Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
23 Aralık 2012 Pazar - 23:30

Budak nereye koşuyor?

Budak nereye koşuyor?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 
Vali baskısıyla yıllar önce yayın hayatına son verilen Akdeniz Atılım Gazetesi’nde çalışırken adını duyardım “Budak Kağıtçılık” diye. Tüm kağıtlarımız oradan alınır, şehirden muhabirler toplanırken mutlaka oraya da uğranırdı. Daha sonra şahsen de tanıştık Budak Kağıtçılık’ın sahibi Çetin Osman Budak ile. Önce kendi gurubundan meclis üyesi, ardından yönetim kurulu üyesi oldu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na.
 
Her yönetim kurulu üyesinin isteği gibi o da yönetim kademesinde yer almak istedi, o dönemin güçlü ismi Kemal Özgen’de buna ‘hayır’ demedi. Yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi. Kemal Özgen ile adeta ‘kanka’ durumundayken ne olduysa son dönemde her şey alt üst oldu. Çok fazla detaylara takılmayalım ama Çetin Osman Budak, son seçimden başkan kimliğiyle çıkıp rüştünü ispat etti.
 
Dilediği gibi bir yönetim oluşturamadı. Yasa diğer meslek kuruluşlarına listeyle seçim öngörse de ATSO’da çarşaf liste hakim olduğu için listesini delenlerle yönetim oluşturarak çalıştı. Öyle yenilir yutulur cinsten üyeler olmadığı için Budak’ın icraatlarda zorlanmadığını söyleyenler yalan söylemiş olur. Şehre hakim, siyasetin güçlü ve adeta ‘deve dişi’ üyeler çoğu zaman Budak’ı sallasa da o güçlü durmayı bildi. Ya da siyasetini konuşturdu bir anlamda.
 
Önümüzdeki süreçte yine aynı heyecan yaşanıyor. Çetin Osman Budak ATSO’ya yeniden aday. İcraatlarına devam etmek istiyor. Karşısında en güçlü isim olarak şehrin ve siyasetin güçlü ismi Gültekin Gencer oluşturuldu. Ancak o ‘aday değilim’ diyerek tartışmalardan uzak durmayı tercih etti. Oysa yaptığı birkaç benzetim ve eleştirel bakışla ‘aday’ profili çizse de oralı olmadı tartışmalara. “Gidin başımdan benim başka işlerim var” demeye getirdi.
 
Diğer başka bir potansiyel aday olarak öne çıkarılan ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı ise kararsız tavrına devam ediyor. Siyasi bir güç arıyor ama birilerinin ‘adayımız sensin’ demesine de itiraz etmiyor. Temiz, pırıl pırıl bir ismi var ama o bunu ismine ‘siyaset’ ile leke gelmemesi için elinden geleni yapıyor. Hamdi Güneş’in aday olarak çıkmaması, siyasetin sağ kanadından farklı bir aday çıkmaması onun işine geliyor ama şimdilik sadece taban yoklamasına devam ediyor. Bir taraftan da olası yönetim kurulu adaylarını belirliyor, soranlara da ‘kısmet’ diyor. Sağ desteğiyle sosyal demokrat çizgisinin harmanlandığı bir isim ama fazlasıyla tedirgin.
 
Peki Gültekin Gencer ve Ali Rıza Akıncı gibi isimler aday olmazsa ne olur? Görüntüye göre Çetin Osman Budak tek kalıyor. Sürpriz bir aday çıkmazsa önümüzdeki dönemin de başkanı Budak olacak gibi. Peki yönetimi nasıl oluşturacak? İşte orası muamma. Geçtiğimiz günlerde yapılan arama konferansına bir kadın üyenin bile çağrılmayışı o grubu küstürmüşe benziyor. Bence en az iki kadın üye alarak yönetiminde kadına ağırlık verdiğini göstermeli ve işe öyle başlamalı. Başkan vekilini de 1,5 yıl sonra başkan olacak biri gibi ayarlamalı. Şaşırmayın, Budak seçilirse onun başkan vekili 1,5 yıl sonra ATSO Başkanı olacak. Neden mi, yazalım.
 
Siz Çetin Osman Budak’ın rahat bırakıldığını mı sanıyorsunuz. CHP ve MHP’den farklı bölgeler için teklifler alıyor. Hitabeti ve ses kontrolü son derece yerinde olan Budak’ı farklı belediyelere yakıştıran bu iki partinin yöneticileri sadece ATSO seçimlerini kolluyor. Zira ATSO’nun başkanı olarak seçimlerde aday gösterilmesi onu bir adım önde başlatacak. Bunun örnekleri çok. Peki hangi parti, Budak’ı nereye, neden aday yapmak istiyor? Bu sorunun cevabını ve olası adayları da önümüzdeki günlerde yazalım.

Zira barutu istikrarlı kullanmak lazım…

Ali BULDU (Antalya Ekspres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü)

 
Tayyar'dan Ahmet Hakan'a; 'Omurgasız, mayan bozuk'
 
Sanatçılar galeride kararlı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NE BULDU 24 Aralık 2012 Pazartesi 14:40

ALİ BULDU YİNE AKLINCA VE KENDİNCE KARIŞTIRIYOR.BELKİ BİR ŞEYLER BULUR.AMACI ÇETİN BUDAĞI HARCAMAK ATSONUN DEMOKRAT SOSYAL DEMOKRAT YAPISINI BOZMAK.ATSO'NUN BAŞINA DİĞER SİAT'LARIN BAŞINDAKİ AKP YALAKASI BİRİNİ GETİRMEK.YEMEZLER BULDU.ANTALYA ARTIK SENİ ÇOK İYİ BİLİYOR.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da iki sevgilinin cesedi bulundu
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde bir barda şarkıcılık yapan 33 yaşındaki ...
Akdeniz Üniversitesi'ni karıştıran lezbiyen soruşturması
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi'nde Yrd.Doç.Dr. Mehmet Nihat ...
‘Polis, sağ yakaladığı oğlumu infaz etti’
ANTALYA'da 4 Ekim günü 3 polis memurunu şehit ettikten sonra vurularak ...
 
Başından vurulan gencin organları bağışlandı
ANTALYA'da ailesini terk eden kız arkadaşını bulmak için gittiği evin ...
Canlı yayında ‘Maya’ uzun havası
ANTALYA'da yerel televizyon kanalına katılan Türk halk müziği sanatçısı ...
İntihar şüphelisi kadını özel güvenlik engelledi
Antalya'da kimliği belirsiz bir kadın, sabah erken saatlerde geldiği Yavuz ...
 
Tek eliyle şans dağıtıyor
Antalya'da oturan ve doğuştan sağ eli olmayan 19 yıllık seyyar Milli Piyango ...
Enerjisini idareli kullanıyor
Antalyalı manken Sinem Dilek, boş vakitlerini ailesiyle birlikte değerlendiriyor.
Çarşıda yılbaşı hareketliliği
ANTALYA'da yılbaşı hazırlığı yapanlar çarşı ve mağazalarda hareketliliğe ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva