Sigarasız bir hayat mümkün
Sigarasız bir hayat mümkün
Perde Soner Ustaoğlu anısına açılıyor
Perde Soner Ustaoğlu anısına açılıyor
ABBA'ya şövalyelik ünvanı!
ABBA'ya şövalyelik ünvanı!
Erkan Petekkaya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı var
Erkan Petekkaya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı var
2 Eylül 2011 Cuma - 16:07

Bu habere otobüs ve minibüsçüler çok kızacak

Antalya’da 20 Ağustos’ta hayata geçen yeni ulaşım sistemine halkın gösterdiği tepkinin, dolmuş ve minibüs şoförlerinin sistemi sabote etmelerinden kaynaklandığına inanan büyükşehir belediyesi radikal bir kararın eşiğinde…

Bu habere otobüs ve minibüsçüler çok kızacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, otobüs ve minibüsleri kızdıracak bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

AKAYDIN: EYLEM BENİ ÜZDÜ

Antalya'nın Kepez ilçesinde 20 Ağustos'ta uygulamaya geçirilen yeni ulaşım sisteminden mağdur oldukları gerekçesiyle yapılan eylemi değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, minibüsçü esnafın ortalığı kızıştırdığını, sistemin oturacağını söyledi. Grubun eylemine üzüldüğünü belirten Akaydın, "Ben Antalya halkının mutluluğu için yaşıyorum. Fakat bunlar benim beklediğim şeylerdi. Özel ulaşım esnafı çıkarlarını gözetmek için bunu yapıyor. Maalesef gördüm ki bunların bir bölümü disipline olmakta son derece zorluk çekiyor" dedi.

ESNAF SABOTE EDİYOR

Özel araçları olan ulaşım esnafından sabotaj gördüğünü belirten Akaydın, "Halka 'Tepkinizi koyun başkanı mecbur edin, nasıl olsa bundan vazgeçer' diyen bir şoför esnafımız var. İzmir'de de böyle bir değişiklik yapılırken kaos yaşandı. İzmir kolay atlattı. Çünkü hepsi kamu araçlarıydı. Bizim yüzde 90'ımız özel araç. Vatandaş benden kırmızı otobüsleri devreye sokmamı istiyor, ama esnafı geçinemez duruma sokmamak için 2 buçuk yıldır kaprislerine dayanıyorum. Onlar eğer bunu sabote etmeye devam ederlerse 80 değil, 180 otobüs alırım. Niyetim kesindir. Mecburen safdışı olacaklar. Onlar benim korumam altında devam ediyorlar zaten" diye konuştu. Başkan Akaydın, esnafı mağdur etmemek ve işsiz bırakmamak için 2 buçuk yıldır bu duruma katlandığını belirtti.

 

SİSTEME KIZIP YOL KAPATTILAR

Akaydın’ın bu açıklamaları yaptığı sırada Kepez ilçesinde vatandaşlar, belediyenin 20 Ağustos'ta uygulamaya geçirdiği yeni ulaşım sisteminden mağdur oldukları gerekçesiyle eylem yaptı. Bir süre sloganlar eşliğinde yürüyen ve Süleyman Demirel Bulvarı'nı trafiğe kapatan yaklaşık 300 kişilik grup, 'Akaydın istifa' sloganı attı.



Kepez'in Varsak semtindeki Fatih Terim Caddesi üzerinde bulunan Serin Hava Sitesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, yeni ulaşım sistemine tepki gösterdi, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ı istifaya davet etti. Cadde üzerinde yürüyüşe geçip 'Akaydın istifa' sloganıyla yürüyen grup üyeleri, sefer yapan bir minibüsü durdurdu. Bu nedenle araçta bulunanlar inmek zorunda kaldı. Gruptan bazılarının tepkilerini minibüse vurarak göstermesi şoför ile kısa bir tartışmaya neden oldu. Olayın yatıştırılmasının ardından geçişine izin verilmeyen minibüs geri dönmek zorunda kaldı.



EMNİYET GÜÇLERİ UYARDI

Yürüyüşlerine devam eden gruptakilere diğer sitelerde oturanlar da katılınca, eylemcilerin sayısı arttı. 'Eski sistemi geri istiyoruz', 'Ulaşım hakkımız söke söke alırız' sloganları atan ve 'Yeni sistem yüzünden işimden oldum', 'Sayın Valim okula nasıl gideceğim' yazılı dövizlerle Süleyman Demirel Bulvarı'na kadar yürüyen gruptakiler, yolu trafiğe kapattı. Yoldan geçmeye çalışan araçlar da engellemeden nasibini aldı. Olay yerine gelen emniyet güçlerinin uyarısı üzerine özel araçların geçişine izin veren gruptakiler, toplu taşıma araçlarının geçişine engel oldu.



TEK SERVİS İSTİYORUZ

Trafiğe kapattıkları yol üzerinde açıklama yapan gruptakiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a, "Eski sistemi geri istiyoruz" çağrısı yaptı, Vali Ahmet Altıparmak'tan da soruna el atmasını istedi. Grup adına açıklama yapan Ramazan Bayrak, "2 kilometre yolda 3 defa araç değiştiriyoruz. Ankara'da bir otobüs 30 kilometre yola gidiyor. Oysa Antalya'nın bir ucundan bir ucu 30 kilometre. Bunun için 3-4 sefer yapmanın ne anlamı var. Burada yaşlı insanlar var. Yaşta, yağmurda otobüse biniyor, 2 kilometre gidip başka araca biniyor. Birkaç gün sonra okullar açılacak. O zaman öğrenciler nasıl okula gidecek. Yazık değil mi bu millete. Biz tek servis istiyoruz" diye konuştu.


ALDIĞI OYUN HAKKINI VERSİN

Üniversite öğrencisi engelli 20 yaşındaki Cansu Öngel ise engellilerin sorunlarına değindi. "Engelliler otobüse nasıl binecek merak ediyorum. Ben şu an hastaneye gidemiyorum" diyen Cansu Öngel, Mustafa Akaydın'a seslenerek şunları söyledi;

"Gelsin buraya yarım saat durakta beklesin, benimle otobüse binsin, bakalım gidip gelebilecek mi? Makam arabalarına binip gezmekle olmuyor. Benim arabam yok. Bu kadar oyun hesabını kim verecek. Aldığı oyun hakkını versin."

Gruptakiler açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra, Varsak Karşıyaka Mahalle Muhtarı Halil Yarbaş'ın uyarısı ile dağılarak evlerinin yolunu tuttu. Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki araç trafiği de normale döndü. (DHA)

 

Sisteminizde Flash Player yüklü değil.
 
VTV görücüye çıktı, 2 taliplisi var
 
İki kardeş evi yaktı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NURGÜL 4 Eylül 2011 Pazar 20:00

BU TAMAMEN SAÇMALIK BENİM KARTIMDA 15 TL PARA VARDI VE BN BU PARAYLA 12 KEZ DOLMUŞA BİNDİM GİDİŞ GELİŞ BUNUN 6 SI ÜCRETLİ DİĞER 6 SI ÜCRETSİZ AMA MALESEF BN 12 KERE BİNDİM 12 SEFERİNDEDE DOLMUŞ KARTTAN PARA ÇEKTİ BNM BEKLEME SÜRENM HER DOLMUŞTAN İNDİĞİM ZAMAN 20 DAKİKA HANİ 45 DAKİKAYDI HER 20 DAKİKADA BN PARAMI VERECEM ŞİMDİ SESLENİYORUM BURDAN HALKIMIZA ONU OY VERİRKEN DÜŞÜNECEKTİNİZ ŞİMDİ İSTİFA İSTESENİZ NE YAZAR İŞ İŞTEN GEÇTİ ZEHİR ZIKKIM OLSUN BNM PARAM BU BELEDİYEYE BN 12 SAAT ÇALIŞIYORUM BELEDİYEYİ BESLEMEK İÇİN DEĞİL AÇ BESLEYECEK OLSAM SOKAKTA ÇOK PARAM SİZE HARAM OLSUN ANTALYA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM SİZİ

Yorumu oyla      4      3  
sevgi karalar 3 Eylül 2011 Cumartesi 22:08

sanırım yorumları hocanın ekibindemn birleri takıp ediyor bana cevap yazmışlar tşk ederimd ebu dolmuşlar cumhurıyet meydanına kadar gidiyor ışıklara gecmek için ikinci bir dolmuşa binmek gerekıyor bunu bizde biliyoruz bu kadar kısa mesafede neden ikinci dolmuşa binelımkı ayrıuca ikindiye binmek için yuruyerek durağa gi,tmek lazım bu dolmuşlar valilik onunden batı tarafa donuyır kapalı otoparkın ordan güllük ve konyaaltı belediyeye ışıklara gitmek bu kadar zormu ışıklardasınzı yada buyukşehir belediyesinden yada bankalarda işiniz var mezarlık tarafına gittini sahile nasıl geleceksiniz tek dolmuşla varmı bilen bırakın bu işleri eskı siztem bin defa daha guzel çalışıyordu millete hizmet edemediniz başladınız miletin kafasını karıştırmaya referendum oneren birileri bile var hayatında dolmuşa binmeyenler oy kullanır ve memnunum çıkar yada hocanın ekipleri kendi kendine yapar bu kentde bu sisteme evet diyecek varsa aklından zoru vardır bugune kadar dolmuşlar başkanları yediler sıra hocada kesin giderde ekibine yazık olacak adamların çok cekecekelri var benden size tavsiye çıkın sokağa duraklara varoşlarada küfürleri dinleyın utanırsınız bence en kısa zamanda inatdan vazgecin ve eskıye donun kimse hocadan yeni bişrşey istemıyor beceremıyor bunu millet analdı birde klimalı duraklar yapıyormuş ayran bulamayız içmeye deveyle gideriz.... misalı dune kadar belediyeyı ağlama duvarına cevirmöişti şimdi para cok sarhoşlara gece yatacak kafa cekecek yer yapıyor ha birde sistem okadar guzel işliyorkı vatandan uzun sürelı dolmuşlarda beklediği için terlemesinler istiyordur beyefendi alem bşze guler biz aleme hocam bırak bu göz boyamaları seni bu kente birdaha ne aday yaparlar aday yapsalarda bu millet seni asla secmez ben aşlece sizie oy verdik birdaha oy asla vermeyız okadar pişmanızkı emin olun

Yorumu oyla      5      4  
sevgi karalara 3 Eylül 2011 Cumartesi 20:15

sayın sevgi karalar KL08 ve KC06 bu araçlar 5 dakika ara ile gürsudan hatta limandan ışıklara hatta KL08 laraya kadar gidiyor biraz araştırma sorununuzu çözeçek lütfen bu hatları kullanın memnun kalırsanız memnuniyetinizide yazınız.

Yorumu oyla      7      3  
erkan geygel 3 Eylül 2011 Cumartesi 10:05

son derece özenle hazırlanmış olan bu sıstemi maalesef söfor esnafı ve maalesef yandaş sıyasetcıler sabote edıyor.hocanın ve ekıbının eksıgı vatandasa ıyı anlatamamaları.durum böyle oluncada meydan baskalarına kalıyor ve bu olylar beledıye ıle vatandasın arasını acıyor.ben baskanı desteklıyor ve ulasımın özelden alınmasını istıyorum.

Yorumu oyla      9      11  
Bu ne anlamsız öfkedir 3 Eylül 2011 Cumartesi 00:04

Antalya bazında referandum yapılsın. Memnun olan ve olmayan tarafları bir görelim. Herkes görsün. Tabiki mağdur olanlar da olacak her zaman. Fakat memnun olanların sayısının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Ayrıca insanlar neden sadece kendilerinin mağduriyet yaşadıkları kısımları değilde, bütün seferlerin iptal edilmesini istiyor. Senin için neresi sorun teşkil ediyorsa git belediyeye talepte bulun, seninle aynı fikirde olanların sayısına göre değerlendirilecektir. Bütün sisteme engel olmak da ne demektir yahu.

Yorumu oyla      7      8  
vatandaş 2 Eylül 2011 Cuma 22:33

esnaf her zamanki kabalığının dışında ekstra bir baltalama çabası içinde değil. akaydın nasıl bir pisliğe bulaştığının farkında değil, artık bizler vatandaş olarak tepki gösterdikçe de dinlemiyor. antalyanın başını yaktı zaten de bu gidişle kendi başını da chpnin başını da yiyecek. belediy eborç içinde diyor, sonra borçları ödedim diyor, 40 tane otobüsü bile borçla alıyor, otobüsler boş boş gidip geliyor, zarar yazdıkları belli. madem zarar etmeyi göze alıp 40 otobüsü getirdin, bari onları düzgün işlet. danışmanların yanlış hocam, bunu bütün antalya görüyor, partin görüyor, bir sen göremedin, ya da görmek işine gelmiyor! va mı başka izahı?

Yorumu oyla      9      3  
sevgı karalar 2 Eylül 2011 Cuma 20:33

ben konyaaltında gursuda sahılde oturuyorum burdan buyukşehire dolmuşla gidemiyorum ne 100 yıldan ne konyaaltı caddesini takıp ederek cumhurıyet caddesinden ışıklar bize yasaklandı hele birde o tarafdan konyaaltı sahilde eviniz varsa yandınz ışıklardan balbeyden laradan gelmek artık imkansız hoce efendi bir sistem ded tutdu gidiyor kardeşim bu sistemın uygulandığı yerlerde mesafeler kat kat uzak bizde bu yok hurma kundu zaten 30 km bu milletini niye 3-4 dolmuşa mahkum ediyorsunzu bu akılı size kim verdi milletden aldığınzı oya deyer vermediğinizi biz biliyoruz o sözler ozaman secimi kaznaıp o koltuğa oturmak içindi ahklcılık vs yaşan şimdi gidecekler az kaldı ama milletin buurnundan getirerek utanır insan konya ankara 1,5 saat kundu hurma 3,5 saat yazıklar olsun bırakın kardeşim dolmuşları çalışsınlar konyaaltına koyun rink hatları alsın limandan sahilden belediyeye ışıklara dolaşsın burhanettin onatdan 100 yıldan yada milli egemenlıkten sahilden limana ulaşsın bu zormu bu tarafa millet deniz egirmek için akıyor siz ne yapıyorsunuz sokakda ana avrat küfredenleri hala duymadınzımı ısrarala sistemı oturtacakmış milleti tehdit ediyor beyefendi otobüs alacakmış al ne duruyorsun ancak laf üşgüzarlığı başka bişe yok sana kim ded sistemle oyna bırak dokunduğun yer kuruyor hala anlamadınmı evlere şenkıl bir ekibin var zaten seni hergun bitiriyorlar haberin yokmu yoksa aman boşver ben bildiğimi okuyum nasıul olsa az kaldı bu millet birdahada beni secmez deyıp zulmediyorsun sen rıfkıyıda al allah aşkına ukranyaya rusyaya cine gezmeye git bırak burayı kendi halıne doklunma yeter hoca efendi

Yorumu oyla      10      3  
HOCA YAPAR 2 Eylül 2011 Cuma 18:21

HOCAM KEŞKE 100 OTOBÜS ALIPTA BAŞLASAYDINIZ BU SİSTEME ÇOK YARA ALIYORSUNUZ BİR AN ÖNCE ÇARE BULUN ŞÖFÖRLER VE MALUM SİYASİLER DE SABOTE EDİYOR.

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VTV görücüye çıktı, 2 taliplisi var
Antalya merkezli VTV Televizyon kanalı görücüye çıktı. Televizyonun iki ...
Patara'da yeni kilise bulundu
Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Likya Uygarlığı'nın başkenti Patara Antik Kenti'nde ...
Milletvekili Tolga Çandar konser verdi
Antalya'da Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Bayramı etkinlikleri ...
 
3 boyutlu Noel Baba
Kış sezonuna hazırlanmak için, Kemer’de 15 Haziran 2011 tarihinden itibaren ...
Ebru Gündeş'ten 'fındık' ve 'çocuk' esprisi
Antalya'da sahneye çıkan Ebru Gündeş, kendisine bir paket fındık uzatan ...
Tekirova'da çifte bayram
Ramazan Bayramının ve 30 Ağustos Zafer Bayramının aynı güne denk gelmesiyle ...
 
Antalya yaşanacak ikinci şehir
Business dergisi, 81 ilin "yaşanabilirlik karnesini" çıkardı. Listenin ...
Alanya'da kaza: 1 ölü, 3 yaralı
ANTALYA’nın Alanya İlçesi'nde 5 otomobilin karıştığı zincirleme trafik ...
İlk zil Antalya Rus Okulu'nda çaldı
ANTALYA'da, Rusya Federasyonu'nun müfredatına göre eğitim ve öğretimin ...
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ukrayna’ya yeşil ışık
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva