Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
9 Ocak 2011 Pazar - 03:21

Bülent Arınç'tan renkli Alanya turu

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya'da gezi ve incelemelerde bulundu. Yerel medyanın önemine değinen Arınç, yunusların gösterisini de izledi.

Bülent Arınç tan renkli Alanya turu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bülent Arınç, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Başbakanlık Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) valilik basın ve halkla ilişkiler müdürleri ile il emniyet müdürlükleri pasaport şubesi sorumlularına yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısının kapanış oturumunda konuştu.

BYEGM'nin yaptığı hizmet içi eğitim toplantılarında çeşitli illerde görev yapan halkla ilişkiler müdürlerini bir araya getirerek tanıştırdığını belirten Arınç, mevzuatla ve görevlerle ilgili bilgi sunulduğunu da söyledi.

Arınç, kendisine bağlı TRT'nin son yılların en çok göze batan, takdir edilen kurumları içinde yer aldığını ileri sürdü. TRT'nin birkaç kanallı televizyondan 14 kanallı bir yapıya ulaştığını kaydeden Arınç, "Arapça, Kürtçe kanalı, yakında hizmete girecek eğitim kanalı ve hazırlıklarını sürdürdüğümüz İngilizce haber kanalıyla TRT 15 kanal olacaktır. TRT Türkiye'deki 70 milyona değil, 500 milyonluk izleyici kapasitesine sahip Nilsat, Arapsat, Türksat üzerinden uydu yayınlarıyla keyifle izlediği bir büyük kamu yayıncılığı yapan kuruluş olarak güçlenmiş bir televizyon kuruluşu haline geldi" diye konuştu.

SAYININ ARTMASI HAYRA ALAMET

BYEGM'nin yerel medya eğitim seminerlere devam ettiğini de dile getiren Arınç, konuşmasına yerel medyanın önemine dikkat çekti. Arınç, şöyle devam etti:

"Yüzlerce günlük, haftalık, aylık, üç ayda bir çıkan gazetelerimiz var. Sayıları arttı. Bu sayıların artması bence hayra alamet. Manisa'da eskiden Hür Işık gazetesi vardı. Şu anda 10 gazete çıkıyor. Sayıları 2 bin taneyse en azından 1500'ü halkın gözü kulağı olabilmek için dördüncü kuvvet olan medyanın fonksiyonlarını yapan gazetelerimizdir. Yerel medya güçlendikçe de ben inanıyorum demokrasi de güçlenecektir. Ben yerel medyanın içten ve samimi çalışmalar yaptığını şahsen düşünüyorum. Dolayısıyla yerel medyayı güçlendirmemiz gerekiyor."

MANŞETLER ÇOK ZAYIF

Kendisinin yerel medya ilişkisi güçlü biri olduğunu kaydeden Arınç, "Ben bir siyasetçiyim. Gittiğim her ilde özellikle seçim bölgemde yerel medya ile ilişkilerimin güçü olması lazım. Beni halka tanıtan, fikirlerimi, eleştirilerimi, önerilerimi yerel medya aracılığıyla seçim bölgemde duyurabiliyorum" diye konuştu.

Yerel medyaya kalite getirilmesi gerektiğinin altını çizen Arınç, "Gazetelerde çok basit, sayfa düzeni yok, mizanpaj yok, başlıkları bilmiyorlar, manşetler çok zayıf, kağıt kalitesi zayıf, bazıları kötü renk kullanıyor. Gazeteyi alıyorsunuz eliniz kıpkırmızı, simsiyah oluyor. Kalite getirmemiz lazım. Bir gazeteyi elinize alınca açıp okuyabilmeliyiz, nerede ne var, kendisini okutturmalı, ilgimi çekmeli, okumaya mecbur olmalıyım" diyerek konuşmasına devam etti.

Bülent Arınç, bu amaçla BYEGM tarafından hazırlanan haber yazımı, tasarım ve mizanpaj konusunda örnekler içeren 3 bin CD'yi yerel medya ile paylaştıklarını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, resmi ilan ücretlerine de zam yapıldığını açıkladı. Basın İlan Kurumu'nun resmi ilan ücretlerine ilişkin hazırladığı yeni düzenmeyi imzaladığını belirten Arınç, "Henüz Resmi Gazete'de yayımlanmadı. Sistem olarak resmi ilan ücretlerini epey iyi sayılabilecek bir noktaya getirdik" dedi.

Bülent Arınç, konuşmasının ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

'ALAYLILARA' BASIN KARTI

Başbakanlık Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, ise kurumun temel görevlerinden birinin basının güçlendirilmesi ve bu çerçevede tedbirler alınması olduğunu belirterek haber desteği, sayfa desteği ve mizanpaj ve gazeteci değişim programı gibi araçlarla bu temel görevi yerine getirmeye çalıştıklarını kaydetti. Özellikle yerel basının güçlendirilmesi için bir dizi faaliyete imza attıklarını belirten Genel Müdür Karakaya, "Basın kartı yönetmelik değişikliğiyle bir çok yenilik getirildi. Yurtdışında Türkçe yayan yapan kurum ve kuruluşlarda çalışan arkadaşlarımız ve alaylı arkadaşlarımızın da basın kartı almalarını sağladık" dedi.

Arınç'ın Alanya'daki ikinci durağı ise Alanya Kalesi'ndeki Alanya Belediyesi Alanya Kalesi Alan Yönetim Merkezi oldu. Alanya Kalesi'ne İskele Mevkii'nde bulunan Kızılkule kapısından giren Arınç, tarihi kulenin önünde yetkililerden bilgi aldı. Arınç, kuledeki Arapça yazılı tableti okumaya çalıştı. Merkezde Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi alan Arınç'a kavrulmuş fıstıklı limonata ikram edildi. Arınç, kaledeki temaslarının ardından yaklaşık 2 ay önce vefat eden teyzesinin kızı Nurten Özçelik'in evine taziye ziyaretinde bulundu.

ESNAFI SÜPERMARKETTEN KORUYACAĞIZ"

Alanya'da Pazarcılar ve Manavlar Odası’nın düzenlediği 7. Dayanışma ve Kaynaşma Yemeği’ne katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, küçük esnafı büyük marketlere karşı koruyacakları müjdesini verdi. Büyük marketler konusunda çok şikayet aldıklarını söyleyen Arınç, “Yani ‘büyük süper marketler, hiper marketler küçük esnafın kapanmasına yol açıyor, esnaf sattığı ile geçinemez hale geliyor’ diye bir endişe var. Büyük marketler, her çeşidi bir arada bulunduran imkanlarıyla hemen hemen hepimizin yolunun uğradığı yerler oluyor. Dolayısıyla büyük marketlere karşı esnafımızı koruyacak tedbirleri de almamız gerekir. Bununla ilgili bir kanun hazırlığımız var. Yani bunlar şehir dışına çıksınlar, büyüklükleri şu kadardan aşağı olmasın, çalışma saatlerini kısıtlayalım, etrafında otopark şartı getirelim gibi. Artık büyük marketlerin bundan sonra yerden bitecek gibi çoğalmasını engelleyecek tedbirler alınacak. Ama bilelim ki, büyük marketler dünyada altın çağını yaşıyor. Çok daha vahşileri var. Yani hepsini bir araya alıp da piyasada kendisine rakip bırakmayacak kadar ezici rekabet yapanları da var. Onlara karşı esnafımızı kendi sermayesiyle ayakta tutacak tedbir alacağız ve esnafımızın da birleşerek müşterek işler yapmasını da teşvik edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin çok zor zamanlar geçirdiğini belirten Bakan Arınç, “Mesela 2000 ve 2001 yılında büyük kriz oldu. İnsanlar paralarını ve işlerini kaybetti. Paramız devalüe edildi. Türk parası yüzde yüz değer kaybetti. Akşam 100 lira ile yattık cebimizde sabah baktık ki 50 lira kalmış. Büyük bir karmaşa yaşandı. Ama sosyal patlama olmadı Türkiye’de. İnsanlar dükkanları yağmalamadı ve başkalarını çiğnemedi. Oysa Avrupa ve Güney Amerika’da sosyal patlama yaşandı. Ekonomik krizlerde insanlar marketleri yağmaladı. Çok şükür bizim inancımız var, Allah korkumuz var. Biz aza kanaat etmesini de biliriz. Ne mutlu Türkiye’de insanımızın bu güzel duygularına. Yüksek kazanç elde edenlerin veya Türkiye’de jet sosyetede yaşayanların bu işlerden çok haberi olmayabilir. Ama tabanımız, esnaf kesimimiz, çok şükür vatanına, milletine bağlı, kazancını arttırmaya çalışan ama kötü yollara sapmayan, sadece ayakta durmayı isteyen bir kesimimiz. Onun için esnafa her zaman destek olmalıyız" şeklinde konuştu.

Türkiye’de ekonominin canlandığını vurgulayan Arınç konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Dünyada büyük kriz yaşanıyordu. Yunanistan, Portekiz, İspanya dilenir hale geldi. Büyük işletmeler battı, bankalar iflas etti. Ama Türkiye’de çok şükür ayaktayız ve canlıyız. Yüzde 10’a yakın büyüme hızını kazanmış bir durumdayız. Bunda hükümetimizin başarısı var. İnşallah artarak devam edecek. Büyüme hızında, ihracatta ve milli gelirde çok iyiyiz.”

Konuşmasında, Gazipaşa Havaalanı konusuna da değinen Bakan Arınç,  “Şu masada oturup da ‘şu havaalanı şöyle yapalım’ diyemeyiz. Hesabı ve kitabıyla karar veriliyor. Bizim yapabileceğimiz ise, bütün imkanları zorlayarak daha büyük gövdeli uçakların inmesini sağlamaktır” dedi.

 
Böyle iddia duyulmadı
 
BAKAN'DAN SARDALYA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böyle iddia duyulmadı
Antalya'nın Aksu ilçesindeki Antbirlik dokuma ve iplik fabrikası deposunda ...
Seyir halindeki otomobil alev aldı
Antalya'da eşiyle birlikte evden çıkan elektrik malzemeleri satıcısı 29 ...
Yat Limanı'nda kurtarma operasyonu
Antalya Yat Limanı'nda üç gün önce denize düşen ve limandaki beton iskelenin ...
 
Köpekleri öldürüldü üçüzlerini kaybetti
Antalya'da bir Türkle evlenen ve tüp bebek yöntemiyle üçüz bebeklere hamile ...
Alanya'da ortodokslar Noel'i kutladı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturan Hristiyanlardan Ortodoks mezhebine ...
Mevlana'nın torunundan otel tepkisi
Mevlana'nın 22'inci kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan ...
 
Bülent Arınç Antalya'da
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın Enformasyon ...
Gazipaşa beyaza büründü
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde denizde meydana gelen hortum, korkuya ...
"Beni Türk hekimlerine emanet ediniz"
Almanya'da doktorların umut vermemesi üzerine emekli edilerek, dönüş yaptığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva