Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
3 Şubat 2017 Cuma - 14:12

Bu nasıl iş sayın Tütüncü?

Adana’daki kız yurdunda çıkan yangın sonrası iki belediyenin yaptığı denetimlerden iki farklı sonuç çıkması şaşırttı. Muratpaşa’daki 16 yurttan sadece 3’ü yönetmeliklere uygun çıkarken, Kepez’deki 29’a yakın yurdun tamamının sorunsuz olduğunun açıklanması kafalarda soru işareti bıraktı.

Bu nasıl iş sayın Tütüncü?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Adana Aladağ’da 30 Kasım 2016 tarihinde çıkan yurt yangınında 12 öğrenci ölmüş, 24 öğrenci de yaralanmıştı. Bu olayın üzerinden bir gün geçtikten sonra Antalya’nın Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Aladağ’daki bu yangından sonra ilçelerindeki tüm yurtları denetlediklerini ancak hepsinin temiz çıktığını açıkladı.

İşte o haber:




MURATPAŞA’DA TAM TERSİ

Hakan Tütüncü,  30 Kasım’daki Aladağ’daki yangının üzerinden 48 saat geçmeden ilçelerindeki 30’a yakın yurdu denetlediklerini ve temiz çıktıklarını açıklarken, aynı yangından hemen sonra kurulan Muratpaşa Belediyesi Komisyonu 16 yurdun denetlenmesi için 2 ayı aşkın bir süre çalıştı ve 16 yurttan 13’ünün koşullara uymadığını belirledi. Muratpaşa’nın denetimleri iki ayı aşkın sürerken, Kepez’in bu ilçenin iki katı kadar olan yurtları 2 günde nasıl denetlediği kafalarda soru işareti bıraktı.

Gün Haber, geçtiğimiz günlerde Kepez Belediyesi’ndeki acil yangın çıkış kapısının acıklı durumunu yazmış, olası bir yangında, çalışanların ve vatandaşların sürgülü ve asma kilitli kapının önündeki sandalyeleri aşıp dışarı nasıl çıkacağını sormuştu. Kepez Belediyesi, halkın canını tehlikeye atan durumu ortaya çıkaran bu habere de duyarsız kalmıştı.

İşte o acil çıkış kapısının durumu:


 

Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal'ın teklifi doğrultusunda öğrenci yurtlarının yangın güvenliği açısından incelenmesi için Aralık 2016'da kurulan Yangın ve Sistemlerini İnceleme Komisyonu çalışmalarını tamamladı. Muratpaşa'da bulunan öğrenci yurtlarının yangın güvenliği açısından incelenmesiyle sorumlu komisyonunun çalışmalarını bitirmesinin ardından rapor hazırlandı. 

CHP'den 5, AK Parti ve MHP'den 1'er olmak üzere 7 kişinin oluşturduğu Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapor, Muratpaşa Belediyesi'nin şubat olağan toplantısında açıklandı. Adana’nın Aladağ İlçesi'nde geçen kasım ayında özel kız öğrenci yurdunda 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı yangın sonrasında Muratpaşa Belediyesi sınırları içindeki yurtların yangın güvenliği açısından incelemesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulduğunun hatırlatıldığı raporda, son yıllarda özellikle kış aylarında Türkiye'nin değişik kentlerinde yatılı öğrenci yurtlarında yangınlar meydana geldiği, bu yangınlarda öğrencilerin canlarını kaybettiği hatırlatıldı. Belediyenin iki yurdu dahil toplam 16 yurdun incelendiği belirtilen raporda sıklıkla elektrik tesisatlarının yetersiz olduğu görüldüğü kaydedildi.

ACİL ÇIKIŞ KAPISI PENCERE

Acil çıkış yerleri ve tahliye alanlarının yeteri kadar önlem alınmadığına dikkat çekilen raporda, 5 katlı bir yurtta yangın merdiveninin hiç bulunmaması ve tahliye sisteminin olmaması, acil çıkış yeri olarak da pencerelerin gösterildiği ve yüksek katlardan atlama riski olduğu, yangın anında duman algılama sistemi olmadığı, su sistemli yangın dolaplarının olmadığının görüldüğü kaydedildi. 4 katlı olup elektrik sistemlerinin çok eski ve yetersiz olduğu bir yurtta ise hiçbir şekilde standartlara uygun olmadığı, yangın merdiveni mevcut olduğu ancak merdivene ulaşımın sadece katlarda bulunan öğrenci yatakhanelerin içinde olan pencerelerden mümkün olduğunun görüldüğü açıklandı. Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Pencerelerden çıkışın mümkün olmadığı gibi olası bir yangın anında kazalara sebebiyet vereceği, öğrencilerin can güvenliklerinin tehlikede olacağı tespit edilmiştir. Ayrıca bu binada her katta olması gereken acil ikaz butonu ve sirenleri yok, mutfakta acil gaz algılama sistemi ve davlumbaz içi yangın söndürme sistemi de bulunmamaktadır. Her iki yurt ile ilgili Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne raporumuzu yazılı olarak, önemli eksiklikler giderilene kadar her iki yurdun da faaliyetlerinin ara verilmesi gerektiğini bildirmiş bulunmaktayız."

16 YURTTAN 3'Ü UYGUN

Raporda öğrenci yurtlarının çoğunda acil aydınlatma sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiği, duman algılama detektörlerinin artırılması gerektiği ve elektrik pano kontrol ünitelerinin ahşap gibi kolay alevlenici malzemeyle kaplanmaması gerektiğinin de yurt sorumlularına bildirildiği kaydedildi. Raporda, "İncelenen 16 yurdun 3'ünün yeni binalar olup standartlara uygun olduğu ve hiçbir eksikliğe rastlanmadığı memnuniyetle görülmüştür. Belediyemize ait her iki kız öğrenci yurdumuz da aynı şekilde komisyonumuz ve teknik ekibimiz tarafından incelenmiştir. Her iki yurt ile ilgili tespitlerimiz bildirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

 
Rölyefler göz kamaştırdı
 
Antalyalı patronlardan uyarı var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rölyefler göz kamaştırdı
EMEKLİ matematik öğretmeni Emel Öner, 12 yıl önce başladığı üç boyutlu ...
Muratpaşa dansçıları Adana'da yarışacak
MURATPAŞA Belediyesi Yaşlı Evi'nin 'Dünya Şampiyonu' dans takımı, ekibe ...
Türkiye'de sadece onda var
EFSANEVİ otomobil pist yarış pilotu Parnelli Jones'in Mustang ile şampiyon ...
 
Çalışmalar son sürat
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin 'Efsane Geri Dönüyor' sloganıyla başladığı Şarampol ...
Muratpaşa'nın Yeşilbahçe'de asfalt çalışması
MURATPAŞA Belediyesi, Yeşilbahçe Mahallesi'nde, Antalya'nın üç ana ulaşım ...
Ölüm mesajını cepten gönderdi
ANTALYA'da 48 yaşındaki motor tamircisi Mehmet Deniz, yakınlarına sesli ...
 
Bu afişe gözaltı
ANTALYA'da dün gece bazı sokaklara üzerinde '80 milyonun iradesi bir kişiye ...
Kahvemize bekleriz
Muratpaşa Belediyesi, Kırcami Kahvesi düzenlemesini tamamladı. Denetlemelerde ...
Eşinden boşanmıştı ve bunalımdaydı
ANTALYA'da belirlenemeyen nedenle oturduğu apartmanın 5'inci katındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva