Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
12 Temmuz 2021 Pazartesi - 17:58

Bu parsel Antalya'daki CHP-İYİ Parti ittifakını bozdu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Devam Meclisi'nde yer alan Alanya Belediyesi'ne ait parselin sağlık tesis alanından özel sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi maddesinde CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak bozuldu.

Bu parsel Antalya daki CHP-İYİ Parti ittifakını bozdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İYİ Partili Barış Bulut, CHP'li Erkan Demirci'ye "İttifak ortağı olarak sizin aldığınız karar bizi bağlar, biz de sizin açıklamalarınızdan gerekli cevabı sağlarsak aldığınız karara uyacağız. Bu neyin siyaseti, kişisel bir durum mu var? Nedir bu bilelim" dedi. Tartışılan gündem maddesinde CHP red oyu verirken, İYİ Parti AK Parti, MHP, DSP, SP ve Memleket Parti'li üyeler evet oyu verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı Devam Meclisi, Başkan Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, DSP, SP ve Memleket Parti'li meclis üyeleri, gündemde yer alan 44 maddeyi oyladı. Gündem dışı konuşma yapan partililer, 660'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinci olan ve altın kemeri Antalya'ya getiren Ali Gürbüz'ü ve yarışan Antalyalı güreşçileri tebrik etti.  Mecliste Ağustos ayı meclis toplantısının tatil edilmesine karar verildi.

İYİ PARTİLİ BULUT: BU NEYİN SİYASETİ

Gündem maddeleri arasında yer alan Alanya Belediye Meclisi'nin Mahmutlar Mahallesi'nde 890 ada 1 parselin sağlık tesis alanından özel sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi maddesinde CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak bozuldu. İYİ Partili Barış Bulut, İmar Komisyonu Üyesi CHP'li Erkan Demirci'nin aktif olarak plancılık yaptığını belirterek, “Komisyonda detay edinemedik. Alanya'dasınız, Alanya'yı biliyorsunuz. Bu plan neden uygun değildir, bunu şahsen ve meclis adına bekliyorum. İttifak ortağı olarak sizin aldığınız karar bizi bağlar, biz de sizin açıklamalarınızdan eğer gerekli cevabı sağlarsak aldığınız karara uyacağız. Bu neyin siyaseti, kişisel bir durum mu var? Nedir bu bilelim" dedi.

'ALANYA BELEDİYESİ SGK'YA BORÇLARINI ÖDEMEK İSTİYOR'

Erkan Demirci ise “Burada CHP ve İYİ Parti ilçe örgütlerinin daha önceden itirazları vardı. Biz örgütümüzün ve tabanının sesini dinliyoruz. Bu parsel Alanya Belediyesi'ne ait, vatandaştan hibe yoluyla elde edilmiş olan bir parsel. Kamusal sağlık alanı olarak planlandı. Mahmutlar, kışın 40 binin üzerinde, yazın ise yaklaşık 80 bin kişiye ulaşan bir bölgemiz. Burada sadece bir sağlık ocağı var. Sağlık hizmetleri yetersiz olduğu için eski Mahmutlar belde belediye binasını Alanya Belediyesi olarak Alanya'daki hastaneye tahsis ettik. Mevcut sağlık ocağı yetersiz geldiği için Alanya Devlet Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi günlük olarak kullanıyor. Şu an Mahmutlar imar planında 11 dönüm büyüklüğünde büyük bir hastane olmasa da en azından devlet tarafından poliklinik vs. yaparak sağlık hizmeti veren kamu mülkiyetinde olan tek taşınmaz burası. İmar planlarında ayrılmış başka sağlık alanları var ama kamu mülkiyetinde değil. İlçenin tabanından bize gelen tepki, çok acil olarak kamusal alanda sağlık tesisine ihtiyaç olduğu. Bu taşınmazın SGK'ya taşınması durumunda bu sürecin uzayacağı ve yatırımın gecikeceği vatandaşın da zarar göreceği yönünde. Kaldı ki SGK'nın sağlık hizmeti verme gibi bir görevi yok. Muhtemelen SGK, Alanya Belediyesi'nin borçlarına karşı alacak. SGK'da 3'üncü bir şahsa satacak. Tereddütlerimiz var. Alanya Belediyesi SGK'ya karşı borçlarını ödemek istiyor" diye konuştu.

'1 METREKARE YERİ BİLE SATMADIK'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise konuyu 3 mecliste gündeme geldiklerini hatırlattı. Böyle olumsuzlukla karşılanmayı hiç beklemediğini aktaran Yücel, “İnanın biz buradaki yeri belediye olarak hibe aldık. Belediye olarak da yine aynı şekilde sağlık kurumu olarak da devlete veriyoruz. 2014'te göreve geldiğimiz zaman 1700'ün üzerinde belediye mülkümüz vardı. Alanya Belediyesi'nin 1 metrekare yerini bile satmadık. Satmayı düşünmüyoruz. Ama Erkan Bey'e teessüflerimi bildirmek isterim. Bizim o bölgedeki uygulanış şeklinin nasıl olduğunu daha net anlatırsa daha da sevinirim. Sağlık alanında olan yer yine sağlık alanı. Belediye mülkü, kamunun mülkü. Hibe olarak geldiği için biz de bunu SGK'ya verip SGK borçlarından düşürtmek istiyoruz. Ama başka bir şekilde kullanım amaçlı lanse edilirse de ona da üzülürüz. Takdir meclisindir" diye konuştu.

Tartışılan gündem maddesinde CHP red oyu verirken, İYİ Parti, AK Parti, MHP, DSP, SP ve Memleket Parti'li üyeler evet oyu verdi.

YAKIT DESTEĞİ UZATILDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı devam toplantısında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım esnafına sağlanan yakıt desteği ödemesi 1 ay uzatıldı. Pandemi geçiş dönemi nedeniyle 1-31 Temmuz 2021 tarihlerini kapsayacak şekilde otobüs ulaşım esnafına 1 TL kilometre üzerinden aylık yakıt destek ödemesinin yapılmasına devam edilecek. 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Aracıyla direğe çarpan sürücü yaralandı
 
Aysel'e çarpıp ölümüne neden olan sürücü, canlı yayın yapıyormuş
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
memo 12 Temmuz 2021 Pazartesi 20:05

yakın komple geçecekler zaten.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alacak tartışmasında 2 kardeşi yaralayıp, kaçtı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde alacak anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada ...
ATSO Başkanı Çetin, yabancıya konut satışını değerlendirdi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ...
Kaldığı pansiyonda ölü bulundu
ANTALYA'da Caner Can (32), konakladığı pansiyonda ölü bulundu.
 
Çiğdem'e cinsel saldırı davasında sanığın cezası 8 yıl artırıldı
ANTALYA'da, eve bırakma bahanesiyle çalıştığı eğlence merkezinden alıp ...
Rafting botları Köprülü Kanyon'u renklendirdi
ANTALYA Manavgat'taki Köprülü Kanyon'a, hafta sonu rafting yapmak için ...
Antalya DOB'dan gün batımı konseri
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, 14 Temmuz Çarşamba 20.30'da Antalya Müzesi ...
 
Otomobil alev alev yandı, sürücü kurtarıldı; o anlar kamerada
ANTALYA'da seyir halindeyken alev alan otomobilin sürücüsü kurtarılırken, ...
Polisten dolandırıcılık uyarısı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ...
Kullanılmayan ev ve zeytin ağaçları, yangında zarar gördü
ANTALYA'da Zeytinpark’ta çıkan yangında atıl durumdaki ev kullanılmaz ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva