TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
28 Nisan 2022 Perşembe - 16:15

Bu harami düzeni birlikte yıkacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Önce bu birbirimize düşüren siyasetçi takımını ve onların bu düzen üzerinden kurdukları bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Neyle yıkacağız, sandıkta, helal oylarınızla, demokrasiyle yıkacağız" dedi.

Bu harami düzeni birlikte yıkacağız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, il ve esnaf ziyaretleri için dün gece Antalya'ya geldi. Akşener, Antalya Havalimanı'ndaki karşılamanın ardından gittiği otelde, bir sürprizle karşılaştı. Akşener, kendisini ziyarete gelen ilkokul öğretmeni, eşi ve oğluyla bir süre sohbet etti. Akşener bu buluşmaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu akşam Antalya'da ilk ilham kaynağım, ilkokul öğretmenim Ali Hocam, değerli eşi Fatma Hanım ve oğulları Barış ile görüştük. İyi ki varsınız kıymetli hocam" ifadelerini kullandı.

IYI PARTI GENEL BASKANI MERAL AKSENER, ANTALYA'DA ESNAF ZIYARETI GERCEKLESTIRDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

Meral Akşener'in bugün kentteki ilk durağı ise Kapalıyol oldu. Ziyaret alanına seçim otobüsüyle gelen Akşener'i yoğun bir kalabalık karşıladı. Esnaf ziyareti öncesinde otobüsten inerek vatandaşlara seslenen Meral Akşener, 20 Ocak 2020'den beri ilkini Antalya'dan başlattığı, il il, ilçe ilçe, dükkan dükkan esnaf gezdiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bu yolculuğa çıkış ve Antalya'yı ilk durak olarak tercih etme nedenim şuydu; Antalya hem turizmin hem tarımın, hem çiftçinin, hem köylünün, hem şehirlinin, bir ölçüde sanayinin bir arada bulunduğu nadir şehirlerimizden biriydi. Ve oradan başladık, çiftçiyi dinledik, esnaf dükkanlarının içinde herkesi dinledik. İşsiz genci, 92 puanla atanamayan genci dinledik. Ama enteresan biçimde 58 puan alan atanmış. Çünkü 92 puan alan gencin ayısı, dayısı yoktu. Ama 58 puan alan gencin ayısı da dayısı da vardı. Büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduğumuzu gördük. Şimdi enteresan bir şey var. Ne güzel hayat, şuculuk buculuk üzerinden bizi birbirimize düşürüp, birileri de alengirli bir şekilde cebellezi yaptı. Bunun önüne geçmek için, gerçek derdi Türkiye'yle, kamuoyuyla paylaşıp siyasetçiyi sizin dertlerinizle ilgilenmeye, çözüm üretmeye mecbur tutmak için benim gibi herkesin aranıza gelip, şuculuktan buculuktan kurtulup, seçmenin velinimet olması için çıktım bu yola."

IYI PARTI GENEL BASKANI MERAL AKSENER, ANTALYA'DA ESNAF ZIYARETI GERCEKLESTIRDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'BU HARAMİ DÜZENİ BİRLİKTE YIKACAĞIZ'

Bir vatandaştan yüzük alıp eliyle gösteren Akşener, “Bundan yıllar evvel şu yüzükle yola çıktılar. 'Bendeki bu yüzükten fazlası olursa bilin ki ben yanlış işler yapmışım.' Şimdi bu yüzüğün yanında neler oldu, gemicikler, beşli çeteler, 24 milyar lirayı sizin cebinizden alıp aile dostları Hariri'nin cebine koydular bir yüzük sonrasında. Nisan ayında gübre atamadı çiftçi, tarım, besicilik, süt inekçiliği, süt üreticiliği ölüyor. Sizin işleriniz can çekişiyor. Gençler umutsuz, bu ülkeden gitmek istiyor. Hep beraber el ele vereceğiz. Önce bu birbirimize düşüren siyasetçi takımını ve onların bu düzen üzerinden kurdukları bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Neyle yıkacağız, sandıkta, helal oylarınızla, demokrasiyle yıkacağız. Ne diyoruz, kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet diyoruz ve demokrasi" dedi.

IYI PARTI GENEL BASKANI MERAL AKSENER, ANTALYA'DA ESNAF ZIYARETI GERCEKLESTIRDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'HARAM OLSUN, ZIKKIM OLSUN'

Konuşmasında mikrofonu dinleyicilere de vererek dertlerini dinleyen Akşener, şöyle devam etti:

“Kadın kardeşimiz dedi ki 'Beni bu enkazdan, bu gariplikten kurtarın, sesime ses olun' dedi. Sesine ses olacak mıyız, nasıl? İlk seçimde ister önce ister zamanında bir yıl kaldı. En geç bir yıl sonra az kaldı. Bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Şimdi aziz Türk Milleti bu yüzükle geldiler, sizleri umutsuzluğa mahkum ettiler, beş maaş alan danışmanlar ürettiler. O beş maaş alan, yan gelip yatan danışmanlar garibanı sokakta tekmeledi. Bir yüzükle geldiler, bakan yardımcılarının maaşları 314 bin lira oldu. Bir yüzükle geldiler, 11 maaş alan müdürler oldu. Haram olsun, zıkkım olsun. Ama artık seçmen velinimettir, velinimetin sesini duyacaklar" diye konuştu.

IYI PARTI GENEL BASKANI MERAL AKSENER, ANTALYA'DA ESNAF ZIYARETI GERCEKLESTIRDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'SEÇMENE BİR FARE TUZAĞI VAR'

Antalya'nın Kepez ilçesi Kültür Mahallesi'nde üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Kafeler Caddesi'ne seçim otobüsüyle gelen Meral Akşener, esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Akşener, esnafa birer zeytin fidanı hediye etti. Kepez'de de önce kalabalığa seslenen Akşener, Türkiye'nin gerçeklerini görmek için yola çıktığını söyledi.

Gezilere ilk başladığında, yaptığı bir konuşma sonrası gazetecilerin kendisine yönelttiği bir soruyu hatırlatan Akşener, “Gazeteciler konuşmamla ilgili soru soracaklar zannettim. 'Sayın Erdoğan Sayın Kılıçdaroğlu'na şöyle dedi, Kılıçdaroğlu Erdoğan'a şöyle dedi, sen ne diyorsun' diye sordular. İlk aklıma gelen 'Elinin körü' oldu ama sonra ayıp olacak diye 'Banane' deyip çıktım. Türkiye'de bir orta oyunu, seçmene bir fare tuzağı var. Biz siyasetçilerin bir yün yumağıyla birbirine dolaştığını gördüm. Ama buna karşılık, 'şu şunu, bu bunu deyip', manevi değerlerimiz üzerinden ne kadar kutuplaştırmaya müsait konu varsa yapıldığını gördüm ve fare tuzağına mahkum edilmiş bir seçmenin varlığına 'hayır' demek için yola çıktım" dedi.

IYI PARTI GENEL BASKANI MERAL AKSENER, ANTALYA'DA ESNAF ZIYARETI GERCEKLESTIRDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'UMUDUNU KAYBETMİŞ GENÇLER GÖRDÜM'

Umudunu kaybetmiş, iş aramaktan bitap düşmüş, 'Abla biz ne yapacağız' diyen gençler gördüğünü anlatan Akşener, üniversite mezunu olup, harıl harıl çalışıp 92 puan alıp mülakatta elenenleri gördüğünü de dile getirdi. 'Evimdeki tencereyi nasıl kaynatacağım' diyen, 'Ne pişirdin kardeşim' diye sorduğunda, 'Makarna, bulgur, kış için söylüyorum çorba' diyen kadınlar gördüğünü anlatan Akşener, “Kucağıma aldığımda 'Kaç yaşındasın çocuğum' dediğimde, 11-12 yaşında, ama 5-6 yaşındaymış gibi kemikleri elime değen çocuklar gördüm. Emekli ama '1500 lira maaşla nasıl geçineceğim' diyen emekliler gördüm. 'En düşük emekli maaşını asgari ücret kadar yapın' dedik, ağaların elinden çıka çıka 2 bin 500 lira çıktı. 2 bin 500 lira bir emekliyi geçindirir mi kardeşim? Muratpaşa'da döner satan bir lokantanın önünde 61 yaşında emekli maaşı 1500 lira olan, döner işinde buram buram terleyen ve ağlayarak, 'bu reva mı' diyen emekli kardeşimi gördüm" diye konuştu.

IYI PARTI GENEL BASKANI MERAL AKSENER, ANTALYA'DA ESNAF ZIYARETI GERCEKLESTIRDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'UTANIN BE UTANIN'

Kayseri'de bir besicinin sözlerini hatırlatan Akşener, şöyle devam etti:

“Ağlarsınız, dedi ki 'Abla ben ineklerime oruç tutmayı öğretiyorum.' Yem o kadar pahalı ki, gebe ineklerini mezbahaya gönderen, süt ineğini kestiren üretici gördüm. Nisan ayında gübre atamayan, saldım çayıra mevlam kayıra ekin ekmiş çiftçiler gördüm. Hariri'nin cebine 24 milyar lira koyanlar utanın be utanın. Çiftçinin cebine koysanız çiftçi, esnaf, Türkiye kazanırdı. Savaş halindeki Ukrayna'dan ayçiçeği ithal etmekle övünenler utanın. 5 maaş alan danışmanlar, 500 milyon dolarla uçaklarla gezenler, 13 uçakla gezenler, 'itibardan tasarruf olmaz' diyenler, geceyi aç geçiren milletimizin karşısında utanın be utanın. Ama biz el ele vereceğiz, önce seçmen velinimetimiz olacak. İddia ediyorum bu harami düzeni helal oylarınızla yerle yeksan edeceğiz. Çünkü demokrasiyle, seçmen, millet iradesiyle yenilemeyecek hiçbir istibdat yoktur."

IYI PARTI GENEL BASKANI MERAL AKSENER, ANTALYA'DA ESNAF ZIYARETI GERCEKLESTIRDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Geriye hareket eden kamyonet çocuğa çarptı
 
Ev değil, uyuşturucu imalathanesi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 29 Nisan 2022 Cuma 04:11

Sanırım bu sefer İyi Parti ülke genelinde patlama yaparak oyunu geçen seçime göre % 100 artıracak gibi görünüyor.Maalesef son 20 senedir merkezde her kesime hitap edecek bir parti olmadığı için Ak Parti devamlı iktidara geldi.Artık görünen oki ilk seçimde Ak Parti'nin seçim kazanması mümkün görülmüyor.İyi Parti izlediği bu politik tavırla merkeze yakın her kesimden oy alır,o nedenle önümüzdeki seçim sürprizlere çok açık hale geldi.Bakmayın siz anketlere bu geçim darlığında kimsenin beklemediği sonuçlara doğru gidiş devam ediyor.Şu duruma göre İyi Parti % 20 ile % 25 bandı arasına doğru yolculuk yapıyor,CHP ise % 25 ile 30 arasında bir yerde gibi,bu iki parti 'Millet İttifakında' kaldığı sürece sanırım sonucu tayin edecekler.O nedenle meyve veren ağaç devamlı taşlanır,yerel seçimlerde de İstanbul'da,Ankara'da seçimi Millet İttifakı almasın diye her türlü iftirayı atmalarına rağmen, vatandaş artık bu yalanlara itibar etmiyor.Asğari ücretin 4253 TL,1 doların 15 Tl olduğu bir zaman diliminde daha neyi konuşacağız.Seçmen sandıkta gerekli dersi verecek,sokaklara bakın insanlar çok kızgınlar.

Yorumu oyla      0      0  
Hepsi bi LALE 29 Nisan 2022 Cuma 00:53

boş boş konuşma pilot oldunda mı böyle düşünüyorsun

Yorumu oyla      0      0  
Adınız pilot 28 Nisan 2022 Perşembe 18:24

Kahvaltıyı pkk lı demirtaş la nerde yapacak sın akşener

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener Antalya’da...
İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf, öğrenci ve iş insanlarıyla ...
Memleket Partisi Antalya’da görev dağılımı yapıldı
Ramazan Deniz Başkanlığında toplanan il yönetim kurulu üyeleri arsında ...
Yeni Seçim Kanunu Resmi Gazete'de yayınlandı
SEÇİM barajını yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşüren 'Milletvekili Seçimi Kanunu ...
 
Hangi il kaç vekil çıkaracak?
YÜKSEK Seçim Kurulu'nun (YSK) milletvekillerinin illere göre dağılımını ...
Seçim Kanunu TBMM'de kabul edildi
Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ...
'Erken Seçim' tartışmalarını hızlandıracak gelişme
YSK’nın ihtiyacı nedeniyle 60 gün teslim şartıyla seçim malzemeleri ihalesine ...
 
Tütüncü, Kızılcahamam'da Kepez’i anlattı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kızılcahamam’da gerçekleştirilen ...
Yeni teklif CHP'nin seçime girmesini engellemek için mi verildi?
Ak parti ve MHP tarafından yeni Seçim Yasası teklifi ile ilgili bir değerlendirme ...
Değişen seçim sisteminden CHP büyük zarar görecek
AREA Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Karan, Cumhur İttifakı'nın yeni ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva