Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
17 Temmuz 2021 Cumartesi - 09:14

Büyükşen çiftini, kiralık katillerin yanlış eve girip öldürdüğü ortaya çıktı

KONYA’nın Karatay ilçesinde 3 yıl önce evlerinde öldürülen Necla Büyükşen (54) ve eşi Metin Büyükşen (55) çiftinin, adresi karıştıran kiralık katil tarafından vuruldukları ortaya çıktı.

Büyükşen çiftini, kiralık katillerin yanlış eve girip öldürdüğü ortaya çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 3 Eylül 2018’de saat 22.00 sıralarında, İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde meydana geldi. Kar maskeli kişi, kapısı açık olan Metin Büyükşen'e ait eve girdi. Şüpheli, emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Evde bulunan çiftin kızları Büşra Büyükşen (24) de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi. Öldü gibi davranan ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayıp, yoldan geçen komşularının aracına binen Büşra Büyükşen, jandarmaya giderek olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu. Pencereden atlayınca ayağında kırıklar oluşan Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. 

8 AY ÖNCE YENİDEN ÇALIŞMA BAŞLATILDI 

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında cinayet dosyası 8 ay önce yeniden ele alındı. Jandarma ekipleri, Büyükşen çiftinin daha önce aralarındaki mehir nedeniyle tartıştığı oğlu Uğur Büyükşen, gelini Betül Büyükşen ile Betül Büyükşen'in babası Muammer Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan ve Mehmet Ali Dayanır’ı teknik takibe aldı. 

Soruşturma kapsamında; Büyükşen çiftinin, komşularından alacağı olan kişilerce adresi karıştırıp, yanlışlıkla öldürebileceği ihtimali de göz önünde bulundurularak bu iddia kapsamında kimliklerini belirlediği Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş'ı da teknik ve fiziki olarak takip etmeye başladı.  

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan soruşturmanın ardından 13 Temmuz günü düzenlenen operasyonda, Büyükşen çiftinin saldırıda sağ kurtulan kızları Büşra Büyükşen ile mehir yüzünden tartışma olan oğlu Uğur Büyükşen, gelini Betül Büyükşen, Betül Büyükşen'in babası Muammer Büyükdoğrucan, kardeşi Yılmaz Büyükdoğrucan ve Mehmet Ali Dayanır, Büyükşen çiftinin komşularıyla husumetli olduğu üzerinde durulan Abdullah Başdemir, sevgilisi Esra Taş ve bu çiftin aynı mahallede temasa geçtiği Zeki Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen'in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin HTS kayıtları ile WhatsApp görüşmeleri de incelemeye alındı. 

KİRALIK KATİL HEDEF ŞAŞIRMIŞ

Yapılan sorgulamada Esra Taş'ın, öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komşularının oğlu Hüseyin K.'nin eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı. Esra Taş'ın, Hüseyin K.'nin, ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığını ve bu nedenle o aileye zarar vermek istediğini, bu durumu sevgilisi Abdullah Başdemir'e anlattığı, Başdemir'in de para karşılığı 2 kişi kiralayıp, korkutup, zarar vermeleri için Hüseyin K.'nin evine gönderdiği öne sürüldü. Başdemir'in kiraladığı 2 kişinin kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K.'nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdükleri belirtildi. Abdullah Başdemir ve Esra Taş'a da Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen'in yardım ettiği saptandı. Yapılan sorgulamanın ardından dün saat 23.00 sıralarında Abdullah Başdemir ve Esra Taş, ardından da kuzenler Zeki ve Mustafa Okşen adliyeye sevk edildi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

4 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Aralarında Büşra Büyükşen'in de bulunduğu 21 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Jandarma, Büyükşen çiftini öldüren kiralık katil oldukları belirlenen 2 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. 

'KARDEŞLERİM BU OLAYDA MASUMDUR' 

Anne ve babasının katillerinin bulunması için sosyal medya ve televizyon kanallarındaki programlara katılan Büyükşen çiftinin doktor oğlu Osman Büyükşen de gün boyu adliyede olayı yakından takip etti. Büyükşen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Anne ve babamın katilleri bugün itibariyle tespit edilmiş olup, olaydaki belirsizlik büyük ölçüde giderilmiştir. Kar maskeli katil başka birilerini öldürecek iken yanlış adres nedeniyle anne ve babamın ölümüne sebep olmuştur. Kardeşlerim bu olayda masumdur'' ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEN ÇİFTİNİN OĞLU, JANDARMAYA SARILARAK AĞLADI

Konya’nın Karatay ilçesi İsmil Mahallesi’nde 3 yıl önce evlerinde öldürülen Necla ve Metin Büyükşen çiftinin oğlu Osman Büyükşen, anne ve babasının cinayet şüphelilerinin bulunması için sosyal medya ve bazı televizyon programlarından yaptığı çağrıların sonucunu aldı.  

Cinayeti azmettirdiği öne sürülen Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş ile cinayete yardım ettikleri belirtilen ve Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen’in yargılamalarını sabaha kadar adliye bahçesinde takip eden Osman Büyükşen, tutuklanan şüphelilere cezaevine götürülürken tepki gösterdi. Gözyaşı döken Osman Büyükşen, anne ve babasının cinayetini aydınlatan özel ekipteki jandarmaya sarılarak, “Cinayeti bu adamlar çözdü. Anne ve babamın katillerini bu adamlar yakaladı” diyerek, ağladı. 

KONYA'NIN KARATAY ILCESINDE 3 YIL ONCE EVLERINDE OLDURULEN NECLA BUYUKSEN (54) VE ESI METIN BUYUKSEN'IN (55) CIFTININ, ADRESI KARISTIRAN KIRALIK KATIL TARAFINDAN YANLISLA VURULDUKLARI ORTAYA CIKTI. CINAYETI AZMETTIRDIGI ONE SURULEN ABDULLAH BASDEMIR VE SEVGILISI ESRA TAS (FOTOGRAFTA) ILE CINAYETE YARDIM ETTIKLERI BELIRTILEN VE BUYUKSEN CIFTIYLE AYNI MAHALLEDE OTURAN ZEKI OKSEN ILE KUZENI MUSTAFA OKSEN,  SEVK EDILDIGI MAHKEMECE TUTUKLANDI.  (FOTO: HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'NIN KARATAY ILCESINDE 3 YIL ONCE EVLERINDE OLDURULEN NECLA BUYUKSEN (54) VE ESI METIN BUYUKSEN'IN (55) CIFTININ, ADRESI KARISTIRAN KIRALIK KATIL TARAFINDAN YANLISLA VURULDUKLARI ORTAYA CIKTI. CINAYETI AZMETTIRDIGI ONE SURULEN ABDULLAH BASDEMIR VE SEVGILISI ESRA TAS (FOTOGRAFTA) ILE CINAYETE YARDIM ETTIKLERI BELIRTILEN VE BUYUKSEN CIFTIYLE AYNI MAHALLEDE OTURAN ZEKI OKSEN ILE KUZENI MUSTAFA OKSEN, SEVK EDILDIGI MAHKEMECE TUTUKLANDI(FOTO: HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'NIN KARATAY ILCESINDE 3 YIL ONCE EVLERINDE OLDURULEN NECLA BUYUKSEN (54) VE ESI METIN BUYUKSEN'IN (55) CIFTININ, ADRESI KARISTIRAN KIRALIK KATIL TARAFINDAN YANLISLA VURULDUKLARI ORTAYA CIKTI. CINAYETI AZMETTIRDIGI ONE SURULEN ABDULLAH BASDEMIR (FOTOGRAFTA) VE SEVGILISI ESRA TAS ILE CINAYETE YARDIM ETTIKLERI BELIRTILEN VE BUYUKSEN CIFTIYLE AYNI MAHALLEDE OTURAN ZEKI OKSEN ILE KUZENI MUSTAFA OKSEN, 4 KISI SEVK EDILDIGI MAHKEMECE TUTUKLANDI.  (FOTO: HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'NIN KARATAY ILCESINDE 3 YIL ONCE EVLERINDE OLDURULEN NECLA BUYUKSEN (54) VE ESI METIN BUYUKSEN'IN (55) CIFTININ, ADRESI KARISTIRAN KIRALIK KATIL TARAFINDAN YANLISLA VURULDUKLARI ORTAYA CIKTI. CINAYETI AZMETTIRDIGI ONE SURULEN ABDULLAH BASDEMIR VE SEVGILISI ESRA TAS ILE CINAYETE YARDIM ETTIKLERI BELIRTILEN VE BUYUKSEN CIFTIYLE AYNI MAHALLEDE OTURAN ZEKI OKSEN ILE KUZENI MUSTAFA OKSEN (FOTOGRAFTA), SAVCILIKTAKI IFADELERININ ARDINDAN TUTUKLANMALARI TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK EDILDI.  (FOTO: HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'NIN KARATAY ILCESINDE 3 YIL ONCE EVLERINDE OLDURULEN NECLA BUYUKSEN (54) VE ESI METIN BUYUKSEN'IN (55) CIFTININ, ADRESI KARISTIRAN KIRALIK KATIL TARAFINDAN YANLISLA VURULDUKLARI ORTAYA CIKTI. CINAYETI AZMETTIRDIGI ONE SURULEN ABDULLAH BASDEMIR VE SEVGILISI ESRA TAS ILE CINAYETE YARDIM ETTIKLERI BELIRTILEN VE BUYUKSEN CIFTIYLE AYNI MAHALLEDE OTURAN ZEKI OKSEN (FOTOGRAFTA) ILE KUZENI MUSTAFA OKSEN,  SEVK EDILDIGI MAHKEMECE TUTUKLANDI (FOTO: HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

ANNE VE BABASININ KATILLERININ BULUNMASI ICIN SOSYAL MEDYA VE TELEVIZYON KANALLARINDAKI PROGRAMLARA KATILAN BUYUKSEN CIFTININ DOKTOR OGLU OSMAN BUYUKSEN (FOTOGRAFTA), GUN BOYU ADLIYEDE OLAYI YAKINDAN TAKIP ETTI. BUYUKSEN, TWITTER HESABINDAN 'ANNE VE BABAMIN KATILLERI BUGUN ITIBARIYLE TESPIT EDILMIS OLUP, OLAYDAKI BELIRSIZLIK BUYUK OLCUDE GIDERILMISTIR. KAR MASKELI KATIL BASKA BIRILERINI OLDURECEK IKIN YANLIS ADRES NEDENIYLE ANNE VE BABAMIN OLUMUNE SEBEP OLMUSTUR. KARDESLERIM BU OLAYDA MASUMDUR. ' MESAJINI YAYINLADI.   (FOTO: HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'NIN KARATAY ILCESINDE 3 YIL ONCE EVLERINDE OLDURULEN NECLA BUYUKSEN (54) VE ESI METIN BUYUKSEN'IN (55) CIFTININ, ADRESI KARISTIRAN KIRALIK KATIL TARAFINDAN YANLISLA VURULDUKLARI ORTAYA CIKTI. (FOTO:  KONYA,DHA) (FOTOGRAFTA BUYUKSEN CIFTI KIZLARI BUSRA ILE BIRLIKTE)  (FOTO: KONYA,DHA)

TUTUKLANMASI TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK EDILEN ABDULLAH BASDEMIR'IN SOSYAL MEDYA HESABINDAN SILAHLA CEKIP YAYINLADIGI FOTOĞRAFLAR DIKKAT CEKTI. (FOTO: KONYA,DHA)

ARALARINDA BUSRA BUYUKSEN'IN DE (FOTOGRAFTA) BULUNDUGU 21 KISI ISE IFADELERININ ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI (FOTO: HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

GOZYASLARINA BOGULAN OSMAN BUYUKSEN, ANNE VE BABASININ CINAYETINI AYDINLATAN JANDARMANIN OZEL EKIBINDEKI DEDEKTIFLERE SARILARAK, SEVINC GOZYASLARI DOKTU.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

 YASLARINA BOGULAN OSMAN BUYUKSEN, ANNE VE BABASININ CINAYETINI AYDINLATAN OZEL EKIPTEKI JANDARAMAYA SARILARAK, SEVINC GOZYASLARI DOKTU.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

 YASLARINA BOGULAN OSMAN BUYUKSEN, ANNE VE BABASININ CINAYETINI AYDINLATAN OZEL EKIPTEKI JANDARAMAYA SARILARAK, SEVINC GOZYASLARI DOKTU.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'NIN KARATAY ILCESINDE 3 YIL ONCE EVLERINDE OLDURULEN NECLA BUYUKSEN (54) VE ESI METIN BUYUKSEN (55) CIFTININ, ADRESI KARISTIRAN KIRALIK KATIL TARAFINDAN VURULDUKLARI ORTAYA CIKTI. CINAYETI AZMETTIRDIGI ONE SURULEN ABDULLAH BASDEMIR VE SEVGILISI ESRA TAS (FOTOGRAFTA) ILE CINAYETE YARDIM ETTIKLERI BELIRTILEN VE BUYUKSEN CIFTIYLE AYNI MAHALLEDE OTURAN ZEKI OKSEN ILE KUZENI MUSTAFA OKSEN TUTUKLANDI.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'NIN KARATAY ILCESINDE 3 YIL ONCE EVLERINDE OLDURULEN NECLA BUYUKSEN (54) VE ESI METIN BUYUKSEN (55) CIFTININ, ADRESI KARISTIRAN KIRALIK KATIL TARAFINDAN VURULDUKLARI ORTAYA CIKTI. CINAYETI AZMETTIRDIGI ONE SURULEN ABDULLAH BASDEMIR(ORTADA) VE SEVGILISI ESRA TAS ILE CINAYETE YARDIM ETTIKLERI BELIRTILEN VE BUYUKSEN CIFTIYLE AYNI MAHALLEDE OTURAN ZEKI OKSEN ILE KUZENI MUSTAFA OKSEN TUTUKLANDI. (FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'NIN KARATAY ILCESINDE 3 YIL ONCE EVLERINDE OLDURULEN NECLA BUYUKSEN (54) VE ESI METIN BUYUKSEN (55) CIFTININ, ADRESI KARISTIRAN KIRALIK KATIL TARAFINDAN VURULDUKLARI ORTAYA CIKTI. CINAYETI AZMETTIRDIGI ONE SURULEN ABDULLAH BASDEMIR VE SEVGILISI ESRA TAS ILE CINAYETE YARDIM ETTIKLERI BELIRTILEN VE BUYUKSEN CIFTIYLE AYNI MAHALLEDE OTURAN ZEKI OKSEN ILE KUZENI MUSTAFA OKSEN(ORTADA) TUTUKLANDI. (FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

KONYA'NIN KARATAY ILCESINDE 3 YIL ONCE EVLERINDE OLDURULEN NECLA BUYUKSEN (54) VE ESI METIN BUYUKSEN (55) CIFTININ, ADRESI KARISTIRAN KIRALIK KATIL TARAFINDAN VURULDUKLARI ORTAYA CIKTI. CINAYETI AZMETTIRDIGI ONE SURULEN ABDULLAH BASDEMIR VE SEVGILISI ESRA TAS ILE CINAYETE YARDIM ETTIKLERI BELIRTILEN VE BUYUKSEN CIFTIYLE AYNI MAHALLEDE OTURAN ZEKI OKSEN (ORTADA) ILE KUZENI MUSTAFA OKSEN TUTUKLANDI.(FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

Hasan DÖNMEZ- Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)

 
Dağ yürüyüşünde kayboldu; 3 saat sonra bulundu
 
Mersin'deki orman yangınına müdahale sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ yürüyüşünde kayboldu; 3 saat sonra bulundu
MUĞLA'nın Datça ilçesinde, dağ yürüyüşünde kaybolan Ethem Yüksel (42), ...
Samsun’da silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
SAMSUN’da A.A., kavga ettiği 4 kişiye tabancayla kurşun yağdırdı. Mermilerin ...
Bursa'da iki katlı metruk binada yangın
BURSA’nın İnegöl ilçesinde, 2 katlı metruk bina çıkan yangında küle döndü. ...
 
Antalya yolunda kaza; gelin hayatını kaybetti...
ZONGULDAK'ta, 12 Temmuz'da Cenker Yılmaz ile evlenen ve balayına giderken ...
Bilim Kurulu üyesi Çelik'in başhekimlik görevi sona erdi
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, ...
Karaköy'de tramvay yolunda kaza
KARAKÖY'de tramvay ile bir taksi çarpıştı. Kazada tramvay yoluna girdiği ...
 
Sağlık Bakanlığı'ndan 81 ile 'bayram' genelgesi
SAĞLIK Bakanlığı'nca 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderilen genelge ile ...
Hatun'u pompalı tüfekle vuran eski sevgilisi: Barışsa öldürmeyecektim
İZMİR'in Seferihisar ilçesinde, kendisinden ayrılan kız arkadaşı Hatun ...
Çat ormanları, doğaseverlere nefes aldırıyor
SİVAS'ın Gemerek ilçesinde bulunan Çat ormanları doğaseverlerin ilgisini ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva