Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
23 Ağustos 2021 Pazartesi - 14:34

Büyük Taarruz Zafer Haftası coşkuyla kutlanacak

KURTULUŞ Savaşı'nı zafere götüren, bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe ve zaferin şehri Afyonkarahisar 99 yıl sonra aynı coşku ve heyecana ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Büyük Taarruz Zafer Haftası coşkuyla kutlanacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Milli mücadelenin en çetin geçtiği illerden birisi olan, tarihin kültürle harmanlandığı şehir Afyonkarahisar'da, Büyük Taarruz Zafer Haftası kutlama törenleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Her yıl büyük bir coşku ve heyecanla kutlanan, geçen yıl pandemi süreci nedeniyle yapılamayan Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinlikleri bu yıl gerçekleştirilecek.

ATATÜRK EVİ ZİYARET EDİLECEK

25-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak Büyük Taarruz Zafer Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler 25 Ağustos Çarşamba günü saat 06.00'da Emre Gölü'nde yapılacak Balon Festivali ile başlayacak. Aynı gün Türk Yıldızları Afyonkarahisar semalarında zafer uçuşu gerçekleştirecek. Saat 19.15 itibarıyla kutlamaların adresi Şuhut Belediye Şehir Stadyumu olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Varoluş Destanı Konseri verecek. Etkinlikler 21.30'da Şuhut ilçesinde bulunan Mustafa Kemal'in Büyük Taarruz zaferi öncesinde Şuhut'ta kaldığı ve karargâh olarak kullandığı Atatürk Evi ziyareti ile devam edecek. Afyonkarahisar'dan yola çıkarak temsili olarak düşman birliklerini İzmir'e doğru süren atlı birliklerin İzmir'e uğurlanması ile buradaki etkinlikler sona erecek.

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

Aynı gün saat 22.30'dan itibaren kutlamalar Çakırözü köyünde devam edecek. Burada Kahramanlık Türkleri dinletisi sunulacak. Saat 00.00'da ecdadın 99 yıl önce sırtlarında bir ulusun yüküyle çıktığı Kocatepe zirvesine Zafer Yürüyüşü başlayacak. Havai fişek ve lazer gösterisiyle yürüyüşe katılanlar uğurlanacak. Sabahın ilk ışıklarıyla Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe'de etkinlikler düzenlenecek. Kocatepe'de Mustafa Kemal Atatürk'ün bir ulusun kaderine yön verdiği askeri harekât tüm detaylarıyla anlatılacak.

ECDADIN DESTAN YAZDIĞI KOCATEPE'DE TÖREN DÜZENLENECEK

26 Ağustos sabahı Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı'nda tören düzenlenecek. Büyük Taarruz Bisiklet Turu'nun startının verilmesiyle başlayacak etkinlikler çelenk sunumu, konuşmalar ve bir subayın araziyi anlatması ile devam edecek. Aynı gün Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği, Büyük Taarruz Şehitliği ve İstiklal Tanıtım Merkezi ziyaretleri de yapılacak. Zafer Haftası'na katılan protokol üyeleri Valilik ziyareti gerçekleştirecek. Aynı gün Sinanpaşa ilçesinde bulunan Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'nda da Sinanpaşa Kaymakamlığı tarafından tören icra edilecek.

KURTULUŞ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YAPILACAK

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtulduğu gün olan 27 Ağustos tarihinde de öncelikle şehitler için İmaret Camii'nde Mevlid-i Şerif okutulacak. Hemen ardından saat 16.00'da Taş Medrese'de Afyonkarahisar Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde Ethem TEM 3. Fotoğraf Yarışması Sergisi açılacak ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar Mehter Takımı ve uluslararası halk oyunları korteji eşliğinde Zafer Halk Yürüyüşü yapılacak. Ardından AKSAM tarafından düzenlenen 'İşgalden Kurtuluşa Afyonkarahisar' adlı fotoğraf sergisi açılacak. Etkinlikler Zafer Meydanı'nda yapılacak Kurtuluş Günü Programı ile devam edecek. Uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri, protokol konuşmaları, şiir dinletilerinin yer alacağı program Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Birliğinin konseriyle sona erecek. Aynı gün Kadın Kültür Evleri Fuarı da açılacak. Saat 10.00'da açılacak ve gün boyu açık olacak fuarda Kadın Kültür Kooperatiflerinde üretilen el emeği göz nuru ürünler görücüye çıkacak. Saat 15.00'ke TSK Bandosu konseri Park Afyon Alışveriş Merkezi'nde vatandaşlara gösteri sunacak.

VALİ ÇİÇEK TEBRİKLERİ KABUL EDECEK

Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinliklerinin 4. gününde Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Anıtkaya Şehitliği'nde tören düzenlenecek. 29 Ağustos günü ise İhsaniye ilçesine bağlı Kayıhan beldesinde Frig Vadileri Rahvan At Yarışları ve Zafer Kupası ile 1922 ruhu yeniden canlanacak. Her yıl düzenlenen geleneksel ATSO Spor Oyunları için saat 17.30'da açılış programı düzenlenecek. Aynı gün TSK Askeri Birliği Bando eşliğinde şehir turu yapacak. Etkinlikler çerçevesinde İscehisar ilçesinde saat 10.00'da Giresunlular Şehitliğinde tören düzenlenecek. Saat 18.00'de Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Müzik Grubu, Emre Gölü'nde Zafer Konseri verecek. Anıtpark'ta ise saat 18.45'te TSK Bando Konseri yer alacak. 30 Ağustos günü Kocatepe Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nda tören düzenlenecek. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Vali Gökmen Çiçek protokol üyelerinin tebriklerini makamında kabul edecek. Kutlamalar Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde bulunan Zafertepe'de devam edecek.

KURTULUS SAVASI'NI ZAFERE GOTUREN, BUGUNKU TURKIYE CUMHURIYETI'NIN TEMELLERININ ATILDIGI TURK TARIHININ EN ONEMLI DONUM NOKTALARINDAN BIRI OLAN BUYUK TAARRUZ EMRININ VERILDIGI KOCATEPE VE ZAFERIN SEHRI AFYONKARAHISAR 99 YIL SONRA AYNI COSKU VE HEYECANA EV SAHIPLIGI YAPMAYA HAZIRLANIYOR.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

KURTULUS SAVASI'NI ZAFERE GOTUREN, BUGUNKU TURKIYE CUMHURIYETI'NIN TEMELLERININ ATILDIGI TURK TARIHININ EN ONEMLI DONUM NOKTALARINDAN BIRI OLAN BUYUK TAARRUZ EMRININ VERILDIGI KOCATEPE VE ZAFERIN SEHRI AFYONKARAHISAR 99 YIL SONRA AYNI COSKU VE HEYECANA EV SAHIPLIGI YAPMAYA HAZIRLANIYOR.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

 
3 gündür haber alınamayan çocuk Büyükçekmece'de bulundu
 
Beyoğlu'ndan Antalya'ya iki TIR yardım malzemesi gönderildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 gündür haber alınamayan çocuk Büyükçekmece'de bulundu
FATİH'ten Büyükçekmece'deki babaannesinin evine giden ve dönüş yolunda ...
Doç. Dr. Nurten Çetin, bilim kurulu üyeliğine seçildi
TRAKYA Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurten Çetin, TÜBA ve Fatih ...
Kırklareli'nde 2 mağara koruma altına alındı
KIRKLARELİ’nde, Çatlyol ve Kaygısızın Mağarası, Edirne Tabiat Varlıklarını ...
 
En Şık Kısa ve Biker Tayt Modelleri Chamakh Butik'de Sizlerle!
Tayt
Çöp sahası kapanınca sokak köpekleri aç kaldı
BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde bulunan çöplüğün geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir ...
Yangın çıkan teknedeki 5 kişi kurtarıldı
MUĞLA'nın Bodrum ilçesi açıklarında alev alan teknedeki 5 kişi, Kıyı Emniyeti ...
 
Aslı, aynı odada uyuduğu kızı tarafından ölü bulundu
ADANA’da bir süre önce bel fıtığı ameliyatı olan Aslı Demir (42), aynı ...
Sinop'ta sel kayıpları, Karadeniz'de aranıyor
SİNOP’un Ayancık ilçesinde 10 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde, ...
Kuş cenneti Efteni Gölü ziyaretçi akını
DÜZCE’deki göçmen kuşların uğrak yeri haline gelen kuş cennetti Efteni ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva