de seslenerek kızların okullaşması için kadın yöneticilerin çok önemli olduğunu dile getirerek, “Biz yönetim kadrolarımızda hanımeli görmek istiyoruz ve bu konuda bayan öğretmenlerimizin daha cesaretli hareket etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.
ANTALYA’DA ÖĞRENCİ BAŞINA 9 KİTAP
Gülay, okullarda kitap okuma kampanyaları kapsamında yapılan değerlendirmelere göre Türkiye’de öğrenci başına birinci dönemde kitap okuma oranı 1 olurken, Antalya’da ise bu oranın öğrenci başına 9 kitap olduğunu vurguladı.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak tarafından 15 günlük yarıyıl tatilini öğrencilerin iyi değerlendirmesi amacıyla, "Antalya Okuyor" projesi kapsamında öğrencilere 4 bin kitap hediye edildi. Kitaplar Vali Ahmet Altıparmak imzalı olarak 4 bin öğrencinin ev adreslerine gönderildi.

 
Toprağa verildi
 
İki ünlü avukatın acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toprağa verildi
Antalya'da evlerinde çıkan yangında yaşamını yitiren 4 yaşındaki Mehmet ...
Böcekle domates
Antalya'da üretici Musa Dönmez'e ait serada, sebze üretiminde ilaç kalıntısını ...
Kızına böbreğini verdi
Antalya'da böbrek yetmezliği nedeniyle eğitimi yarım kalan ilköğretim ...
 
Üç aşamalı intihar
Antalya’nın Alanya ilçesinde 37 yaşındaki Kemal Öztürk, kaldığı otelin ...
Büyükelçi Büyükşehir’de
Alanya'dan sonra Antalya'ya dönen İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, ...
Andeva'ya dev ortak
Antalya’nın ilk özel hastanelerinden Andeva’ya dev bir ortak geliyor. ...
 
Güvenlik görevlilerinden protesto
Tüm Özel Hizmet Çalışanları Sendikası (Öziş- Sen) üyeleri, Behzat Ç. adlı ...
Karateci ölü bulundu
Muğla Karate İl Temsilcisi 34 yaşındaki Behçet Andaç Peker, Antalya'daki evinde ölü bulundu.
Alanya havası kokladı
Antalya'nın Alanya İlçesi'ni ziyaret eden İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva