Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
8 Nisan 2023 Cumartesi - 12:10

CHP Antalya'da 84 yıl sonra kadın vekil bekleyişi

CHP Antalya'da son olarak 1939 yılında milletvekili seçilen Türkan Örs Baştuğ'un ardından 84 yıl sonra tekrar kadın milletvekili çıkarmayı hedefliyor.

CHP Antalya da 84 yıl sonra kadın vekil bekleyişi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan milletvekilliği seçimlerinde Antalya'dan 17 aday, milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapacak. 2018'de gerçekleştirilen seçimde 5 milletvekili çıkaran CHP'de ise aday adaylığına 109 kişi başvurdu. 109 kişi arasında 27 kadın aday adayı milletvekili olabilmek için başvuruda bulundu.

Kadınların seçme ve seçilme hakkını elde ettiği 1935 genel seçimlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün isteğiyle Antalya'dan milletvekili adayı olan Türkan Örs Baştuğ 5'nci dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptı. Milletvekili seçildiği sırada Soyadı Kanunu çıkınca Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Başbuğ benim. Senin soyadın Baştuğ olsun' diyerek kendisine 'Baştuğ' soyadını verdiği Türkan Örs Baştuğ, 1939 yılında seçimlerde tekrar milletvekili seçildi.

Aradan geçen 84 yılın ardından CHP, Antalya'dan bir başka kadın milletvekili çıkaramadı. Zaman zaman kadın adayları 'sınır' olarak adlandırılan sıralarda aday gösteren CHP'de 84 yılın ardından 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimlerde kadın vekil çıkarmayı hedefliyor.

CHP'de bugün yapılacak Parti Meclisi toplantısında adayların belirlenmesi beklenirken, adaylık için öne çıkan isimler arasında Manavgat eski İlçe Başkanı Aliye Coşar, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, Çevre Mühendisi Meral Mengi, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği kurucu üyesi avukat Kübra Turan, mimar Sebahat Çevik, sosyal medya fenomeni Ezgi Gizem Özkara Akdoğan yer alıyor.

14 MAYIS'TA GERCEKLESTIRILECEK OLAN MILLETVEKILLIGI SECIMLERINDE ANTALYA'DAN 17 ADAY, MILLETVEKILI SECILEREK TURKIYE BUYUK MILLET MECLISI'NDE GOREV YAPACAK. 2018'DE GERCEKLESTIRILEN SECIMDE 5 MILLETVEKILI CIKARAN CHP'DE ISE ADAY ADAYLIGINA 109 KISI BASVURDU. 109 KISI ARASINDA 27 KADIN ADAY ADAYI MILLETVEKILI OLABILMEK ICIN BASVURUDA BULUNDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

CHP ANTALYA'DA SON OLARAK 1939 YILINDA MILLETVEKILI SECILEN TURKAN ORS BASTUG'UN (FOTODAKI) ARDINDAN 84 YIL SONRA TEKRAR KADIN MILLETVEKILI CIKARMAYI HEDEFLIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)



14 MAYIS'TA GERCEKLESTIRILECEK OLAN MILLETVEKILLIGI SECIMLERINDE ANTALYA'DAN 17 ADAY, MILLETVEKILI SECILEREK TURKIYE BUYUK MILLET MECLISI'NDE GOREV YAPACAK. 2018'DE GERCEKLESTIRILEN SECIMDE 5 MILLETVEKILI CIKARAN CHP'DE ISE ADAY ADAYLIGINA 109 KISI BASVURDU. 109 KISI ARASINDA 27 KADIN ADAY ADAYI MILLETVEKILI OLABILMEK ICIN BASVURUDA BULUNDU.(EZGI GIZEM OZKARA AKDOGAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

14 MAYIS'TA GERCEKLESTIRILECEK OLAN MILLETVEKILLIGI SECIMLERINDE ANTALYA'DAN 17 ADAY, MILLETVEKILI SECILEREK TURKIYE BUYUK MILLET MECLISI'NDE GOREV YAPACAK. 2018'DE GERCEKLESTIRILEN SECIMDE 5 MILLETVEKILI CIKARAN CHP'DE ISE ADAY ADAYLIGINA 109 KISI BASVURDU. 109 KISI ARASINDA 27 KADIN ADAY ADAYI MILLETVEKILI OLABILMEK ICIN BASVURUDA BULUNDU.(SEBAHAT CEVIK ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

14 MAYIS'TA GERCEKLESTIRILECEK OLAN MILLETVEKILLIGI SECIMLERINDE ANTALYA'DAN 17 ADAY, MILLETVEKILI SECILEREK TURKIYE BUYUK MILLET MECLISI'NDE GOREV YAPACAK. 2018'DE GERCEKLESTIRILEN SECIMDE 5 MILLETVEKILI CIKARAN CHP'DE ISE ADAY ADAYLIGINA 109 KISI BASVURDU. 109 KISI ARASINDA 27 KADIN ADAY ADAYI MILLETVEKILI OLABILMEK ICIN BASVURUDA BULUNDU. (NILUFER DEVECI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

14 MAYIS'TA GERCEKLESTIRILECEK OLAN MILLETVEKILLIGI SECIMLERINDE ANTALYA'DAN 17 ADAY, MILLETVEKILI SECILEREK TURKIYE BUYUK MILLET MECLISI'NDE GOREV YAPACAK. 2018'DE GERCEKLESTIRILEN SECIMDE 5 MILLETVEKILI CIKARAN CHP'DE ISE ADAY ADAYLIGINA 109 KISI BASVURDU. 109 KISI ARASINDA 27 KADIN ADAY ADAYI MILLETVEKILI OLABILMEK ICIN BASVURUDA BULUNDU. (ALIYE COSAR ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
Bağımsız sanatçılardan karma sergi
 
Ormancılar ot temizliği başlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağımsız sanatçılardan karma sergi
ANTALYALI bir grup sanatçı 'Bağımsız Sanat Hareketi' ismi altında toplandı. ...
Çocuğuna otizm teşhisi koyulunca, 'İlaç verseniz düzelir mi' diye sormuş
ANTALYA'da 2 çocuğu otizmli olan Fatma Kayran (47), teşhis koyulmadan ...
Muratpaşa'nın mahalle iftarları devam ediyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin Yeşilbahçe ve Şirinyalı mahallelerinde düzenlendiği ...
 
Yine Adlıhan Dere, yine şatafatlı iftar
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, birlik ...
MHP Antalya'da görev değişikliği
MHP Antalya İl Başkanlığı’na Onur Temel getirildi
Antalya'da kaçak tütün operasyonu
ANTALYA'da polislerin bir adrese düzenlediği operasyonda 48 bin 200 adet ...
 
Müdür Çevik'ten 178'inci yıl kutlaması
ANTALYA İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun ...
ATSO ile MMO arasında eğitim protokolü
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) ...
Serik'te zincirleme kaza: 4 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde iki otobüs ile bir otomobilin karıştığı zincirleme ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva