Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Sezonun son balesi ‘GİSELLE’
Sezonun son balesi ‘GİSELLE’
Muratpaşa’da dolu dolu bir hafta
Muratpaşa’da dolu dolu bir hafta
10 Mart 2023 Cuma - 10:42

Burdur'da HAYTEKFEST başladı

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Hayvancılık Teknolojileri AR-GE ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) başladı.

Burdur da HAYTEKFEST başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'ndeki Lavanta Tepesi Otel'de gerçekleştirilen HAYTEKFEST'in açılış programına Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka, Tarım ve Orman Bakanı Danışmanı Doç. Dr. Sait Muharrem Say, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal online olarak konuşma yaptı. Mandal, "Burdur MAKÜ tarafından hayvancılık alanında bölgesel kalkınma odaklı projeler yürütülerek sürdürülebilir hayvancılık için bilim ve teknoloji yaklaşımları artırılmaktadır. HAYTEKFEST kapsamında finalde yarışacak olan 37 proje hayvan sağlığı teknolojileri ile kümes teknolojileri, nanoteknoloji ve sensör teknolojilerini kapsayan proje örnekleri bulunmaktadır. Hayvancılık teknolojileri odağında birlikte gelişmeye dayalı iş birliği ortak geleceğimiz için kilit öneme sahiptir. Bugün gerçekleştirilen bu çalışmada büyük bir emek söz konusu. Destek olan, emek veren ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Festival Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, "Hayvancılık teknolojileri alanında çalışırken baktık ki Türkiye'de hayvancılık teknolojisi dediğimizde dışa bağımlı bir sektör bulunuyor. O zaman dedik ki 'biz hayvancılık teknolojilerini millileştirme konusuna odaklanalım' ve bunun sonucunda HAYTEKFEST diye bir fikir ortaya çıktı. Hacettepe Üniversite'mizin Mühendislik Fakültesi'nin ve Kırklareli Üniversitesi'nin de gücünü yanımıza alarak çalışmalarımıza başladık. 'Burdur'u hayvancılık teknolojilerinin merkezi yapabilir miyiz? Teknokent'imizi tematik bir Teknokent yapabilir miyiz?' gibi düşüncelerle Kalkınma Ajansı'mızın desteğiyle böyle bir yolculuğa çıktık ve geldiğimiz noktada Türkiye'nin her yerinden startup düzeyinde, yeni girişimci düzeyinde, araştırmacı düzeyinde, öğrenci düzeyinde ve belli büyüklüğe ulaşmış firma düzeyinde 101 proje bize geldi. Bu 101 proje 3 aşamalı bir değerlendirmeyle sahiplerini bulacak" diye konuştu.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, MAKÜ'nün hayvancılık alanındaki çalışmalarının Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yatırım programına girdiğini belirtti. Vali vekili Ahmet Mailoğlu, festivalin, ile, bölgeye ve tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından festival kapsamında firmaların açtığı stantlar gezildi. Program proje sunumları ile devam etti.

HAYTEKFEST kapsamında Türkiye'nin her yerinden 101 proje katılım sağladı. 101 proje arasından 3 aşamalı bir değerlendirmeyle 37 proje finale kaldı. Bu finale kalan projeler 3 gün boyunca tanıtımlarını yaparak yine alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye alınarak dereceye giren ilk üç proje ödüllendirilecek. Birinciye 100 bin, ikinciye 75 bin, üçüncüye 50 bin TL ödül verilecek. HAYTEKFEST ile Türkiye Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında her geçen gün stratejik önemi artan hayvancılık sektöründe yerli ve milli nitelikli teknoloji tabanlı projelerin ortaya çıkarılması ve ortaya çıkarılan bu projelerin hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

BURDUR MEHMET AKIF ERSOY UNIVERSITESI (MAKU) EV SAHIPLIGINDE DUZENLENEN HAYVANCILIK TEKNOLOJILERI AR-GE VE INOVASYON FESTIVALI (HAYTEKFEST) BASLADI.(FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR MEHMET AKIF ERSOY UNIVERSITESI (MAKU) EV SAHIPLIGINDE DUZENLENEN HAYVANCILIK TEKNOLOJILERI AR-GE VE INOVASYON FESTIVALI (HAYTEKFEST) BASLADI.(FOTO:BURDUR-DHA)

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

 
Serik Belediyespor'da rakip Bucaspor
 
TÜİK: Ocakta işsizlik oranı 9,7 oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güreşçiler Türkiye Şampiyonası'nda ter dökecek
BURDUR Okullar arası Yıldız Erkek ve Yıldız Kızlar İl Birinciliğinde dereceye ...
Bucak'ta ev yangını
BURDUR'un Bucak ilçesinde çıkan yangında ev kullanılmaz hale geldi.
Türbede kilitli kalan kadınları itfaiye kurtardı
BURDUR'da ziyaret için gittikleri türbede kilitli kalan üç kadını itfaiye ekibi kurtardı.
 
Enstrümanları tamir edip, farklı müzik aletleri tasarlıyor
BURDUR'da İngilizce öğretmeni Arif Çiftçi (40), mezatlardan ve ikinci ...
Paintball oynarken kalp krizi geçiren Mustafa, kurtarılamadı
BURDUR'da paintball oynarken kalp krizi geçiren Mustafa Taha Soyat (20), ...
Seremoniye depremzede çocuklarla çıktılar
Bölgesel Amatör Lig 8'inci Grup'ta mücadele eden Burdur Maküspor, sahasında ...
 
Burdur hayvan pazarı bir ay kapandı
BURDUR canlı hayvan pazarı kentte görülen şap hastalığı nedeniyle kapandı.
Aydınlatma direğine çarpan otomobilde 5 kişi yaralandı
BURDUR'da kayganlaşan yolda aydınlatma direğine çarpan otomobildeki 5 kişi yaralandı.
Burdur'da kitap okuma yarışması
BURDUR İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hayta geçirilen 'Okuyan Burdur' Projesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva