Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
14 Mart 2012 Çarşamba - 10:51

Bu iddia doğruysa, Evcilmen uyuyor mu?

Antalya Lara’da bulunan Terra City’nin ilave dükkanlar yaptığı iddia edildi. Bu iddiayı ortaya atan gazeteci Ahmet Dökdök, “Minareyi çalan kılıfını hazırlıyor” dedi. Oysa Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in makam penceresinden Terra City ‘Kabak’ gibi görünüyor. Bir takım ilaveler yapılıyor da başkan görmüyor mu?.. Veya, perdesi mi kapalı?.. İşte, Dökdök’ün o yazısı:

Bu iddia doğruysa, Evcilmen uyuyor mu?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ahmet DÖKDÖK yazıyor
 
 
 
 
 
Bu durumda biz taşınalım
 
Nasıl bir iştir anlamıyorum. Ak Partili Menderes Türel göreve geldiğinin altıncı ayında “Antalya’nın planlarını deldirmeyeceğim, plan tadilatlarına kesinlikle geçit vermeyeceğim" demişti.
Ne övgüler yazmıştım bu sözlere. CHP'li Mustafa Akaydın, Türel'den görevi devraldıktan sonra aynı şekilde "Plan tadilatları ile meşgul olmayacağız" demişti.
Aman ne de olmadılar, aman ne de geçit vermediler. Her iki belediye başkanı da maşallah sanki plan tadilatçı başıymış gibi önüne geleni meclise taşıdılar.
Plan tadilatlarının hiç biri bugüne kadar dönmedi. Rant tadilatı sizin anlayacağınız. Antalyalıya rağmen, esnafa rağmen, konut alanları bir bir ticari alana çevrildi, ticari ve turizm alanları da konuta. Nerede ne rant varsa hepsi bir bir onaydan geçti. Son meclib Antalyalıya yatırım yapılmasın diyen yok. Yapılsın yapılmasına da Antalya’nın değerleri de korunsun.
Bir otel yapıldı, resmen beton yığını, geç Konyaaltı sahiline karşında kara çalı gibi dikilmiş bir beton ucube. Şimdilerde Talya Otel plan tadilatı istiyor. Ne istiyor? 4 katlı ruhsata sahip olan Talya Otel'in 6 kata çıkarılması isteniyor. Peki o arkada kalan evlere deniz görüyor diye büyük paralar ödeyen vatandaşın hakkı ne olacak? Bunu düşünen yok. Adını da çok güzel koyuyorlar: İstihdam yaratacak, turist ağırlayacak, bütçeye katkı yaratacak. Hadi canım ordan.
Dünkü Büyükşehir Meclisi'nde yine plan tadilatları vardı, yine tartışma yaşandı. Antalya’nın içi dışı Alış Veriş Merkezi olduğu halde şimdi 3'mü, 5'midir sayısını bile anlayamadığımız kadar plan tadilatı yapılarak yeni Alış Veriş Merkezi onaylanmış durumda. Peki esnaf. Kimsenin umurunda değil.
Esnaf bitiyor beyler. Bir Terra City açıldı. Öylesine büyük paralarla dükkanlar kiraya verildi ki, kazanan bina sahibi oldu. Şimdi orada işletme açan Antalyalı tüccar ve esnaf kira parasını çıkarmaya çalışıyor. Maşallah yukarısına da ilave çıkılmış, kimsenin gözü görmüyor. Galiba yeni ilave dükkanlar yapılacakmış. Minareyi çalan kılıfını hazırlıyor sizin anlayacağınız. Esnafı düşünmeden, Antalya’nın AVM'ye doyduğunu görmezden gelerek verilen her AVM, Antalya esnafına vurulmuş darbeden başka bir özellik taşımıyor.
Beyler AVM'ye izin mi veriyorsunuz, buyurun Döşemealtı tarafına gitsinler. Kendilerine güveniyorlarsa orada konuşlansınlar. İhtiyacı olan aradığını bulmak için Fizan'a gidermiş. Kurun Döşemealtı'na AVM'lerinizi gelen gelir, gelmeyen sağlar da Antalya esnafına kalır. Yok yukarısı olmazmış! Neden? Uzak ve rantı düşük. Yazıktır bu Antalya'ya. TMO'nun arazisini gizlice ucuza satıp, AKP döneminde plan tadilatı yaptıranların kurduğu TANSAŞ'a da izin verildi. Bizim mücadelemiz nerede kaldı? Biz yazdık diye firma bize yapmadığını bırakmadı.

Şimdi TANSAŞ'a Büyükşehir Meclisi onay verdi. Kardeşim anladık ki, parası olan düdüğü çalıyor. Bu dün böyleydi, bugün de böyle olduğu ortaya çıktı. Rantın da partisinin olmadığı görüldü. AKP döneminde de plan tadilatı, CHP döneminde de plan tadilatı rant yarattı. Olan Antalya'ya oluyor. Eğer AVM'ler şehir merkezini saracaksa, bilelim. Bilelim de biz kendimiz evlerimizi Kepez'in üstüne taşıyalım, şehir AVM'lerin olsun. Tepe tepe de kullansınlar.

 

Evcilmen bakıyor da görmüyor mu? Dursun GÜNDOĞDU yazdı

 

 
Acile giden hastaya ‘acil değilim’ taahhütnamesi
 
''Atilla'ya ileride bacak da naklederiz''
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rifat ÜNLÜ 14 Mart 2012 Çarşamba 22:13

Sayın DÖKDÖK sizi kutluyorum duyarlıgınızdan dolayı fakat Süleyman EVCİLMEN ne yapsın AVM lerin geçmemesi için çırpındı. eleştiriyorsunda Esnafın temsılcılerı ATSO nun Büyükşehirde ki temsilcileri avm lerin yapımı ıcın meclisten gecmesi için oy kullandı onlarıda eleştirecekmisiniz merak ediyorum saygılarımla.

Yorumu oyla      4      5  
Rifat ÜNLÜ 14 Mart 2012 Çarşamba 22:03

YAZIKLAR OLSUN 13-03-2012 TARIHLİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNİ BENDE İZLEDİM GÖRDÜMKİ ATSO NUN ÜYESİ ESNAFIN TEMSİLCİSİ ATSO YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE ATSO MECLİS ÜYELERİDE MECLİSTE AVM YAPILMASINA ONLARDA EL KALDIRDILAR MECLİSTEN GEÇTİ YAZIKLAR OLSUN BUNLAR NASIL ESNAF TEMSİLCİSİDİR ANLAYAMADIM.YAZIKLAR OLSUNNNNNNNN

Yorumu oyla      6      4  
Bir Bilen 14 Mart 2012 Çarşamba 21:53

Bilgilendirme yasasına dayandırarak sorarsanız bilgi almak istediğiniz kaçak yapılarla ilgili sorularınızı, alt belediyeler 30 gün içinde cevap vermek zorunda, kaçak olduğu belirlenen yerleride 6 ay içinde yıkmak zorunda yoksa Belediye Bşk,imar ve yıkımı gerçekleştirmeyen daire bşk ları hakkında paraya çevrilmeksizin hapis cezası verilir. 6 ay içinde yıkılmadığı takdirde konu Büyükşehir belediyesine devrolur aynı şekilde Büyükşehirde yıkmaz ise Belediye bşk nı ve ilgili daire başkanları hakkında tutuklama kararı çıkar bu yasada var ama uygulayan varmı deneyip görmek gerek!!!!

Yorumu oyla      4      3  
yılmaz 14 Mart 2012 Çarşamba 14:40

sayın dökdök ben dlekçeyle muratpasa bel aspendos bul kaçak yerler ılgılı muracat ettım kendısıne gonderdım ustelık resımlerı ıle bırlıkte altı aydır hıc ıslem yapmadıgı gıbı nelıhan hanım ve zeynep hanım tel aradım benı yok bşk gorusun yok mudurumle gorusun devamlı oyalıyorlar sızede hem ilgli çap ve eskı ve yenı resımlerını gonderecem bır bakın ne ışlem yapmıs her taraf kaçak dolu gormuyormu zannedıyorsunuz hergun onunden geçip yuruyüş yap yerdekı restorantları işine gel davranıyor ama ınatla cum.sav başvuracam bır ınceleyın saygılar

Yorumu oyla      7      4  
halil ustaoğlu 14 Mart 2012 Çarşamba 12:29

sayın dökdök, öncelikle gündeme doğru bir konu getirmişsiniz ama artık her yazınızda türel'e ve geçmiş döneme olumsuz atıfta bulunmaktan vazgeçin. halk türelin yanlış yaptığını düşündü, aynı yanlışları tekrarlamayacağına emin olduğu akaydını seçti. bu durumda gelinen noktada akaydın emanete ve halkın güvenine ihanet etmiş denebilir rahatlıkla. bir diğer konuyu da aynı yüreklilikle yazın madem kaleminiz ısınmışken; toplu taşıma esnafının akaydının halkkart inadı nedeniyle düşürüldüğü durum ne oluyor peki? akaydının halkkart inadı nedir? mahkeme iptal etmesine rağmen neden halkkart çalışmaktadır hala? akaydının kendine göre bir hukuk anlayışı mı oluşmuştur? akaydın ve hukuk müşavirinin halkkartın gizli ortakları olduğu söylentisini araştırmayacak mısınız? bekliyoruz, bu soruları sormaya devam edeceğiz kandırılmış vatandaşlar olarak, takipçisiyiz yani. o yüzden kulak ardı etmenize izin vermeyeceğiz siz değerli köşe yazarı beylerin ve hanımların bu sorularımızı.

Yorumu oyla      5      4  
esnaf amca 14 Mart 2012 Çarşamba 11:01

esnaf bitti rantcılar sermayeciler el ele ülke batıyor.esnaf zaten batık çalışıyor.allah cezasını versin bizi düşünmeyenin.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonet aydınlatma direğine çarptı: 3 yaralı
Antalya'da aşırı hızla giden kamyonet, aşırı yağışın da etkisiyle kontrolden ...
Sattıkları evin parasını takım elbiseli 2 gaspçı çaldı
ANTALYA'da sattıkları evin parasıyla tapu dairesinden dönen çift, apartman ...
Testereli kuzen katili Adli Tıp'a sevk edildi
Antalya'da 23 Aralık 2008 tarihinde, fidye için kaçırdığı kuzeni 11 yaşındaki ...
 
HDK'dan KCK benzetmesine tepki
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Antalya İl Meclisi, bazı basın organlarında ...
Anne Şık adağını yerine getirdi
ODATV davasından tahliye edilen gazeteci Ahmet Şık'ın Antalya'da oturan ...
Profesör Özkan'a bir ödül daha
Türkiye'de ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan'a ...
 
Akdeniz açıklarında 12 saatte 6 deprem
Akdeniz'de bugün 12 saat içinde, Richter ölçeğine göre, büyüklükleri 2.7 ...
21 Mart’ta Antalyalılarla buluşacak
Ressam Hasan Rastgeldi, köşe yazarı Bekir Coşkun’un yazılarını resmetti.
İstiklal marşını işaret diliyle okudu
Antalya'da Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı Okuma ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva