Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
15 Kasım 2020 Pazar - 09:40

Bu köpeği Yavuz Özcan Parkı'nda hedef tahtası yapmışlar

ANTALYA'da, falezlerde bitkin halde bulunan ve veterinere götürülen sokak köpeğinin, yapılan kontrollerinde vücudunda onlarca saçma olduğu ortaya çıktı.

Bu köpeği Yavuz Özcan Parkı nda hedef tahtası yapmışlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Av tüfeğiyle vurulduğu, ardından da denize düşüğü değerlendirilen köpeğe, 'Falez' ismi verildi. Yaklaşık 1 aydır tedavisi süren tuzlu suda kaldığı için sağ gözü görme yetisini tamamen yitiren Falez için yuva aranıyor.

Muratpaşa ilçesi Yavuz Özcan Parkı altındaki falezlerde yaklaşık 1 ay önce bir köpeği bitkin halde yatarken görenler, hayvanı falezlerden alıp çıkardı. Hayvanseverler yaralı hayvan için Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu'na bilgi verdi. Köpeği alarak kliniğine götüren Karabayoğlu, hayvana müdahalede bulundu. Tedaviye alınan köpeğin röntgeni çekilince vücudunda onlarca saçma olduğu ortaya çıktı. Tuzlu suda uzun süre kalmasına bağlı olarak gözleri yanan köpeğin, sağ gözünün de görme yetisini yitirdiği belirlendi. Köpeğin vücudu operasyonu kaldırabilecek durumda olmadığı için saçmalar alınamadı. 'Falez' adı verilen köpeğin av tüfeğiyle vurulduğu, ardından denize düşerek uzun süre suda kaldığı değerlendiriliyor. 

ANTALYA'DA SOKAKTA YASAYAN BIR KOPEK KIMLIGI BELIRSIZ KISI TARAFINDAN AV TUFEGIYLE VURULDUKTAN SONRA DENIZE DUSTU. UZUN SURE DENIZDE KALAN KOPEK TUZLU SUDAN DOLAYI BIR GOZUNU KAYBEDERKEN TUFEKTEN CIKAN YUZLERCE SACMA ISE VUCUDUNDA KALDI. 'FALEZ' ADI VERILEN KOPEK ICIN YUVA ARANIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

YUVA ARANIYOR

1 ay süren yoğun tedaviyle tekrar sağlığına kavuşmaya başlayan köpeğe 'Falez' adı verildi. Uzun süredir sıvıyla beslenen köpek geçen günlerde ilk defa kendisi su içmeye başladı. Tedavileri devam eden köpek için yuva aranıyor.

'AV TÜFEĞİYLE VURULMUŞ'

Vücudundaki yüzlerce saçmanın hayati tehlike oluşturmadığını belirten Murat Karabayoğlu, "Bir ay kadar önce falezlerin altında olduğuna dair hayvanseverlerden ihbar aldık. Oradaki kişiler alıp bulunduğu yerden çıkarmış. Tedavi için kliniğe getirdik. Aldığımızda çok bitkin durumdaydı. İlk etapta denizde çok uzun süre kaldığı için öyle olduğunu zannettik. Kliniğe getirip tedavilerine başladık. Röntgenler çekildikten sonra durumunun çok daha ağır olduğu anlaşıldı. Av tüfeğiyle vurulduğu ve vücudunun her yerinde saçmalar olduğu anlaşıldı. Operasyonu kaldıracak durumda olmadığı için vücudundaki yüzlerce saçmayı hayati tehlike oluşturmadığı için almadık" dedi.

ANTALYA'DA SOKAKTA YASAYAN BIR KOPEK KIMLIGI BELIRSIZ KISI TARAFINDAN AV TUFEGIYLE VURULDUKTAN SONRA DENIZE DUSTU. UZUN SURE DENIZDE KALAN KOPEK TUZLU SUDAN DOLAYI BIR GOZUNU KAYBEDERKEN TUFEKTEN CIKAN YUZLERCE SACMA ISE VUCUDUNDA KALDI. 'FALEZ' ADI VERILEN KOPEK ICIN YUVA ARANIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

'GÖZLERİ TAMAMEN YANMIŞTI'

Bir ay sonra ilk defa kendi kendine su içtiğini söyleyen Karabayoğlu, "Çok uzun süre suda kaldığı için gözleri tamamen yanmıştı ve hiç açamıyordu. Aşırı miktarda su yutmuştu. Bir aydır yoğun tedavi ediyoruz. Serumlarla, sıvılarla ve zorla besin takviyesi yapıyoruz. İlk defa dün kendi başına su içmeye başladı ama hala yemeklerini biz yediriyoruz. Gittikçe iyileşiyor bu da bizi çok mutlu ediyor. Yakında inşallah tamamen sağlığına kavuşacak. Şimdiden yeni bir yuva arayışına başladık. Ona bakacak, sevecek ve bundan sonraki tedavilerini devam ettirecek bir gönüllü arıyoruz" diye konuştu.

'CAYDIRICI CEZALAR İSTİYORUZ'

Son zamanlarda hayvan hakları ile ilgili çok sayıda ihlal yaşandığını söyleyen Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, "Falez'in durumu aslında çok ağırdı. Gördüğü yoğun tedavinin ardından ayağa kalkabildi. Vurulduktan sonra denize düştüğünü düşünüyoruz. Düzeleceğini ümit ediyoruz. Düzeldikten sonra gideceği bir yeri yok o nedenle bir yuva arıyoruz kendisine. Hayvan hakları ile ilgili kanun çıkmasını uzun zamandır bekliyoruz. Özellikle Antalya'da son zamanlarda hayvan hakları ile ilgili çok kötü şeyler yaşadık. Artık bir yasa ve caydırıcı cezalar bekliyoruz. Bunun önlenmesinin yolunun caydırıcı cezalar olduğunu düşünüyorum" dedi.

ANTALYA'DA SOKAKTA YASAYAN BIR KOPEK KIMLIGI BELIRSIZ KISI TARAFINDAN AV TUFEGIYLE VURULDUKTAN SONRA DENIZE DUSTU. UZUN SURE DENIZDE KALAN KOPEK TUZLU SUDAN DOLAYI BIR GOZUNU KAYBEDERKEN TUFEKTEN CIKAN YUZLERCE SACMA ISE VUCUDUNDA KALDI. 'FALEZ' ADI VERILEN KOPEK ICIN YUVA ARANIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Sadece Burdur Gölü'nde, tamamen yok olmak üzere
 
Büyükşehirde görevden almalar olabilir
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe 15 Kasım 2020 Pazar 10:38

Vebali ve fotoğrafları ihmali olan, bunların yaşanmasına göz yuman herkese iyi uykular. Vicdanınız rahat mı?

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve bakanlık Antalya Büyükşehirde koltuğa kimin oturacağı kararını verdi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Başkan Muhittin Böcek e-imzalı gönderilen ...
Antalya Baro Başkanı Balkan, büyükşehirdeki krizi değerlendirdi
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin ...
Manavgat'ta kaza: 2 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde otomobille hafif ticari aracın çarpışması ...
 
Böcek'e 15 günde bir akıl sağlığı raporu...
Akdeniz Üniversitesi, Başkan Muhittin Böcek'in vekili Mehmet Hacıarifoğlu'nu ...
Korkuteli'de koronavirüs denetimi
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde polis ve zabıta ekipleri koronavirüs denetimi yaptı.
AKM'de piyano ve keman keyfi
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), piyano ve keman severlere keyifli bir konser yaşattı.
 
CHP'li eski başkan koronavirüsten yaşamını yitirdi
CHP Alanya ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyesi ve Demirtaş belde belediyesi ...
Tarihi eser ticaretinde anlaşamayınca, kaçırıp, alıkoydular
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde tarihi eser ticaretinde yaşanan anlaşmazlık ...
AK Parti Korkuteli Kadın Kolları'nda seçim
AK PARTİ Korkuteli İlçe Kadın Kolları 6'ncı Olağan Kongresi'nde Havva Nur Çivitci başkan seçildi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva