Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
21 Kasım 2016 Pazartesi - 17:42

Büyükşehir'in 2017 bütçesi 2.2 milyar lira

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi, 2 milyar 260 milyon lira olarak belirlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bütçenin yüzde 52'sinin yatırıma ayrıldığını söyledi.

Büyükşehir in 2017 bütçesi 2.2 milyar lira
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı olağan meclisinin devamı, ASAT'ta gerçekleştirildi. 78 maddenin ele alındığı meclis toplantısında 2017 yılı bütçesi görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2017 yılı bütçesinin yüzde 52'lik kısmının yatırıma ayrıldığını vurguladı. Çok önemli yatırımlar gerçekleştireceklerini aktaran Türel, enkaz ve borç edebiyatı yapmadıklarını, ancak geçmişteki bazı rakamları da anlatmak gerektiğini söyledi.

İMKANSIZ BÜTÇE DEĞİL

Bu makamların mazeret yeri olmadığını kaydeden Türel, şöyle konuştu: 

“Önceki belediye yönetiminin 1 milyar 275 lira olan borcunun 366 milyon lirasını ödedik. Eğer biz bu borcu ödemeseydik bunun faizi yıllık 20 milyon liraydı. Disiplinli bir bütçe yapıyoruz. Taslak bütçe yaparak gerçekleşmesi imkansız bir bütçe yapmıyoruz. Bütçe gerekirse fazla versin ama yüzde 100 gerçekleşsin istiyoruz. 2013 yılında bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 60, 2012 senesinde taslak bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 55 idi. CHP'li belediye döneminde gerçekleşen ve taslak bütçesi arasında büyük fark vardı. 2015 yılında bizim dönemimizde taslak bütçe 875 milyon liraydı. Bizim gerçekleştirme oranımız 1 milyar 25 milyon. Gerçekleşme oranı yüzde 130."

PERSONEL GİDERİ YÜZDE 21

2014 yılı öncesi 114 milyon liranın tazminat olarak iptal edilen projeler nedeniyle ödendiğini belirten Türel, “Bu milletin parasıydı, yazıktır. 2009-2014 yılları arasında personele fazladan ödenen para yarım katrilyon. Kendileri de bunu söyledi. 'Büyük abi söyledim, bu adamları aldım' dedi. Taşeronla birlikte memur ve işçilere 2013 yılında personel gideri olarak 181 milyon ödenmiş, bu rakam bütçenin yüzde 43'ü. Personel giderimiz giderek azaldı. 2017'de bu rakam yüzde 21 olacak" diye konuştu.

İŞÇİLERE BORÇ KALMADI

Bu tasarruf giderleriyle yatırım yapacaklarını anlatan Türel, istihdam ofisine gelenlerin çoğunluğunu özel sektörde istihdam ettiklerini kaydetti. 2014'e kadar belediyenin personele 7 milyon borcu olduğunu dile getiren Başkan Türel, bugün işçilere kuruş borç kalmadığını söyledi. Türel, “Biz göreve gelmeden önce taşeronlara aylarca para ödenmezdi. Temizlik işçisinin günahı neydi? O garibanlar para almadan aylarca çalıştı. Bu dönemde taşeron maaşını gününde alıyor" dedi.

BÜTÇENİN YARISI YATIRIMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2013 yılında yatırıma yüzde 13 ayrıldığını, 2015 yılında yatırıma yüzde 31, 2016 yılında bütçenin yüzde 44 ile 378 milyon ile yatırıma harcama yapıldığını aktardı. Açılışa hazır tesis sayısının 33 olduğuna dikkati çeken Türel, bu projelerin değerinin 333 milyon TL olduğunu söyledi. Türel, “2017 yılında 1 milyar 167 milyonluk yatırım ile bütçenin yüzde 52'sini yatırıma aktaracağız. Bütçe yüzde 100 gerçekleşecektir. Antalya, Türkiye'de geliri giderinden fazla olan 7 ilden biri" diye konuştu.

BELEDİYE TAHVİL SATIŞI YAPACAK

Kaynak için belediyenin tahvil satışı yapabileceğini belirten Türel, bu satışlarla çok ciddi kaynak oluşturma yönünde bir plan olduğunu belirtti. Türel, şöyle konuştu: 

“Kamu kurumlarının tahvil çıkarmasına engel yok. Biz bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Belediyelerin gelirleriyle ilgili tahvil çıkarma imkanı var. Örneğin Migros'un kira gelirleri var. Bu kira gelirlerini tahvile çıkarabiliriz. Buna bir engel yok. Hükümet de bunu destekliyor. Bütün belediyelere örnek olacağız."

MECLİS ÜYELERİNİN YURT DIŞI ÇIKIŞLARI

Menderes Türel, belediye başkanları ve meclis üyelerinin yurt dışına çıkışının, OHAL dolayısıyla İçişleri Bakanlığı'nın iznine bağlandığını hatırlattı. Güvenlik nedeniyle bunun yapıldığını vurgulayan Türel, “Hem HDP'li belediyelerin durumu hem de bazı farklı siyasi partilerdeki FETÖ üyesi meclis üyelerinin firar etmesini engellemek için bu yola başvuruldu. Özel programlar olsa dahi Valilik kanalıyla İçişleri Bakanlığı'na başvurması gerekiyor. Bu sürdürülebilir bir durum değil" diye konuştu.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ BAYRAKTAR

Ak Parti Grubu Sözcüsü Bahattin Bayraktar, yatırıma yüzü dönük bir performans tablosu hazırlandığını belirterek, 2017 yılında bütçenin yüzde 52'sinin yatırıma ayrıldığını söyledi. Personel giderinde en düşük bütçeyi gördüklerini anlatan Bayraktar, “Bütçe, siyaseten yönetime bakmadığımızı, yatırıma yönelik baktığımızı net ortaya koyuyor. Siyasi olarak eleman alımı yerine yatırıma öncelik verdik. Ulaşıma çok ciddi yatırım görülüyor" dedi. 

CHP GRUP SÖZCÜSÜ OKTAY

CHP Grubu Sözcü Reşat Oktay, Antalya'nın ülkenin bütçesine 38 milyar dolar ile yüzde 5 katkı koyduğunu söyledi. Genel bütçeden istenilen ölçüde kaynak sağlanamadığını vurgulayan Oktay, halkın Avrupa konforunda yol ve kaldırım talebi olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesinin 2 milyar 260 milyon lira olduğunu kaydeden Oktay, şöyle konuştu: 

“Siz bu parayı bulamazsınız. Keşke bu paranın daha fazlasını alabilseydik. Dilenci gibi bu parayı Ankara'dan isteyelim. Antalya daha fazlasını hak ediyor. Bütçenin borçlanmayla birlikte 1 milyar 100 milyonu bulacaktır. Personel ve taşeron neredeyse bu bütçeyi kapsıyor. Yani yatırıma paranız kalmayacak. Size arsa da sattırmayacağız."

Başkan Türel, Oktay'ın 'Size arsa sattırmayacağız' sözüne, “Babalar gibi satacağız" karşılığını verdi. (DHA)


 
Antalya'da 7 kişiye IŞİD gözaltısı
 
Serik'e sağlık ayıbı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
umut 21 Kasım 2016 Pazartesi 18:10

Bunlar satar,para eden herşeyi satarlar emin olun.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 7 kişiye IŞİD gözaltısı
ANTALYA'da IŞİD terör örgütü oldukları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.
Antalya’da Aylık Araç Kiralamanın Adresi Yüce Rent A Car
Antalya’da Aylık Araç Kiralamanın Adresi Yüce Rent A Car sizlere ve bütçenize ...
Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nda (ADSO) ve Antalya Barosu Türk Sanat ...
 
Kaş'ta intihar
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde oturan 38 yaşındaki Özcan Galip, ağaca bağlı ...
Eşi terk edince AVM'nin balkonuna çıktı
ANTALYA'da 28 yaşındaki Emrah Can, eşinin 2 çocuğunu alıp evi terk etmesi ...
Katil kim çıktı?
KONYA'da boş bir arazide yanan otomobilde başından tabancayla vurulmuş ...
 
2 kapkaççı tutuklandı
ANTALYA'da üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Merve Okutan'ın çantasını ...
'Vergi barışı'na yoğun ilgi
'BAZI Alacakların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin düzenlemede son ...
Kara, ittiren polisten şikayetçi
ANTALYA Cumhuriyet Meydanı'nda dün düzenlenen 'Tecavüz Ak'lanamaz' eyleminin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva