12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
1 Eylül 2012 Cumartesi - 21:48

CHP Antalya'da “Savaşa hayır” dedi

Dünya Barış Günü’nde CHP Antalya Örgütü, parti il binasından Saat Kulesi önüne kadar “Savaşa hayır” pankartıyla yürüdü, yine “Savaşa hayır” sloganlarıyla ulaştığı meydanda basın bildirisi okudu, gökyüzüne beyaz güvercin bıraktı.

CHP Antalya da “Savaşa hayır” dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gürkut Acar, Mustafa Akaydın, Süleyman Evcilmen’in de bulunduğu kürsüde şehit anaları adına konuşan Necmiye Meral “Analar bir daha ağlamasın” derken, basın bildirisinde Devrim Kök, Dünya Barış Günü’nün hem ülkemizde, hem dünyamızda barışa vesile olması temennisinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü, Dünya Barış Günü dolayısıyla “Savaşa Hayır” yürüyüşü ve mitingi düzenledi.

SAVAŞA HAYIR PANKARTIYLA YÜRÜYÜŞ
Genel Merkezin 11 ilde düzenlenmesini öngördüğü etkinlik, saat 16.30’da start aldı. CHP Antalya İl Başkanlığı binası önünde toplanan yüzlerce kişi, üzerlerine siyah t-shirt giydi, göğüslerine “Savaşa Hayır” yazısı taktı ve (Savaşa Hayır- CHP Antalya İl Örgütü) yazılı pankartın arkasında yürüyüşe geçti. CHP İl Başkanı Devrim Kök başkanlığındaki kortej, Anafartalar ve Milli Egemenlik caddelerini geçti, Kapalı Yol’dan miting yapılacak olan Attalos Heykeli önüne ulaştı.

ŞEHİT ANNESİNDEN DUYGULANDIRAN KONUŞMA
Burada bekleyenlerle birlikte sayıları oldukça artan savaş karşıtları ilk olarak şehitler adına açıklama yapan Antalya'nın şehit annelerinden Recep Tahsin Meral’in annesi Necmiye Meral’i dinledi. Necmiye Meral, herkesi duygulandıran konuşmasında bir şehit annesindeki yürek yangınının ne olduğunu anlattı, son zamanlarda şehit sayısındaki artışa dikkat çekti, bunun toplumu ziyadesiyle kaygılandırdığını belirtti. Meral, “Artık ülkemiz üzerindeki bu kara perde kalksın. Ben ve benim gibi yüreği yanan analar bir daha ağlamasın. Bu barış günümüz terör denilen illeti başımızdan atmaya vesile olur dileklerimle bundan böyle el ele yürek yüreğe, kardeşçe ve insanca yaşayalım” dedi.

KÖK; İKTİDAR BARIŞI KAVRAMAKTAN UZAK
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ise konuşmasına 1 Eylül’ün neden ve nasıl barış günü olduğu bilgisini vererek başladı. Bildirisinin başına Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün dünyaya rehber olabilecek “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesini; ‘Barışa duyduğu özlemi ve inancı ifade etmiştir ’ diyerek bildirisine başlayan Devrim Kök, ardından da kara tabloyu ortaya koydu. Devrim Kök; “Bu gün ülkemizi yönetenler barış dileğini, barış özlemini kavramaktan uzaktırlar. Bir tarafta ülkemiz sınırları içinde kan gövdeyi götürürken, halkımız terör mağduruyken, her gün gencecik insanlar ülkemizin bir köşesinde can verirken, diğer tarafta da komşu Suriye’de insanlar hayatlarını kaybediyorlar. Ülkemizde akan kanın durması için çaresiz kalan, terör yöntemini benimseyenlerle masa başına oturan, ülke gündemini teröre belirleten hükümet, diğer tarafta da Suriye’deki iç savaşa cephane yetiştirmektedir” dedi.
DIŞİŞLERİ VE BAŞBAKAN’IN YURTURMACALARI
Kök; bildiride başkaca şu ifadelere yer verdi: “İçeride muhalefete karşı her türlü saldırıyı, hakareti gerçekleştiren, ulusal bayramları kaldırma girişimi içinde olan, okullardan İnkılap Tarihi derslerini kaldırma ve Türkiye’yi Ortadoğululaştırma sevdasında olan bu hükümet, ülkemizi Ortadoğu’nun savaşa dayalı istikrarsız yapısının bir parçası haline getirmiştir. Büyük dış politika dehası olarak yutturulmaya çalışılan Dışişleri Bakanı ve Başbakan, kendine özgü hiç bir politikası olmayan, denileni yapan, ülkemizi hızla itibarsızlaştıran savaş yanlısı edilgen bir duruşa imza atmışlardır. Bu olumsuz şartlar altında (Yurtta Barış Dünyada Barış) diyoruz.( Analar ağlamasın) diyoruz.
1 EYLÜL BARIŞA VERİLE OLSUN TEMENNİSİ

Art arda dizili ay yıldızlı bayraklara bürünmüş, hayatının baharında soldurulmuş, kefenlerine kan bulaştırılmış cennet bekçileri, uğurlanıyor analarının feryatlarıyla mekanların en yücesine. Hain pusularla söndürülen yaşamlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Acımadan namertçe arkadan uzanıyor, katillerin eli gencecik bedenlere… Kıydıkları canların hesabı bu dünyada sorulmasa bile, mahşerde yakalarına yapışacak koskoca bir millet var bu topraklar üzerinde… Dünya Barış günü kutlu olsun, hem ülkemizde hem de dünyamızda barışa vesile olsun”

GÖKYÜZÜNE BEYAZ GÜVERCİN
Kök; bildirisini tamamlar tamamlamaz da etkinlikte yer alanlarla birlikte 10.Yıl Marşı’nı okudu. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen başta olmak üzere kürsüde bulunanlarla el ele halkı selamlayan Devrim Kök, yine onlarla birlikte gökyüzüne barış güvercinleri saldı.

 

 
AKP yönetimi yeni yüzler arıyor
 
Kadın sürücünün başı koptu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 7 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düşündürtme 2 20 Eylül 2012 Perşembe 01:04

"Kürtler Eziliyor" ve 'Kürtler esir durumda yaşıyor' diyen Ahmet Türk! "Kürtler Eziliyor" Diyen Ahmet Türk!: Biz alimler ve Kürt düşünürleri olarak bu ’Zulme dur’ demeliyiz Ahmet Türk! Bırak bu mağdur edebiyatlarını,ağlama taktiğini,zır zırı.Kürtler bu memlekette Cumhurbaşkanı,CHP de genel başkan,Meclis Başkanı ,Milletvekili,Bakan İşadamı,Fabrikatör,Otel Sahibi oluyorsa nerede kürtlerin ezilmesi.Gel Toros dağlarında yıllık geliri 1000 tl olmayan yörükleri,köylüleri gör!Bu ülkede her kesimin bir sıkıntısı var ama sizin gibi Emperyalizmin uşaklığına soyunarak kardeşliği bitirmeye kalkmıyorlar.Demokrasiyi kullanarak hainlik ve hinlik peşindesiniz. Bırak Mağdur edebiyatını.Böyle ağlayarak güya aklın sıra yapıyorsunuz ,emzik istiyorsunuz;başka hesap peşindesiniz.Ama Amacınıza ulaşamıyacaksınız.Anladın mı!Gazipaşalı Kemalist

Yorumu oyla      4      3  
Vay ki Vah! 4 Eylül 2012 Salı 14:40

AKPLİ AİLE KILIÇDAROĞLUNDAN YARDIM İSTEDİ-(www.gercekgundem.com)-PKK tarafından kaçırılan HAKKARİ İL BAŞKANININ KARDEŞİ; KAÇIRILAN KARDEŞİ İÇİN CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLUNDAN YARDIM İSTEMİŞ haberi üzerine bu yazı yazılmıştır: Vay Ki Vah! 4 Eylül 2012 13:32 Vay partimizin düştüğü hale bakın vayy!!.AKP li aile Kürt Politikalarına yakın duruşları destekleyen,Hüseyin Aygüne hiç bir şey yapmayan,Yeni Anayasa görüşmelerinde payandalığı üstlenen ,Özerk Kürt Devleti için çaba harcayan,federasyon devletine ülkemizi zorlamakla görevli Y-CHP nin genel başkanını arayarak PKK lılardan ricacı olmasını düşünecek duruma gelmiş.Acaba bu aile niçin bu düşünce sistemine girdi de Kemal Kılıçdaroğlunu arıyor da MHP Genel Başkanını aramıyor.Vah ki vah partimize..Uyanın Yeni- CHP ye inanan gerçek CHP liler,uyanın..Gazipaşalı Kemalist Not:Partimizdeki ve Ülkemizdeki operasyonu ARTIK ALGILAMANIZ DİLEĞİYLE.

Yorumu oyla      17      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'li Tanrıverdi'den yerel seçim açıklaması
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Mutabakat noktasında ...
CHP yasak dinlemedi Ata'sıyla buluştu
CHP Antalya İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı akşam saatlerinde gerçekleştirdiği ...
Kök: Bayram böyle kutlanmaz
CHP İl Başkanı, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda, içerisinde halkın olmadığı ...
 
Devrim Kök'ten 30 Ağustos mesajı
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan ...
Ali Çandır'dan 30 Ağustos mesajı
Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 30 Ağustos ...
Mustafa Köse: 'Büyük bir milletiz'
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ...
 
AKP'nin oyları yüzde 8 düştü
Seçim sonuçlarını doğru bilen ANDY-AR’ın anketine göre AKP’nin oyları 1 yılda yüzde 8 düştü.
AK Parti'de 2015 senaryoları
Yaklaşan AK Parti kongresinin gündemini ‘değişim ve yenileşme’ sözcükleri ...
Antalya'da 1 Eylül'de 'Analar ağlamasın' mitingi var
CHP 1 Eylül’de Türkiye'ye 'barış mesajı' verecek. 1 Eylül'de aralarında ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva