'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
14 Nisan 2019 Pazar - 08:27

Büyükşehir Meclisi'nde kim hangi göreve geldi?

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleşen toplantıda Başkanlık Divanı, encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.

Büyükşehir Meclisi nde kim hangi göreve geldi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Böcek, kendisine oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olacağının altını çizerek, “19 ilçemizi ve Antalya’mızı hep birlikte yöneteceğiz” dedi. Toplantıda, 31 Mart 2019 itibarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin  toplam 4.3 milyar lira borcu, Maliye ve İlbank gelirleri hariç vadeli 403 milyon lira alacağı olduğu açıklandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İyi Parti, Demokratik Sol Parti ve Saadet Partisi grup sözcüleri gündem konuşmalarını gerçekleştirdi. Siyasi partilerin grup sözcüleri Başkan Böcek ve meclis üyelerine 5 yıllık görev süresince başarılar dileyerek mecliste Antalya adına alınacak kararların hayırlı olması dileğinde bulundular.

Böcek, “Herkesin belediye başkanı olacağım”

Başkan Muhittin Böcek ise Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 31 Mart yerel seçimlerinde halkın oylarıyla şekillendiğine dikkat çekti. Kendisini Millet İttifakı’nın başkan adayı olarak gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkür eden Başkan Böcek, “Tüm sevgili dostlarıma, yoldaşlarıma, arkadaşlarıma, hemşirelerime huzurunuzda teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden bizimle birlikte koşan herkese teşekkür ediyorum. Bize oy veren vermeyen bütün vatandaşlarımızın Belediye Başkanı olacağımı burada özellikle altını çizerek söylüyorum” diye konuştu.

Antalya’yı birlikte yöneteceğiz

Seçimden önceki 99 günlük süre içerisinde gece gündüz demeden koşarak, Antalya’nın 19 ilçesi ve 913 mahallesine ulaşmaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Muhittin Böcek, 25 yıllık siyasi hayatı boyunca hiçbir kimseyi ötekileştirmeden hizmet etme gayreti içerisinde olduğunu vurguladı. Görev süresi boyunca 19 ilçe belediye başkanını Cumhuriyet Halk Partili, İyi Partili Belediye Başkanı gibi göreceğini ifade eden Başkan Böcek, “19 ilçemizi ve aynı zamanda Antalya’mızı hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

Başkan Böcek hizmetleri için Türel’e teşekkür etti

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gaziler ile ebediyete intikal edenleri rahmet ve minnetle anan Başkan Böcek, “5 yıllık süreç içerisinde Antalya’ya hizmet eden Sayın Menderes Türel’e, çalışma arkadaşlarına, geçen dönemde meclisteki çalışma arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Antalya’mız için çivi çakan bütün belediye başkan arkadaşlarımıza ve tüm kamu kurum kuruluşlarının desteğiyle Antalya’mızın gelişmesine katkı koyan herkese minnetlerimi sevgilerimi saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Encümen ve komisyon üyeleri seçildi

Başkan Muhittin Böcek’in konuşmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde görev yapacak olan Divan Katibi, Meclis Başkan Vekilleri, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda Divan Katipliği’ne CHP’den Büşra Özdemir ve Kerem Kaya Turan seçilirken, Meclis Başkan Vekilleri ise CHP’den Deniz Filiz ve İyi Parti’den Ramazan Özen oldu. 1 yıl süreyle görev yapacak encümen üyeleri ise CHP Grubundan Mesut Kocagöz, Şerafettin Özen, Büşra Özdemir, Mithat Aras, İyi Parti Grubundan ise Mehmet Büyükgebiz’den oluştu.

Mecliste ayrıca 1 yıl süreyle görev yapacak olan ve 9 kişiden oluşmasına karar verilen  komisyon üyeleri de seçildi. Buna göre komisyonlarda görev alacak isimler şu şekilde belirlendi;

Plan Bütçe Komisyonu:

Oktay Başaran (CHP), Zafer Tan (CHP), Ali Polat (CHP), Batuhan Mutlu Engin (CHP), Abdurrahman Yılmaz (AKP), Serhat Demir (AKP), Levent Konur (AKP), Mehmet Yüksel (İyi Parti), Avni Atay (MHP)

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Mehmet Hacıarifoğlu (CHP), Sıdıka Gökyar Kızılca (CHP), Erkan Demirci (CHP), Enver Barış (CHP), Ali Çetin (AKP), Hasan Cumhur Göncü (AKP), Mehmet Ali Kiriş (AKP), Barış Bulut (İyi Parti), Adem Er (MHP)

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Şafak Otuzaltı (CHP), Osman Manis (CHP), Mehmet Yörükoğlu (CHP), Bülent Özgüven (CHP), Şevket Özkan (AKP), İsmail Demir (AKP), Fırat Demirci (AKP), Hüseyin Balya (MHP), Mehmet Toprak (İyi Parti)

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: Esin Bilgiç (CHP), Metin Altunbaş (CHP), Mithat Aras (CHP), Oktay Başaran (CHP), Kemal Yıldırım (AKP), Mehmet Ali Erdoğan (AKP), Mehmet Güven (AKP), Yusuf Ertugan (İyi Parti), Mehmet Durukan (MHP)

Ulaşım Komisyonu: Zekeriya Altun (CHP), Ahmet Can (CHP), Deniz Filiz (CHP), Ertuğrul Ünal (CHP), Muhammet Ural (AKP), Dilaver Tanık (AKP), İlhami Yıldıran (AKP), Gürsel Aşık (İyi Parti), Ali Şahin (MHP)

Birliklerde görev alacak üyeler seçildi

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi ayrıca Akdeniz Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Sağlıklı Kentler Birliği’nde 5 yıl süreyle görev alacak üyeleri de belirledi. Akdeniz Belediyeler Birliği’nde görev alacak 11 asil üye Oktay Başaran (CHP), Enver Barış (CHP), Ali Coşkun (CHP), Zekeriya Altun (CHP), Mithat Aras (CHP), Erşan Özden (CHP), Ertuğrul Ünal (CHP), Mustafa Baskak (İyi Parti), Ramazan Özen (İyi Parti), Yusuf Emre Ertugan (İyi Parti) ve Keren Kaya Turan’dan (İyi Parti) oluştu.

Tarihi Kentler Birliği üyeleri ise CHP’den Mehmet Tufan, Esin Bilgiç, Hasan Kamburoğlu olurken, Sağlıklı Kentler Birliği üyeleri ise CHP’den Ünal Çetinkaya, Halil Arıkan ve Deniz Filiz oldu.

 
İki kardeş bu kazada öldü
 
İtalyan doktora Antalya'da gasp şoku
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erol ermis 14 Nisan 2019 Pazar 21:08

Antalya icin hayirli ugurlu olsun

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"2 Mayıs çocuğumuzun kurtuluşu olacak"
ANTALYA'da, 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia ...
Antalya'da 25 ölü kirpi bulundu
ANTALYA'da, yeşil alanda 25 ölü kirpi bulundu. Kirpilerin yedikleri bir ...
Antalya'da 'Rabia Naz' için adalet eylemi
GİRESUN'un Eynesil ilçesinde geçen yıl 12 Nisan'da evinin önünde yaralı ...
 
Büyükşehir ilk meclisinde borcunu açıkladı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı Belediye ...
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali AKS'de
DOĞADABUAN'ın organizasyonuyla Antalya'da beşinci kez düzenlenen Sürdürülebilir ...
Telefonda dolandırmak istedi, polis yakaladı
ANTALYA'da telefonla aradıkları K.Y'yi, kendilerini polis olarak tanıtıp ...
 
Güzel manken hayalleri için çalışıyor
ESLİNE Ajans mankeni iç mimar Berna Özbek, tasarımlarını dünyaya açmayı hayal ediyor.
'Eski Yol Arkadaşları' perdeyi kapattı
TİYATRO Emekçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TED-YAR DER) 'Eski ...
Ebru Türel'in ses kaydını alan belediye çalışanı tutuklandı
Antalya'da seçimlerden iki gün önce ortaya çıkan Antalya Büyükşehir eski Belediye ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva