Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Antalya'da ekolojik yaşama can suyu
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
Bahar: Faiz artışları konut satışlarını olumsuz etkiledi
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
21 Kasım 2019 Perşembe - 10:27

Bu takımın tamamı öğrenci

BURDUR'da Bölgesel Amatör Ligi (BAL) ekiplerinden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün kadrosundaki 31 futbolcunun tamamı üniversite öğrencisi.Futbolcular,Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada eğitim ve sporun bir arada olmayacağını düşünenlerin yanıldığını söyledi.

Bu takımın tamamı öğrenci
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Spor Toto BAL 7'nci Grup'ta, Bucak Belediyesi Oğuzhanspor ile birlikte Burdur'u temsil eden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün kadrosundaki oyuncuların tamamı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Kısa adı 'MAKÜ Spor' olan takımın kadrosunda 31 futbolcu bulunuyor. Bunlardan 25'i Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, 2'si aynı bölümde yüksek lisans yaparken, 4 futbolcu ise Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, Afet ve Acil Yardım Bölümü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Basın Yayıncılık Bölümü ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden oluşuyor.

Takım kaptanı ve Spor Bilimleri Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Akın Aykın (25), "Bu kulüpte beşinci senem. 4 senedir kaptanlığını yapıyorum. Daha önce Antalyaspor, Tavşanlı Linyitspor gibi kulüplerde oynadım. Futbolun içerisinde 15 seneyi doldurdum. Şu anda elimizden geldiğince takımımıza katkı vermeye çalışıyorum" dedi.

'EĞİTİMİN İÇİNDE SPOR, SPORUN İÇİNDE DE EĞİTİM'

Eğitimle futbolu bir arada götürdüğünü aktaran Akın Aykın, "Hem eğitimin hem sporun içerisinde olmaya çalışıyoruz. İkisi bir arada gitmiyor diyen ailelere küçük bir hatırlatma yapalım. Eğitimin içinde her zaman spor, sporun içinde de her zaman eğitim mevcut. Böyle düşünen ailelerimizi bu zihniyetten uzaklaştırabilirsek, biz eğitimciler olarak çok memnun kalırız. İnşallah aileler çocuklarının hem eğitimine hem de sporuna önem verir. Böylece geleceğe hayırlı evlatlar ve başarılı sporcular yetiştirmiş oluruz" diye konuştu.

Kaptan Akın Aykın, yüksek lisansını tamamladıktan sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne akademisyen olarak hizmet etmek istediğini de belirtti.

'HEDEFLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ'

Takım oyuncusu Cengizhan Yılmaz (25), "Bu takıma 5 yıldır hizmet ediyorum. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi mezunuyum. Yüksek lisansıma devam ediyorum. En başından beri inanarak çıktığımız bu yolda hedeflerimizi yerine getireceğiz. Hem eğitimi hem sporu bir arada götürüyoruz. Bazen fedakarlık yapmak gerekiyor. Biz bu fedakarlıkları fazlasıyla yaptık" dedi.

'ÇOK MUTLU VE HUZURLU BİR ORTAM VAR'

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Alişan Şimşek (21), "Burdurluyum. Bu memleketin çocuğuyum. Burada çok mutlu ve huzurlu bir ortam var. Antalya Şimşekspor U12 takımında futbola başladım. Daha sonra Bucaspor altyapısına transfer oldum. Daha sonra Bölgesel Amatör Ligi'nde Konyaaltı Spor'da oynadım. Üniversiteyi kazanınca MAKÜ Spor'a transfer oldum" diye konuştu.

'BURADA GAYET MUTLUYUZ'

Çocukluğundan bu yana kendisine okul veya futboldan birisini tercih etmesi yönünde telkinde bulunulduğunu söyleyen Şimşek, şöyle konuştu: "Ama biz ikisinin bir arada götürüleceğini ispatladık. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencisiyim. Takımımız tamamen öğrencilerden kurulu bir ekip. Hedefimiz bu şehri ve bu okulu olabildiğince iyi bir şekilde temsil etmek. Burada gayet mutluyuz. Burada büyük bir sirkülasyon var. Seneye ben mezun olacağım. Okulu ve futbolu beraber devam ettirmeye çalışıyorum. Ben 12 yaşında futbola başladım ailemden ayrılarak. Bize bu ikisinin bir arada gitmeyeceğini söylediler ama biz ikisinin bir arada gideceğini söyledik. Futbolun bilimsel tarafını yaşımız ilerleyinceye kadar sahaya yansıtacağımızı söyledik. Ailelere tavsiyem futbol ve eğitim ikisi bir arada götürülmeyecek bir şey değil. Aileler ikisini bir arada götürmeleri için çocuklarına destek olsun. Doğru ortam ve doğru insanları bulduğunuz zaman çok mutlu oluyorsunuz. MAKÜ'de böyle bir ortam var."

'EĞİTİM VE FUTBOL ÇOK İYİ GİDİYOR'

Futbola 11 yaşındayken Denizlispor altyapısında başladığını söyleyen Aşkın Çetin (23), "20 yaşına kadar Denizlispor altyapısında oynadım. Daha sonra MAKÜ Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nü kazandım. İlk senemde Bölgesel Amatör Ligi'nde Bucak Belediyesi Oğuzhanspor'da şampiyonluk yaşadım. Aksaray Belediyespor, Serinhisar ve Sandıklıspor'da oynadım. Bu sene okul takımında oynamak nasip oldu. Takım olarak genç oyunculara sahibiz. Mücadele eden, koşan bir takımımız var. Hedefimiz Burdur'u, MAKÜ'yü en iyi şekilde temsil etmek. Eğitim ve futbol çok iyi gidiyor. Hocalarımız çok anlayışlı. Derslerimize giriyoruz, sporumuzu yapıyoruz. Şimdi MAKÜ Spor'da futbolcu olarak hizmet ediyorum. Mezun olduktan sonra yüksek lisans yapıp okuluma akademisyen olarak hizmet etmek istiyorum, hedefim bu. İnşallah hedeflediğimiz yerlere geliriz" dedi.

'MADDİ ANLAMDA BİR DESTEĞİMİZ YOK' 

Takımın yaş ortalamasının 21 olduğunu söyleyen MAKÜ Spor Başkanı Dr. Öğretim Görevlisi Mustafa Kılınç da şunları kaydetti: "Futbolcularımızın tamamı öğrenci. Yaş ortalaması olarak Türkiye'nin en alt yaş grubuna sahip takımız. Bölgesel Amatör Ligi'nin ruhuna sahip bir takıma sahibiz. Amatörce bu işi dert edinmiş arkadaşlarımız. Bu lig çetin bir lig. Elbette oldukça fazla maddi anlamda ekonominin döndüğü bir lig ama bu arkadaşlarımız sadece ve sadece üniversitenin adını en iyi şekilde duyurmak, Burdur'u en iyi şekilde temsil etmek adına onurlarıyla mücadele ediyor. Türkiye'nin en az bütçesine sahip takımız. Biz Akif'in üniversitesiyiz, Akif'in adına yakışır bir futbol ortaya koymaya çalışıyoruz. Şu andaki yerimiz kimseyi aldatmasın. Futbol mantalitesi olarak olumlu sinyaller veren ve seyir zevki olarak da oldukça yüksek maçlar oynayan genç bir takımız. Ligde şu an gençlere en fazla süre veren takım olma özelliğini koruyoruz. Centilmenlikte de birinci sıradayız. Bu çocuklar sadece ve sadece onurlarıyla hiçbir destek olmadan mücadele ediyor. Burdur takımıyız ama hiçbir desteğimiz yok. Sadece Sayın Rektörümüz ve üniversite yönetiminin verdiği özel destekler var ancak onlar da bir yere kadar. Gönül isterdi ki Burdur maddi anlamda takıma sahip çıksın, takımını desteklesin. Ancak maddi anlamda bir desteğimiz yok. Ne olursa olsun bütün olumsuz şartlara rağmen en iyi şekilde mücadele edip, Burdur'a uygun bir takım olarak sezonun sonunu getireceğiz."

BURDUR'DA BOLGESEL AMATOR LIGI (BAL) EKIPLERINDEN MEHMET AKIF ERSOY UNIVERSITESI GENCLIK VE SPOR KULUBU'NUN KADROSUNDAKI 31 FUTBOLCUNUN TAMAMI UNIVERSITE OGRENCILERINDEN OLUSUYOR.(FOTO:MESUT MADAN/BURDUR-DHA)

BURDUR'DA BOLGESEL AMATOR LIGI (BAL) EKIPLERINDEN MEHMET AKIF ERSOY UNIVERSITESI GENCLIK VE SPOR KULUBU'NUN KADROSUNDAKI 31 FUTBOLCUNUN TAMAMI UNIVERSITE OGRENCILERINDEN OLUSUYOR.(ALISAN SIMSEK)(FOTO:MESUT MADAN/BURDUR-DHA)

BURDUR'DA BOLGESEL AMATOR LIGI (BAL) EKIPLERINDEN MEHMET AKIF ERSOY UNIVERSITESI GENCLIK VE SPOR KULUBU'NUN KADROSUNDAKI 31 FUTBOLCUNUN TAMAMI UNIVERSITE OGRENCILERINDEN OLUSUYOR.(ASKIN CETIN)(FOTO:MESUT MADAN/BURDUR-DHA)

BURDUR'DA BOLGESEL AMATOR LIGI (BAL) EKIPLERINDEN MEHMET AKIF ERSOY UNIVERSITESI GENCLIK VE SPOR KULUBU'NUN KADROSUNDAKI 31 FUTBOLCUNUN TAMAMI UNIVERSITE OGRENCILERINDEN OLUSUYOR.(CENGIZHAN YILMAZ)(FOTO:MESUT MADAN/BURDUR-DHA)

BURDUR'DA BOLGESEL AMATOR LIGI (BAL) EKIPLERINDEN MEHMET AKIF ERSOY UNIVERSITESI GENCLIK VE SPOR KULUBU'NUN KADROSUNDAKI 31 FUTBOLCUNUN TAMAMI UNIVERSITE OGRENCILERINDEN OLUSUYOR.(MUSTAFA KILINC)(FOTO:MESUT MADAN/BURDUR-DHA)

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Etiketler:
 
Tayland’da ard arda depremler
 
Dövme sanatı, kahve kültürüyle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babasını ikna etti, şampiyon oldu
İŞİTME engelli milli sporcu 19 yaşındaki Türkan Teke, kendisini savunmak ...
Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası sona erdi
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde ev hanımları ve çalışan kadınların katılımıyla ...
Filede hedef galibiyet
TVF Kadınlar 1. Ligi'nde kalıcı olmayı hedefleyen Berlin Döner Antalyaspor, ...
 
İş ararken karateci oldu
İŞ ararken 2 yıl önce arkadaşının yönlendirmesiyle karateye başlayan 25 ...
Tekvandonun şampiyon annesi
Evlendikten sonra ara verdiği tekvandoya çocuğunun büyümesiyle yeniden ...
Lider Serik'in hedefi 3 puan
TFF 3. Lig 1. Grup'ta lider Serik Belediyespor, hafta sonu karşılaşacağı ...
 
Antalyaspor genel kurul kararı aldı
Ticaret Sicil Gazetesi’nde bugün yayınlanan olağan genel kurul kararında ...
Korkuteli liderliğini sürdürdü
ANTALYA Süper Amatör'de mücadele eden Korkuteli Belediyespor 23 puanla liderliğini sürdürdü.
Avrupa Junior Tenis Turnuvası başladı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 ülkeden sporcuların katılımıyla düzenlenen ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva