Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Yağmur Taktaş son yolculuğuna uğurlandı
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Stokçular yandı: Fahiş fiyat ve stokçuluk ayrı suç olacak
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında karı-koca hayatını kaybetti
Taylor Swift’ten bir rekor daha
Taylor Swift’ten bir rekor daha
17 Ekim 2020 Cumartesi - 14:57

Bucak'ta yerel yönetimler ve muhtarlar toplantısı

BURDUR'un Bucak ilçesinde yerel yönetimler ve muhtarlar toplantısı yapıldı.

Bucak ta yerel yönetimler ve muhtarlar toplantısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen toplandı, kent ormanında gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, birim müdürleri ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

Belediye Başkanı Emrullah Ünal, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı. Başkan Ünal, "Belediyemiz geçen günlerde MAKÜ ve akademisyenlerle bir toplantı gerçekleştirdik. Bugün de muhtarlarımız ile toplantı gerçekleştiriyoruz. Muhtarlarımız yerel yönetimler olarak devletimizin gözü kulağı, eli kolu her şeyimizdir. Muhtarlarımız belediyemizin çözüm ortağıdır. Belki mahalle muhtarlarımız mahallelerine yetirince yatırım yapılmadığı alınganlığını yaşayabilir. Belediye olarak kaynaklarımızı yerinde ve zamanında kullanmaktayız. Her mahallemize eşit şartlarda hizmet götürmeye çalışıyoruz. İlçemizi ileriye taşınma noktasında bizlere nasıl görev düşüyorsa, aynı görev sizlere de düştüğü kanısındayım. Tüm muhtarlarımızla öncesinde olduğu gibi ileriki günlerde çalışmalara hep birlikte imzalar atarız" dedi.

Belediye Başkanı Emrullah Ünal, hemen hemen tüm mahallelerin ana sorunun yol olduğunu, ilçede geçmiş yıllarda yapılan doğalgaz çalışmaları nedeniyle 50 kilometrenin üzerinde yolun bozuk olduğunu, bu yıl bunun 20 kilometresine yakınının sathi asfaltla kaplandığını, önümüzdeki yıllarda asfaltlama çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi.

AK Parti Bucak ilçe Başkanı Mustafa Oğuz, Muhtarlar Günü'nü kutlayıp, Covid-19 çalışmalarından dolayı muhtarlara teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, dönemin İstanbul belediye başkanıyken okuduğu şiirle siyasi hayatı bitirilmeye çalışılan Recep Tayyip Erdoğan için 'Muhtar bile olamaz' başlıkları atılarak haberler yapıldığını, o dönemde Recep Tayyip Erdoğan ve tüm muhtarların küçümsenme algısından dolayı bugün muhtarların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından el üstünde tutuğunu söyleyerek, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı.

AK Parti Milletvekili Yasin Uğur, Muhtarlar Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında, "Muhtarlar ve belediye ilişkileri önemlidir. Muhtarlar kendi mahallelerindeki yapılacak işleri belediyelere ileterek belediyeyle istişareli şekilde çalışıp, öncelik sırasına göre çalışmaları yürütmektedir" dedi. Belediyecilikte en önemli şeyin planlama olduğunu belirten Yasin Uğur, planlamada bütün her şeyi birden yapmanın da mümkün olmadığını, belediye tarafından ivedilik ve öncelik sırasına göre tüm yatırımların sırası geldikçe yapıldığını belirtti.

AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, muhtarlara mahallelerine yapılması gereken yatırımlar ve çalışmalar için sabırlı olmalarını ve küsmemelerini önerdi. Milletvekili Özçelik, "Hepimiz seçilmişiz, sizi mahalleli, belediye başkanımızı ilçe halkı, Burdur halkı da biz milletvekillerini seçmişlerdir ve vekalet vermiştir. Bu vekalet süresince hakkıyla görevimizi yerine getirmek için, bunu güzel yapabilirsek, vatandaşımızı memnun edebilecek şekilde yapabilirsek, onları mutlu edebilirsek, mutlu edemesek dahi, gönül rahatlığı içerisinde bırakabilirsek vekalet almış olanlar için güzel bir duygudur. Muhtarlarımız mutlaka kendi mahallelerinde çalışmaların bir an önce yapılmasını ister. Ama Bucak'ta tüm mahallelerin de temel sorunları hemen hemen aynıdır. Belediye, mahallelerde olan sorunları bir program ve proje dahilinde öncelik ve ivedilik derecesine göre çözüme gider. Belki muhtarlarımızın istekleri bir anda olmayabilir, bu durumda muhtarlarımızın sabırlı olmaları gerekmektedir. Mutlaka tüm mahallelerimizin sorunları zamanla çözülecektir" diye konuştu.

Muhtarlar adına konuşan Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Arslan da şöyle dedi:

"Seçilmiş mahalle muhtarları olarak resmi kurumlarda muhtarlar fazla ciddiye alınmamaktadır. Kurumlar muhtarları biraz daha ciddiye almalıdır. Mahallelere verilen gece bekçileri sayesinde rahatlamıştı, bekçilerin tamamının merkeze çekilmesi sıkıntılarımızı arttırdı. Bekçilerin tekrar mahallelere verilmesini istiyoruz. Yol üzerinde kalan elektrik ve telefon tellerinin yer altına alınmasını istiyoruz. Sokak köpekleri mahalle aralarında çok tehlikeli, pandemi sürecinde eğitimde ilçenin çoğu mahallesinde alt yapı eksikliği nedeniyle internet aksaklıkları yaşanmaktadır, en kısa sürede alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını istiyoruz."

BURDUR'UN BUCAK ILCESINDE YEREL YONETIMLER VE MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI. (FOTO:BURDUR-DHA)

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Etiketler:
 
Polonya’da 9 bin 622 yeni koronavirüs vakası
 
Başkan Böcek'in hastanede tam 2'nci ayı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çoban Köprüsü Projesi tanıtıldı
BURDUR'da 'Çoban Köprüsü' projesinin tanıtım programı yapıldı.
Bucak'ta içme suyu depolarında tadilat
BUCAK Belediyesi, ilçenin içme suyu ihtiyacını gören dört depoda tadilat çalışmalarına başladı.
Bucak'ta Covid-19 tedbirleri denetimi
BURDUR'un Bucak ilçesinde Covid-19 tedbirleri denetimleri yapıldı.
 
Bucak'ta 1 köy karantinaya alındı
BURDUR'un Bucak ilçesine bağlı Seydiköy, koronavirüs vakalarının artması ...
Polisten kaçan alkollü sürücüye 16 bin lira ceza
BURDUR'da, 'dur' ihtarına uymayıp, otomobiliyle kaçmaya çalışan İsmet ...
Salda Gölü'nün Beyaz Adalar kısmı ziyarete kapatıldı
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 15 Ekim'den itibaren girişlere ...
 
Malı mülkü çocuklarının üzerine yaptı şimdi bin pişman...
BURDUR'da yaşayan Zulmet Can (98), hamallık ve demircilik yaparak aldığı ...
Salda Gölü'nün 'Beyaz Adalar'ı son ziyaretçilerini ağırlıyor
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 15 Ekim'den itibaren girişlerin ...
9 sokak hayvanının öldürülmesine suç duyurusu
BURDUR'un Karamanlı Kaymakamlığı, 9 sokak hayvanının zehirlenerek öldürüldüğü ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva