Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
15 Ağustos 2011 Pazartesi - 17:37

Büyükşehir imar danışmanı açıkladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Danışmanı Fahrettin Köken, Kırcami için hassas bir planlama yaptıklarını açıkladı.

Büyükşehir imar danışmanı açıkladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Danışmanı Avukat Fahrettin Köken, “Mecliste neden emsal belirlenmedi” tartışmalarına açıklık getirdi. Tartışmalarla ilgili açıklama yapan Köken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın yönetiminde, Kırcami alanıyla ilgili planlama ilkeleri ve şehircilik esaslarına uygun, yargıdan dönmeyecek, hassas bir planlama çalışması yaptıklarını vurguladı.

2 ÖNEMLİ KOŞUL GEREKİYOR

Kırcami’nin 3194 sayılı İmar Yasası hükümleri uyarınca planlanabilmesi için 2 koşulun gerektiğini hatırlatan Köken, bu koşullardan birisinin kamu yararı, diğerinin ise Toprak Koruma Kurulu kararı olduğunu kaydetti. Köken, “Bu 2 koşul birlikte gerçekleşirse bu alan planlanabilir. İçişleri Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3’üncü başvurusuna verdiği yanıtta Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kamu yararı kararı alınması gerektiğini bildirdi. Toprak Koruma Kurulu kararı da gerekiyor. İçişleri Bakanlığı, ‘O kararı da alın’ diyor. 2’si alındıktan sonra ancak kamu yararı kararı alınabilir. Ondan sonra İçişleri Bakanlığı kamu yararı kararı alabilir. 12 Ağustos 2011 tarihinde yapılan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk adım atıldı” dedi.

TAHLİL ÇALIŞMASI ÖNEMLİ

Tarım Bakanlığı uzmanlarının Kırcami’de yıllardan beri toprak tahlilleri yaptığını da anımsatan Fahrettin Köken, “En son tahliller 2008 yılında yapıldı. Tahlil sonuçlarında deniliyor ki ‘Yaklaşık 1600 hektarlık alanın yaklaşık 1500 hektarı verimli tarım alanıdır.’ Yani burası marjinal tarım alanı değil, verimli tarım alınıdır. Bu tespit yapılıyor. Bilimsel veriler bunu belirtiyor. Ancak Toprak Koruma Yasası hükümleri gereğince koşulları varsa tarım dışı amaçla da kullanılabilir. Antalya Tarım İl Müdürlüğü, alanda yeniden tahlil çalışması yapıyor. Bunlar bittikten sonra Toprak Koruma Kurulu’na bu çalışma sonucunda veriler sunulacak. Değerlendirilecek ve Toprak Koruma Kurulu yaklaşık 1600 hektarlık alanın tamamını mı, yoksa 1500’ünü mü veya 1200’ünü mü tarım dışı kullanılabileceğine ilişkin bir rapor verecek ve bunu haritaya bağlayacak. Dosya, bunların tamamlanmasıyla oluşmuş olacak ve İçişleri Bakanlığı’na gönderilecek” diye konuştu.

MECLİS KARARINDA EMSAL BELİRTİLMEZ

Şu koşullarda henüz bu süreç tamamlanmadan meclis kararında emsal belirtilemeyeceğini de vurgulayan Köken, “Şu andaki koşullarda meclis kararında emsal belirtilseydi abesle iştigal olurdu. Şöyle ki; bir plan yapılması için söz konusu alanın imarlı saha olması gerekiyor. Kırcami, şu anda plan yapılabilir alan değil, tarım alanıdır. Bu nedenle emsal belirtilemez. Zaten biz plan yapma yetkisi istiyoruz, bu plan çalışmaları içerisinde emsalin yani yapı yoğunluğunun ne olacağı belirlenecektir. ‘Burada plan yapmamız için bize izin verin’ diyoruz. Emsal de şöyle verilecek. Normal koşullarda Toprak Koruma Kurulu raporu da İçişleri Bakanlığı’nın kamu yararı kararı da yasada sayılan hükümler yerine getirildiğinde verilecek. Ondan sonra bu arazi üzerinde planlama çalışması başlayacak. Emsal de bu süreç içerisinde belirlenecek” dedi.

HALKIN VE KENT DİNAMİKLERİNİN GÖRÜŞÜ

Köken, Kırcami’nin planlama çalışmasının sadece belediyenin tek elle yürüteceği bir çalışma olmayacağını kaydederek, şunları söyledi: “Gerek Kırcami halkının, gerekse kent dinamiklerinin ve meslek odalarının bu konuya ilişkin görüş ve önerileri alınacak. Ondan sonra bu alanda ne gibi bir arazi kullanımı öngörüldüğü ortaya çıkacak. Bunlar iyice tartışılıp olgunlaştıktan sonra da emsal belirlenecek. Emsal plan çalışmaları içerisinde belirlenebilir. Yoksa, ‘Şu 80 emsal, buna göre de plan yapıyorum’ diyemezsiniz.”

YARGI KARARLARI UNUTULMAMALI

Kırcami’nin planlamasında unutulmaması gereken çok önemli bir konunun da yargı kararları olduğuna işaret eden Fahrettin Köken, “Kırcami’nin imar planları, daha önce 2 kez yargıya gitmiş. Yargı, planları iptal etmiş. O zaman yargıdan dönmeyecek bir planlamanın yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Kırcami halkını kandırmayacak, hassas bir planlama çalışması yapılması durumunda. Bu alanı sadece klasik bir yerleşim alanı olarak planlayamazsınız. Kentin 2030’lu yıllarını hedefleyerek, 2030’lu yılların gereksinimlerini belirleyerek, vizyon proje elde etmeniz gerekiyor. Öylelikle ancak burada sağlıklı bir planlama yapılmasından söz edilebilir” dedi.

 
    
 
 

 
Kepez Belediyespor: 1– Tekirova Belediyespor: 1
 
TFF kararını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balıkçı ağına köpekbalığı takıldı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir balıkçının ağlarına 2.5 metre boyunda, ...
Tekirova Belediyesi’nden İftar Yemeği
Tekirova Belediyesi ve Tekirova Otelciler Birliği(TEKOB) tarafından Tekirovalılara ...
Fabrikatör şarkıcı
Bursa'da, 'Kardelen' markasıyla kestane şekeri üretimi yapan Demet Ünlü, ...
 
Yavru Carettalar'ın denize yolculuğu başladı
TÜRKİYE'de 'Caretta caretta' kaplumbağalarının en önemli üreme alanlarından ...
Sivas’ta iki kişiyi öldürmekten aranan zanlı yakalandı
SİVAS'ta 2 kişiyi tüfekle öldürmaktan gıyabında ömürboyu hapis cezasına ...
Yüzlerce Norveçli rehabilitasyon için geliyor
Kazakistan Devlet Sanatçısı Ressam Dr. Onal Abiseva ve Norveç Sağlık Grubu ...
 
Vampir olmaya koştular
Olympos Teleferik İşletmesi tarafından Tahtalı Dağı’nın zirvesinde dolunayda ...
Çinliler otel avına çıktı
Entegre gayrimenkul danışmanlığının uluslararası alanda lider olarak tanınan ...
'Teröre karşı hep dik durduk'
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, anayasal vatandaşlığın en üst ortak payda ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva