Anaokulu öğrencilerine işaret dili öğretiyor
Anaokulu öğrencilerine işaret dili öğretiyor
Kaybolan doktor için arama çalışması başlatıldı
Kaybolan doktor için arama çalışması başlatıldı
Saadet öğretmene mobbing iddiasına soruşturma
Saadet öğretmene mobbing iddiasına soruşturma
Eski ajan Le Mesurier'in evinden harita ve kroki çıktı
Eski ajan Le Mesurier'in evinden harita ve kroki çıktı
7 Kasım 2019 Perşembe - 08:23

By Lock'tan gözaltı uyarısı; 'Sonuna kadar inkar edin'

Polisten sorgu sorularını da çalmışlar… Antalyalı FETÖ’cülerden gözaltındakilere By Lock’tan tüyolar...

By Lock tan gözaltı uyarısı;  Sonuna kadar inkar edin
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gün Haber’in ‘FETÖ’ dosyasında bugün ilginç bir By Lock yazışması var.

Tarih 17 Mart 2016… Antalya’da FETÖ’cülere yönelik operasyonlar hızla sürüyor. Çok sayıda gözaltı var.

Ve, o tarihlerde yargı ve poliste FETÖ’cüler henüz tam temizlenmemiş ve cirit atıyorlar. Deşifre olanlar içeri alınıyor ama kendilerini saklayabilenler yine birilerini koruyup kolluyor.

Nereden anlıyoruz?..

Bazı By Lock yazışmalarında, FETÖ’cülere polis veya yargıdaki gizli FETÖ’cülerden tüyolar gidiyor.

Misal; biri diğerine By Lock’tan şunu soruyor; “Bir baktırır mısın, listede benim ismim var mı?”… Veya, “Bize operasyon yapacaklar mı?” diyor.

İşte, bugünkü By Lock konumuz da polisten sızdırılan sorulara ne cevaplar verileceğine ilişkin FETÖ tüyoları… Polisin veya savcının sordukları sorulardan 24’ünü bir şekilde ele geçirip By Lock’tan yayınlamışlar. Örgüt üyelerine de gözaltına alınma ihtimallerine karşı, bu sorulara nasıl cevap vermeleri gerektiği ezberletilmeye çalışılıyor.

Satır aralarından çıkan sonuç şu; hepsi dini bir cemaat üyesi… Alnı secdeye değen, namazında, niyazında insanlar güya… Ama, cemaat üyelerine hitaben gözaltına alındıklarında polise, savcıya ‘Yalan söyleyin’ diyorlar… ‘İnkar edin’ öğüdünde bulunuyorlar. Gerçeği saklamalarını istiyorlar. ‘Bilmedim, görmedim, tanımadım deyin’ diye tembihliyorlar. O kadar ileri gidiyorlar ki; ‘Aynı karede bulunsak bile ‘Tanımıyorum’ diye inkar edin’ bile diyorlar.

Üniversite sınav sorularını çaldıklarını bildiğimiz, duyduğumuz FETÖ’cüler, bu kez polis veya savcılıktaki sorgu sorularını ya çalmışlar ya birileri tarafından kendilerine verilmiş…

Bir By Lock yazışmasına yansıyan o sorular ve cevapları şöyle:

17.02.2016 17:10, Metin Sahin (metin0710) yazdı:

Soru 1) Üzerinizde kayıtlı ulaşım aracı var mı? Varsa ne zaman nereden aldınız? Fiyatı markası ve modeli nedir açıklayınız?

Cevap: Neyse o söylenecek. Alış fiyatı izah edilebilmeli.

Soru 2) Bankalarda ya da özel finans kurumlarında hesabınız var mı? varsa hangi bankalarda? Hesap türü nedir?

Cevap: Neyse onu söylüyoruz. Paranın kaynağını açıklayabilmek lazım bu çok önemli.

Soru 3) Kurucu sahibi veya ortağı olduğunuz şirket var mı? Varsa şirketin sermayesi ve hisse payın nedir?

Cevap : Yoktur.

Soru 4) Pasaportunuz var mı? Yurt dışında hangi ülkelerde bulundunuz?

Cevap 4: Var olan inkar etmesin. 2 veya daha fazla ülkeye gittiyseniz 2 tane söyleyin diğerlerini sorarlar hatırlayamadım denilebilinir. Çünkü her ülke için ayrı soru gelir.

Soru 5) Yurt dışına hangi sebeple gittiniz? Kimlerle gittiniz? Nerede kaldınız?

Cevap 5: Gezmek için gittim. Tek başıma gittim. Fazla kişi

soylenmemeli. Günübirlik pansiyonlarda kaldım isimlerini hatırlamıyorum. Yurt dışında kaldığımız yerleri bilemezler.

Soru 6) Herhangi bir lakabiniz veya kod adınız var mı?

Cevap 6: Yok. Mahlaz isim veya kod isim soyleseler dahi inkar edecek. Çünkü öyle bir kayıt yok. Olsa da sonuna kadar inkar.

BÖYLE BİR ÖRGÜT BİLMİYORUM.

Soru 7) Kullanmakta olduğunuz gsm numarası nedir? Adınıza kayıtlı olup da başkası tarafından kullanılan hat var mıdır?

Cevap 7: Şahsi numaranızı söylüyorsunuz. Benim bildiğim yok. Var

derlerse benim bilgim yok denilmeli.

Soru 8) Amacının Türkiye’de devletin bütün anayasal kurumlarını, güvenlik birimlerini, mülki ve adli yapısını ele geçirmek olduğu anlaşılan, Fethullah Gülen’in liderliğini yaptığı, fethullahçı terör örgütü (Fetö), paralel devlet yapılanması(Pdy) örgütüne ne zaman, kimin aracılığıyla katıldığınızı açıklayınız?

Cevap 8: Benim böyle bir örgüte katılmışlığım yoktur. Böyle bir örgüt de

bilmiyorum.

Soru 9) Söz konusu örgütün amacı ve stratejisi ve hedefi nedir? Bildiğiniz kadarıyla açıklayınız?

Cevap 9: Sözü edilen örgütün amacını ve stratejisini ve hedefini bilmiyorum.

Soru 10) Bulunduğunuz ilin örgüt sorumlusu kimdir? Ayrıca ilçe, ev, semt, mahalle, bölge sorumluları kimlerdir?

Cevap 10) Bilmiyorum.

Soru 11) Söz konusu örgüt içerisinde hangi illerde faaliyette bulundunuz? Bu illerdeki Fetö/Pdy örgütü içerisinde kimleri taniyorsunuz? Bu şahısların örgüt içerisindeki görevleri nedir açıklayınız?

Cevap 11: Herhangi bir ilde faaliyette bulunmadım. Faaliyette bulunmadığım için kimseyi de tanımıyorum.

Soru 12) Bağlı olduğunuz bir mütevelli heyeti var mıdır? Cevabınız

evet ise heyette kimlerin yer aldığını açıklayınız?

Cevap 12: Bağlı olduğum bir mütevelli heyeti yoktur.

Soru 13) Söz konusu örgüt içerisinde faaliyette bulunduğunuz süre zarfında istişare toplantılarına katıldınız mı? Katılmış iseniz toplantıların hangi adreslerde yapıldığını, ne gibi konuların görüşüldüğünü açıklaşyınızi?

Cevap 13: Böyle bir örgütte bulunmadığım için toplantılarına da katılmadım. Neler konuşulduğunu da bilmiyorum.

Soru 14) Fetö/Pdy örgütü içerisinde faaliyet gösterdiğini bildiğiniz mütevelli heyetlerinin isimlerini (iş adamları, memurlar, polisler, oğretmenler, mühendisler, doktorlar, mütevelli heyeti v.b) ve bu heyet üyelerinin kimler olduğunu açıklayınız?

Cevap14: Bu örgütü bilmediğim için dediklerinizi de bilmiyor ve tanımıyorum.

Soru 15) Fetö/Pdy örgütü tarafından organize edilen yurt dışı gezilerine veya toplantılarına katıldınız mı? Bu organizasyonların kim tarafindan tertip edildiğini ve sizden başka kimlerin katıldığını açıklayınız?

Cevap15: Bu örgütte bulunmadığım için yurt dışı gezilerine katılmadım. Kimler tarafından organize edildiğini bilmiyorum. Kimler katıldı bilmiyorum.

Soru 16) (Aslinda bu ilk soru): Kısaca öz geçmişiniz hakkında bilgi veriniz.

Cevap 16: Doğduğu yer, ilk orta lise ve üni eğitim bilgileri. Antalya’da kalınan yerler ve kişiler. (örnek Meltem mah de Ahmet ve Mehmet diye soyismini hatırlamadığım iki arkadaş ile kaldım denilebilir.) Kaldığın ev cemaat evi mi diye sorulursa değildi diyoruz. Şu an ki adres ve işi sorulursa? evde iki kişiden fazla kalan olduğunu soylemiyoruz veya tek kalıyorum denilebilir. Eğer geçmişe dönük hizmete ait sigorta varsa çalıştığı yerin bilgilerini net bilmiş olalım.

BİLMİYORUM TANIMIYORUM GÖRMEDİM

Soru 17) Geçiminizi neyle temin etmektesiniz? Gelir getirici herhangi bir mesleki veya ticari faaliyetiniz var mıdır? Aylık geliriniz ne kadardır? Size kayıtlı veya size ait olup gayri menkul araç veya arsa var mıdır?

Cevap 17: Öğrenci arkadaşlar. Varsa bursum var veya ailem gönderiyor diyebilir. Mezun arkadaşlar için iki durum var: 1) sigorta varsa: çalıştığı yeri ve kurumu çok iyi bilmeli. Ne kadar maaş aldığını ve sigortasının ne kadar yattığını virgilüne kadar bilmeli. e devletten bakılsın. Hesap bilgilerini ve hangi bankaya maaşın yattığını iyi bilmeli. yaptığı işin ayrıntılarını iyi bilmeli. Şimdi bundan sonra çok önemli bir mevzu şudur?örnek olarak çalıştığı kurumda maaşı 1000 tl diyelim. Ama aylık gideri 2000 tl. (ev kirası, çocuk masrafları, elektrik su, iaşe vs) bu açığın izahını yapabilmek lazım. Ailem gönderiyor veya eğitimciler için özel ders veriyorum gibi denilebilir.2) Sigorta yoksa? şuan iş bakıyorum denilmeli. Günlük işler olursa çalışıyorum mesela broşür dağıtmak gibi. Eğitimciler özel ders veriyorum denilebilir. Takıları bozdurdum onları harcıyorum denilebilir. Arabayı sattım onu harcıyorum denilebilir. Ailem gönderiyor denilebilir. Herkes kendi mesleğine göre çözüm bulmalı. Sigortayı elden yatıranlar için, sağlık faaliyetlerinden yararlanmak için yatırıyorum denilmeli. Üzerimize ait menkul, gayri menkul ne varsa söylenmeli ve bunların izahi yapılabilir olmalı. Araç vs bunlar da söylenmeli.

Soru 18) Antalya Resanet Gençlik Vakfı ve faaliyetleri hakkında bilginiz var mıdır? Sizin bu vakıf ile ne gibi bir bağınız mevcuttur? Bu vakıf çalışanları ve yoneticileri ile herhangi bir irtibatınız var mıdır?

Cevap 18: Bu vakıf ile alakalı bir malumatım yoktur. Burs alanlar için? öğrenciyken internet üzerinden burs başvurusu yapmıştım ve burs aldım bilgim bu kadardır. Burs almayanlar kesinlikle bilmiyorum tanımıyorum gormedim diyor. Benim bu vakıf ile hiçbir bağım mevcut değildir. Bu vakfın çalışanları veya yöneticileri ile ilgili herhangi bir bağım yoktur.

Soru 19) Herhangi bir şahsa Antalya Resanet Gençlik Vakfı’ndan burs alması için aracılık ettiniz mi? Herhangi bir şahıs adına burs başvuru evrakı doldurup burs çıkmasını sağladınız mı?

Cevap 19: Hakkında bu vakıftan bursa aracılık yaptığı yönünde şikayet olan arkadaşlar? ben sadece burs başvurusu yapmak isteyen insanlara tev, büyüşehir belediye, başbakanlık, resanet gibi tavsiyelerde bulunmuş olabilirim. Şikayet olmayanlar kesinlikle aracılık yapmadım diyor. Herhangi bir şahıs adına burs evrakı kesinlikle doldurup burs çıkmasını sağlamadım diyoruz. Çünkü oyle bir kayıt mevcut değil.

Soru 20) X kişisine Antalya Resanet Vakfi bursu başvurusunda aracılık ettiniz mi?

Cevap 20: X kişisine yardımcı olmuş olsak bile ve bu şahıs bizi söylemiş olsa bile kesinlikle aracılık etmedik diyoruz.

KART ÜZERİMİZDE ÇIKARSA ALLAH BİZİ AFFETSİN

Soru 21) Ev abiliği veya semt veya bölge abiliği yaptın mı? Bu görev kapsamında ne gibi faaliyetlerde bulundun?

Cevap 21: Ev abiliği veya semt abiliği veya bölge abiliği yapmadım. Herhangi bir faaliyette bulunmadım. Benim ev abiliğimi yaptığımı söyleyen X şahsının neden böyle söylediğini bilemiyorum.

Soru 22) X şahsının banka kartını ne amaçla aldınız?

Cevap 22: X şahsının banka kartını almadım.

Soru 23) X şahsının banka hesap hareketleri incelendiğinde 2012-2013 yıllarında 8 farklı tarihte 400 er tl olmak üzere 3200 tl burs parası yattığı ve yatan bu 3200 tl paranın tamamının hesaptan çekildiği tespit edilmiştir. X isimli şahısın alınan ifadesinde elden bir iki kez 100 tl aldığını beyan etmiştir. Geriye kalan 3000 tl nerededir? Bu hesaptan çekmiş olduğunuz paraları ne amaçla kullanmaktasınız?

Cevap 23: Burada bu X şahsının kartının kesinlikle üzerimizde veya evimizde bulunmaması gerekmektedir. Eğer böyle olursa sonuna kadar inkar edilmelidir. Eğer kart üzerimizde çıkarsa Allah bizi affetsin.

AYNI KAREDE BULUNSAK BİLE İNKAR EDİYORUZ

Soru 24: X,Y,Z şahıslarının hesapları incelendiğinde aynı gün aynı saatte aynı dakikada hesabından para çektiği görülmektedir. Bu şahısların ifadeleri de göz önüne alınarak bu kartların sizde olduğu iddiası kuvvetlenmiştir. Bu mevzuyu açıklayın?

Cevap 24: Şu zamana kadar bu şahısla hep inkar edildiği için yine inkar edilmelidir. Bunun yanında bu şahıslar kartlarını başka birisine ve aynı kişiye vermiş olabilirler. Bunlar tamamen benim bilgim dışındadır. Tekrar ediyoruz, kartlar üzerimizde bulunmadığı için rahat oluyoruz. Geçmişe dönük kesinlikle böyle bir malumat elde edemezler. Not: Bizler ne olursa olsun hep inkar yoluna gidiyoruz. Velev ki bizi şikayet etmişler olsa bile inkar ediyoruz. Aynı karede bulunsak bile inkar ediyoruz. Çok zorlandığımız yerlerde hatırlamıyorum diyoruz. Soğuk kanlı duruşumuzun bize avantaj sağladığını unutmayalım. Sadece sorulan sorulara kısa ve öz cevaplar veriyoruz. Fazla konuşmak fazla soruları getireceğini hatırlatmış olalım. Not2: Bilmiyorum, Görmedim, Hatırlamıyorum ve bana yapılan isnadları kabul etmiyorum. Not3: Koçluk sertifikaları çok iş çözebilir? mesela eğitim veya yaşam veya kariyer koçu iseniz istediğiniz öğrenci evine rahatlıkla girebilirsiniz hiç bir problem teşkil etmez. Oradaki üniversite öğrencilerine eğitim koçluğu yaptığınız söylenebilir. Sizi telefonla aramalarının hiçbir mahsuru olmaz. Bu özellikle btm ve üstü kadro için mantıklı bir çıkış yolu olabilir. Not4: uzerine birden fazla elektrik, su veya kira sözleşmesi olanlar için: zamanında bu evlerde kalıyordum arkadaşlarla anlaşamadım o evlerden ayrıldım. Elektrik veya su veya kira sözleşmesi ne ise onu üzerimden almayı unutmuşum. En son bu evlerden birinde kaldığı söylenebilir. Burada kesinlikle birileri şikayet etse yani bu evlerin sorumlusu bu abidir dese bile kabul etmiyoruz.

NOT: Bu bölümde ismi geçenlerden açıklama yapma gereği duyanlar cevap hakkını kullanabilir. [email protected] adresine açıklamanızı gönderirseniz, bu bölümün hemen altında açıklamanızı verebiliriz.

YARIN DEVAM EDECEK...

DİĞER BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN

Etiketler:
 
AK Parti'li Öz'den Aputkan'a ziyaret
 
Balıkesir'de 52 kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 7 Kasım 2019 Perşembe 11:04

Asrın sahtekarları,din düşmanları,dine en büyük kötülüğü bunlar ve bunlar gibi örgütler yaptılar.Yıllarca çaldıkları sorularla kendi dershanelerine gelen üyelerine cevaplarını vererek her kuruma yerleşmişler,milyonlarca çocuğun hakkını yiyerek harama kan doğramışlar.Akıl tutulması gibi bir şey,ancak filmlerde olabilecek tertipler bu ülkede ne yazık ki yaşandı.Yıllarca bu televizyonlarda koca koca adamlar nasılda savunuyorlardı.Çıkar peşinde koşan medyanın bir bölümü bu hainlerle sarmaş dolaş, bunlara karşı çıkanlara demediğini bırakmıyorlardı.Şİmdi hiç bir şey olmamış gibi aynı tv.ler aynı yöneticiler FETÖ'ye demediklerini bırakmıyorlar,insan bu kadar mı hayasız olur diyeceğim ama, kelimeler yetmez bunların aşağılık olduğunu tarif etmeye.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'li Öz'den Aputkan'a ziyaret
AK PARTİ Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Öz, Serik Belediye ...
Manavgat'ta ORKÖY kredisiyle traktör verildi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığı ...
Antalya'da tarla yüzünden kan aktı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde tarla anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada ...
 
OFM Antalya Hastanesi'nden futbola destek
ÖZEL OFM Antalya Hastanesi, futbol, güreş ve satranç braşlarında faaliyet ...
Kemer'de Enduro ve ATV Şampiyonası
TÜRKİYE Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 3. ayak yarışı Antalya'nın Kemer ...
Antalya Edebiyat Günleri başlıyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştireceği Antalya Edebiyat ...
 
Otobüslere taşlı saldırıya 2 gözaltı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bir firmaya ait şehirlerarası 7 otobüse taşlı ...
Elmalı MYO'da deprem tatbikatı
ANTALYA İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Akdeniz Üniversitesi ...
Kamyonetle motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde kamyonetle motosikletin çarpışması sonucu ...
 
Dursun Gündoğdu
Savaş biterse Suriyelilerin kaçı döner?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Refah sınırı yükselen ülkemde Siyanür ölümleri…
İsa Altun
İsa Altun
Kumar bağımlılığı yuva yıkıyor
Nesrin Mater
Nesrin Mater
CHP AFYONKARAHİSAR İZLENİMLERİ
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Buluşma Ekici’de
Duran Canatan
Duran Canatan
Eşitlik Projesi
K. Kemal Derin
K. Kemal Derin
TİARTİ
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Genel Anlamda: Ani değişimleri, her türlü yenilikçi fikri ve devrimleri temsil eden Uranüs'ün Koç burcundaki ilerlemesi ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva