Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
31 Ocak 2012 Salı - 16:34

Büyükşehir bu fotoğrafa isim taktı:

Antalyaspor, Yeşilbayır’daki bir parseli 49 yıllığına Maliye Bakanlığı’ndan tahsis olarak almıştı.

Büyükşehir bu fotoğrafa isim taktı:
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu tahsisin alındığına dair mini törende, Menderes Türel ve Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir fotoğraf çektirmişti. Büyükşehir Belediyesi bu tahsis ve bu fotoğrafla ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
“Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün 20.11.2007 tarih ve 68818 sayılı yazısıyla ‘Kentsel Spor Alanı’ kullanılmak üzere 2 yıl süreyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ön tahsisini gerçekleştirdiği Yeşilbayır 1593 ada 1 parseldeki 237 bin 151 metrekarelik Hazine arazisinin, Maliye Bakanlığı tarafından Antalyaspor Kulübü’ne tahsis edildiğini basından öğrenmiş bulunmaktayız.
Bu tahsisle, merkezi yönetimin, Antalya’nın projelerine engel olduğunun son örneğine tanık olmaktayız. Çünkü daha önce kamuoyuna yansıyan birçok örnekte olduğu gibi Yeşilbayır’daki bu arazinin tahsisi konusunda da siyaset adına Antalya’nın bir projesi daha engellenmiş, kentimize zaman kaybettirilmiştir.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, söz konusu araziye imar planı doğrultusunda proje hazırlanması yönünde gerekli çalışmaları yapmış ve hazırlanan projelere göre 21.10.2009 tarihinde yapı ruhsatı tanzim etmiştir.
Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, uygulama çalışmalarına başlanması için Antalya Defterdarlığı’na yazdığımız 30.10.2009 tarih ve 19767 sayılı yazımızda Belediyemize tahsisli olan arazinin 2 yıllık ön tahsisinin kesin tahsise dönüştürülmesi istenmiştir.
Antalya Defterdarlığı’nın 09.11.2009 tarih ve 9837 sayılı yazısında, ön tahsis süresi içerisinde yatırım projesinin hazırlanması, yatırım programına alınması ve tesis/bina inşaatına başlanması amacıyla, buna ilişkin belgeler ile mahallinde düzenlenen tespit tutanağının gönderilerek talepte bulunulması halinde ön tahsisin, hizmetin devamı süresince olmak üzere kesin tahsise dönüştürüleceği belirtilmiştir.
12.11.2009 tarih ve 21371 sayılı yazımızda taşınmaza ilişkin proje yazımızın ekinde olduğu belirtilerek, 2 yıllık ön tahsis süresinin kesin tahsise dönüştürülmesi talebi yinelenmiştir.
Antalya Defterdarlığı’nın 20.11.2009 tarih ve 10574 sayılı yazısında, tahsise konu taşınmaza ilişkin uygulama projelerinin hazır olduğu, yapı ruhsatının tanzim edildiği, belirtildiği üzere bahse konu projenin uygulamaya geçilebilmesi konusunda yatırım programına alınarak ilgili taşınmazda projenin uygulanmasına ilişkin çalışmalara Belediyemizce başlandığı belirtilmiştir. Ancak buna rağmen aynı yazıda “İlgi yazılarınız ve eklerinin incelenmesi neticesinde, söz konusu taşınmazın 237.151 metrekaresi için verilen ön tahsisin kesin tahsise dönüştürülebilmesi için gerekli şartların oluşmadığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verilmiştir.
Daha önce yaptığımız başvuruya verilen yanıtta, ön tahsisin kesin tahsise dönüştürülmemesi nedeniyle, 20.11.2009 tarih ve 22255 sayılı yazımızda, ön tahsisin 2 yıl daha uzatılması talep edilmiştir. Ancak yazımıza, olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt verilmemiştir.
Antalya Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, bahse konu alanın orman alanında 2B kapsamında kaldığını öne sürerek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce 11.09.2009 tarih ve 400 sayılı kararıyla yapılan 1/1000 ölçekli imar planının iptali yönünde Antalya 2. İdare Mahkemesi’ne 2010/93 esas numarasıyla dava açmıştır. Antalya 2. İdare Mahkemesi, 2010/1320 sayılı kararıyla davayı reddetmiştir. Defterdarlığın, bu ret kararının ardından başvurduğu Antalya Bölge İdare Mahkemesi de 2010/469 Y.D. itiraz no ve 18.05.2010 günlü kararıyla 2. İdare Mahkemesi kararını onaylamıştır.
Maliye Bakanlığı, bu yazışmalara ve yargı kararına rağmen söz konusu ön tahsisin kesin tahsise dönüştürülmesi ve ön tahsisin uzatılması taleplerimizi, ihaleyi yapmamıza rağmen gerçekleştirmemiştir. Maliye Bakanlığı’nın, söz konusu taşınmazın durumu ve projeyle ilgili hiçbir şey değişmeden kesin tahsisi Antalyaspor Kulübü’ne 49 yıllığına yaptığı basına yansımıştır. Ne değişti de 2B konumundaki arazinin bu ön tahsisi, kesin tahsise dönüştü anlamak mümkün değildir.
Bu tahsisin Antalya Büyükşehir Belediyesi yerine Antalyaspor Kulübü’ne yapılmasının nedeni, 2009 yerel seçimlerinde halkın talebi üzerine gerçekleşen yönetim değişikliğiyle ilgiliyse bu, demokrasi adına büyük bir talihsizliktir.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kesin tahsisi zamanında almış olsaydı, şu anda Antalyaspor Tesisi bitmiş, kentimiz modern bir tesise kavuşmuş olacaktı. 100. Yıl Spor Kompleksi’nde mahkemenin verdiği iptal kararı nedeniyle Antalya’ya tesis yapılması konusunda zaman kaybettirildiğini kendi yaptıkları planlama hatalarına rağmen iddia edenler, Yeşilbayır’daki bu arazinin ön tahsisini Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne kesin tahsise dönüştürmesini engelleyerek neden oldukları 3 yıllık zaman kaybını nereye koyacaklardır merak etmekteyiz. Kesin tahsisin ardından kahraman edasıyla poz verenler, engelleme çabaları nedeniyle tarihin kara sayfalarında yerlerini bulacaklar ve tesisin bitirilmesi konusunda yaşanacak gecikme nedeniyle de sorumlu olacaklardır. Bu gerçeklerin de kamuoyu tarafından bilinmesinde yarar görmekteyiz.
Saygılarımızla...
Antalya Büyükşehir Belediyesi”
 
 
 

 
Kendi ‘Bombaatar’larını yaptılar
 
Necati Ateş G.Saray'da
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin 1 Şubat 2012 Çarşamba 15:23

Menderes hangi iste gecikmedi veya geciktirmediki bunda gecikmeye neden olmasin!belediye kaybeden adami vekil yaparsan olacagi budur.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya için fırtına uyarısı
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, il genelinde bugün ve yarın için ...
Antalyalı Romanlar ‘Pandomimci’ olacak
Antalya’da yaşayan Roman vatandaşlar, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme ...
3 yıl tutuklu kaldı beraat etti
Antalya'da bir bar önünde 3 kişinin öldüğü ve 4 kişinin yaralandığı silahlı ...
 
Fırtına Kaş’taki batığı sürükledi
Antalya’nın Kaş İlçesi'nde 'dalış turizmine hizmet vermesi amacıyla batırılan ...
Antalya’nın 18 bin Rus gelini var
Türkiye’de Rusların en gözde kenti Antalya'da, 12 bini Türk vatandaşlığına ...
Heyecan olsun diye gasp yaptılar!
Antalya’da, gideceği yere götürme bahanesiyle otomobillerine aldıkları ...
 
Domatesi Tarkan tanıtsın
Antalya’da tarım sektörüne ilişkin tüm kurum ve kuruluşların yer alacağı ...
İşte süper ekip
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve ...
Budak, ipleri kopardı, resti çekti
Elektrik kesintilerinin dünyanın en çok ziyaretçi alan destinasyonlarından ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva