Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
16 Mart 2018 Cuma - 13:59

Bu mektup çok can yakar

Hakaret davasından yatan bir mahkum, Antalya E Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda cezasını çektikten sonra tüm yaşadıklarını, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na yazdı. Dilekçe, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden gereği için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Bu mektup çok can yakar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GÜN HABER (Özel)

Şikayet dilekçesinde başından geçenleri anlatan ve cezaevinde yaşananlarla ilgili çok büyük iddialarda bulunan eski mahkum, ağır yaşam koşulları, uyuşturucu madde satışı, infaz memurlarının da adının karıştığı ileri sürülen rant olayları ile ilgili çarpıcı suçlamalarda bulundu.

İŞTE O İHBAR DİLEKÇESİ:    

“….. 2018 tarihleri arasında bir cezamın infazı için ANTALYA E TİPİ AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNDA hükümlü olarak bulundum. Bu yazıyı da size bir yetkiliye yazılan bir mektup olarak değerlendirmenizi istiyorum.

Bu süreçte yaşadıklarımı dilim döndüğünce anlatmak istiyorum. Ceza İnfaz Kurumunun şu anki mevcudu 900 hükümlü. Kurumda bulunan tuvalet banyo sayısı 40 hükümlüye bir adet banyo bir adet wc şeklinde sıcak su sabah 05 de öğlen 12.30 da ve akşam 20 de veriliyor.

Öncelik adliyede çalışan hükümlülerde. Hükümlülerin kaldığı yatakhaneler pislik içerisinde tuvaletler ve banyolar günde 1 kez temizlenmesine rağmen insani şartlarda değil. Kurumda bir tane kantin bulunuyor. Kantin de kantin yetkilisi infaz memurunun keyfine göre haftada sadece 2 kez açılıyor. Akşamları bir tane küçük kantin benzeri bir yer açılıyor. Orada da sadece 1 çeşit sigara ve çekirdek satılıyor. Bu satış işlemlerinde HİÇBİR ŞEKİLDE FİŞ FATURA VB evrak verilmiyor.

Hükümlülerin sabah sayımından sonra koğuşlarda dinlenmesi girmesi yasak!Yaşam alanı dedikleri toz toprak pislik içerisinde bulunan kurumun üstündeki top sahasının kenarlarına dağıtılmış üç beş tane bankta insanların vakitlerini geçirmelerine zorlatılıyor. Koğuşlara gün içerisinde gidilmesi yasak!

Kurumun önünde bulunan bahçenin yüzde 80 i yeşillendirilmiş ancak oraya da girmek yasak! Toplamda 12 tane bank var 900 kişiyi 12 bank'a oturtabilirseniz lütfen beni de haberdar edin!

Yemek sıraları ve yemekler kepaze!Yemek sıralarında eski hükümlüler öncelikli buna da infaz koruma memurları göz yumuyor.Yeni gelmişseniz ya hiç yemek yiyemiyorsunuz ya da en son siz yemek yiyorsunuz!

İnfaz Koruma Memurları yemeklerin içerisindeki etleri ayırtıp kendileri yiyor.Döner vb gelirse
DEVLETİN ÖDEDİĞİ ELEKTRİK PARASIYLA çalışan tost makinasına tost yaptırıp onu
yiyorlar.TOST ve ÇAY satılan büfe de sıra çok.İçerisi pislik içerisinde CAM BARDAKLA çay
içmek istediğinde bardaklar pislik içerisinde yıkanmıyor bile......

Her hafta PAZAR günü insanlardan 5 lira para toplanıyor.Bu paraların nereye gittiği konusunda soru sormak istediğinde insanlar KAPALIYA GÖNDERMEKLE TEHDİT EDİLİYOR.

Uyuşturucu vb ürünleri bulmak TOST ÇAY bulmaktan çok daha kolay!Adliyede çalışan mahkumlar tarafından ve tel örgülerin arkasından atılan paketlerle uyuşturucu içeri sokuluyor.Wc Banyo gibi yerlerde tüketiliyor.

Bu durumu nöbetçi infaz koruma memuruna söylediğinde ''sen karışma işine bak'' deniliyor.Kantine kantin yetkilisi infaz koruma memuru tarafından alınan ve cebinden ödenen ürünler getiriliyor satılıyor kar paylaşılıyor!

Adliye çay ocaklarında OCAKCI olarak çalışmak istiyorsanız cebinizde 1500 TL para olmak zorunda!Çay ocakları hükümlülere satılıyor!Çay ocaklarından sorumlu infaz koruma memuru ÇAY BARDAKLARINI bile KENDİ KREDİ KARTINDAN alıp HÜKÜMLÜYE SATIYOR!

1KG ÇAYI 300 LİRAYA sorumludan KENDİ PARASIYLA ALAN HÜKÜMLÜ bu çaydan 600 bardak çay çıkarmak zorunda çay 50 kuruş!Ancak orada çalışan HÜKÜMLÜ'de dışarıdan eşine dostuna çay getirtip fazla çay satıp RANT SAĞLIYOR bunu da sorumlu İNFAZ KORUMA MEMURU ile paylaşıyor.

Daha yeni hükümlünün bunu yapma şansı HİÇBİR ŞEKİLDE YOK!Uyuşturucudan AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNA gelen hükümlü ADLİYE'DEN bunu temin edip içeride yine ticaretini yapıyor.

Ceza İnfaz Kurumuna giriş çıkışlarda hiçbir şekilde DENETİM ARAMA VB yok!

Yaşam alanın Jandarma bahçesine bakan kısma delik açılmış kaçmak isteyen hükümlü sorgusuz sualsiz oradan dışarı çıkıp kaçabiliyor.Ceza Evi yönetimi hiçbir şekilde bir önlem almamış

Ayrıca DENETİMLİ SERBESTLİĞE ayrılması gereken HÜKÜMLÜLERİN dilekçeleri bir önceki akşamdan alınıyor.Saat 12.30 da tüm dosya evrakları hazır olmasına rağmen KEYFİ HAREKETLERLE hükümlüler saat 19.00 da salıveriliyor.

Ülkemizin her yerinde cezası denetimli serbestlik kanunundan yararlanma şartları tutan hükümlüler 3 iş günü içerisinde DENETİMLİ SERBESTLİK BÜROSUNA bekletilmeden gönderilirken burada ilk girenler için 7 gün kalma şartı bir ve birden fazla kez gelenler için 15 gün kalma şartı uygulanıyor!

Lütfen sizden rica ediyorum...Bu kaos ve keşmekeşin yuva yaptığı ceza infaz kurumunu denetleyin! Söylediklerimden eksik bir şey çıkarsa ben cezama razıyım!

Saygılarımla”

 

 

 

 
Balkondan atladı iki ayağı kırıldı
 
Muratpaşa personeli işaret dili öğreniyor
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kiraz 22 Şubat 2021 Pazartesi 01:51

Kesinlikle .benim abimde antalya kapalıda tutuklu bir kargo gönderdim 25 gün sonra verildi kesinlikle mahkumların bütün hakları verilmiyor çok kötü bir ceza evi yetkililer neden ses etmiyor anlamıyorum virüsle dolmuş bir ceza evi bildiğin ölüme terk ediliyorlar devlet yine sesiz

Yorumu oyla      1      1  
Mahkum 21 Şubat 2020 Cuma 18:08

Benim Bi yakında orda açıkta yatıyor ama dediğinizi yazdığınız mektubun yüzde 90 nı doğru hepsi göz yumuyor özelliklerde gardiyanlar

Yorumu oyla      1      1  
Sipan bahadır 6 Şubat 2020 Perşembe 22:40

Ben e tipinde yatim yeni ciktim abimde hala orda yatmakta mahkumlari eziyorlar bir kğş deyiştirmek istedin zaman seni öyle kolay vermiyorlar ancak sorun yacaman lazim gitmek istedin kğş ya kavga etmen lazım ya kendine zarar vermen lazım kendini kescen ancak öyle bunları diyen onlar başka türlu almıyorlar herşeyin bir bedeli varmış bunu diyen onlar

Yorumu oyla      1      1  
İrfan zengin 6 Şubat 2020 Perşembe 22:32

Ben antalya etipinde yatan mahkumdum orda mahkumlara keyfi uygulama yapıliyor ve mahkumlari dövuyorlar ve tehtit ediyorlar seni baş ka ceza evine yolarim

Yorumu oyla      1      1  
Barış 24 Ekim 2019 Perşembe 00:42

Bende o ceza evinde kaldım çok iyi güzel temiz düzgün ve sağlıklı bir yerdi işler rayinda ve olabileceğinden daha iyiydi uyuşturucu nerdeyse yok bir iki kişi onlarda kendi içenler yemek ve kantin çok iyi yemekler leziz ve çeşit coktu insanlar sosyal bir arada etkin sonuçta orası suçluların olduğu bir yer bunu bulduğuna şükret normalde ve bu güne kadar suçun cezası ölümdür bakma artık modern zeka oluştu hak hukuk diyip sivri zekalikla hayatının yüzde 90 suç işleyerek geçiren akil insanlar parçalarını kurtardi.yani sende yanlış insansın kardeş herşeye bir bahane bulmuşsun kendince bir macera film peşindesin onca insan adam ve yetkili orda bu adamlar körmü boş insan mı bu kadar olan biten işler için birşey yapamıyor larmi bir sen mi varsın bilmediğin işlerle ilgili iddia da bulun ma bazı şeyler bilinmeyince guzeldirguzeldirl

Yorumu oyla      3      3  
Güler 22 Eylül 2019 Pazar 16:43

Benim abim Kudret Altıntaş o ceza evinde öldü18 ağustosta bunun sebebini açıklamak zorundalar ceza evi müdürü açıklama bile yapmadı ama cenazesi ni aldigimizda morluk icindeydi ve kafa tasinin arkası göçmüş insan hayatı bi kadar ucuz olamaz

Yorumu oyla      3      3  
Zehra thiam 24 Temmuz 2018 Salı 15:38

Abim umit azak o ceza evine saglikli bir sekilde girdi fakat ayin 18.de temmuz 18 de olu olarak cikti bunun icin gerekli islemleri baslatacagiz o ceza ewi bunun nedenini bize soylemek zorunda

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balkondan atladı iki ayağı kırıldı
ANTALYA'da çeşitli suçlardan aranan F.D. (24), karşısında polisi görünce ...
Balkondan atlayan genç kız öldü
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Esra D. (21), oturduğu 4'üncü kattaki dairenin ...
Gazipaşa'da kaza: 1 ölü
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, otomobil ve TIR'ın çarpıştığı kazada yaralanan ...
 
Muratpaşa'da konser ve şiirle anılacak
MURATPAŞA Belediyesi, 21 Mart 1973 tarihinde yaşamını yitiren halk ozanı ...
Önce konuştular sonra ölüme yürüdüler
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 3 gün önce Hasan Y.'nin (53) boşanma aşamasında ...
Antalyalı öğrenciler atık suyun serüvenini öğreniyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ...
 
Senfoniye de bu eser yakışır
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), Çanakkale Zaferi dolayısıyla 16 Mart'ta konser verecek.
Sağlık çalışanlarının sergisini Böcek açtı
ANTALYA Tabip Odası tarafından düzenlenen '14 Mart Tıp Bayramı' etkinlikleri ...
Dikkat!.. Antalya'da 6 ilçe için dolu uyarısı
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Antalya'nın 6 ilçesi için dolu uyarısı ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva