Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
20 Aralık 2015 Pazar - 10:49

Büyükşehir Minicity'i devralıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu 63 bin metrekare alanla dünyadaki en büyük alana sahip minyatür parklardan biri olan Minicity'i devralıyor.

Büyükşehir Minicity i devralıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Belediye Başkanı Menderes Türel, alanı Konyaaltı projesi içinde değerlendirmek istediklerini belirtirken park içindeki minyatürlerin nasıl değerlendirileceği konusunda bir kararın olmadığını açıkladı. Anadolu uygarlıklarının en seçkin mimari eserlerinin minyatürlerine Kepez Belediyesi talip oldu.

Antalya'da 63 bin metrekare alanla dünyadaki en büyük alana sahip minyatür parklardan biri olan Minicity'nin temeli 29 Ekim 2003 yılında temeli atıldı. 8 ay gibi bir sürede inşaatı tamamlandı ama açıldığı günden bu yana tartışması hiç eksik olmadı. Anadolu uygarlıklarını en seçkin mimari eserlerinin 25 ölçeğinde küçültülmüş maketlerinin yer aldığı park, 18 Temmuz 2004 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Yaklaşık 6 milyon liraya mal olan park ilk olarak yüksek bilet fiyatlarıyla gündeme geldi. İşletme hakkı 2022 yılına kadar müteahhit firmaya aitken, törenle kapılarını açan Minicity, ancak 7 ay çalışabildi.

FİRMA KAPISINA KİLİT VURDU

Firma, açıldığı günden itibaren 2005 Şubat ayına kadar 170 bin kişinin ziyaret ettiği Minicity'nin, zarar ettiği gerekçesiyle kapısına kilit vurdu. Bu kez devreye Kültür ve Turizm Bakanlığı girdi. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi Nisan 2006'de Minicity'i satın aldı. İki kurum, Minicity için inşaat ve minyatürlerin bedeli olarak firmaya 7 milyon 500 bin TL ödedi. Paranın 4 milyon lirasını Bakanlık, 3 milyon 500 bin TL'sini Büyükşehir ödedi.

BELEDİYE İŞLETTİ

Park satın almasının ardından belediye şirketi ANTEPE tarafından işletilmeye başlandı. 2009 yerel seçimlerinin ardından dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Minicity'nin 24 saat yaşayan bir alan haline dönüştürmek için parkın 169 metre uzunluğunda 10 metre eninde bir gemi güvertesinden esinlenen seyir terasını restoran, kafe-bistro şeklinde hizmet verecek şekilde yeni bir düzenlemeye tabi tuttu. Açıldığı ilk günlerde Minicity kentin önemli eğlenme merkezlerinden biri haline gelirken bu kez de kira sorunu baş gösterdi.

FİRMA ALEYHİNE İCRA TAKİBİ

Sayıştay'ın ANTEPE'nin 2014 yılı denetiminde, Minicity içindeki kapalı üniteler ve açık alanın kiralama ve işletilmesine ilişkin sözleşmenin 21 Nisan 2010 tarihinde imzalandığına dikkat çekildi. Sözleşmede yıllık kira bedeli KDV hariç 444 bin 444 lira olarak belirlenirken firma 2013 yılına kadar kiralarını düzenli olarak ödedi. Ancak 2013 ve 2014 yıllarında ödeme yapıldığı Sayıştay raporunda yer alırken ANTEPE, firma aleyhine icra takibi ve tahliye davaları açtığı da raporda belirtildi. Firmanın sadece 2014 yılı için 706 bin 373 TL kira borcunun bulunduğu Sayıştay tarafından açıklanırken bu arada sonuçlanan tahliye davası çerçevesinde firma da yaklaşık 4 ay önce Minicity'den tahliye edildi.

KONYAALTI PROJESİ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLECEK

Minicity'i bir belediye başkanının daha canlandırma girişim böylece son bulurken Antalya Büyükşehir Belediyesi, alanı Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında değerlendirmek için yeniden devralmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sahil projesinin bir yarışmayla elde edildiği için içine dahil edilemeyeceğini ancak aynı bir proje olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR DEVİR ALMADAN KEPEZ İSTEDİ

Minicity'nin devrine ilişkini kararı Büyükşehir Belediye Meclisi'nce alınacağının altını çizen Başkanı Türel, park içindeki eserlerin ne olacağı, proje aşamasında parkın açıp kalıp kalmayacağı konularını henüz değerlendirilmediğini aktardı. Ancak, Anadolu uygarlıklarının en seçkin mimari eserlerinin minyatürlerine Kepez Belediyesi talip oldu. Kepez Belediyesi, o minyatürleri Dokuma Fabrikası alanında çalışmaları devam eden Kent Parkı'nda değerlendirmek istiyor.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI, KURULDUGU 63 BIN METREKARE ALANLA DUNYADAKI EN BUYUK ALANA SAHIP MINYATUR PARKLARDAN BIRI OLAN MINICITY'I DEVRALIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -


 

 
Polise 'küfredince' gözaltına alındılar
 
Taşeron pehlivanlar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Aralık 2015 Pazar 22:27

Rantiye kokusu yoktur inşallah... Sözlükte son zamanlarda kullanılmadığından düzgün kelime kalmayacak

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polise 'küfredince' gözaltına alındılar
ANTALYA'da cezaevlerindeki siyasi tutuklulara yönelik tecrit ve kötü şartları ...
Rektöre kasetli şantaj suçlamasında şüpheliler serbest
AKDENİZ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin uygunsuz ...
Kızılateş'ten 'faşist' suçlaması
CHP'nin 26 Aralık'ta yapılacak Antalya İl Başkanlığı kongresinde adaylığını ...
 
Otel odasında ölü bulundu
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde otelde kalan Türk asıllı İsviçre vatandaşı ...
Dokuma fabrikası alanı park oluyor
ANTALYA'da 13 Ocak 2003 günü, 42 yıllık serüvenin ardından şalteri kapatılan ...
Çadırda toplantı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Biz size geliyoruz' sloganıyla ...
 
Muratpaşa Mahallesi'ndeki metruk binalar yıkılıyor
MURATPAŞA Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; Muratpaşa İlçe Emniyet ...
1200 cesur Rus Antalya'da
ANTALYA'da düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show'a, 1200'e yakın Rus tekstil alıcısı geldi.
Aniden keskinleşen virajda kaza üzerine kaza
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde art arda trafik kazalarının yaşandığı Kaş- ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva