Edinilen bilgilere göre patlama dün öÄŸle saatlerinde meydana geldi. Süt ve süt ürünleri üretimi yapılan fabrikanın bahçesinde bulunan kazan dairesindeki buhar kazanı henüz bilinmeyen nedenle patladı. Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlamada kazan dairesinin duvarı yıkıldı. Yerinden fırlayan kazan ise beton duvarı yıkıp, çarptığı elektrik trafolarını parçaladı. Hızla ilerleyen kazan, diÄŸer fabrikalara çarpmadan toprak zemine düÅŸtü. Patlamada 200 metrelik alana yayılan parçalar, fabrikaya ait prefabrik yapılara da isabet etti. Camların kırıldığı patlamada çevrede kimsenin olmaması olası bir faciayı engelledi.
Fabrika sahibi Mahir Merkis, "Talihsiz bir kaza oldu. Buhar kazanımız infilak etti. Çok ÅŸükür can kaybı yok. Kimsenin burnu kanamadı. Maddi hasarımız var. İnÅŸallah onu da en kısa zaman tedarik edip, iÅŸimize bakacağız. Sorunun nereden kaynaklandığını biz de anlayamadık" dedi.
Patlamanın nedeni araştırılıyor.
Bedir ALTUNOK/KARS, (DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |