TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
30 Nisan 2021 Cuma - 14:10

Büyükşehire kafa tutan başkan...

Kendi kiracısına 6 ay boyunca kira muafiyeti kararı uygulayan Kepez Belediyesi'nden bir müjde daha geldi. Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde kira almayı sürdürürken, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mayıs ve haziran da da kira alınmayacağını duyurdu.

Büyükşehire kafa tutan başkan...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni(AESOB) ziyaret etti. Başkan Tütüncü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, birliğin yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanlarının da bulunduğu ziyarette esnafa müjde üstüne müjde verdi. 17 Mayıs 2021 tarihine kadar tam kapanma sürecine gidildiğini hatırlatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye encümeninin esnafa yönelik aldığı kararı açıkladı. Tütüncü, “ Bu kapanma ile ilgili olarak biz Mayıs-Haziran 2021 dönemlerine ilişkin kiracılarımızdan kira almamayı uygun gördük. Bu kısıtlama döneminde açık olan işletmelerimiz olacak, bu açık olan işletmelerimizden alacağımız kira bedeli yüzde 50 olacak. Yani, yüzde 50 tenzilat yapmış olacağız. Hem açık olana da, hem de kapalı olan esnafımızın da sözleşmelerinin devamına 2 ay ilave etmiş olduk.  Bu üç karar da esnafımıza hayırlı uğurlu olsun. Yani; Mayıs-Haziran ayı dönemlerine ait açık olan işletmelerden yüzde 50 kira, kapalı olan esnaftan hiç kira bedeli alınmayacak, her iki grubunda kira sürelerine 2 ay ekleme yapıldı. Böylece pandemi boyunca belediye kiracısı olan esnafımıza üçüncü destek paketimiz oldu. Hayırlı uğurlu olsun. İşleri yolunda gitmeyen esnaflarımıza yönelikte sosyal destek yardımlarımız bayrama kadarki süreçte de hızlı bir şekilde devam edecektir. “ dedi.

Esnafımız her zaman önceliğimiz

“Adlıhan Dere’nin önceliğinde pandemiden en çok etkilenen esnafın hakkını kapı kapı müdafaa etmek en çok önceliğimiz biliyorsunuz.” Diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Biz, her gün esnafımıza nasıl destek sağlaya biliriz? Hep bunların arayışı içindeyiz. Devletimizin, yöneticilerimizin desteklerini almak için zor günleri birbirimize dayanarak geçireceğiz. İnşallah güzel günler hepimiz bizi bekliyor. “ ifadelerini kullandı.

AESOB Başkanı Dere’den teşekkür

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün konuşmasının ardından teşekkür etmek için söz alan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Başkanım siz göreve geldiğinizden bu yana esnafımız için belediye imkanlarını  nasıl kullandığınıza biz şahidiz. Yaptığımız her teşekkürü hak ediyorsunuz. Hakan Tütüncü, sözde değil, özde esnaf dostu… Pandemi süreci başladığı günden itibaren Türkiye’deki ilk kararları siz aldınız. Kepez Belediyesi sınırları içinde ilçemizin kiracısı olan bütün kiracılardan açıkta olsa, kapalı da olsa kira almıyoruz dediniz. Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kiralarını almayacağız dediniz. Sizin çıkışınızla diğer belediyeler ve hükümetimizin almış olduğu kararlar peşi sıra geldi. İkinci müjdeniz de; 6 ay boyunca açıktan yüzde 50, kapalı olan dükkanlardan hiç kira almayacağım dediniz. İlçemiz sınırlarımız içerisindeki pandemiden dolayı iş yapamayan berber, kuaför, taksici duraklarımıza, kafelere, restoranlarımıza o dönemde sıkıntı yaşayan tüm esnafımızın dükkanlarını dezenfekte yaptınız, sağlık setleri götürdünüz, maskeler götürdünüz. İhtiyacımız vardı. Yani 4.500 esnafı her hafta bizzat kendiniz de giderek dezenfekte yaptırdınız. Bugün 4.500 esnafa dezenfekte hizmeti götüren bir başka belediye yok. Bizim en zor zamanımız bu kapanma dönemi. Esnafımızın kiralarımız ne olacak dediği bir dönemde siz buraya geldiniz ve müjdeleri verdiniz. Biz bu güzelliği hükümetimiz, kiracısı olan mülk sahiplerinden de bekliyoruz. Siz sadece esnafın iş yerine değil, evlerine de giriyorsunuz. Bu zor günümüzde bizim yanımızdasınız. Her zaman yanımızdasınız. İyi ki varsınız. Esnafımızla ilgili yapmış olduğunuz tüm desteklere teşekkür ederiz.” diye konuştu.  

Kepez’e 2 anıt

Konuşması sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un ifadelerine de değinen AESOB Başkanı Adlıhan Dere,  “CHP Grup Başkanvekili’nin Kırıkkale Keskin İlçesi belediye başkanının yapmış olduğu açıklamada Kepez Belediyesi’nin adının geçtiğini gördük.. Başkanım biz sizi tanıyoruz. Bununla ilgili sizin bu konuya ne kadar hassasiyet gösterdiğinizi biz biliyoruz. Siz göreve geldiğinizden bu yana bu konularla ilgi ciddi çalışmalarınız var. Dünyanın neresine giderseniz, ‘Kepez ilçemizle ilgili neler yapılabilirim’ hassasiyetini ben siz de gördüm. Azerbaycan’a gittik. Yapmış olduğunuz çalışmaları biliyoruz. İlçemizde de Ermeni soykırımıyla ilgili 2 tane anıt yaptınız. Galiba grup başkan vekilinin dili sürçmüş. Bununla ilgili de düzeltmeyi yapmış. Bununla ilgili söylenecek son kişi sizsiniz. Esnaf Odalar Birliği olarak da sizin bu konuyla ilgili paylaşımınıza da hemen desteğimiz verdik.”dedi.

Kepez Belediyesi,  pandemi sürecinde ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen belediye kiracısı 411 esnafa, daha önce 2 kez, 3 aylık dönemler halinde kira muafiyeti uyguladı. Esnafa uygulanan 6 aylık kira muafiyeti çalışmasının toplam maliyeti 20 milyon TL. nin üzerinde…

 
Emekli gardiyan evinde ölü bulundu
 
Uyuşturucu operasyonu; evini imalathaneye çevirmiş
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 30 Nisan 2021 Cuma 18:42

Bravo demek lazım,Kepez üzerine düşeni yapmış,Büyükşehir'i ise normal karşılamak gerekir ülkenin 5.nci büyük kenti,turizmin gözbebeği bir yere Başkan olunca hala havalarda dolaşmaktan yere bir inse, neyin ne olduğunu anlayacak ama nerede o vizyon.Çokta bir şey beklememek gerekir,bütün bu meseleler kapasite ve liyakat işi olunca her şey kabak gibi açığa çıkıyor.Demek ki sadece nişan düğün cenazelere gitmekle olmuyor,evet onlara da gitmek gerekir ama esas sorumluluk 2 milyon insanın yaşam şartlarını kolaylaştırmak.Gerisi laf-ı güzaf.

Yorumu oyla      0      0  
Hüseyin 30 Nisan 2021 Cuma 18:14

Adam adam, böcek gibi fitne,fesat kasetçi vırrıklı değil

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli gardiyan evinde ölü bulundu
ANTALYA'da yalnız yaşayan ve kendisinden iki gündür haber alınamayan emekli ...
Sağlık Bakanı Koca: Tam kapanmak zorunlu oldu
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, İl Değerlendirme Toplantısı'na katılmak ...
Jandarmadan motokuryelere güvenli sürüş eğitimi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde başta motokuryeler olmak üzere motosiklet ...
 
Antalya trafiğinde yoğunluk yaşandı, meydanlar boş kaldı
ANTALYA'da 17 günlük tam kısıtlamanın ilk günü ana caddelerde trafik yoğunluğu ...
Serik'te uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde serada hint keneviri yetiştiren 3 kişi ile ...
Ali Bahar, acı haberi, 'Çok canımız yanıyor' diye verdi
Antalya’da iş insanı Zekai Yıldızlı hayatını kaybetti.
 
THK'dan fitre ve zekat stantı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) Gazipaşa Şube Başkanlığı, ...
Çocuklar pandemi dönemini resmetti
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Kazada ölen Zeynep'in eşinden buruk paylaşım
ANTALYA'nın Finike ilçesinde oğluna doğum günü alışverişine giderken kullandığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva