Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
19 Şubat 2019 Salı - 14:49

Burdur'da müze ve ören yerlerinde ziyaretçi artışı

BURDUR'da müze ve ören yerlerini ziyaret eden kişi sayısında artış yaşandı. Vali Hasan Şıldak, Burdur'un bundan sonraki temel gelişim alanlarının en güçlüsünün turizm olacağını söyledi.

Burdur da müze ve ören yerlerinde ziyaretçi artışı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Burdur Müzesi'ni ziyaret eden kişi sayısı 2016 yılında 13 bin 961, 2017 yılında 17 bin 295 iken, bu sayı 2018 yılında 21 bin 634'e ulaştı. Sagalassos Antik Kenti'ni ziyaret eden kişi sayısı 2016 yılında 29 bin 952, 2017 yılında 35 bin 727 iken, 2018 yılında 51 bin 45 oldu. İnsuyu Mağarası'nı 2016 yılında 49 bin 731 kişi ziyaret ederken, 2017 yılında tadilat nedeniyle kapalı olan mağara 2018 yılı nisan ayı itibariyle tekrar ziyarete açıldı. 2018 yılında 9 aylık süre içerisinde mağara 86 bin 892 ziyaretçiyi ağırladı. Kibyra Antik Kenti'ni ziyaret eden kişi sayısı 2016 yılında 10 bin 686, 2017 yılında 6 bin 441, 2018 yılında 8 bin 840 oldu.

Burdur Müzesi'nde 2018 yılı ziyaretçi sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 25, 2016 yılına oranla yüzde 55; Sagalassos Antik Kenti'nde 2018 yılı ziyaretçi sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 42,87, 2016 yılına oranla yüzde 70; İnsuyu Mağarası'nda ziyaretçi sayısı 2018 yılında 2016 yılına oranla yüzde 74; Kibyra Antik Kenti'nde 2018 yılı ziyaretçi sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 37,24 arttı.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, ziyaretçi sayılarındaki artışın memnuniyet verici olduğunu belirterek, tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip Burdur'un turizm pazarından hak ettiği payı alması için gereken adımları kararlılıkla atacaklarını söyledi. Devam eden çalışmaları yakından takip ettiklerini aktaran Vali Hasan Şıldak, "Sagalassos gibi ilimizin Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Kibyra Antik Kenti'nde devam ziyaretçi karşılama ve tanıtım merkezinin yapımının tamamlanmasının ardından 'Hızlı atların ve kahraman savaşçıların şehri' olarak anılan Kibyra'yı ziyaret eden kişi sayısında da belirgin şekilde artış olacağını düşünüyorum. Yeşilova ilçemizde yer alan eşsiz turkuazın tonlarıyla, dünyanın en berrak göllerinden biri olan, Türkiye'nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü bu yıl 500 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı. Ayrıca gölle aynı adı taşıyan beyaz, yeşil ve mavinin iç içe olduğu Salda Kayak Merkezi de kış turizminin bölgedeki yeni adresi olma yolunda ilerliyor. Amacımız ayrı bir önem verdiğimiz Salda Gölü ve Kayak Merkezi'nde devam eden ve planladığımız çalışmalarla birlikte 12 ay turizmdir" dedi.

Burdur'un bundan sonraki temel gelişim alanlarının en güçlüsünün turizm olacağını vurgulayan Vali Şıldak, "Son üç yılın rakamları da bunu ortaya koyuyor. İlgili bakanlıklarımızla birlikte bu alanlarda etkili projeler geliştiriyoruz ve hükümetimizin bütün desteğini alıyoruz. Temel hedefimiz, tarihi ve doğal mirasımızı koruyarak sahip olduğumuz bu eşsiz potansiyeli turizme kazandırmak, gelen ziyaretçilerimize yeterli ve kaliteli hizmet sunabilmektir" ifadelerine yer verdi.

BURDUR'DA MUZE VE OREN YERLERINI ZIYARET EDEN KISI SAYISINDA ARTIS YASANDI. VALI HASAN SILDAK, BURDUR'UN BUNDAN SONRAKI TEMEL GELISIM ALANLARININ EN GUCLUSUNUN TURIZM OLACAGINI SOYLEDI. (SALDA GOLU) (FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DA MUZE VE OREN YERLERINI ZIYARET EDEN KISI SAYISINDA ARTIS YASANDI. VALI HASAN SILDAK, BURDUR'UN BUNDAN SONRAKI TEMEL GELISIM ALANLARININ EN GUCLUSUNUN TURIZM OLACAGINI SOYLEDI. (SALDA GOLU) (FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DA MUZE VE OREN YERLERINI ZIYARET EDEN KISI SAYISINDA ARTIS YASANDI. VALI HASAN SILDAK, BURDUR'UN BUNDAN SONRAKI TEMEL GELISIM ALANLARININ EN GUCLUSUNUN TURIZM OLACAGINI SOYLEDI. (SALDA KAYAK MERKEZI) (FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DA MUZE VE OREN YERLERINI ZIYARET EDEN KISI SAYISINDA ARTIS YASANDI. VALI HASAN SILDAK, BURDUR'UN BUNDAN SONRAKI TEMEL GELISIM ALANLARININ EN GUCLUSUNUN TURIZM OLACAGINI SOYLEDI. (BURDUR MUZE) (FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DA MUZE VE OREN YERLERINI ZIYARET EDEN KISI SAYISINDA ARTIS YASANDI. VALI HASAN SILDAK, BURDUR'UN BUNDAN SONRAKI TEMEL GELISIM ALANLARININ EN GUCLUSUNUN TURIZM OLACAGINI SOYLEDI. (SAGALASSOS) (FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DA MUZE VE OREN YERLERINI ZIYARET EDEN KISI SAYISINDA ARTIS YASANDI. VALI HASAN SILDAK, BURDUR'UN BUNDAN SONRAKI TEMEL GELISIM ALANLARININ EN GUCLUSUNUN TURIZM OLACAGINI SOYLEDI. (INSUYU MAGARASI) (FOTO:BURDUR-DHA)

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) 

Etiketler:
 
TIR'a arkadan çarpan TIR'ın sürücüsü öldü
 
Şanlıurfa’da otomobil devrildi: 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burdurlu öğrencilere 'kum havuzlu' ders
BURDUR'daki USO Anadolu Lisesi'nde öğrenciler coğrafya dersini artırılmış ...
Burdur'da güreş heyecanı sona erdi
BURDUR'da 3 gün süren Okul Sporları Gençler B Güreş Grup Birinciliğinde ...
Yaralı atmaca tedaviye alındı
ANTALYA'da ormanlık alanda yaralı halde bulunan atmaca tedaviye alındı.
 
Burdur'da kar altında tarih gezisi
BURDUR'un Ağlasun ilçesinde, aşkların ve imparatorların şehri olarak bilinen ...
Burdur'da güreş heyecanı başladı
OKULLARARASI Gençler B Kategorisi Grekoromen ve Serbest Güreş Grup Birinciliği ...
Eğitim-Bir-Sen 27 yaşında
EĞİTİM-Bir-Sen Burdur Şube Başkanı Murat Bulut, 27'nci kuruluş yıldönümü ...
 
Burdur'da uyuşturucuyla mücadele projesi
BURDUR Valiliği tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında 'Umuda kapı ...
Burdur'da FETÖ operasyonu: 6 gözaltı
BURDUR'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polislikten ihraç edilen 6 kişi gözaltına alındı.
Aşırı yağışlar Kestel Ovası'nı göle çevirdi
BURDUR'un Bucak ilçesinde bir süredir etkili olan aşırı yağışlar Kestel ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva