Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
7 Haziran 2018 Perşembe - 11:00

Büyükşehir'den, 58 milyon Euro'luk kredi anlaşması

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ile İLBANK A.Ş. arasında, Antalya'nın altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere 58 milyon Euro'luk kredi sözleşmesi imzalandı.

Büyükşehir den, 58 milyon Euro luk kredi anlaşması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ASAT Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ASAT Sürdürülebilir Su ve Atıksu Yönetim Projesi Alt Kredi Anlaşması imza törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İLBANK A.Ş Genel Müdürü Yusuf Büyük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, ALDAŞ Genel Müdürü Faruk Karaçay, Meclis Üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, törende yaptığı konuşmada Menderes Türel'in Antalya için bir şans olduğunu belirterek, “İnşallah cenab-ı hak ona da uzun hizmet ömrü verir. Antalya'mıza, ülkenin bu güzel incisi şehre hizmet etmeye devam eder. İller Bankası olarak sürdürdüğümüz proje kapsamında Dünya Bankası'ndan sağladığımız 30 yıl vadeli neredeyse sıfır faizli bir kredi vardı. Antalya'nın su, kanalizasyon ve altyapı hizmetleriyle ilgili talebi olunca biz de büyük bir kısmını Antalya'ya kullandırmayı kendimize adeta görev bildik" dedi.

58 MİLYON EURO ALTYAPIDA KULLANILACAK

Başkan Menderes Türel de yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet sınırlarının 10 kat büyüdüğünü belirterek, “Buna paralel kentimizin yeni altyapı ihtiyaçları ortaya çıktı. Bu ihtiyaçlara cevap vermek için içme suyu, atık su ve yağmursuyu gibi altyapı projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Bu bağlamda, Dünya Bankası-Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan temin edilen finansman için İlbank A.Ş. ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü arasında Sürdürülebilir Şehirler Projesi Faz-II kapsamında 30 yıl vadeli 5 yılı geri ödemesiz 58 milyon Euro tutarında kredi anlaşması imzalıyoruz. Bu alt kredi anlaşması, Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları içerisinde yer alan içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı yatırımlarımızı daha hızlı ve sistematik bir şeklide hayata geçirmemize imkân sağlıyor" diye konuştu.

ALDAŞ İLE 4 MİLYONLUK TASARRUF

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT'ın, bugüne kadar uluslararası finans kaynaklarını kullanarak yaklaşık 300 milyon Euro bütçeli birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini kaydeden Menderes Türel, şunları söyledi:

"58 milyon Euro bütçeli Antalya Sürdürülebilir İçmesuyu ve Kanalizasyon Projesinin yürütülmesi sırasında diğer uluslararası finansmanlı projelerimizden farklı olarak yeni bir proje yönetim yapısı ortaya koyacağız. Projenin müşavirlik işleri, uluslararası bağımsız müşavirlik hizmeti almaksızın, Türkiye'de bir ilk olarak doğrudan Büyükşehir Belediyemizin kendi iştiraki olan ALDAŞ tarafından yürütecek. Bu sayede yaklaşık 4 milyon dolar tutarındaki müşavirlik giderlerinden tasarruf edeceğiz ve bu tasarrufu diğer inşaat yatırımlarına aktaracağız."

Kredi büyük avantaj

Dünya Bankası ve İLBANK A.Ş. ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Türel, ASAT'ın, hâlihazırda Sürdürülebilir Şehirler Projesinin Bileşen A kapsamında hibe kredi master plan ve fizibilite hizmeti verilmek için seçilen 4 kurumdan biri olduğuna dikkat çekti.

Göreve başladığında iki tane atıksu tesisi olan Antalya'da bugün 32 atıksu arıtma tesisi bulunduğunu kaydeden Menderes Türel, "Antalya gibi bir turizm kentinde, sermayesi deniz olan bir şehirde bu gerçekten önemli. Göreve geldiğimizde Serik Manavgat arıtma tesisleri kapasitelerini doldurmuş taşıyordu ve maalesef denizin kirlenmesi söz konusuydu. Acil önlem alma mecburiyeti ortaya çıktı. İki arıtma tesisini rekor sürede tamamladık ve hizmete açtık. Şimdi Antalya'nın büyümesine ve ihtiyaca göre yatırımları tamamlamaya devam edeceğiz" dedi.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ASAT GENEL MUDURLUGU ILE ILBANK A.S. ARASINDA, ANTALYA'NIN ALTYAPI YATIRIMLARINDA KULLANILMAK UZERE 58 MILYON EURO'LUK KREDI SOZLESMESI IMZALANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ASAT GENEL MUDURLUGU ILE ILBANK A.S. ARASINDA, ANTALYA'NIN ALTYAPI YATIRIMLARINDA KULLANILMAK UZERE 58 MILYON EURO'LUK KREDI SOZLESMESI IMZALANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ASAT GENEL MUDURLUGU ILE ILBANK A.S. ARASINDA, ANTALYA'NIN ALTYAPI YATIRIMLARINDA KULLANILMAK UZERE 58 MILYON EURO'LUK KREDI SOZLESMESI IMZALANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:
 
Son ısırık
 
Kemer'de Uluslararası ShowMir Festivali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da ev yangını
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 5 katlı apartmanın ikinci katındaki daire ...
Antalya 17 bin konutluk projenin temeli atıldı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ...
Staj yaparken iş sahibi oldular
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) işbirliğinde ...
 
Bir Kitap da Sen Okut kampanyası
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 'Bir Kitap da Sen Okut' kampanyası kapsamında ...
Büyükşehir, Vakıflara borcunu kapattı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında Kepez- ...
O anı kameraya aldılar
ANTALYA'da, halk otobüsünün arkasına tutunarak patenle kayan 3 genç, hem ...
 
Utandılar
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde girdikleri Manavgat Irmağı'nda su seviyesinin ...
TES-İŞ'ten işçilere iftar
TÜRK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası ...
HDP, Antalya'da 2 milletvekili hedefliyor
HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran genel seçimlerinde Antalya'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva