Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
2 Nisan 2022 Cumartesi - 11:23

Burak Tonbul: Türkiye, olumlu havayı fırsata çevirmeli

ANTALYALI turizmci Burak Tonbul, Türkiye'nin diplomaside estirdiği olumlu havayı fırsata çevirmesi gerektiğini söyledi. Tonbul, önceki yıllarda Rusya ve Ukrayna pazarlarının yoğun talebi nedeniyle Avrupa'daki bazı pazarların ihmal edildiğini belirtti.

Burak Tonbul: Türkiye, olumlu havayı fırsata çevirmeli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Turizmcilerin Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrasında 2016 yılından buyana sadece 1,5 sene iyi sezon geçirdiğini belirten Touristica ve Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, turizmcilerin ardı ardına gelen krizlerden kafasını kaldıramadığını söyledi. Tonbul, şunları söyledi:

“Rusya ile uçak krizi ve ardından yaşanan darbe girişimi sonrasında 2019'un yarısı iyiydi. Ama sonrasında pandemi geldi. 2022 yılı için ise rezervasyonların da iyi etkisi ile iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorduk. Bu beklentiyle sezona hazırlanırken yaşanan bu savaş bizde çok büyük bir şok etkisi yarattı ve daha önce tecrübe ettiklerimizden çok daha derin bir problem ve bilinmezlikle karşılaştık. Şu an da karışı karşıya kaldığımız bu kötü sürprizin hayal kırıklığı aşamasını yaşıyoruz. 2016 yılından bu yana yaşadığımız krizlerin yarattığı finansal zorlukları bu sene bir nebze giderebilmeyi bekliyorduk. Savaş nedeniyle bu planları gerçekleştirmemiz çok zor. Çünkü Rusya ve Ukrayna pazarının sahil bölgelerinde kapsadığı oran yüzde 40'ı oluşturuyor. Antalya 14 milyon turist ağırladığı dönemde bunun 6 milyonunu Rus ve Ukrayna pazarlarından sağlıyordu. Bu kaybı başka bir Pazar veya pazarlarla bu kadar kısıtlı zamanda tamamlamanız mümkün değil. Her ne kadar umut verici şekilde barış görüşmeleri devam etse de halen bir belirsizlik ortamı mevcut. Bu ortamda Ukrayna'dan bir beklentimiz yok. Rusya'dan da kaç kişi gelir ve ne kadar açık kapatır bunu tahmin etmek bugünün koşullarında mümkün değil."

'TÜRKİYE'YE ÇOK CİDDİ BİR TALEP VAR'

Turizmcilerin Rusya ve Ukrayna pazarlarından doğacak açığı kapatmak için Avrupa ve İngiltere pazarına odaklandığını belirten Burak Tonbul, İngiltere pazarından Türkiye'ye ciddi bir talebin olduğunu söyledi. Tonbul, “İngiltere pazarı, normal şartlarda en büyük üçüncü pazarımızdır. Pandeminin ilk yılında da İngiltere pazarı bizi kurtaran pazarlardan biri oldu. Geçen sene ise bu pazarın nimetlerinden maalesef bilinen sebeplerle faydalanamadık. Geçen sene Türkiye'ye gelememenin getirdiği etki ile İngiltere'den Türkiye'ye şimdi çok ciddi bir talep var" diye konuştu.

'YELKENLERİMİZİ ŞİŞİRMELİYİZ'

Burak Tonbul, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Türkiye'nin diplomasideki olumlu görüntüsünün fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi. Tonbul şu açıklamaları yaptı:

“Barış yanlısı tutumu, Rusya ve Ukrayna'yı bir araya getirme çabası Türkiye'yi takdir edilen bir konuma getirdi. Bu durumu turizmde değerlendirmeliyiz. Daha önceleri çeşitli sebeplerle kaybettiğimiz veya sayıları önemli ölçüde düşen Fransa, İtalya, İspanya, İskandinavya, Belçika, Hollanda gibi pazarları birazda Rus ve Ukraynalı misafirlerin yoğun talepleri sayesinde görmezden gelmiştik. Bu pazarları tekrar canlandırabilmek için uluslararası diplomaside Türkiye'nin estirdiği olumlu havayı fırsata çevirebiliriz. Yelkenlerimizi şişirmeliyiz. Türkiye bu pazarlarda bilinen ve müşterisi olan bir ülkedir."

İYİ BİR ERKEN REZERVASYON DÖNEMİ

Deneyimli turizmci, özellikle son 5 yılda hep ön plana çıkan iç pazarı da değerlendirdi:

“İç pazar hepimizin bildiği gibi son dönemde Türkiye'deki tatil destinasyonlarında kendisine çok önemli bir yer buldu. İç pazar tüketicisi erken rezervasyonun faydalarını gerçek manada kullanır oldu. Bugün her müşterimiz erken rezervasyondan maksimum fayda sağlamak istiyor. Enflasyonun etkisini de görmemezlikten gelemeyiz. Fiyatların düşeceği beklentisi de gerçekleşmeyecek. Türk misafirler özellikle enflasyondan zarar görmemek için erken rezervasyona ilgi gösteriyor. Enflasyon etkisi ve kur baskısı bugünkü satış rakamlarının daha sonra bulunamayacağını gösteriyor. Misafirlere sunduğumuz taksit ve geri ödeme imkanları da büyük avantajlar sağlıyor. İyi bir erken rezervasyon dönemi geçiriyoruz."

ANTALYA (DHA)

 
Antalya'da ortalık savaş alanına döndü: 14 yaralı
 
Alman acentalar Antalya'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya turizminde yüzde 93'lük artış
TURİZM kenti Antalya'da bu yılın ilk 3 aylık döneminde kente hava yoluyla ...
Türkiye turizmde dünyada kaçıncı sırada?
ANTALYA Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Dünya Turizm ...
Turizmde nevruz hareketliliği
PROFESYONEL Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Nevruz ...
 
Maskeyi çıkardık miğferi taktık
Hüseyin Baraner yazdı
Antalyalı turizmci, Dr. Haydar Dümen'e bakın ne sormuş...
Cinselliği güldürürken öğreten Dr. Haydar Dümen'i geçtiğimiz ay 92 yaşında ...
Turizmde durum fena...
Savaşın etkisiyle turizmde belirsizlik sürüyor Ukrayna’dan bu yıl çok ...
 
Büyük hissedar Mordashov'un hayaleti TUI'yi takip ediyor
Almanya’nın önemli ekonomi dergilerinden Wirtschaftswoche’nin bildirdiğine ...
Almanya'nın kararı, Antalya'da tatilin önünü açtı
ANTALYA Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Almanya'da ...
Turizmci Ünsal Sert koronadan hayatını kaybetti
Club Tuana,Total Turizm işletme AŞ ve Sert Holding Yönetim kurulu başkanı ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva