Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
3 Kasım 2015 Salı - 12:05

Bu kafalar Antalya'ya yakışmıyor

ANTALYA'nın Döşemealtı İlçesi Karataş İlkokulu'nda öğrencilerin karma oturmaları nedeniyle bir veli, 7 yaşındaki kız çocuğunu okula göndermemeye başladı.

Bu kafalar Antalya ya yakışmıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar ulaşan sorun üzerine sınıf ikiye bölündü ve ücretli öğretmen atandı. Bu kez de diğer veliler eski öğretmeni istediklerini belirterek tepki gösterdi.

Döşemealtı İlçesi'ndeki Karataş İlkokulu'nda bir öğrenci velisinin kızlı- erkekli oturma düzenine karşı çıkması nedeniyle geçen yıl başlayan ve yaklaşık 1.5 yıldır devam eden kriz aşılamadı. Geçen yıl ilkokul birinci sınıf öğrencileri, öğretmen G.K. tarafından karışık oturtuldu. Okula Aşağı Oba'dan taşımalı gelen kız öğrenci 7 yaşındaki M.K.'nın velileri B.K. ve M.K. çifti, çocuklarının bir erkek öğrenciyle aynı sırada oturmasına karşı çıktı.

VELİ İKNA EDİLEMEDİ

Sınıf öğretmeninin öğrencilerin oturma düzenini değiştirmemesi nedeniyle aile çocuklarını okula göndermedi. M.K.'nin geçen yıl aylarca okula gönderilmemesiyle ilgili okul yönetimi de tutanak tuttu. Bu süre zarfında okul yönetimi, öğretmenler ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri aileyi iknaya çalıştı ama başarılı olamadı. Bunun üzerine öğretmen G.K.'nin ilçenin Yeniköy'deki daha merkezi bir okulda görev yapması istendi. Ancak öğretmen de bu teklifi reddetti.

SINIF BÖLÜNDÜ, DİĞER VELİLER İSYAN ETTİ

Yeni eğitim öğretim yılında da ailenin kız çocuklarını okula göndermemesi üzerine ilçe milli eğitim müdürlüğü ve okul yönetimi karar alarak, ikinci sınıfı 2 ayrı sınıfa ayırdı. Kura çekimi yapılarak sınıflar oluşturuldu ve M.K.'nin de bulunduğu sınıfa ücretli öğretmen ataması yapıldı. Bu kez de öğretmen G.K.'nin sınıfından alınan öğrencilerin velileri uygulamaya karşı çıktı ve hem okul yönetimi hem de Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne itirazda bulundu. Bu öğrencilerin öğretmen G.K.'nin sınıfına gönderilmemesi üzerine, bu kez de M.K. dışındaki diğer öğrencilerin velileri çocuklarını okula göndermemeye başladı.

ÖĞRENCİLER ESKİ ÖĞRETMENİNİ İSTİYOR

Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiklerini, ancak sonuç alamadıklarını belirten öğrenci velilerinden Hasan Tutan, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verecekleri ve şikayette bulunacaklarını kaydetti. 14 kişilik sınıfta M.K. dışındaki öğrencilerin eski öğretmenlerini istediğini vurgulayan Hasan Tutan, "Çocuklarımız okula gitmek istemiyor. Eğer düzeltilmezse biz de göndermeyeceğiz" dedi. Bir başka öğrenci velisi Sevgi Tutan ise tepkisini şöyle dile getirdi:

"Sınıfı ikiye böldüler ve bir ücretli öğretmen atandı. Bizim çocuklarımız da bu ücretli öğretmenin sınıfına düştü. Çocuklarımız eski öğretmenini istiyor. Ayrıca sınıfların bölünmesinden sonra okula göndermeyen veliyi okul müdürü çağırmış. Çocuğu o gün okula geldi ve diğer sınıfta da bu kez benim oğlumla aynı sıraya oturmuşlar ve yine aldı götürdü. 21 Ekim'den beri okula göndermiyor. Sınıfın ikiye bölünmesini istemiyoruz. Çocuklarımız eski öğretmenini istiyor."

ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESI KARATAS ILKOKULU'NDA OGRENCILERIN KARMA OTURMALARI NEDENIYLE BIR VELI, KIZ COCUGUNU OKULA GONDERMEMEYE BASLADI. ILCE MILLI EGITIM MUDURLUGUNE KADAR ULASAN SORUN UZERINE SINIF IKIYE BOLUNDU VE UCRETLI OGRETMEN ATANDI. BU KEZ DE DIGER VELILER ESKI OGRETMENI ISTEDIKLERI ICIN TEPKILI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

SINIFI BÖLMEK İÇİN FAZLA ÖĞRENCİ İDDİASI

Bir diğer öğrenci velisi Sevim Bacak da sınıfı ikiye bölmek için en az 32 öğrenci olması gerektiğini, formaliteden 32 kişi gösterildiğini, ama gerçek öğrenci sayısının 27 olduğunu söyledi. İsimleri gözüken diğer öğrencilerin hiç okula gelmediğini belirten Sevim Bacak şöyle konuştu:

"Bize sınıfın ayrılma nedeninin bu konu olduğu söylenmemişti. O yüzden kura çekimine katılmıştık. Sonradan öğrendik ki çocuğunu okula göndermeyen veli nedeniyle sınıf ikiye bölünmüş. Biz de bu yüzden bir gün çocuklarımızı okula göndermedik. Okul yönetimi düzeltileceğini ve çocukları okula göndermemizi istedi. Ama sorun çözülmedi. Eğer çözülmezse çocuklarımızı bir hafta okula göndermeyeceğiz." .

Basına bilgi verme yetkisi olmadığını belirten Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar ise kendi yasal çerçevesinde işlemin devam ettiğini ve bir sıkıntı olmadığını söyledi.

'KARMA EĞİTİME SON VERME ZİHNİYETİ'

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Karataş İlkokulu'nda uzun süredir devam eden ve velileri ikiye bölen olayın sorumlusu olarak, karma eğitim anlayışına son vermek isteyen zihniyeti gösterdi. Balık şunları söyledi:

"Çocukların oturma ve sınıf düzeninin sağlanması sorumluluğu öğretmenlerindir. Velilerin isteğine göre sınıf düzeni sağlanması, sınıfların bölünmesi gibi uygulamalar doğru değildir. Eğitim sisteminin gereğine göre sınıf düzeni öğretmen tarafından yapılır. Bu tür ayrımcılıklar, gelecekte karma eğitime son verip sınıfların kız- erkek olarak tamamıyla ayrımına yol açacak tehlikeli yaklaşımlardır."

ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESI KARATAS ILKOKULU'NDA OGRENCILERIN KARMA OTURMALARI NEDENIYLE BIR VELI, KIZ COCUGUNU OKULA GONDERMEMEYE BASLADI. ILCE MILLI EGITIM MUDURLUGUNE KADAR ULASAN SORUN UZERINE SINIF IKIYE BOLUNDU VE UCRETLI OGRETMEN ATANDI. BU KEZ DE DIGER VELILER ESKI OGRETMENI ISTEDIKLERI ICIN TEPKILI. ( HASAN TUTAN (SOL BASTA) - SEVGI TUTAN (SAGDAN IKINCI)  - SEVIM BACAK (SAG BASTA) (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)
Bu veliler perişan oldu, sorunun çözümünü istiyor

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Benay dünya şampiyonasına gidecek
 
Rusya'daki kriz, bilim olimpiyatlarını da vurdu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çavuş. 4 Kasım 2015 Çarşamba 09:32

İnsanlara saygı duymak lazım,

Yorumu oyla      3      3  
Bojuware 201 3 Kasım 2015 Salı 15:59

Bu veli süpyan dediğimiz konuda bu davranışı ortaya koyması onun potansiyel sapkın süpyan dürtüsü durumudur. Umarım tedaviyi kabul eder. Onun eş ve çocukları toplumsal ilişkisi bombadır. Heran patlar. Allah akıl versin normalinden.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayvansever kadının kedi kurtarma operasyonu
ANTALYA'da kırmızı ışıkta bekleyen araçların altına kedi yavrusu girdiğini ...
Çavuşoğlu'na coşkulu karşılama
AK Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya ...
Bakan beyi kim kandırıyor?
EXPO 2016 Antalya’ya kaç ülkenin katılacağı tam bir muammaya dönüştü. ...
 
Niye kaçmış?
ANTALYA'da 'dur' ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü Hüseyin Ş., polisin ...
16 yaşındaki şoför kaza yaptı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde ehliyetsiz, 16 yaşındaki sürücünün kullandığı ...
Sakızoğlu davasında yeni bir gelişme
ANTALYA'da maket üzerinden ev satarak 500'ün üzerinde kişiyi dolandırdığı ...
 
Göktepe Yaylası içme suyuna kavuşuyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Akseki Göktepe Yaylası'na içme suyu götürmek için çalışma başlattı.
1 milyon liralık yat ile turistlere VIP tur
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bir şirket müşterilerinden gelen talep üzerine, ...
Falezlerden düşen öğretmeni itfaiye kurtardı
ANTALYA'da, falezlerden düşerek kayalıkların arasına sıkışan öğretmen ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva