Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
19 Aralık 2020 Cumartesi - 15:03

Büyükşehir büyük bir rezalete imza atmış

Sayıştay’ın raporunda Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili dudak uçuklatan bilgiler yer alıyor.  Azami aylık kirası bin 542 TL olan araca aylık 5 bin 800 TL ödenmiş. Belediye 5 bin 390 TL’ye satın alabileceği motosikleti aylık bin 420 TL’den kiralamış.

Büyükşehir büyük bir rezalete imza atmış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sayıştay’ın internet sitesinde bugün yayınlanan raporda belirtilen kiralamalar 2019’da yapılmış. Bu kiralamaların Menderes Türel’in görevi bıraktığı ilk 3 aylık dönemde mi yapıldığı yoksa  Muhittin Böcek’in görevi aldığı Mart ayından sonra mı yapıldığı belirtilmemiş. Ancak raporda bir aracın fiyatına vurgu yapılırken 10 Ekim 2019 tarihi örnek verilmiş. Bu da rapora konu edilen araçların Böcek döneminde yapıldığına ilişkin önemli bir upuçları veriyor.  

Sayıştay’ın söz konusu kiralamalarla ilgili raporu aynen şöyle:

“Antalya Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimleri tarafından hizmet alımı suretiyle kiralanan araçlar için ödenen aylık kira bedellerinin 2006/10193 sayılı Hizmet Alımı Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usuller hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı’nın 6’ncı maddesinin 2’nci fıkrasının (a) bendine aykırı olarak kasko değerinin %2’sini aştığı, ayrıca 6’ncı maddenin 4’üncü fıkrası gereğince satın alma yöntemi ile temin edilmesi gereken taşıtlar ile ekipmanlar için de kiralama yapıldığı tespit edilmiştir.

4 BİN TL’YE KİRALAMIŞ 10 BİN 250 TL FATURA ETMİŞ

Yapılan incelemede, birimlerin araç kiralama ihalelerini ayrı ayrı yaptığı, bazı birimlerde %2 sınırına uyulduğu bazı birimlerde ise bu sınıra dikkat edilmediği, kasko değerine göre azami 1.452,66-TL (Kdv hariç) aylık kira bedeli ödenmesi gereken Fiat Doblo tipi bir araca 5.800,00-TL (Kdv hariç) aylık kira bedeli ödendiği, yenisini satın alma fiyatı 5.390,00-TL (Kdv dahil) (10.10.2019 tarihinde bayi liste fiyatı) olan bir motosiklete 1.420,00-TL (Kdv hariç) aylık kira bedeli ödendiği, yüklenici hayvan ambulansını sahibinden 4.000,00-TL’ye kiralarken, hayvan ambulansı için belediyeden yükleniciye 10.520,00-TL ödendiği, yine yüklenici 4x4 kepçeyi sahibinden 7.500,00-TL’ye kiralarken, bu kepçe için yükleniciye 13.900,00-TL ödendiği, araç kapsamında olmayan jeneratör, çim biçme makinesi, vakumlu süpürme makinesi, sırt pülverizatörü gibi ekipmanların da satın alınmak yerine kiralandığı tespit edilmiştir.

Dolayısı ile 2006/10193 sayılı Hizmet Alımı Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usuller hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı’nın 6’ncı maddesinin 2’nci fıkrasının (a) bendine göre kiralanan taşıtların aylık kiralama bedellerinin araçların kasko değerlerinin %2’sini aşmaması, 4’üncü fıkrası gereğince de ikinci fıkra çerçevesinde hizmet alımı yöntemiyle edinilemeyen taşıtlar ile ekipmanların satın alma yöntemi ile edinilmesi gerekmektedir.

İdarece, kira bedelleri kasko değerlerinin %2'sini aşan araçlar için hakedişlerden kesintilerin yapıldığı ve satın alma yöntemi ile temin edilmesi gereken taşıtlar ile ekipmanların kiralanması için ihale yapıldığı, en düşük ihale bedelini sunan firmadan da kiralandığı ifade edilmektedir. Ancak, bahsedilen Bakanlar Kurulu Kararı’nın 6’ncı maddesinin 4’üncü fıkrası gereğince ikinci fıkra çerçevesinde hizmet alımı yöntemiyle edinilemeyen taşıtlar ile ekipmanların kiralanmasının mümkün olmaması, ayrıca yaklaşık maliyet hazırlanırken ve ihale sonuçlandırılırken birim fiyat sözleşmesindeki iş kalemlerine ait piyasa fiyat araştırmasının layıkı ile yapılmaması nedenleri ile bulgu konusu uygulamanın devam edip etmediği sonraki denetimlerde dikkate alınacaktır.”

Etiketler:
 
Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 5 yaralı
 
Sayıştay'dan Büyükşehir'e, 'Mali durum raporunu kamuoyuna açıklayın'
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
07flp 20 Aralık 2020 Pazar 18:19

alanya il olsun. antalyadan fazla gideri var. ilçeler merkezden denetlemek çok zor. birde raporda şunu gördüm. bütçe yapmayı bilmiyorlar.

Yorumu oyla      1      1  
Araç Kiralama İncelenmeli 19 Aralık 2020 Cumartesi 23:28

Şuan hali hazırda hangi tarz tür araç kiralama işi var ise incelenmelidir. fyatlarda afaki yuksek yazılmıstır. 2020 model fıat egea kasko fıyatı 160 bın tl 3200 tl ama suan bu rakamın altında bu aracı kıralama ımkanları var! 2500 tl ye bu aracı pıyasadan bulabılırsınız. ılaclama araçları, dezenfekte araçları pikaplar ne varsa incelenmelidir. yıllar önce de boyle haksızlık olmus ve o parayı fazla yazanlar ve kıralama ısı yapanlar ıcerı gırmıstı! sımdı yıne aynı kesım mı kıralama ısını aldı aceba!

Yorumu oyla      1      1  
CHP üstü 19 Aralık 2020 Cumartesi 20:50

Değişmez.

Yorumu oyla      1      1  
taş 19 Aralık 2020 Cumartesi 18:41

Bu raporlar yazıldıklarıyla kalmamalı,zararlar ilgililerden tahsis edilmeli,devlet 1 tl alacağı için 5 tl masraf ediyor onun peşine düşüyor.Belediyelerinde usulsüz harcamaları ve gereksiz fazla giderleri imzası bulunanlardan alınmalı ki bir daha kimse yapmasın.Yoksa eski tas eski hamam devam derler.

Yorumu oyla      1      1  
Calisan 19 Aralık 2020 Cumartesi 18:03

Asatdaki araç fazlalığı hiçbir kurumda yoktur. Ne diyor Sayıştay 2016 da müdür kurum arabası ile eve gidemez, ama bakın su ve kanalizasyona herkes araba ile gidiyor, teknikerler dahil. Neden herkes birinin akrabası tanıdığı. Bu böyle gitmemeli. Sayın böcek de düzeltemedi. birde işletme işi adı altinda araç kiraliyorlar güya araba kurumun değil mutahitin diyorlar. Beyim beyim bu kiralarida kurum ödüyor. Parasız değil. Çocuğunu anaokuluna goturemezsin. Eşini işten alamazsın, babanı hastaneye goturemezsin.

Yorumu oyla      1      1  
demir 19 Aralık 2020 Cumartesi 17:50

Bunları okuyunca Belediyelerin liyakatsiz adamların ellerine kaldığını görüyorsunuz,en azından görevi kötüye kullanma var mı yok mu, adli makamlarca soruşturulması gerekmez mi.Parti il ve İlçe Başkanlıkları umarız bu konularda bir çalışma yaparak hukuken bir görevi ihmal veya kötüye kullanma varsa suç duyurusunda bulunabilirler,umarız yaparlar.

Yorumu oyla      1      1  
Hayır 19 Aralık 2020 Cumartesi 17:49

Bu araçlarda çocuk,kadın yaşlı görünce üzülüyor insan.kendi özel işleri için kullanıyorlar. Adam utanmadan eşini işten almaya geliyor kurum aracı ile.akp döneminde de şimdide. Kişiler aynı

Yorumu oyla      1      1  
Eski belediyeci 19 Aralık 2020 Cumartesi 16:46

Chp döneminde olsa idi hemen zimmet çıkarırdı.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nüfus bilgisi elle değiştirilen tabela, son kez değiştirildi
ANTALYA girişinde bulunan ve 3 yıl önce nüfus bilgisi 4 kişi tarafından ...
Kısıtlamadan muaf turistler denizin keyfini sürdü
ANTALYA'da turistler, yazdan kalma günlerin yaşandığı kentte Konyaaltı ...
Serik'e yeni anaokulu temeli atıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde ihalesi tamamlanan yeni ana okulu binasının ...
 
Antalya basının 100'üncü yılına özel sayı
ANTALYA'nın ilk gazetesi Antalya'da Anadolu Gazetesi'nin yayın hayatına ...
Rus ve Ukraynalı turistlerin aralıkta Demre'de deniz keyfi
ANTALYA'nın Demre ilçesine gelen Ukraynalı ve Rus turistler yatla tura ...
CHP'den istifa edecek misiniz sorusuna Böcek'in cevabı; 'Şu anda...'
Yaklaşık 4 ay süren tedavisinin ardından makam koltuğuna yeniden oturan ...
 
Başkonsolos Rogoza: Aşı başarılı olursa Rus turist sayısı artacak
RUSYA'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Vasilievich Rogoza, Ankara'da suikast ...
Sayıştay Muratpaşa Belediyesi’ni denetledi raporu yayınladı
Tüm belediyelerin dört gözle beklediği Sayıştay raporları yayınlanmaya ...
Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi, 3 bin metrekare yeşil alana sahip olacak ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva