12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
1 Nisan 2011 Cuma - 12:43

Büyükşehir iki mahallede referandum yapacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Kepezaltı ve Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamen netleştiğinde iki mahallede referandum yapacaklarını belirterek, “Mahalle ne isterse onu yapacağız” dedi.

Büyükşehir iki mahallede referandum yapacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepezaltı ve Santral mahallelerinin geleceğini belirleyecek geniş katılımlı toplantılar sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın başkanlığında Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya belediye bürokratları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve mahalleyi temsil eden 77 kişi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mustafa Akaydın, yapılacak proje konusunda belediye olarak bir dayatma içinde olmayacaklarını dile getirdi. Santral, Kepezaltı ve Antalya için çok önemli ve değerli taslak bir proje hazırladıklarını ifade eden Akaydın, “Ama halkımız böyle olmasın şöyle olsun deme hakkına sahip. Proje netleştiğinde referandum yapacağız. Mahalle ne isterse onu yapacağız. Vatandaşları bilgilendirmek için arkadaşlarım haftada 3 gün mahalleye giderek toplantılar yapıyor” diye konuştu.

İKİ YILDIR ÇALIŞMA YAPILIYOR

Seçimlere bağlı bir politikacı olmadığını ifade eden Mustafa Akaydın, seçim yaklaştı diye halkı kandırmayacağını anlattı. İki yıldır söz konusu mahalleler için ciddi bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Akaydın, “Seçim olacak diye sadece muhalefet olsun diye mahallelileri kullanmak isteyenler olabilir, bu tür şeylere itibar etmeyin. Bizim çalışmalarımızın 12 Haziran seçimleriyle alakası yok” dedi.

Akaydın’ın konuşmasının ardından proje danışmanlarından Gökhan Menteş, ön hazırlık çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK PROJE

Türkiye’de kentsel yenileme alanında en büyük projenin hazırlandığını belirten Menteş, yatırım büyüklüğü açısından arsa hariç yaklaşık 1 milyar TL’lik bir bütçeyle projenin hazırlandığını söyledi. Menteş, şöyle konuştu: “Proje ile hak sahipleri nitelikli ve sosyal-teknik donatıları çağdaş bir şekilde sağlanmış konutlara sahip olacak. Sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda belediye dar gelirli ve konutu olmayan vatandaşlara yönelik yaklaşık 500 adet kiralık konut sağlayabilecek. Belediyenin Vakıflara olan yaklaşık arsa borcu ödenebilecek. Antalya kentinin planlı gelişmesine katkıda bulunulacak.

TALEBE GÖRE KONUT ARZI

Gökhan Menteş, geliştirilecek projede hak sahiplerine tek tip konut verilmesinin uygun olmadığını, bunun yerine hak sahiplerinin farklı ihtiyaçlarına göre çeşitlenen ve talebe göre belirlenecek bir konut arzı düşünüldüğünü anlattı. Dağıtılacak konutların alanda bulunanların ihtiyaçlarına göre çeşitlendirilmesinde yarar görüldüğünü dile getiren Menteş, şöyle devam etti: “Hak sahiplerine farklı büyüklükteki konutlardan seçme serbestliği tanınması, alacak verecek mahsuplaşması açısından yararlı görülmektedir. Hak sahibi, hakkına karşılık gelen en uygun bedelli konutu borçlanmadan tercih edebileceği gibi borçlanmak koşuluyla hak ettiğinden daha yüksek bedelli bir konuta da talip olabilecektir.”

ÖN HAZIRLIKLAR TAMAM

Gökhan Menteş, Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcı planlamaya esas olmak üzere ön hazırlık çalışmalarını tamamladığını söyledi. Menteş, tamamlanan ön hazırlık çalışmalarının, bundan böyle yürütülecek çalışmaları kolaylaştırıcı veriler sunduğunu ve tartışmaya açık bir zemin oluşturmasını beklediklerini kaydetti. Alternatif projelerin hazırlanabileceğini vurgulayan Menteş, “Yöredeki tüm paydaşların alternatif proje önerme hakkı vardır. Bu öneriler kentsel ve yöresel paydaşların üyesi oldukları Proje Komitesi tarafından değerlendirilecektir. Ancak zaman kısıtlılığı nedeniyle, önerilerin 2011 Temmuz’a kadar oluşturulması beklenmektedir” diye konuştu.
Bilgilendirmeden sonra toplantıya katılanlar, proje hakkında görüşlerini bildirdiler.

 
Yolsuzluk operasyonunda 55 gözaltı
 
İki cana 33 yıl
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 163 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
osman ekinci 18 Nisan 2011 Pazartesi 16:08

Kepezaltından umudu kesmiştim. 1990 yılında kuzeykentten bir arsa aldım,o gün için 5 yıllda değerlenecek denildi.Aradan kaç 5 yıl geçti hala yapılaşacak Döşeme altın belediyesinden arkadaşlarımızın edindiği bilgiye göre belli büyüklükteki ana yolları ve alt yapısını büyükşehir yapması gerekiyormuş eğer durum böyleyse Akaydın hocam buraya ne zaman el atacak buradaki arsa sahiplerri yoğun bir bekleyiş içinde bizlere bu cefa yetsin artık.Acil sorunlarımıza çare istiyoruz.Emek verecek herkese çalışmalarında başarılar diliyoruz.Serinkent ve diğer kooperatif üyeleri adına.

Yorumu oyla      3      3  
osman ekinci 18 Nisan 2011 Pazartesi 15:53

Ankara Dikmen vadisini yakından gören çok beğenen biri olarak projeyi yürekten destekliyorum.Fakat 25 yıl önce ekonomik nedenlerle kepezaltından almak zorunda kaldım.Şu anki aklım olsa oy simsarlarına duygularımı sömürtmezdim.Neyse kaybedilen yılların geri dönüşü yok.Önümüze bakıp projeyi destekliyeceğiz.Ayrıca emeği geçenlerede teşekkür ediyorum.Beni üzen ve benim gibi düşünen birçok arkadaşımı dinledim hepsinin ortak görüşü aynı 400 M2'ye karşılık verilecek 80 m2 çok az biz zaten bu kadar yıl bunaldık ferah bir ev sahibi olmak istiyoruz.Herkesin aklı tokinin vaat ettiği 150 m2lik 2 dairede sizinkini çok az bulduk projenizi TOKİ binalarıyla karıştirmak istemiyoruz ama 80 m2 de insafsızlık gibi görünüyor.Ayrıca kepeze gelen bol su olmasına rağmen neden Venedik,Hollanda gibi diğer evlerinde faydalanması düşünülmedi suyu sadece belli bir alana yaymışşınız,teknik sebepler nedeniylemidir yoksa oraya ayrıcalık tanımak içinmidir,anlayamadım demoktat bir düşüncenin ayrımcılığın karşısında olduğunu düşünüyorum.Yinede tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi iletir.bir eğitim emekçisi olarak Akaydın hocamın başarılarının devamını diliyorum.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yolsuzluk operasyonunda 55 gözaltı
Antalya'nın da aralarında bulunduğu 5 ilde, Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı ...
Yetiştirecek çırak arıyor
Antalya'nın Alanya ilçesinde 42 yıldır ahşap oymacılığı yapan 57 yaşındaki ...
O bir asker firarisi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin huzurevinde kalan 80 yaşındaki Ali Çeliker, ...
 
Kızına 'cinsel saldırı'dan tutuklandı
Antalya’da lisede öğrenim gören kızı 17 yaşındaki F.A.’ya cinsel saldırıda ...
Katı atık toplayıcılarından protesto
Antalya'da Emniyet Müdürlüğü ve Muratpaşa Belediyesi'nin, katı atık toplayıcılarının ...
Oyuncak bebekte kokain
İstanbul’dan, oyuncak bebek içerisine gizledikleri 500 gram kokaini Antalya'ya ...
 
Araştırma görevlileri eylem yaptı
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan araştırma görevlileri, ...
Şarküteri fuarı
Şarküteri ve Mandıra Ürünleri Fuarı, Antalya Cam Piramit Sabancı Kongre ...
Aramalara protesto
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim İş Sendikası'nın Antalya şubeleri, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva